Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu sve da ispratim, ali Mrvinice držim fige za tvoju beturinu!!!!
Čičak, ok za sad podnosim Tothemu. Samo da ti kažem, u apoteci savetuju a i na uputstvu za upotrebu piše da se ne savetuje jelo sat vremena nakon Totheme. Imam jedno pitanje. Ja sam smotana i nemam veze u životu sa medicinom. Danas sam se sva raskrvarila dok sam otkinula one vrhove od Tothemine ampule. Ja ih nešto malo nožem zasečem i onda lomim, ali verovatno to dovoljno dobro ne radim tj ne zasečem. Kako ti?

Čičak, ok za sad podnosim Tothemu. Samo da ti kažem, u apoteci savetuju a i na uputstvu za upotrebu piše da se ne savetuje jelo sat vremena nakon Totheme. Imam jedno pitanje. Ja sam smotana i nemam veze u životu sa medicinom. Danas sam se sva raskrvarila dok sam otkinula one vrhove od Tothemine ampule. Ja ih nešto malo nožem zasečem i onda lomim, ali verovatno to dovoljno dobro ne radim tj ne zasečem. Kako ti?

Hvala draga matorka, nadamo se lepim vestima.

ZVONCICE,da li ti je davao kontracepciju pred stimulaciju...Mene je Zadori u petak na kontroli pitao da li mi je prosli put pred stimulaciju davao kontracepciju i kada sam ga podsetila da nije,rekao je da nece ni sad i da dodjem drugi dan ciklusa u novembru da pocnemo sa stimulacijom.Od nalaza mi je rekao da ponovim samo EKG,krvnu sliku i misljenje internist za anesteziju,mada cu ponoviti i hormone i briseve cisto zbog mene i da proverim da li su mi prolupali hormoni od proslog puta.sta ces ti dalje

ZVONCICE,da li ti je davao kontracepciju pred stimulaciju...Mene je Zadori u petak na kontroli pitao da li mi je prosli put pred stimulaciju davao kontracepciju i kada sam ga podsetila da nije,rekao je da nece ni sad i da dodjem drugi dan ciklusa u novembru da pocnemo sa stimulacijom.Od nalaza mi je rekao da ponovim samo EKG,krvnu sliku i misljenje internist za anesteziju,mada cu ponoviti i hormone i briseve cisto zbog mene i da proverim da li su mi prolupali hormoni od proslog puta.sta ces ti dalje

Nije mi nikad davao kontracepciju.Obi;no mi stimulacija traje 7ili 9 dana,aspiracija jedanaesti dan i et.15.

Mrvinice,

mozda se i sretnemo na klinici.
Mi se spremamo za pocetak procesa kao da se (kamo srece) poradjam, a ja jos nisam ni s lekovima krenula- krecimo, kupujemo jos jedan ormar, i sl.
Ako zelis, mozes da mi pises koliko god hoces opsirno o svim iskustvima na missile@ptt.rs da ne davimo ovde previse. Interesuje me sve sto imas i zelis da ispricas na tu temu, pogotovo sto si nedavno uradila oplodnju, pa su utisci svezi.
Koliko ti je embriona ubaceno u matericu? Jeste zamrzli nekoliko?
Pisi i drzim ti fige da uskoro budes trudnica!!! Ja verujem u ovog doktora, nekako mislim da ima dobrih sansi da uspe oplodnja, ako ne, za pola godine eto mene opet tamo :D
Ako cujem da ti je uspelo, pa to ce mi biti extra pozitivan uticaj! Cuvaj se!!!!

He, he , pa to za sredjivanje, krecenje i soping, unosi dodatnu dobru energiju. Sto se Klinike tice, vidim da i sama znas da si napravila dobar izbor. Ni nesumnjaj u to. A, je cu nadam se uskoro imati i prve nezvanicne rezultate. Heee, heeeeeeeee pa, nadam se nekim mucninama i slicno. Salim se naravno, mada nije iskljuceno!!!!!!!!!!!!!! Eto trudim se da ostanem vedrog duha, i da verujem u ono sto beskrajno zelim.

Za jelo nisam obratila pažnju... ja sam pila 3 dnevno i nisam baš imala vremena da ih štimam... znam samo da treba pre jela... mada ni to nisam poštovala uvek...:rumenko:

Nisam ni sa čim sekla... samo uhvatim onaj vrh i slomim... tamo gde je ona crtica... i prvi deo uvek lomim iznad sudopere zbog toga što se odlomi staklo pa da ne upadne u čašu... nije mi to lomljenje predstavljalo problem... a iskreno da ti kažem, nisam ni imala koga da mi lomi to, morala sam sama, pa sam se navikla... mislim da samo jednom nisam mogla odlomiti, pa je morao muž...;)
Čičak, slaga te, kako sam napisala poruku, krenula žestoka muka, da se nisam dobro najela sve bi povratila :sad2:
Ali ok, kad smo do sad sve pregurale, ovo je sad sve lepše i lakše....:cmok2:

Samo jedi... radi onako kako će tebi biti lakše, pusti uputstva...;)

Ja ti zelim da ih bude bar kao kod srculenceta, da se ne kvari ovomesecni prosek :zper:
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
eto po jedno srculence za svaku dobru jc :zper:

Hvala, draga, trudicemo se... Mada, pre neki dan je bilo samo 8 folikula, valjda ce biti i neka celijica za neko malo kovrdzavo bebce...

Pa koliko puta me video golu na kraju ću možda sa njim prirodno i da uspem.Šalim se naravno,ali i to bi bilo uspešno lečenje.Želim ti da uspeš!

He, he, desice se nesto lepo, svakako...
A sto se cipela tice, juce mi je palo na pamet kako cu da nosim stiklletine ako mi oteknu noge?! A vec imam par kratkih haljina, odlicnih za trudnice, al iskljucivo za stikle... Hm...

Mrvicak, jako su ti lepa iskustva sa Radulovicem, a isto tako i ja osecam za Jevremovu. Znam ja da su oni profi i da sam im ja jedna od hiljadu, al prija kad te docekaju s vrata i znaju ti ime ( a guzva je nevidjena).

ZSUKI,a sta je bio problem kod vas...mi pokusavamo vec tri godine i nista...namenjala sam se ginekologa i ginekologa,ocekivajuci da ce mi nesto novo reci...svi su rekli da je sa mnom sve ok-kao skolski primer...,ciklusi uredni, ima ovulacije ,isla sam nekoliko meseci na folikulometriju,a od bebe nista...kod mog muzica je bio od pocetka manji broj spermica/18 miliona/koji su vremenom spali na 5 miliona bez ikakvih upala,promena u nacinu zivota,ishrane...jednostavno urolozi ne znaju razlog tome jer su svi ostali njegovi nalazi uredni...zbog toga smo se odlucili na VTO i naravno nadali se uspehu...ja sam se bas razocarala i zabrinula zbog neuspeha i moje reakcije na stimulaciju...koliko si ti dana primala stimulaciju i kada si primila STOP injekciju....moja stimul.je bila bas kratka jer su folikuli brzo rasli-stimulacija 7 dana, osmi dan STOP,a punkcija 11.dan ciklusa...da li si ti imala praznih folikula....jako mi je drago zbog tebe,sto si uspela i sto su ti se sve kockice sklopile...za stomacic nemoj da brines i treba da se vidi...ponosno ga prosetaj na svadbi....ljubim te puuuuuno i izvini na ovolikoj preopsirnosti

ja navodno imam PCOS, ali nije 100% jasna klinička slika, dragi je ok. Mislim oboje smo onako osrednji :zcepanje:
stimulacije su mi uvek bile kratke, od 7-9 dana max, punkcija oko 11 dana transfer kako kad, 3-4dan. Probali smo i sa merionalom i sa gonalom. najveći broj jć koji sam kod njega imala je 5. mada su uvek sve jć bile dobrog kvaliteta, sve su se oplodile. Imala sam prezne folikule, poslednji pokušaj, sa gonalom, više od 10 folikula dobijene 2 jć. ostalo sve prazno....
prvi put u genesisu sam imala jako velik broj folikula više od 10 na svakom jajniku, svega 7 jć. ali tada sam dobijala jaču stimulaciju i imala blagu hiperstimulaciju sa užašnim bolovima.
Videćeš on uvek ide na kvaliet a ne na kvantitet. idealno bi bilo da na savkom jajniku imamo po 4 max 5 folikula, kako se jajnik ne bi preopteretio.
Po devojkama koje sa ovog foruma idu kod njega ispada da sve imamo malo jć, ali ja sam čula tamo kako neke imaju po 10 jć, i sve budu blaste i slično...tako da namoj da brineš.
nama je rekao da smo srednje težak slučaj, odmah na startu, ali da on misli da moćemo imati zajedničku decu. i eto imaćemo :heart:

ljubim...

Zdravo svim zenama zelim!!!
Citam ovaj forum od pocetka prosle godine kada smo saznali da muz ima smanjen broj spermatozoida, a ja PCOS. Receno nam je da mozemo da postanemo mama i tata jedino uz pomoc VTO, sto smo i ucinili u septembru prosle godine kada su se meni kako bi to rekli <primila> sva tri embriona koja su mi bila vracena. Nakon te neopisivo veliki srece koju smo doziveli, rekli su nam da je rizicno da ostavimo sve tri bebe i da bi trebalo da se radi test horionskih cupica i embrioredukcija. Posto nismo lekari, vec su nam druga zanimanja, uradili smo sve sto je po njima trebalo da bi par dana posle embrioredukcije imala spontani. Prezivljavala sam i Pazarkine mailove i Zsukine mailove i svih ostalih zenica koje su pisale da sada ne nabrajam....
Od proslog puta imamo 3 zamrznuta embriona, pa sam bila krenula sa procedurom tj. pripremama jos u septembru, medjutim pojavila mi se cista, pa je sve prekinuto. Na svu srecu cista se smanajila, pa sam sada ponovo u procesu i primam Dypherelyn i pijem Primolut Nor.
Bas sam se raspisala : ))))....

Citam ovaj forum od pocetka prosle godine kada smo saznali da muz ima smanjen broj spermatozoida, a ja PCOS. Receno nam je da mozemo da postanemo mama i tata jedino uz pomoc VTO, sto smo i ucinili u septembru prosle godine kada su se meni kako bi to rekli <primila> sva tri embriona koja su mi bila vracena. Nakon te neopisivo veliki srece koju smo doziveli, rekli su nam da je rizicno da ostavimo sve tri bebe i da bi trebalo da se radi test horionskih cupica i embrioredukcija. Posto nismo lekari, vec su nam druga zanimanja, uradili smo sve sto je po njima trebalo da bi par dana posle embrioredukcije imala spontani. Prezivljavala sam i Pazarkine mailove i Zsukine mailove i svih ostalih zenica koje su pisale da sada ne nabrajam....
Od proslog puta imamo 3 zamrznuta embriona, pa sam bila krenula sa procedurom tj. pripremama jos u septembru, medjutim pojavila mi se cista, pa je sve prekinuto. Na svu srecu cista se smanajila, pa sam sada ponovo u procesu i primam Dypherelyn i pijem Primolut Nor.

Dobro dosla Nadalice. Rastuzila me tvoja prica. Opet se po ko zna koji put uveravam da treba uvek traziti bar dva , tri misljenja razlicitih DR. Umeju oni gadno da zeznu stvar. Verujem u tvoj uspeh, sa smrzlicima. Jer ako ti je uspelo prvi put, i ovaj ce sigurno. To su enbrioni iz iste grupe. He, he tako bi ti ja rekla. Plodneeeeeeeeeeee. Zelim ti srecu. Obavezno nam javi!

Dobrodošla Nadalice, žao mi je što si umesto na forum za trudnice došla ovde, ali biće i toga, nebrini. Ovog puta ćeš sigurno uspeti, što ti od sveg srca želim :super:.

nego da vas priupitam.....ja od danas nažalost moram na bolovanje, užasan herpes na usni, sa tendencijom širenja na uvo...
elem, odem ja kod lekara, čekala 2 sata u redu, iako sam trudnica, jel, ispiše ona meni bolovanje...
ja je pitam da sam čula da od 1 oktobra Grad NS isplaćuje 100% trudničkog bolovanja, pa dali će se ovo moje bolovanje računati tako. kaže ona nemam pojma, ti se raspitaj :eek::eek::eek:
pobogu pa valjda lekar treba da zna takve stvari :think:
i ja sad ne znam gde da se raspitam. da li neko ima neku sugestiju??? nisam sigurna da li se ova odluka odnosi samo na održavanje trudnoću, ili važi i u slučaju ako se trudnica onako obično razboli....

pomagjate ako znate.

zsuki, i ja sam čula za varijantu da će grad ns, trudnicama sa svoje teritorije, od oktobra isplaćivati razliku zarade do 100%, za trudničko bolovanje, međutim ja nigde nisam uspela da nađem zvaničnu informaciju.... nisam ti puno pomogla.....:roll:

evo sveže inf od ginekologa. taj podatak je do sad objavljen samo u štampi. oni nikakav zvaničan dopis, uputstvo od gradske uprave nisu još dobili. i najverovatnije da će se odnositi samo na održavanje trudnoće. znači ako te uhvati neki virus ili slične gadosti ili možeš da lažeš pa da odeš na održavanje, ili lepo pošteno na bolovanje pa nazad na posao za 65% svoje plate. nemam reči. ja nisam htela do nove god da idem na održavanje, ali sad će me sistem naterati. baš su to dobro smislili. šta me briga. neću više ni dinara da im dajem, dosta sam se naplaćala tokom ovih silnih VTO. NA LOMAČU sa njima ahahahhahaha

evo već vidim Milicu kako me proziva zbog hormona ahahahahhahahahhaha

Miss-jana, Nadalica dobrodosle drage i da sto pre ostanete trudne :D

Mrvinice cekamo da nam javis veliku betu ;)

Samma aspiracija je do sada vec prosla :) verujem da je sve proslo kako treba :klap: cekamo izvestaj

Meni je danas 4. dan od aspiracije, jos uvek me ne zovu da mi kazu kad ce biti transfer, juce sam svratila do Jevremove rekli mi moze da bude u subotu pa cak i nedelju :eek: to mi nije jasno kako u nedelju to bi vec bio 6. dan od aspiracije, ali neopterecujem se mnogo zanaju oni sta rade :):):)

Cmokam vas sve :kiss::kiss::kiss::kiss:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back