Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zsuki, držim fige da te one veštice medicinske sestre ne nerviraju, a ako samo probaju slobodno me pozovi pa ću ja da im presudim! Piši kako napreduješ!
Vilenjačiću,Vodolijice, Ružice, moram da vam tepam kad ste tako slatke i debeljuškaste, samo uživajte, baš je divno što nam je forum pun malih mrvica, a vama ostalim drugaricama sa malo većim mrvicama šaljem puno, puno :cmok:
Ovo je jedini forum na svetu na kome sve žene žele da budu debele:zcepanje:
Melanijice, pazarkice i ostale hrabre žene i naravno karlose:cmok::bye:

Uhvatili su me neki trenuci mudrosti, pa sam rešila da vam još nešto napišem!
Danas sam na poslu srela jednog kolegu ( on i žena su radili Vto pre 2 nedelje) i kad sam čula da nije uspelo skroz sam se rastužila i dok sam išla prema kancelariji hiljadu puta sam se zapitala zašto, zašto, zašto? A onda sam shvatila da razmišljam na potpuno pogrešan način! Svakog jutra se budim i ležem sa istim pitanjem-zašto ja nemam dete?
I tako, dan za danom prolazi vreme, a ja provodim dragocene trenutke razmjišljajući o tužnim stvarima,umesto da uživam u lepom danu, ispijanju kafice i gomili prekrasnih trenutaka koje jedan dan nosi. Odjednom kao da mi se upalila lampica, ovo je moj život, onakav je kakav mi je Bog dao i baš takav treba da prihvatim i da ga živim što je moguće lepše. Naravno želje postoje i borba se nastavlja, ali pokatkad traba zastati pomiriti se sa samim sobom i lagano sa uživanjem nastaviti šetnju svojom stazom.
Ako sam vas malo udavila izvinite, ali eto želela sam da jedno svoje razmišljanje podelim sa vama, pošto ne verujem da bi me drugi razumeli! :cmok:

Ikice nisi nas udavila, ne treba se pitati zasto, mislim mozes, ali nikad necemo znati odgovor na to pitanje. Niti verujem u ono kad kazu 'tako ti je sudjeno' svi mi krojimo nasu sudbinu, mi smo odlucili da se borimo s tim do kraja, do ostvarenja nasih ciljeva, tacnije zdrave bebice, neko ni to nije probao nego je odmah cim je shvatio da ima problem odustao, svako kreira svoj zivot, i svi mi ima da stojima iza svojih postupaka, dobrih ili losih, i ne verujem da postoji jedan par na svetu koji moze da kaze sve sam probao i nisam uspeo da dobijem dete, potomstvo je za svakog moguce, na ovaj ili onaj nacin.

Jedan veliki hug&kiss za moje drage forumasice!

:zag::cmok2:Drage moje,meni su licno ovi i mnogi drugi forumi mnogo znacili i prvi pu i sada...:super:
Danas sam pocela da radim ,odmor mi se zavrsio i mogu da vam kazem da mi je prijalo da budem sa ljudima ,da skrenem misli :zcepanje:
Inace,meni je SUTRA dan "D"- sutra je dan za betu!!!Sutra mi je i rodjendan tako da se nadam veeeelikom poklonu....a imam takvu tremu :confused: posto kod nas rezultati budu tek uvece oko 20h....:besna:
U svakom slucaju,losije nego sto mi je sad ne moze biti -ili jesam ili nisam i pokusavam (koliko god to bilo moguce) da to prihvatim hladne glave :dash: ....
Javicu vam se sutra uvece ...ko zna...mozda se obradujem jajo i mozda su se sve tri crtice jaaaaako uhvatile za mene :cmok2:
P.S. Malo me danas probadaju jajnici pa se brinem da ne dodje menzis...ali kao sto rekoh-sta je tu je
Ljubim vas i pozdravljam sve,odmarajte,uzivajte,budite pozitivne :manikir:

Hej,Suzuki,bas ti hvala na posiljci.Danas mi postar zvoni na vrata i ima paket za mene. Kad sam otvorila,zamisli lijepak.Nece mi trebati citav.Ono sto je ostalo vraticu ti nazad jer vrijedi do januara2010.

A ti Meli,znala sam da ces me pogresno shvatiti.Kad sam onomad procitala to sto je neko napisao"i bez foruma" sjetila sam se situacije u kojoj sam se nasla kad je moj pokojni tata bio u bolnici u (za koju bi mogla reci da je sve samo ne bolnica).Osoblje do zla boga.Sestre kao prvo neskolovane,neobrazovane,nekulturne itd..i jedna od njih koja je upravo prikljucivala infuziju prevrnu stalak,iskide iglu iz vene,krv sprica na sve strane,ja to gledam i mislim se UBICU JE,(izgibosmo svi),a sta da kazem kad znam da cim zatvorim vrata moj siroti otac je prepusten na milost i nemilost tih i takvih.Jos je ljubazno zamolim da mu pridje i vidi kako je kad ona meni kaze:A da necete i vi da nas sad blatite po tamo kojekakvim forumima?Nisam ni znala tad da postoje ovakvi forumi.
Otom-potom.Ono za djecaka,djevojcicu i betu,hvala,vraticu ti istom mjerom.A sto se tice lezanja,uzivam ova dva dana (namjeravam i dalje da nastavim).Cak i sad pisem lezeci,nedaj boze da je rucno bili bi svi redovi krivi.A to da te se otarasim NEDAJ BOZE pa sestra si mi po muci.Kud bi ja sad bez vas.Evo vidi nasu Micu.Njen san se ostvario a opet nam je ostala vjerna.Kao sto sam rekla,kad imam vremena pisem cesce a kad pocnem da radim bice kad bude.Meli jos jednom,mozda je to tako ali dr.kazu isto tako puno toga sto nemogu da sazvacem.Za sve sto nemaju tacnu dijagnozu je- na nervnoj bazi.Moj prvi dr.je znao reci:morate od srca zeljeti i pozitivno misliti i desice se a onda kasnije:mora da vam je zelja prevelika pa vam pravi blokadu.Najradije bi ga pitala na koju mjernu jedinicu zelje da okrenem salter:I II III IV?Gluposti!!!!!!!!!!!!!!!

Halo Troshice! Danas sam razmisljala o tebi.Znam da ce ti sutra biti najduzi dan u zivotu. Ali kako kazes HOP ili TROP.Bez razocarenja nemoze,bez obzira koliko planova B imas u rezervi.Ja ti zelim veliku betu pa da ti iz onod naseg vozica predjes u lokomotivu.Lijepo
mi spavaj i drzi rukicu na stomacicu.Pisi nam sutra.

Jao Ikice,koliko puta ja pomislim isto tako kao sto ti navede.Samo kod mene to jako kratko traje.Jako brzo dodje onaj osjecaj nepotpunosti,gdje tacno znam sta zelim i sta mi fali da bi bila potpuna.Kad bi bar mogla mirno nastaviti setnju svojom zivotnom stazom!?!?
U principu imam sve.Divnog muza,stan,auto,prekrasno radno mjesto,(tv,kisobran),imam sve ali sve to materijalno je u odnosu na ovo puno manje vrijedno.Sve smo stvorili mm i ja,nasim trudom pa se nadam da ce i ovaj trud uroditi plodom.Prije ili kasnije MORA!
Jedva cekam da se udebljam a tu nisam sebicna,zelim i vama.

RUZO,BRAVO!Samo naprijed i pozdravi nam svekrivu.
Vilenjak,nadam se da prezivi danasnji dan na poslu. Lijepo spavaj a ja cu sutra za sve vas koje morate da radite i rano ustajete da odspavam pola sata duze.
Ljubi vas Vodolija:heart::heart::heart:

Zsuki, bravo to je pozitivan stav! Melania i ostale trudnice i trudilice pozdrav!

Usta su mi bila veća od pameti!!!!
Naravno da sam se iznervirala već kod prvog pokušaja!!! :dash::dash::dash:
Ali, odlučila sam se da ovaj put nema zivkanja ombudsmana, parvnika za zaštitu prava pacijenata, načelnika, ministra... nego kud svi, tu i mali Mujo :zcepanje::zcepanje:

Ukratko: zvala ja call centar oko 15 okt. da zakažem za sredinu novembra, kažu nema do kraja decembra, idite kod lekara pa neka vas primi preko reda ako je hitno...ajd, neka bude. Otišla ja danas, pola 7 uveče, pacijenata ni od korova. Ja kod sestre kažem da bih volela da se konsultujem sa doktoricom, ako nema nikog. Nema, izvolite. I ja lepo ko potpuni kreten, kažem da ne mogu da dobijem odgovarajući termin, a idem na VTO, pa da li bila ljubazna da mi izvadi te proklete briseve. Kaže ona, naravno, ali da zakažete u dodatnom radnom vremenu!?!
WTF, pitam ja čedno...pa, znate, ako nemate termina možete posle osam svakog dana, ali da platite pregled i analize. A možete i da zakažete preko call centra, od 20. nov.zakazuju za decembar. Kažem ja njoj, ali ja zvala u oktobru i rekli da nema...to nije tačno, kaže ona. etoti....
Da nisam lepo kretenski priznala da nemam zakazano, izvadila bi mi ih odmah. A rade do 8, a u pola 7 već nije bilo nikog. Dođi pa plati!!!!! baš sam se iznervirala.

sada se opuštam, spremam bubble bath, sveće, pakovanja za kosu, lice, tabane:super::super:

NEMA nerviranja, to mi ni prošli put nije pomoglo. Koliko košta neka košta.:brus::brus:

pa i nisam baš bila kratka, ali mi je trebao ovaj izduv :rumenko::rumenko:

Drage buduce majke ...Vilenjak, Trosice,Vodoljio i Ruzo svima Vama drzimo fige :ok::ok:.:worth:...samo napred i pozitivno i uz Boziju pomoc da dodjete do cilja.....
...malo se slavilo (Djurdjic).....danas idemo kod nas u socijalno sa potvrdom i zelenim uputom na overu .......i u petak 20.11 na kliniku u Jovanovoj....da vidimo sta i kako dalje....
hmm.....nemojte da me puno hvalite :rumenko:....a sto se supruge tice pre bi zmiju kuckala u glavu nego tastaturu....:D...pozdrav i sve najbolje za trudilice i buduce trudnice...:bye:

Poslednja izmena:
Troshice navijamo za veliku betu sutra :worth::worth::worth:Vilenjak,Ruzo i Vodolijo mazite svoje mrvice i uzivajte.Ja sam zvala bolnicu da pitam da li mogu da odradim fet u prirodnom ciklusu jer ne mogu toliko dugo da gutam tablete!Mozete misliti sta sam dobila kao odgovor,kao u fazonu i bolje je raditi u prirodnom ciklusu ali da ja to ne kazem doktoru vec da to ona zna:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:Troshice ako te ne mrzi da mi kuckas da li si se i sa kakvom terapijom radila fet?Karlose ti ces biti tata za medalju,sasvim sam u to sigurna i tvoja zena je mnogooooooooooooooooooo srecna sto te ima.Za sve ostale veliki :cmok2:.a ti Milice dobijas :cmok2::cmok2:.

Ikice draga moramo biti mudri i jaki,a to sto tako razmisljas ponekad je sasvim normalno jer delimo isti problem pa se nad istim i spotaknemo u emotivnom smislu.I ja to cesto radim i to ne volim uopste kod sebe,tu emociju da me ponekad ucine ranjivim i da me svaciji problemi ali bukvalno svaciji izbacuju iz koloseka!Ja mislim da ti je to u prirodi ili nije,mm je to totalno strano i cudno ali opet negde kapiram da je muskarac:zcepanje:taj njihov mentalni sklop im ne dozvoljava da necije probleme prime k srcu:rotf:U svakom slucaju mislim da su to trenuci u kojima spoznas sebe na pravi nacin,da si jedno emotivno bice koje ne boluje od egoizma vec ljudima prilazi rasirenih ruku:super::bye:

Pozdrav moje trudilice! Troshice drzimo palceve za viiisoku betu. Melania nije ti lose, mislim taj fet iz prirodnog ciklusa, taman ce ti se organizam ocistiti od hormona i sto moja mama kaze, hemije. Zsuki *******, meni nista nije jasno oko tog call centra sreca sto ga nisu uveli kod nas, inace bi ubila operatera! Pozdrav svima.

Dragi drugari ne javljam vam se vec neko vreme jer sam u veeeeeeeeeelikoj guzvi.Znate ono slave,rodjendani.......... :lol: :lol: :lol: sarmice, pecenjca, tortice,kolaci...........:lol:
Nije mi lako ali mora se!!!!
Nemam puno toga da vam kazem jer sam ja jos uvek cekalica ali pratim desavanja i zelim vam svima sve naj naj.

Poseban pozdrav i :cmok: za vodolijicu, :cmok: ruzu, :cmok: vilenjaka i :cmok: troshicu.

Drzim fige za trocifrene bete :super: :super: :super: :super:

Uf....danas nam u nasem zavodu pokazase dopis....da nam je termin pomeren :rtfm: za 01.12.2009 u 10:20...ebiga.....no i to je tu...dobili smo MLK-12 obrazac i overili su nam uput za stacionarno lecenje....pozdrav za sve buduce majke i majcice:worth::ok:

evo i mene posle ihihi vremena... Samo da vas sve pozdravim, vidim da se svašta izdešavalo otkad me nije bilo, puno iščekivanja bete, daj Bože da vam svima uspe, prijateljski zagrljaj za Vodoliju, Vilenjaka, Ružu i Trošicu, a naravno, i ostalim drugaricama koje čekaju novi počeci!:zag:

Mi smo dobro sve u svemu, osim što imam opasne mučnine, pa tako levitiram na relaciji krevet-kupatilo po ceo dan:bljak:
koristim ovo lepo vreme za šetnju po keju kad mogu, to mi najviše prija! Evo sad ću baš!

Da, ne znam da li je to neka imala, dobila sam koprivnjaču i svbraaaaab :besna: od utrogestana. To me uopšte ne čudi, pošto se rokam time od 26. septembra, plus inekcije progesterona, a znam kad sam radila analize za postupak da mi je i prirodno progesteron bio baš visok. Tako da sad to obustavljamo, samo inekcije ostaju:super:

sad kad sam se dooobro naodmarala i naspavala (ne radim od 2. septembra!!), moram da kažem da je ovo malo nezgodno, svi odu na posao, niko nema vremena ko što ga ni ja nemam kad radim, srećem uglavnom samo decu i penzionere iz komšiluka, i obrni okreni ponovo živim za vikend!:lol:

pozdrav svima!:bye:

Draga Melatija,ovog puta sam od prvog dana ciklusa krenula sa Estraderm TTS 50flasterima (Climara) na drugi dan,s tim sto mi se doza povecavala 2.2.2.2.4.4.6.6.4.4.4...i jos uvek ih lepim-verovatno samo da danas (u zavisnosti od bete :sad2: koju moram da cekam do veceras ),zatim sam na dva dana pred ET krenula sa Utrogetsanom 3x2 vaginalno i Progesteron amp. na peti dan...Terapiju sam odlicno podnela,ako izuzmemo nervni sistem :besna: koji nije u bas najboljem stanju.
Jedino sto od sinoc imam konstantnu glavobolju - migrenu-koju inace imam pred menzis (koji bi trebao biti 19-og) i to mi dodatno uliva uzasnu nervozu...:dash:
Iskreno se bas brinem sta sam ovog puta "uradila" a nisam previse optimisticna...
Javicu se veceras obavezno ma sta bilo
Ljubim vas sve:heart: :heart: :heart:

zdravo drage moje,ja nikako da izadjem na cisto:roll:............ah,imam ciklus nakon 15 dana ,znaci 2x u mesec dana :dash:,ali ajde to ,nego koliko me ledja bole to je neverovatno ne mogu ni da ustanem niti da sedim...........sutra imam pregled kod ginekologa ,nisam mogla ici ranije,moralo je krvarenje da stane;barem malo:roll:
jos uvek se nisam raspakovala,niti stan ocistila,jakoooooooooooo sam nervozna,i ako se opet uskoro ne javim,znajte da sam u zatvoru jer sam ubila moju "dragu" sveki,a mozda jadna zena nije kriva,jer sam ja bas nervozna ali me ona bas nervira:roll:

Draga Melatija,ovog puta sam od prvog dana ciklusa krenula sa Estraderm TTS 50flasterima (Climara) na drugi dan,s tim sto mi se doza povecavala 2.2.2.2.4.4.6.6.4.4.4...i jos uvek ih lepim-verovatno samo da danas (u zavisnosti od bete :sad2: koju moram da cekam do veceras ),zatim sam na dva dana pred ET krenula sa Utrogetsanom 3x2 vaginalno i Progesteron amp. na peti dan...Terapiju sam odlicno podnela,ako izuzmemo nervni sistem :besna: koji nije u bas najboljem stanju.
Jedino sto od sinoc imam konstantnu glavobolju - migrenu-koju inace imam pred menzis (koji bi trebao biti 19-og) i to mi dodatno uliva uzasnu nervozu...:dash:
Iskreno se bas brinem sta sam ovog puta "uradila" a nisam previse optimisticna...
Javicu se veceras obavezno ma sta bilo
Ljubim vas sve:heart: :heart: :heart:

ej draga prvo srecan ti rodjendan:cmok2:,a drugo samoooooooooo polako;sta god da bude znaj da ti nisi mogla na to da utices ,ma kakav god rezultat bio (iskreno se nadam da ce biti beta kao kuca velika-ali ako i ne bude,bice drugi put,veruj mi ja sam najbolje "naucena "kako je to
ruzo,mamice moja,kako se osecas????a ti vodolijice moja???.........samo nared i uzivajte ,dok traje traje,volim vas puno:cmok2::cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back