Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I jos jedno pitanjce za sve. Da li progesteron injekcije izazivaju neke simptome i da li produzuju ciklus?
od progesterona imamo onu povišenu bazalnu temperaturu...da,one produžuju ciklus,jer čine da endo deblja.Posle neuspešnih postupaka nikad nisam dobila dok nisam prekinula dozu utrogestana.
Pozdrav

Mali pariz, da li ti je možda drugi nadimak Enciklopedija??? :worth:
Svaka ti čast, stvarno.
Da, za početak si mi zadovoljila apetit! Ali biće još maltretiranja ako budeš raspoložena!
:heart:
:rumenko::rumenko::rumenko: dušo,samo iz iskustva,i utoljivanja znatiželje...eeeeeeee da sam tako predana i u ostalim sferama života,'di bi mi kraj bio?;)

Meni je cista nestala a E2 je i dalje visok 170. Brine me zasto nije pao a primila sam 15 dipherelina.
Jelo posle koliko dana od punkcije si proverila E2?
Da li je moguće da ima još neka?

Ikice,mila trudnice,ljubac za tebe i tvoju mrvu:heart:
Mijaki,mislim na tebe ,stiskam palčeve za prašku priču:ok:
Elice,Genesis u poslednje vreme puca samo trudnjače,ne ćorke,kakav sam i sama bila kod njih...opušteno do bete!:ok:
Cure,samo napred!

Mali Pariz, to mi je malo cudno za utrogestan. Ja sam imala jedan neuspesan VTO, ali ja sam dobila normalno menstruaciju dok sam stavljala vaginalete utrogestena. Hocu da kazem da nisam morala da prekidam terapiju da bih po saznanju da nisam trudna imala ciklus. Prvo sam dobila, izvadila betu, bila negativna i prekinula terapiju. Prvi put nisam primala injekcije, pa ne znam kako je sa njima. Mozda njih treba prekinuti da bi se imao ciklus?!

Ellice, hvala ti na odgovoru. Zelim ti VEEELIKU betu! Reci mi samo jos ovo, koji ti je dan ciklusa bio 29. 01. kada si imala ET? Je li ti to bilo sa friskim embrioncicima?

Imam jos jedno pitanje za sve. Blastociste se kotiraju kao kvalitetniji embrioni, ali meni se cini da je mnogo vise zena kojima VTO uspeva sa embrionima koji nisu blaste. Kada sam ja radila prvi put VTO, nama trima su vratili po dve blastice i nijednoj nije uspelo. Ima li drugacijih misljenja i iskustava?

Pozdrav

26.1.-14.dan ciklusa je bila aspiracija,znači 17.dana ciklusa je bio ET,inače sam imala samo 1 jajnu ćeliju ali kako rekoše lepu i kad je vraćena bila je osmoćelijski embrion ili kako se već kaže (imam i sličicu)

Devojke mi smo 13+3 dana,radili smo dabl i sve je u redu.Jedna se beba toliko igrala da je ultrazvuk potrajao,nije htela da se udostoji ni posle pola sata,a ova druga je mirna i samo lezi tako da su njene sve mere uzete jako brzo:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Nas troje lezimo i mazimo se po ceo dan jer mi je frka da nesto radim mada mi je doktor reko moze sve umereno,ali posto ja nemam meru bolje da ne rizikujem,srecno svima u postupku:bye::bye::bye:

26.1.-14.dan ciklusa je bila aspiracija,znači 17.dana ciklusa je bio ET,inače sam imala samo 1 jajnu ćeliju ali kako rekoše lepu i kad je vraćena bila je osmoćelijski embrion ili kako se već kaže (imam i sličicu)

Meni je aspiracija bila 12 dc, a ET 14 dc. Minijature, to nic nema veze, sve zavisi koliko je tvojim jajnicima potrebno dana stimulacije, moja je trajala 8 dana.
Eiice, nema veze sto je jedan embrion bio, ocigledno je kvalitetan cim je 3-eg dana bio osmocelijski, znaci, lepo se deli : ) I ja sam svoju prvu VTO radila u Genesisu, vratili su mi osmocelijske embrione i sada nosim malu devojcicu : ))
Sto se blasti tice, kazu da je sa njima veca uspesnost, ali koliko sam ja citala o tome, ne mora da znaci... Moja konstatacija je da je embrionima lepse i prijatnije da se do blasti razviju u materici nego u labu... Ko ce ga znati.

MALI PARIZ nisam ni isla na punkciju cista je sama nestala a danas sam i dobila. Hoce li mi to praviti problem jer ce mi mozda stimulacije krenuti u ponedeljak a tada ce mi biti 6 dan ciklusa? I to naravno pod uslovom da E2 padne.

inače tu sam, čitam vas, čekam da sve javite veeeeelike bete!!
Skandia, Milice klinci su ahhhhh predivni....
Pazarka draga kao da si juče javila betu...kako vreme leti!!!!
Melanija drago mi je za tvoje bebirone :)
Ikice, vidim stalno visiš na forumu mora da ti je ekstra dosadno po celo dan ahahhahahhahahahhahahhaha ljubim te u pupak!

sve vas kissujem!

Bila sam danas na aspiraciji 13 jć.Zvaće me u petak da mi kažu kad će biti ET.Radiće ICSI

Bravo Jelena, navijam da se ovako dobro nastavi! : ))
Razmisli o zamrzavanju, ali ako budes imala kvalitetne embrione, ja to ne bih propustila.
Inace ja sam imala 25 jc ( isto Genesis) i od toga sam dobila 11 kvalitetnih osmocelijskih embriona. 3 su mi vratili, a 8 smo zamrzli, pa cemo ih koristiti za par godina, ako Bog da... : )
Zamrzavanje je 400 eura prvi put, za godinu dana, a nakon toga se svake godine placa 200 eura... Jeste mnogo novca, ali je korisnije za moje zdravlje nego da opet prolazim kroz stimulaciju....

Zsuki, draga, jedva cekam pocetak i da navijam za tebe. Ljubac!

Devojke mi smo 13+3 dana,radili smo dabl i sve je u redu.Jedna se beba toliko igrala da je ultrazvuk potrajao,nije htela da se udostoji ni posle pola sata,a ova druga je mirna i samo lezi tako da su njene sve mere uzete jako brzo:zcepanje::zcepanje::zcepanje:Nas troje lezimo i mazimo se po ceo dan jer mi je frka da nesto radim mada mi je doktor reko moze sve umereno,ali posto ja nemam meru bolje da ne rizikujem,srecno svima u postupku:bye::bye::bye:

Jao Melania,bas si me raznezila, mrvice razigrane, bas divno! Ljubim ih! Ja sutra idem na kontrolu u Jevremovu da malo vidimo koliko smo veliki, jedva cekam! Nego, ja ne znam da li cu raditi double test, posto sam malo matora pa cu sigurno na amniocentezu. Sutra cu sve proveriti sa dr, imam milion pitanja. Samo da mrvica bude dobro, ostalo je nebitno! Ljubim te i odmaraj. Ja raudckam po kuci stosta, samo ne usisavam i ne nosim nista tesko,ali ostalo sve obavljam. Sta cu, sami smo muz i ja, daleko od rodbine, on radi po ceo dan i ja sam prepustena sama sebi. Ipak nije mi tesko i gledam da se ne preforsiram.
Cmokic i uzivajte!

Bravo Jelena, navijam da se ovako dobro nastavi! : ))
Razmisli o zamrzavanju, ali ako budes imala kvalitetne embrione, ja to ne bih propustila.
Inace ja sam imala 25 jc ( isto Genesis) i od toga sam dobila 11 kvalitetnih osmocelijskih embriona. 3 su mi vratili, a 8 smo zamrzli, pa cemo ih koristiti za par godina, ako Bog da... : )
Zamrzavanje je 400 eura prvi put, za godinu dana, a nakon toga se svake godine placa 200 eura... Jeste mnogo novca, ali je korisnije za moje zdravlje nego da opet prolazim kroz stimulaciju....

Zsuki, draga, jedva cekam pocetak i da navijam za tebe. Ljubac!

U Segedinu je zamrzavanje mnogo jeftinije, ovi nasi deru! Ipak, za takve stvari ne treba zaliti novac i ja bih zamrzla, al nisam imala sta!

inače tu sam, čitam vas, čekam da sve javite veeeeelike bete!!
Skandia, Milice klinci su ahhhhh predivni....
Pazarka draga kao da si juče javila betu...kako vreme leti!!!!
Melanija drago mi je za tvoje bebirone :)
Ikice, vidim stalno visiš na forumu mora da ti je ekstra dosadno po celo dan ahahhahahhahahahhahahhaha ljubim te u pupak!

sve vas kissujem!

Gde si bre draga moja Sukice? U pravu si da visim na forumima, ali nije mi bas dosadno koliko sam mislila da ce biti, stalno mislim na mrvicu i trudim se da uzivamo, a tebi zelim da nam se sto pre pridruzis na Kutku. Sta ima kod tebe? KISSSSSSSS

MALI PARIZ nisam ni isla na punkciju cista je sama nestala a danas sam i dobila. Hoce li mi to praviti problem jer ce mi mozda stimulacije krenuti u ponedeljak a tada ce mi biti 6 dan ciklusa? I to naravno pod uslovom da E2 padne.
Sad,kad si dobila,E2 će sigurno da padne,pa lagano u stimulaciju.Kad krećeš sa stimulacijom i nema neke veze,jer je ciklus kontrolisan.Srećno Jelo!

Mali Pariz, to mi je malo cudno za utrogestan. Ja sam imala jedan neuspesan VTO, ali ja sam dobila normalno menstruaciju dok sam stavljala vaginalete utrogestena. Hocu da kazem da nisam morala da prekidam terapiju da bih po saznanju da nisam trudna imala ciklus. Prvo sam dobila, izvadila betu, bila negativna i prekinula terapiju. Prvi put nisam primala injekcije, pa ne znam kako je sa njima. Mozda njih treba prekinuti da bi se imao ciklus?!
Minijature,zato sam u prethodnom postu i rekla da to nije pravilo.
U principu-progesteron produžava ciklus,ali neke žene ne dočekaju betu,kao što nisi ni ti,pa dobiju,ja nisam dobijala dok nisam prekidala terapiju,a to ti je opet dokaz za onu staru,da u ovoj priči : NEMA PRAVILA!!
da l su blaste ili osmoćelijski...NEMA PRAVILA! ništa nije garant uspeha,jer da to postoji,sve bismo taj garant rezervisale za sebe i ne bi bilo neuspešnih VTO:
Zsuki,srećno u postupku!!:ok:

Jelena, ja sam zamrzla 4 embriona i sad su mi vracena 2. Cekam da vidim kako smo prosli. I ja sam se razmisljala da li da ih zamrzavam, pa nekako nisam mogla da ih ne zamrznem kad su nam rekli da su odlicni. Jeste da das pare, ali i to je neka sigurica. Mi smo u Jevremovoj platili 40000 zamrzavanje i cuvanje + 20000 (po 10000 za 2 slamcice u kojoj je u svakoj po 2 embriona). Srecno!

Sofia 83, slazem se sa tobom. Majka priroda je majka priroda!

Mali Pariz, znam da nema pravila, ali u ovakvoj situaciji uvek trazis neki sablon da se uklopis u njega, jer mislis da ti je tako lako da se odmeravas.

Melania, verujem da je osecaj neopisiv! Veliki kisic za vas troje. Mnogo mi je slatko!

Ikice, mahni bebici kad je vidis!

Veliki pozdrav svima.

Ellice, ja ne znam ni jednu VTO trudnicu ( ubrajam i sebe) koja nije brljavila. Naravno da na tako nesto ne mozes ostati hladnokrvna, ali to stanje "ocajna sam" moze samo da okrene stvari na gore. Koji ti je dan nakon ET-a?

Minijature, nadam se da ce biti puno pogodak ovog puta! : *

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back