Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hej vilenjak draga, baš sam mislila na tebe-2 mrvice, diiiivno! Držim fige da se jako zagrle i da im bude mnogo lepo u tvom stomačiću! Raznežila sam se od toliko malih mrvica ovih dana, ali uskoro neće one biti mrvice već velike lepe bebice! Ružo, isto važi i za tebe! A ti draga vodolijice imaš baš puno mrvica i bilo bi lepo da ih sve rodiš jednoga dana, pa da budete kao iz emisije John,Kate&8! Šta misliš o tome? Navijam za tebe:super:
Troshice, dobro došla!
A vas dve Suzuki i pazarkice, što ste se uobrazile?
Milice, melanija i ostale drugarice:cmok:

Moram jos nesto da vam ispricam.Prekjuce,kratko posle narkoze kad sam dosla ksebi,dovezli su jos jednu zenu koja se isto tako odmah probudila i naravno (zenska posla) podjosmo odmah da pricamo,koji je put kod koga,gdje je problem itd.Komuniciramo na njemackom i ispostavi se da je ona sa Kosova a ja Bosanka. Pita ona mene dali ja govorim bosanski jezik (sto uopste nema veze,jer ga ona tako i tako nerazumije).pokusam da joj objasnim da sad postoji nekakav novopeceni bosanski jezik koji je meni nepoznat(nije ga bilo u moje vrijeme).Ona nerazumije,kako to?Onda pokusam da joj objasnim da se ni u Austriji ne govori austrijski nego njemacki.Aha,a onda sledece pitanje,dali sam Bosanka ili Srpkinja, me dotuklo.Pomislila sam, Boze moj zar je to sad bitno u toj nama zajednicckoj muci?Zar su politika i nacionalizam otisli stvarno tako daleko da pri prvom susretu moram znati kom Bogu se moli moj sagovornik? Ovo nema veze sa temom ali morala sam da istresem iz sebe.

Zezaj ti Ikice zezaj,pa kad ti jednom Vodolija & Co pokuca na vrata bice kao ono u Zikinom filmu-plakat na vratima;NE ULAZI,RAZVIJAM FILM".Salim se,bilo bi super kad bi se sve oplodile(nebi bilo srece vece).Znaci to jos uvijek nisu mrvice,ili do sad vec neke od njih i jesu.Ja se nisam usudila da nazovem i da pitam,nema veze,ovako hocu da se sutra obradujem.Hvala ti kao i mama-Mici i ona mi drzi fige.I naravno svim ostalima a ti bi Karlose mogao reci toj tvojoj ljepsoj polovini(nemoj da se naljutis) da i ona moze da nam se javi.Ti se toliko zalazes za sve,ti si stvarno divan muz a ono gdje si napisao "nas ginekolog",morala sam da se nasmijem od sveg srca.Jer kad bi neko mog muz pitao ko je "nas" ginekolog i gdje ima ordinaciju-jedan od ova 2 odgovora ili nebi dobio ili bi mu trebalo dugo vremena da razmisli.Ali nije on za to kriv.Ja sam i suvise samostalna i jednostavno to je nekako moj dio posla.I opet kazem,vrijedan si pohvale a nju nam puno pozdravi.:bye:

Hej vilenjak draga, baš sam mislila na tebe-2 mrvice, diiiivno! Držim fige da se jako zagrle i da im bude mnogo lepo u tvom stomačiću! Raznežila sam se od toliko malih mrvica ovih dana, ali uskoro neće one biti mrvice već velike lepe bebice! Ružo, isto važi i za tebe! A ti draga vodolijice imaš baš puno mrvica i bilo bi lepo da ih sve rodiš jednoga dana, pa da budete kao iz emisije John,Kate&8! Šta misliš o tome? Navijam za tebe:super:
Troshice, dobro došla!
A vas dve Suzuki i pazarkice, što ste se uobrazile?
Milice, melanija i ostale drugarice:cmok:

Nismo nismo, evo tu sam! :brus::brus:
Znači prejeeeeeeeeeela sam seeee, kako se kaže na srspkom... nasuvo sa krompirom? e pa toga. uhhhhh ala mi je leglo :rotf::rotf:

:sad2: zbog tvoje crte usamljenice, ali ne očajavaj!!!!! Bićemo i mi mamice!!!! ovo me podseti na mi nismo anđeli: taticeeeee ahahahaaa

joj, ja sutra idem kod kume na rođendan, a tamo će biti i sve moje drage drugarice, friške mame, sa svojim sadašnjim i budućim bebama :sad2::sad2::sad2:. Odmah na početku ću svima da ZABRANIM da me ispituje i tačka! O ovim stvarima od sada razgovaram samo sa vama ahahahahh!

evo dragi me zove da gledam neko rušenje domina na tv-u! umesto da se sprema za obnavljanje gradiva :manikir::manikir:

:cmok2::cmok2:

Vodolijice, moraćeš se preseliti u Vojvodinu, pa da ti suzuki i ja čuvamo mrvice dok naše ne dodju na svet! Slažem se sa tobom da je karlos predivan muž i veoma emotivan, malo je takvih muškaraca. Mm ne bi ovde kuckao i jadao se ni za živu glavu, ali me je jako obradovao maločas kad se vratio sa puta, pošto sam ga danas definitivno udavila svojim depresivnim porukama. Kupio mi je parfem koji već dugo želim, pa sam se sad natrackla i uživam!
Hej zsuki, uvek se obradujem kad se javiš! Pa ima li smisla da se buduća mama tako prejeda? Ti po vojvodjanski-lepa pa debela! Šalim se, samo ti papaj, trebaće ti snage da radjaš male mrvice, a taj dan se bliži! E mene stvarno nekad nerviraju ti skupovi sa noopečenim mamama koje nemaju obzira pa se ceo skup poretvori u priču o pelenama, podrigivanju, grčevima i td. Mislim, divno je sve to i ja bih volela da započnem te teme, ali se tada obično osećam kao burek u svemiru- sedim i blejim ili dograbim neke novine pa listam. Na kraju takvih razgovora uvek je u mom slučaju sledilo pitanje-A vi, šta čekate?

RUZO ZELIM TI PUNO SRECE I PAZI NA TU SVOJU MRVICU i javi nam kako si,kako ti prolazi vrijeme i imas li kakvih simptoma.
VILENJAK sta bi sa tobom?Kako je prosao ET i koliko mrvica mazis ti?SRECNO do kraja.
SUZUKI(ja te prekrstih u suzuki,nadam se da nemas nista protiv),sta ima kod tebe? Jesi li rastjerala te svoje viruse.Brzo se oporavi jer decembar kuca na vrata.Kad bi trebala startati?
Za sve ostale p.p i velika pusa.

:heart: ne ljutim se naravno, ponajviše zbog toga što moj dragi razmišlja da kupi suzuki:zcepanje::zcepanje:!!

I ja sam onomad imala šestoro dece :per:!! evo ti malo +++++++++++++ da ih bude što više!!!
Samo tiho smem da kažem, da mi je bolje, sinusi, uvo, temperatura, mučnine prošleeee još samo ovaj dosadan herpes da nestane.

Ja imam prvu kons. 8 decembra, kažu iskusnije da ako sve bude u redu na kons, stimulacija kreće od prvog sledećeg ciklusa. Ali pošto bi mi meca po receptu :per: stigla sredinom dec, računam da neće doki početi ove god sa stimul. Jedino ako neće Novaka da slavi negde između mojih nogu sa špricem u ruci ahahahhhha:zcepanje::zcepanje:

O bože, šta mi je. Pa da treba da dobijem, pa sam pomahnitala. Dragi je nagrabusio... a tako nevino gleda domine :whistling::whistling:

poljubac i fige u 16!

Vodolijice, moraćeš se preseliti u Vojvodinu, pa da ti suzuki i ja čuvamo mrvice dok naše ne dodju na svet! Slažem se sa tobom da je karlos predivan muž i veoma emotivan, malo je takvih muškaraca. Mm ne bi ovde kuckao i jadao se ni za živu glavu, ali me je jako obradovao maločas kad se vratio sa puta, pošto sam ga danas definitivno udavila svojim depresivnim porukama. Kupio mi je parfem koji već dugo želim, pa sam se sad natrackla i uživam!
Hej zsuki, uvek se obradujem kad se javiš! Pa ima li smisla da se buduća mama tako prejeda? Ti po vojvodjanski-lepa pa debela! Šalim se, samo ti papaj, trebaće ti snage da radjaš male mrvice, a taj dan se bliži! E mene stvarno nekad nerviraju ti skupovi sa noopečenim mamama koje nemaju obzira pa se ceo skup poretvori u priču o pelenama, podrigivanju, grčevima i td. Mislim, divno je sve to i ja bih volela da započnem te teme, ali se tada obično osećam kao burek u svemiru- sedim i blejim ili dograbim neke novine pa listam. Na kraju takvih razgovora uvek je u mom slučaju sledilo pitanje-A vi, šta čekate?

BUREK (njamanjama) u svemiru ahahahahaaa.
Ovi moji su onaj najnajuži krug prijatelja, tako da svi znaju za moje jade...trude se da budu ok, ali nekada osetim da me žale...što je verovatno ljudski, ali me strašno nervira!
poljubac za mirišljavu ikicu!

Halo Iki i ostale djevojcice.Moj san se nije ostvario.Imam samo 2 embriona,stim sto su bila 3 i taj treci se kratko posle oplodnje prestao razvijati.Ali zato su ova 2 navodno odlicna.Ja sam sretna i zadovoljna i sa njima.samo da izdrzimo skupa do kraja.Sinoc mi se vrzmalo nesto po glavi,sta ako ih se oplodi vise a ovaj put uspije?Kuku meni,nebih ih se mogla odreci a neznam dali bi bila u stanju da to ponovo radim.No,medjutim ta varijanta je sama od sebe pala u vodu.Drage moje,samo mi napisite sta su vama vasi dr.rekli,dali je potrebno mirovanje posle ET i koliko dugo,posto je meni moj dr.rekao da nemoram mirovati(mogu hodati,setati,posjecivati prijatelje itd.)samo da sto manje mislim na ovo.Mislim da ipak necu pogrijesiti ako par dana zauzmem vertikalni polozaj.Ja cu se vama javljati redovno a pisite i vi meni koji put da mi skratite vrijeme.Vasa unaprijed zahvalna Vodolija koja vas sve voli.:cmok::cmok2::zag::bye:

Super Vodolijice, sad mazi tvoje bebice, meni je Dr preporucio strogo mirivanje, ali iz razloga sto sam imala hiperstimulaciju, natecenost, nadutost a ne zbog embriona, ali ja stvarno nisam mogla 4 dana iz kreveta da ustanem osecala sam se kao kad imas grip, slomljeno, posle 4 dana krenula sam relativno normalno da se ponasam, mogla sam po dvoristu da setam, a da mi se ne slosi. Vec od 7 dana vratila sam se svojoj rutini, ribala kupatilo isl, i ponasala se kao da nisam radila Vto. Srecno draga, drzimo ti palceve!

I ja zelim Vodolije da sve bude kako treba :super: .
Mislim da je bolje biti umereno aktivan nego stalno lezati,bar ja tako mislim ,jer sam prvi put posle hiperstimulacije bila bukvalno vezana za krevet,kao ti Milice,
a sad se bas trudim da budem vise vani i da skrenem misli :dash: ...
...ali,iskrena da budem,kako se blizi utorak i beta sve sam nestrpljivija...:besna:
Draga vodolijo,zaista zelim da se obradujemo ovog puta i naravno sve ostale TRUDILICE :super:

Milice,Troshice,Ikice....Hvala neizmjerno.Ja sam ovo sve super podnijela,inace bi uvijek imala nekakvo bockanje u predjelu jajnika tako da me je to uvijek opominjalo na sam postupak.Ovaj put nista,kao da nisam ni radila.Hvala vam.Sretna sam da postojite i da vas imam.
Troshice to je normalno da si nervozna.Nervoza raste sa svakim danom.Zelim ti sve najbolje i da ti se cekanje isplati.
Imam jos jedno pitanje:Neko je od vas spomenuo ukoliko se nevaram da mu je Dr.rekao da nebi trebao u fazi cekanja da se nalazi po kojekakvim forumuma.Interesuje me zasto?.Meni je ovo ok.Prije,poslije ili za vrijeme cekanja.Mislim da nemoze negativno da utice.Ljubim vas sve.Milici,Snezi i Dijani po jedna pusa vise za male mrvice.:bye:

Vodolijice draga srecno.Mislim da postoji razlog zasto doktori to savetuju,a tvoje i nase je da te podsetimo da je tako najbolje.I meni je receno bez foruma,verovatno iz razoga sto je nasa svest toliko opicena da samo o tome citamo a to nam unosi dodatne nemire.Draga mi te svi volimo i saljemo ti milion poljubaca :cmok2:a ti odluci da li ces sedeti za kompom i tripovati simtome drugih koji pisu :zcepanje:ili ces se baciti na neku knjigu i skrenes malo misli.Budi sigurna da nam neces nedostajati kratko vreme samo dok nam ne javis veliku betu a onda umisljaj do mile volje:rotf::rotf::rotf:
Nadam se da ces moju primedbu shvatiti na normalan nacin,puno pozdrava:bye::bye::bye:

Ikice hvala na pitanju dobro sam, imama neke majstore kuci, pa izbegavam da sam uopste kuci u svom tom lomu, sve ostalo je ok. Neznam sta da ti kazem Vodolija, ja tek kad sam se vratila iz Bgd posle postupka sam sela za komp, i krenula bas na ovom forumu da pisem, pamtim u isto vreme je Pazarka tada radila fet, radile smo istoga dana, ja sam mila pesimisticna tih par dana pred betu, jer sam bila ubedjena 1000% da nije uspelo, pa sam se vise informisala gde da krenem sa drugim postupkom, uopste nisam mislila o tome, jer kao sto sam rekla nisam verovala da ce da uspe, jer da se ne lazemo, koje su mi bile sanse da upadnem u taj postotak kome uspe iz prvog puta? I ako je bio problem do mm, opet sam bila ubedjena da nije uspelo, i forumi su mi sluzili da se informisem gde raditi sledeci put.

Halo Iki i ostale djevojcice.Moj san se nije ostvario.Imam samo 2 embriona,stim sto su bila 3 i taj treci se kratko posle oplodnje prestao razvijati.Ali zato su ova 2 navodno odlicna.Ja sam sretna i zadovoljna i sa njima.samo da izdrzimo skupa do kraja.Sinoc mi se vrzmalo nesto po glavi,sta ako ih se oplodi vise a ovaj put uspije?Kuku meni,nebih ih se mogla odreci a neznam dali bi bila u stanju da to ponovo radim.No,medjutim ta varijanta je sama od sebe pala u vodu.Drage moje,samo mi napisite sta su vama vasi dr.rekli,dali je potrebno mirovanje posle ET i koliko dugo,posto je meni moj dr.rekao da nemoram mirovati(mogu hodati,setati,posjecivati prijatelje itd.)samo da sto manje mislim na ovo.Mislim da ipak necu pogrijesiti ako par dana zauzmem vertikalni polozaj.Ja cu se vama javljati redovno a pisite i vi meni koji put da mi skratite vrijeme.Vasa unaprijed zahvalna Vodolija koja vas sve voli.:cmok::cmok2::zag::bye:

Znaci u ovom turnusu je aktuelan klub od 2 embriona. Meni je dr preporucio 3 dana mirovanja, ne obaveznog lezanja već kuliranja uz TV, bez suvisnih setnji, jer oni oko 2 dana plutaju po materici i maksimum treci dan se kace, tako da bi za ta 3 dana trebalo da bude gotovo sa tim delom. Najvise se preporucuje opustanje bez negativnih misli i naravno ne dizati teret i ne raditi zahtevne fizičke stvari. Ja sam zato ta 4 dana odmorila i evo me danas na poslu u maksimalnoj frci, ne znam gde mi je glava.:zper:

Znaci u ovom turnusu je aktuelan klub od 2 embriona. Meni je dr preporucio 3 dana mirovanja, ne obaveznog lezanja već kuliranja uz TV, bez suvisnih setnji, jer oni oko 2 dana plutaju po materici i maksimum treci dan se kace, tako da bi za ta 3 dana trebalo da bude gotovo sa tim delom. Najvise se preporucuje opustanje bez negativnih misli i naravno ne dizati teret i ne raditi zahtevne fizičke stvari. Ja sam zato ta 4 dana odmorila i evo me danas na poslu u maksimalnoj frci, ne znam gde mi je glava.:zper:[/QUOTE

Draga moja,srce si! I pored toga sto neznas gdje ti je glava,ipak si nasla vremena za mene.Hvala ti.Ja prosto receno uzivam.Bez obzira na VTO,ja sam ovaj odmor bas zasluzila.Radila sam cijelo ljeto,skoro bez predaha.Ja nemam nazalost nikog tu ko bi me bar jednom u sedmici pozvao na rucak,znaci sve sama.Drzim ti fige i polako,nemoras sad da radis za troje.

Draga Melania!
Lijepo od tebe da si mi to tako lijepo obrazlozila,no u principu neslazem se sa tobom.
Koliko je nasa svijest opicena ili nije,neznam.Znam samo da se ja sa ovim problemom draga moja borim vec 14 godina,kad uopste nije bilo foruma niti nekoga ko je tad u to vrijeme otvoreno pricao o VTO.Mislim da je stvar individualna i da treba bas u tom momentu da se poklopi 100000000 drugih stvari da bi uspjelo pa tek onda sa ili bez foruma.Koliko se sjecam i ti si u tvom periodu cekanja bila relativno aktivna.Moras samo imati srecu i svakako dr.kome vjerujes.Niti kod najboljeg strucnjaka ne uspije svakoj zeni od prvi put a desi se da i kod Dr.sarlatana nekome od prvi put upali.Ja sam tvoju primjedbu shvatila na normalan nacin a nadam se da ces i ti moju.Takav sam tip covjeka,moram da kazem ono sto mislim.Znam ja da ti nisi nista lose mislila.Koliko je cura trebalo hitno nekakvu informaciju i dobilo je upravo na ovaj nacin.Meni je licno drago da virnem na ove stranice kad imam vremena,jer ovde se rastuzim ali isto tako i obradujem.Prema tome nevidim nista lose.A da vam necu nedostajati,znam,ali evo ipak ja se javljam.Mozda se ipak neko obraduje kad vidi da ima jos par redova za citanje. Toliko o tome.A sad vas sve puno ljubim i pozdravljam.:neutral:

Drage moje, pošto uglavnom ležim, ne otvaram forum svakog dana ali nastojim da pročitam sve. Malo ste se probudile od kada se Pazarka vratila u igru. Čestitam Vodoliji i Vilenjaku sad samo napred. :ok::ok::ok::ok: Sećate li se onog voza od pre mesec, dva. E sad smo ušle u vozić i nadam se da ćemo da uživamo u vožnji. :):):):)
Dva dana posle ET mene je zabolelo grlo a potom krenula i kijavica. Sada me grlo ne boli ali kijavici sam se svidela pa nikako da me napusti. Pijem čajeve i propolis, valjda će da me prodje uskoro. Inače baš odmaram :manikir::telefon::manikir::telefon: Ja, za razliku od pojedinih, imam dobru svkrvu :zcepanje::zcepanje: Bez zezanja, :zcepanje:žena mi sve donosi u krevet da jedem i sprema po kući. Ja bih rado da je i vama pozajmim ali se plašim da je puno ne opteretimo, pa onda niko neće da ima koristi. Za sada nemam nikakvih problema, ponekad osetim žackanje u predelu jajnika. Betu bih trebala da radim 21. ili 23.
Sto se tiče teme da li u ovom periodu posle ET treba biti na forumu ili ne, i ja sam čula da nije poželjno ali lično mislim da to zavisi od pojedinca. Niko nije istog mentalnog sklopa i ne podnosi i ne prima sve na isti način tako da svaka treba da prosudi sama. Sami sebe najbolje poznajemo.
:lol::lol::lol::lol:
Puno Vas sve pozdravljam, i trudilice i nove članove, i trudnicice i
bebirone...:gace::brus::cmok::cmok2::zag::bye:

Draga Vodolijo radi kako ti mislis da treba,ti si pitala koliko se secam a ja sam mislila da treba da ti neko odgovori;)Ja jesam bila na forumima i tada su mi mnoge forumasice,ne samo na ovom javljale o svojim neuspesima.Sto rece Ruza,nismo svi mi isti.Ja sam uzasan emotivac koga sve pogadja i place za svaku sitnicu.Isto tako mislim da posle transvera treba da se iskljucivo lezi,a ne sedi za kompom.Sve informacije o postupku posle transvera ti daje doktor,forumi su za razmenjivanje iskustava.Ja tebi zelim veliku betu ko kucu,decaka i devojcicu i da nemas vremena da se raspravljas sa ljudima koji ti zele najbolje.To je moje misljenje sto se tice foruma,a sto se tice onog dela da smo opicene reci da nismo:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Da ne zaboravim tek onaj deo u kome si pogresno shvatila da nam neces nedostajati je totalni apsurd ali to prepisujem hormonima pa ti necu zameriti:zper:.Zeno ja obozavam tvoje opaske i bez tebe i stalnih forumasa ovaj forum je prosecan,ja sam od skoro tu i lepo mi je sa vama.Ako si mislila da me oteras nece ti uspeti:rotf::rotf::rotf:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back