Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jelo, rekli mi da mora proći nedelja dana da bi oni imali evidenciju u kompu u Betaniji, i da tek onda zovem. Zvaću u petak i probati da zakažem.
Kako si ti? Šta ima novo? Bila na uz?

ma bila pisala sam na predhodnoj strani. Nije bas najbolje al bice to dobro. Ja sam posle komisije odmah sutradan zvala betaniju i rekli su mi da zovem za 7 dana. Posle tih 7 dana sam cekala jos 7

Minijature, hvala :heart:
Jelena MB to super zvuči. Misliš 15 folikula? Može li se znati koliko ima jć? Nemam pojma. :think: Ajde, ko zna objašnjenje..:bye:

Hello Matorka, do aspiracije se ne moze znati koliko ima jajnih celija, to je individualno, trebalo bi da bude i vise nego dovoljno. Ja sam u prvoj VTO imala 12 folikula a 5 jajnih celija(zato sto je terapija bila jako agresivna i folikuli se naduvali a bili prazni) a u drugoj 5 folikula i 4 celije. Jelena nemoj se obeshrabriti, to kod tebe nije slucaj! Drzim fige, javi posle aspiracije kako je bilo!

Dobila papir od prve komisije iz soc!! :worth: Najzad.
Interesuje me, ukoliko me odbiju na drugoj komisji, koja je procedura dalje? Da li moram ponovo na prvu komisiju ili...? Da znam, da li tražiti neku vezu ili kako već da postupim?
:bye:

Ako te ne daj boze odbiju na drugostepenoj komisiji, neces morati ponovo na prvostepenu komisiju, ali ne brini nece te odbiti. Sto bi te odbili ako je sve ok? Na drugostepenoj rade uzv, pa jedino ako posumnjaju da nesto nije u redu onda traze da se to otkloni, pa tek onda u postupak. Ali tako je i bolje, ipak treba sto zdraviji uci u postupak. Ne brini sve ce biti dobro, kiss!

Ikice, jel moguće da u svakom folikulu bude jedna jć?:eek: U prirodnom ciklusu nejčešće bude jedna? :think:
Ne znam da li o ovim pitanjima možemo na ovoj temi raspravljati. Nisam našla odgovore na neke moje nedoumice, čak mi ni dr nije rekla sigurno, već kao ovo..ono...i na kraju ne zna.
Pitanjce ako znaš: ukoliko ima npr 3-4-5 folikula.Većina je oko 16 i jedan veći od 19mm. Da li se ovulaicja dešava kad pukne najveći folikul ili...?

Ikice, jel moguće da u svakom folikulu bude jedna jć?:eek: U prirodnom ciklusu nejčešće bude jedna? :think:
Ne znam da li o ovim pitanjima možemo na ovoj temi raspravljati. Nisam našla odgovore na neke moje nedoumice, čak mi ni dr nije rekla sigurno, već kao ovo..ono...i na kraju ne zna.
Pitanjce ako znaš: ukoliko ima npr 3-4-5 folikula.Većina je oko 16 i jedan veći od 19mm. Da li se ovulaicja dešava kad pukne najveći folikul ili...?
naravno da je moguće pod stimulacijom da svaki folikul ima jajnu ćeliju...sem ako je PCOS u pitanju,retko bude da 20-ak folikula ima isto toliko i jajnih ćelija,ali se dešava,ali bude i nezrelih.Dakle,može da bude jajna ćelija,ali nezrela u folikulu,i to ti je kao da je i nema.
Da,u prirodnom najčešće bude jedna ćelija.
Za posl. pitanje nema preciznog odgovora.Npr.taj pukne,ali pusaju i ostali...ne tad...kasnije,ili taj pukne,drugi se stvaraju u ciste koje odlaze sa ciklusom ili punkcijom...
Jel se može doći do nekih informacija zašto se poremeti E2 i šta na njega utiče?
E2 skače kad jajnici imaju ciste.

Minijature, hvala :heart:
Jelena MB to super zvuči. Misliš 15 folikula? Može li se znati koliko ima jć? Nemam pojma. :think: Ajde, ko zna objašnjenje..:bye:
ne može se znati koliko ima jajnih ćelija,ali se na osnovu visine E2 može pretpostaviti...sad sam zaboravila,i ne bih da lupim,koliki E2 odgovara jednoj jajnoj ćeliji...
nadam se da sam donekle zadovoljila tvoje apetite.:D
Srećno Matorka:ok:

Cao draga, ne znam da li imam bas tacne odgovore na ova pitanja, ali pokusacu. Ja mislim da je moguce da u svakom folikulu bude po jedna jajna celija i da nema praznih,a li ipak to se nikako ne moze znati do aspiracije, zavisi od stimulacije i odgovora organizma.
A sto se tice velicine folikula, u procesu VTO se zato i daje stop injekcija i zato aspiracija bude za otprilike 36 sati, pa se iz svih folikula povade jajne celije, za to ne brini. Folikuli u ovom slucaju ne mogu popucati pre aspiracije, jer terapija to regulise. A za prirodni ciklus nisam sigurna kako sve funkcionise ako ima vise folikula. Ne opterecuj se brojem j.c, vazan je kvalitet. Tako su meni rekli kad sam tripovala da imam malo i ocigledno je da su bili u pravu! Cmok

Ja ću izludeti od neizvesnosti do nalaza bete,čas sam sigurna da sam trudna,čas ono ma nema šanse,evo jutros kao da me ni ne bole grudi.trudnice jel ste imale nekih simptoma pre nego što ste dobile potvrdu?:sad2:

Uh draga Elice, kod svake od nas bilo je isto, veruj mi. Ja sam isto bila nekad ubedjena da jesam, a nekad plakala jer sam tripovala da nisam i tako su mi se smenjivala osecanja. Na zalost na tvoje pitanje nema preciznog odgovora, samo beta moze to pokazati. Jesi li odlucila, kad ces vaditi krv?

Trebala bi da vadim u nedelju,tada mi je i zadnja inekcija progesterona,pa pošto tada ne radi lab.kao u ponedeljak ću,al danas sam definitivno odlučila da idem u subotu,već sak zvala lab.da li će biti nalaz gotov isti dan i potvrdili su mi,tako da brojim sitno

ELLICE, vidim da smo na istim granama. I ja cekam betu. Trebalo bi u ponedeqak, utorak da je vadim, ali ne znam kako cu izdrzati. Ako ne dobijem mecu do tada. I ja se tripujem ovako i onako. Poptpuno mi je jasno kako ti je. Juce me je ceo dan zigao levi jajnik i presecalo po celom stomaku. Danas me nista ne boli. Tri dana posle ET ubijala me krsta. Inace, stalno mi nesto bucka po stomaku. Grudi me npr. uopste ne bole. Mene doduse nikad i ne bole kada treba da dobijem, pa ih ni sad ne ocekujem. Jesi li ti imala jos neke promene osim bolnih grudi. Kad si ti radila ET?
I ja primam progesteron injekcije na 3. dan. Ali meni nisu rekli dokle da ih primam, samo kao utrogestan i to. Sta su tebi rekli dokle da primas i na koliko dana ti ih primas?

Verovatno si pisala gde si radila VTO, ali ja se ne secam, izvini, napisi mi.

Hvala svima na podršci,Minijature ja primam progesteron na 5.dan,prvu sam dobila na dan ET-u subotu 29.inače u Genesisu sam radila i samo reči hvale imam za njih.Prvi put sam bila u Betaniji,ne mogu ništa loše reći ni o njima ali ne mogu se ni porediti,ovde je sve zaista vrhunski i još se na kraju oni meni zahvaljuju na ukazanom poverenju.Što se progesterona tiče ja mislim da ne možemo dobiti menzis dok ga primamo,14.dana tj.kad bi trebao da bude menzis bude malo braonkastog sekreta,to su me upozorili i upravo danas mi je to.Inače jedina nuspojava od inelcije mi je što me totalno uspava,i utrogestan oće ali puno blaže.Pozdrav svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back