Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I da podelim jos jedno iskustvo,prokrvarila sam u 12 nedelji trudnoce,to je trajalo nekih pa dve nedelje s vremena na vreme,cak sam dva puta bila u hitnoj zbog krvarenja,nisu znali zbog cega je to bilo,kao ima dosta razloga,sve je to proslo hvala bogu, u najboljem redu,sada sam 20 nedelja,radila sam i amniocentezu,rezultati su ok,meni je bilo malo neprijatno probadanje iglom,bas bolno na momenat,ali srecom to kratko traje,radila sam amniocentezu u Visegradskoj na uput,a uzorak nosila privatno,odbili su me u Palmoticevoj i Zvezdari jer imam 31 i dobar dabl test,tako da je i to neka usteda,a preporucili su mi je zbog iksi metode.

Kako znate kojom metodom je radjeno?
Meni na onom papiru pise samo da je 'jedan embrion vracen nekim neznamtijakakosezove kateterom' . Nema koja je metoda.:confused:

meni niko nije rekao da ne smem imati odnose u trudnoci ali sve koje sam pitala(a pitala sam sve dr :rumenko: ), svi su se onako snebdivali, u fazonu: Ako bas zelite moze ali sa kondomom... A posto meni kondom izaziva candidu, ne bih bas da rizikujem... Imam ceo zivot posle porodjaja za sex...;)

Kako znate kojom metodom je radjeno?
Meni na onom papiru pise samo da je 'jedan embrion vracen nekim neznamtijakakosezove kateterom' . Nema koja je metoda.:confused:

meni niko nije rekao da ne smem imati odnose u trudnoci ali sve koje sam pitala(a pitala sam sve dr :rumenko: ), svi su se onako snebdivali, u fazonu: Ako bas zelite moze ali sa kondomom... A posto meni kondom izaziva candidu, ne bih bas da rizikujem... Imam ceo zivot posle porodjaja za sex...;)

Nama je profa strogo zabranio odnose u trudnoci,a za icsi metod smo znali od pocetka zbog loseg spermograma,sada i zbog toga salju na amniocentezu,kazu preporuka svetske zdravstvene organizacije.

posto je i cetvrti put bio neuspesan sad se okrecem nekim drugim metodama i vise se nadam nego do sada u vto ,proteklih par dana posle BHCG koja je bila1,5 stalno sam plakala i citala vase price,sutra pocinjem da radim ali cu davas redovno pratim jel uvek ima nesto novo dase cuje.Cim bude bilo lepih vesti javljamse da to podelim sa vama.A vi trudnice samo mirno i KREVET ma sta ko reko lezanje je najbolje bice vremena za setnju pogotovo sad ide zima svuda virusi zato bez preke potrebe neidite nigde.Pozdrav za sve

posto je i cetvrti put bio neuspesan sad se okrecem nekim drugim metodama i vise se nadam nego do sada u vto ,proteklih par dana posle BHCG koja je bila1,5 stalno sam plakala i citala vase price,sutra pocinjem da radim ali cu davas redovno pratim jel uvek ima nesto novo dase cuje.Cim bude bilo lepih vesti javljamse da to podelim sa vama.A vi trudnice samo mirno i KREVET ma sta ko reko lezanje je najbolje bice vremena za setnju pogotovo sad ide zima svuda virusi zato bez preke potrebe neidite nigde.Pozdrav za sve

Znam da je tesko,ali recept je jednostavan.Dosta placa od toga nema koristi.Idi kod frizera,kupi neku krpicu,..Sredi se i svaki drugi dan u krevet sa dragim i rezultat ce uslediti.Ugledaj se na Zsuki.Trud i rad se uvek isplate na kraju evo ona je dokaz,a mi se ocigledno nismo dovoljno trudile.

ahahahahahahahah ova ti je dobra!!! bogami ja nijednom nisam :heart::manikir: pre transfera...uvek sam imala bolove i bila preumorna od silnog putovanja do segedina i nazad ahahahah
ali eto kad smo konačno imali :manikir: ja zatrudnela ahahahhahahhahahahha
i bogami nikad manje sexa nisam imala kao tokom svih ovih vto...:besna:
ćemo da nadoknadimo sad, posle ac dr mi zabranio 2 nedelje...

zvonči hoću i ja u Moskvu ;)

Ja bih radije da jutarnja gimnastika urodi plodom,nego da idem u Moskvu.Ali ako se mora,mora se.Uzivaj ti u svom plodu domace radinosti.

Ne razumem zašto brane sex tokom trudnoće :eek:
bez veze. dobro ne treba izvoditi akrobacije i divljati, ali ja mislim da se treba voleti...i kažu da je u trudnoći najbolji sex :zper::zper::zper:
meni je sad zabranjeno, zbog ac, inače mi dr rekla koliko vam prija i kako vam prija :super: a kad budete imali velik stomak, onda ćemo malo razgovarati o pozama :rumenko:. eto.
a za taj trud zvončice ahahahhahahahahhah, zamisli, mi smo tog meseca, posle neuspele vto, samo jednom, nije nam bilo nidočega :roll::roll::roll: i uspelo kao u filmovima. ko bi reko da je to moguće. naročito nama! ali eto čuda se dešavaju....

Nama je profa strogo zabranio odnose u trudnoci,a za icsi metod smo znali od pocetka zbog loseg spermograma,sada i zbog toga salju na amniocentezu,kazu preporuka svetske zdravstvene organizacije.
Sad sam našla papir, piše IVF-ISCI/ET . to je pretpostavljam ta metoda... mada ne znam zašto... moj muž nije imao loš spermogram... normospermija...
Kad sam pričala sa njima u Jevremovoj, nisu mi pominjali ništa oko tog postupka, već su mi rekli kako oni SVIM žena koje su radile VTO preporučuju AC, zbog smanjenja rizika... i čak su mi rekli, da ni AC nije metoda koja garantuje da ne postoje neka psihička oboljenja... kažu to se ne može utvrditi...
A moja dr.u NS-u, ona me nije ni pitala za tu metodu... mislim videla je... ali mi nije preporučivala AC... tj. rekla je da je dabl test ok i da po njoj i tom testu nema potrebe...

E sad, ko će ga znati...

bez veze. dobro ne treba izvoditi akrobacije i divljati, ali ja mislim da se treba voleti...i kažu da je u trudnoći najbolji sex :zper::zper::zper:
meni je sad zabranjeno, zbog ac, inače mi dr rekla koliko vam prija i kako vam prija :super: a kad budete imali velik stomak, onda ćemo malo razgovarati o pozama :rumenko:. eto.
a za taj trud zvončice ahahahhahahahahhah, zamisli, mi smo tog meseca, posle neuspele vto, samo jednom, nije nam bilo nidočega :roll::roll::roll: i uspelo kao u filmovima. ko bi reko da je to moguće. naročito nama! ali eto čuda se dešavaju....
Kad kažeš samo jednom... moram da napišem da je tako i moja drugarica... isto su pokušavali godinama ko i mi... i tog meseca kaže bili u svađi, nisu ni pričali... imali sex samo jednom... i ostala trudna...
Kad su otišli na UZ, a njen muž se zeza pa pita:''Ženo jes ti sigurna da je ovo moje... ne sečam se baš kad smo zadnji put...'':mrgreen::hahaha:

I jos nesto sam zaboravila da vam kazem pa da cujem vas komentar.U sva 4 pokusaja sve bude super i folikuli i bude dosta j.c pa onda i dovoljno embriona,ALI taj endometrium nikad preko 9,2mm.i tome stalno brine i ja mislim daje on najveci krivac za neuspeh,mada dr.kaze /bitno daje jak i pravilnog oblika a nema veze stoje tako tanak/.Kakva su vasa iskustva po tom pitanju

evo ja kao dupla trudnica odgovorno tvrdim da je sex u trudnoci the best! I u prvoj i u drugoj, sad ide malo teze posto ulazim u 8 mesec ali do pre nekih mesec dana je bilo sve potaman

Tako je, draga moja, svaka ti je zlatna!

Kakve bre bakterije i kondomi, samo navalite! Sperma povoljno utice na unutrasnjost, svi ti hemijski procesi se bolje odigraju ako se simulira prirodni proces. Sex je dobar kako zbog prokrvljenosti muskulature, tako i zbog tog hemijskog "prepoznavanja". Radili smo toliko analiza na bakterije neposredno pre vto,sve je to cisto! I samo vapi za sexom!:lol:

Jeska, drago mi je da si se odazvala na moj predlog da pises o svom iskustvu, to najvise znaci. Najbolje moze da otera one jezive strahove. Krvarenje dve nedelje?! Kako si to prezivela? Kako te slusa bebiron?

Ivka, oprosteno ti je sto si se uobrazila, pa nam se jos ne javljas:)

Ja sam uvek za sex,neki dr.ga preporučuju veče pre,a neki su protiv zbog mogućnosti infekcije,a ima tu još par sitnica....U svakom slučaju pitati dr.da li se upustiti u sex ili ne.Možda je neprijatno nekome da to pita,mislim da nema potrebe da bude pošto nam pregledaju najintimniji deo,ali obavezno pitaj.

Posle svih tih pregleda, moj najintimniji deo su USI!

I da podelim jos jedno iskustvo,prokrvarila sam u 12 nedelji trudnoce,to je trajalo nekih pa dve nedelje s vremena na vreme,cak sam dva puta bila u hitnoj zbog krvarenja,nisu znali zbog cega je to bilo,kao ima dosta razloga,sve je to proslo hvala bogu, u najboljem redu,sada sam 20 nedelja,radila sam i amniocentezu,rezultati su ok,meni je bilo malo neprijatno probadanje iglom,bas bolno na momenat,ali srecom to kratko traje,radila sam amniocentezu u Visegradskoj na uput,a uzorak nosila privatno,odbili su me u Palmoticevoj i Zvezdari jer imam 31 i dobar dabl test,tako da je i to neka usteda,a preporucili su mi je zbog iksi metode.

A koliko posle et pocnes nesto da osecas? Ja nista jos uvek, osim sto me bole grudi od silnog progesterona.

Dobro dosla Slavice. Budi ti nama jaka kao sto si i do sada bila, i veruj u sebe. Sve smo mi manje vise dozivele bar po jedno razocarenje.... Tesko je i veoma bolno. Ali se mora dalje. Ovde imas da procitas veoma divna iskustva mnogih devojaka, koje su se borile, borile i na kraju izborile.

da Vam se ukratko prestavim,,posle 4 neuspele inseminacije radjene u Sofiji,,u septembru sam isla na prvi vto u leskovac,,moj partner je bio samo na prvim konsultacijama sa mnom,kad je i ostavio uzorak,,,posto radi u isnostranstvu,a sve drugo sam ja odradila sama,,svakog dana vozila 320 km do leskovca i nazad primala bocke,aspiracija,et,,,sama u hotelskoj sobi 2 dana i dovezla se kuci..i beta 14 dt 0.164...jos uvek pokusavam da se sakupim,,danima citam vase postove,,,mi smo 4 nas bile na et i ni jednoj nije uspelo..valjda takav period,,,inace kod mene je sve "ok" osim godina,,,43...ali se ne dam,,zakazala sam kontrolni uz za 7.11 u leskovcu pa da vidimo sta dalje,,,citajuci postove zvoncice36,otisla i do dr Majre,,mumio 2 meseca pa kontrola,,ok,probacu i to,,,sve vas pozdravljam i zelim vam puno uspeha na tom putu ma kako on trnovit bio....

Tako je, draga moja, svaka ti je zlatna!

Kakve bre bakterije i kondomi, samo navalite! Sperma povoljno utice na unutrasnjost, svi ti hemijski procesi se bolje odigraju ako se simulira prirodni proces. Sex je dobar kako zbog prokrvljenosti muskulature, tako i zbog tog hemijskog "prepoznavanja". Radili smo toliko analiza na bakterije neposredno pre vto,sve je to cisto! I samo vapi za sexom!:lol:

Jeska, drago mi je da si se odazvala na moj predlog da pises o svom iskustvu, to najvise znaci. Najbolje moze da otera one jezive strahove. Krvarenje dve nedelje?! Kako si to prezivela? Kako te slusa bebiron?

Ivka, oprosteno ti je sto si se uobrazila, pa nam se jos ne javljas:)

Samma,napisala sam sve oko postupka u julu mesecu.Sto se tice krvarenja preziveh,sta da ti kazem,jos ovaj moj profesor u to vreme bio u Njujorku,a kada sam isla u Visegradsku zbog krvarenja neki dezurni kreten me gleda jos obucenu i kaze pa ja ne vidim da krvaris i tako...uzas jedan,kaze zasto dolazite u takvom stanju,morate strogo da lezite i ostavi me pola sata na hodniku da cekam faksimil kao on nije ovlascen za to,jedno jutro sam imala cak i dva manja ugruska,posle sam isla na ispiranje privatno,pratili smo bebu ne ultrazvuk redovno,sada je sve ok,profesor mi je objasnio da jedan mesak koji se nije razvio,a poceo je,je pravio taj problem,svo to vreme nije mi menjao terapiju,pijem utrogestan od pocetka 200 mg tri puta na dan,sada sam smanjila na dva puta,ujutro i navece. Bebca sm pocela da osecam vec par dana,narocito uvece kada legnem na spavanje.

draga Bjankice obavezno probaj opet u Leskovac iz mog iskustva a veoma je dugo jer i ja ulaxim u 42 god.i probala sve i svasta oni su mi najveca nada,sad sam po drugi put bila kod njih i sve je bilo super pogodiomi Nebojsa terapiju olicnu bilo 5 odlicnih embriona transver uradjen 8 oktobra ali opet nista,sad idem na koltrolni uz.pa cu videti sta dalje.A akotije za utehu i ja sam vozila sama 320km i svaki put isla sama jedino je suprug dolazio za punkciju i dao materijal posle sam i ja lezala u hotelu ali je doso po mene jer dr. kaze daje mnogo da vozim sama,nadam se dacemo se sresti kod njih

Znam ja da je bio jedan,ali vredan.Draga ako ti sad nisi u stanju za isti podrzi bar nas da ga bude sto vise.Od viska glava nikoga nece boleti.

da Vam se ukratko prestavim,,posle 4 neuspele inseminacije radjene u Sofiji,,u septembru sam isla na prvi vto u leskovac,,moj partner je bio samo na prvim konsultacijama sa mnom,kad je i ostavio uzorak,,,posto radi u isnostranstvu,a sve drugo sam ja odradila sama,,svakog dana vozila 320 km do leskovca i nazad primala bocke,aspiracija,et,,,sama u hotelskoj sobi 2 dana i dovezla se kuci..i beta 14 dt 0.164...jos uvek pokusavam da se sakupim,,danima citam vase postove,,,mi smo 4 nas bile na et i ni jednoj nije uspelo..valjda takav period,,,inace kod mene je sve "ok" osim godina,,,43...ali se ne dam,,zakazala sam kontrolni uz za 7.11 u leskovcu pa da vidimo sta dalje,,,citajuci postove zvoncice36,otisla i do dr Majre,,mumio 2 meseca pa kontrola,,ok,probacu i to,,,sve vas pozdravljam i zelim vam puno uspeha na tom putu ma kako on trnovit bio....

Draga moja Majra je ok.za dijagnostiku,ali je bezobrazna jer kad ti najvise bude trebala pravice se luda.Ja sam isla kod nje dve god.i napila se mumie za tri zivota.Kad sam od jedne devojke sa ovog foruma cula da je zestoko pogresila sa terapijom prestala sam da idem.Jednom kad sam radila vto rekla je da muz dolazi kod nje da ona preko njega vidi kako napredujem i to je bilo do osmog dana od et.onda mu je rekla dalje dr.da preuzme.Pa i neuspesna vto tih prvih 8dana je slicna uspesnoj.Meni je beta bila poz.i duplirala se,ali sporo i kad sam otisla posle kod nje ona je rekla da nije bilo bete sto nije tacno jer imam crno na belo da je bila.Sledecu vto nije imala vremena 5min da se nama posveti posle dve god.Mozes misliti kako sam se osecala.Puno nasih prijatelja ide kod nje i mnogi polako odustaju posto vredja ljude.Ja sam pisala o njoj i bila odusevljena,ali samo glup covek nikad ne menja misljenje.Moje se promenilo zahvaljujuci njenom odnosu i sta sve daje sebi za pravo da kaze ljudima i ako to nema veze sa zdravljem,vec sa njenim licnim misljenjem koje se menja kao vreme napolju.Sve najbolje ti zelim.

Ja bih radije da jutarnja gimnastika urodi plodom,nego da idem u Moskvu.Ali ako se mora,mora se.Uzivaj ti u svom plodu domace radinosti. Moskva je prelepa....Zvoncice sve ti ide u prilog, hladno vreme i uspeh je zagarantovan. A za jutarnju gimnastiku nikad se nezna......:super::super::super:, Pa i vreme mu je za jos jedan prirodnjak.:heart::heart:

Hladno vreme i moja losa cirkulacija nema sanse da uspe!Kad bude toplije idem,a pre toga ima da se pretvorim u kockicu leda.Draga moja hladna sam kao zmija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back