Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda je stara krv u pitanju.Da li ide bez prestanka ili ti se desilo samo da je kao grudva ispalo?

slatka si ja sam mislila da samo ja tako detaljno sagledavama sve u meni i oko mene :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

sigurno je vestica ide u kontinuitetu, slabom ali mi cak i pravi blage bolove iz sata u sat nemam dilemu da je ona, jedino ne znam sta to znaci za ovo dalje :(

nadam se da nije kasno javiti sutra dr-u

slatka si ja sam mislila da samo ja tako detaljno sagledavama sve u meni i oko mene :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

sigurno je vestica ide u kontinuitetu, slabom ali mi cak i pravi blage bolove iz sata u sat nemam dilemu da je ona, jedino ne znam sta to znaci za ovo dalje :(

nadam se da nije kasno javiti sutra dr-u

Samo se ti smej!!!Slušaj sad ako si dobila posle 18h računa se da ti je i sutra prvi dan.Šta kažeš sad?Javi im se sutra biće sve ok. verovatno je zbog histero.SREĆNO!!!!

Čičak, hvala na podršci. Danas sam popila jednu i bilo ok. Malo krenula posle muka, ali se ja uhvatila frižidera i ok...Jel ok da jedem odmah posle Totheme?
Zvončice, mislim da moja greška nije bila slučajna...slutim......

Mara za Nemanjinu sve ide brzo. Tu nisam imala problema. Otisla sam kod ginekologa po upute.
Naravno sa sobom sam imala ceo spisak analiza koje mi trebaju koje sam skinula sa sajta RZZO, jer ona nije znala sta treba. Jedva sam je i ubedila da iako imam ultrazvuk da mi jos i treba i uput za ultrazvuk za komisiju.
Znaci cim dobijes upute ides redom:
-Hormoni u N.Frontu
-Utrazvuk, papa i kolposkopija kod svog ginekologa
-Brisevi u zavodu za javno zdravlje
HIV, serologiju, itd. sam imala od ranije (vidi ceo spisak na sajtu RZZO)
-Uput za komisiju i uput za ultrazvuk na komisiji.
-MM treba bris uretre, i kao i tebi mikoplazma, ureaplazma i hlamidija, i spermogram(moze neki stari ne stariji od godinu dana).

Ono oko cega sam imala problema jesu dodatne analize koje rade zene nakon vise neuspelih a ja sam radila tek posle jedne neuspele jer sam htela mirno da spavam.
Sve sam radila besplatno na KBC, samo mi nije jasno zasto ako nesto ne rade a vide da pise na uputu ne mogu da kazu izvinite to ne radimo idite negde drugde a ne da kazu da su uradili pa tek kad dodjem kod dr na konsultacije on kaze da nemam sve. Sve moram po dva-tri puta da se vracam. Na hematologiju sam otisla pre 3 nedelje, predala im upute, rekla sta mi treba i da mi to treba za VTO, uveli su me u sobu izvadili krv, otisla sam kod dr, ispisala je izvestaj i rekla vidimo se 21. septembra kad ce biti rezultati. Ja dodjem tamo juce kad ono nema rezultata, kao pa vi ste trebali nakon doktorke da odete u laboratoriju pa onda tamo pa ovde, pa jbte sta mi niko nije rekao.
Sve treba same da znamo a kad im samo spomenemo internet oci im zakolutaju od sujete!!!
I danas saznam na poslu da sam unazadjena jer stalno odsustvujem, ma od sad sve vikendom privatno. Samo se nadam da ce mi u Frontu dati inekcije da nosim kuci.

Uh sorry na opsirnosti :(
Hvala ti na informacijama, znam da je uzasno kada se krene kod drzavnog lekara, zapravo ja nisam isla godinama. Prvu vto u maju smo radili kod Ivanovica i ja sam bila tako ubedjena da ce uspeti i nisam htela da idemo
preko fonda jer smo imali para za toliko. onda sam izgubila poverenje u doktorku kod koje smo bili i sada razmisljam da predamo papire i probamo jos jednom o trosku drzave, mozda nam se posreci, a ako ne pravac Zvecanska-to mm jos nisam pominjala ali shvatice vec da sam u pravu, to je skroz ok. Sto se posla tice razumem te potpuno, ja cak ne mogu da uskladim svoje obaveze da krenem sa prikupljanjem uputa za taj prvi odlazak, a nadam se da ce mi ove nalaze od maja/aprila prihvatiti, uglavnom su iz konzilijuma. hvala ti jos jednom :)

Pozdrav, devojke!

Nova sam ovde. Spremamo se za vto ICSI metodom kod dr Radulovica u Jovanovoj, treba da proces krene sredinom oktobra. Uzbudjena sam, uspanicena, ako neko ima iskustva sa njim - pisite! :p :bye:
O kako je lepo cuti da se neko opredeli za njega. Ja sam licno upravo zavrsila procec kod njega. I sad cekam betu. Kao prvo mislim da si izabrala pravog DR. Kao drugo od momenta kad udjes u kliniku osecaces se kao princeza. A trece i naj vaznije, je to da su sve med sestre pa sve do Dr, toliko posvecene pacijentu, i svom radu. Svaka zenica im je bitna, i prema svakoj imaju puno razumevanja i postovanja. Bices odusevljena. Ipak je on Profesor Dr, koji iza sebe ima mnogo uspesnog rada. Nema cekanja, nema nerviranja.

Poslednja izmena:
Miss-jana< ako budes imala bilo kakva pitanja, slobodno postavi. Rado cu ti odgovoriti. I nema potrebe da budes uspanicena. Jer tad kad su ti zakazali, imaces konsultaciju sa Prof Dr Slobodanom Radulovicem, lepa cete popricati , postavice ti neka pitanjca i pogledati rezultate. I na osnovu svega toga ce ti odrediti terapiju. Videces on je tako smiren, tako posebno pazljiv. I ti slobodno pitaj sve sto te zanima, ili ako imas neke nedoumice. On ce ti sve deteljno objasniti. A. naj verovatnije ces vec istog dana izmedju 4 i 5h, primati terapiju. Ako si iz BG, najbolje je da ti to oni daju, jer oni to preporucuju. Eventualno ako ti sama zelis ili si sprecena zbog posla. Mada oni preporucuju da ti oni u klinici daju. Ja sam kod njih svaki dan isla, jer iglu kad vidi nije mi dobro. Sto se tice Med sestara, samo reci hvale. Vec sa vrata hola, kad me vide znaju sta treba tog dana da se radi. Veoma su pristojne, fine i tihe. Ima jedna crna sa duzom pustenom kosom, ne znam joj ime. Ona veoma lepo daje boce, ni neosetis. Ja sam uvek nekako zapadala kod nje. Eto tako, raspisa se ja. Ovo ti je draga za pocetak nekako najbitnije. Za sve drugo icicemo postepeno. Pisi, i postavi pitanje, tu sam. Pozzzdrav

Poslednja izmena:
Vidim da sam Zvoncicu ubola u slabu tacku, svejedno koliko je on covek mislim da je 1x dovoljno da se dr dokaze odnosno uspe ivf, treci put ne bih isla kod njega definitivno.

Milice verovatno si u pravu,ali mislim da je on već upoznao moje jajnike pa zbog toga nisam išla kod drugog.Pošto nisam htela da radim u Srbiji on mi je bio najbliži.Imam samo jednu slabu tačku,a to nije Zadori.

ZVONCICE,FSH u oktobru 2010 mi je bio 7,1a sest meseci kasnije 9,97....kod njih u Kaali-ju mi je bio 9,6 dva meseca kasnije...proveravacu ga opet u novembru-zato i pijem FEMISAN A kapi...Zadori je rekao da je to super vrednost i da ne brinem,a pre njega sam se konsultovala sa jos nekim ginekolozima koji su rekli isto da je vrednost ok.Ja sam se iskreno malo istripovala posecujuci neke forume koji se bave ovom tematikom da je i vrednost preko 4 visoka za moje godine(naravno to nisu rekli lekari,vec jedna devojka u postupku za vto koja se aktivno bavila FSH-om) .Planiram i da izvadim AMH i INHIBIN B,ali ne znam gde,kojoj laboratoriji da verujem,jer sam iz Subotice i izbor bas i nije neki....a pomalo se i plasim rezultata

Odličan ti je fsh za tvoje godine.Raspitaj se za lab.u Subotici pa uradi i nemaš razloga da se plašiš.Što se tiče broja jć.bitan je kvalitet,a ne broj na to Zadori ide.Meni je u poslednjoj vto bilo dve prazne folikule i 4ok.Pre toga su mi sve stimulacije bile ok.nije bilo praznih.Ali svaki put mi je bila drugačija stimulacija.Ako nisi zadovoljna sa njim ti ga menjaj.Najbitnije je kako se ti osećaš,a ne naše mišljenje.Uvek slušaj sebe i nećeš pogrešiti.

Mrvinice,

mozda se i sretnemo na klinici.
Mi se spremamo za pocetak procesa kao da se (kamo srece) poradjam, a ja jos nisam ni s lekovima krenula- krecimo, kupujemo jos jedan ormar, i sl.
Ako zelis, mozes da mi pises koliko god hoces opsirno o svim iskustvima na missile@ptt.rs da ne davimo ovde previse. Interesuje me sve sto imas i zelis da ispricas na tu temu, pogotovo sto si nedavno uradila oplodnju, pa su utisci svezi.
Koliko ti je embriona ubaceno u matericu? Jeste zamrzli nekoliko?
Pisi i drzim ti fige da uskoro budes trudnica!!! Ja verujem u ovog doktora, nekako mislim da ima dobrih sansi da uspe oplodnja, ako ne, za pola godine eto mene opet tamo :D
Ako cujem da ti je uspelo, pa to ce mi biti extra pozitivan uticaj! Cuvaj se!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back