Vankuver, Kanada

Sto se tice ove pomoci oko pronalazenja posla i tome slicno, samo cu reci sledece, moja rodjena sestra nije mogla nista da uradi po tom pitanju, kako onda ocekujete da ja zelegnem za nekoga koga nikad u zivotu nisam video?
Da se razumemo, kada bih mogao nekome da pomognem na ovaj nacin, uradio bih to, ali nije to bas tako jednostavno kao sto se nekima cini.
Sa druge strane, ovde vaze drugaciji "zakoni" tako da kazem, ako nekoga preporucite za neku poziciju, prakticno stavljate sebe u nezgodnu poziciju ukoliko ta osoba ne opravda ocekivanja, jer vi stojite iza nje, dali ste rec koja se ovde postuje.

Zahvaljujem na Pozdravu ,"uzduz i popreko"
Vidim da smo iz istog kraja,kako je u Novom Sadu i okolini, sta ima novo,kakvo je vreme?
Puno pozdrava,
kapetan od Belu LAdju:)

:Pa sta da ti kazem Kapetane? Vreme je ok, za razliku od Niagare (cula sam da pada sneg i da je hladno), a ne znam kako je u Vancuver-u. Kod nas, da je dobro - lagala bih, a da nam su nam nasa lepa Vosa i nas Novi Sad i dalje lepi - JESU i svi ovi koji hoce da to pokvare "DZABA SU KRECILI!!!" Trudimo se, al snage izmicu.
Ipak dragi Kapetanu i ostali Vosani i gradjani Srbije u CAN, naravno da ovde nije dobro i pored svih nasih uzaludnih napora, ali nadam se da ce u ovom "raju" jednog dana uzivati samo deca od onih koji su nam sve ovo i skrojili. Zelim svu srecu i NAMA i NJIMA!
Poljubac svima sa Dunava!!!!!:heart:

Hej evo sada i mog pitanja.
Mi smo zavrsili ispite, IELTS I TEF i sada smo spremni da apliciramo. Medjutom dosetio sam se da ja tamo imam blisku rodbinu, koja pak ima svoj biznis *(valjda jos uvek) i da bi moyda mogli da yeni ponude taj pro forme posao. Tada bismo dobili jos deset bodova i imali 81 sa tim. Pitanje je koliko i da li to ubryava proces iseljenje za skilled worker class.? Da li je iko tako nesto probao i uradio? Jer ako imas posao sigurno te brze povlace, nece te poslodavac cekati 3 godine...
Ako neko poznbaje takav slucaj, please neka podeli sa nama iskustvo.
Jer vreme izmice, a mi bismo oko5 aprila podneli zahtev...
Hvala i pozdrav

Nema teorije dok neko odande ne potegne.Odavde, na nevidjeno, ko ce da ti da posao? Znam iz licnog iskustva.Slao sam rezimee na milion oglasa.Nisam dobio odgovor ni na jedan.Cak ni odrecan odgovor.Da ne kucam ponovo, procesljaj moje prethodne postove.

Sto se tice samog zanimanja, zanimanje je ok.

Hvala ti puno na lepim zeljama.

Ovom prilikom bih pozvao i prozvao "stare Kanadjane" sa ovog foruma koji imaju mogucnost da na bilo koji nacin (osim savetima) pomognu onima koji bi u Kanadu.Prvenstveno tu mislim na pomoc u pronalazenju tog famoznog poslodavca.U prici sa radnom dozvolom, sam poslodavac je zasticen k'o beli medved.Ako mu se tako "nakrivi kapa" , jednostavno otpusti onoga koga je zaposlio, i onda nema vise nikakve obaveze prema njemu.
Ja sam vec napisao , potpisao i poslao mom poslodavcu (coveku koji mi je na kraju krajeva, omogucio da idem u Kanadu) dzentlmenski sporazum tj, "ugovor o raskidu ugovora" u kome stoji da ne zelim vise da radim kod njega iz licnih razloga i da prema njemu nemam nikakvih potrazivanja.
Taj papir je njegova sigurnost da ga ja necu zajebati (d' izvinete na izrazu).
Naravno, taj papir je mac sa dve ostrice, ali...

Hej, Koshava, pozdrav s druge strane Dunava :) U kojojh si fazi odlaska? Vidim da si polagala IELTS i TEF. Jesi vec podnela sve dokumente u ambasadu?

Da, poslala sam papire u junu 2007.direktno u Bec, a AOR je od 03.07.2007. Koliko vidim po prisutnima, ja sam prilicno "sveza" tj. ima puno onih koji su aplicirali 2006. a jos nista. Uzas!!! Samo strpljenje, strpljenje, strpljenje....... DOKLE BRE?!
No, mi smo naucili da ne odustajemo lako - zilavi smo. Pozdrav i srecno!

Cao Bigheadmac,eto cekam od jednog poslodavca iz BC odgovor(nadam se pozitivan) za posao.Covek trazi mesare sa visegodisnjim iskustvom `a mi bas takvog imamo`!Hvatamo se za svaku slamku!Imamo rodjake u Ontariju ali ne znam,pokusavaju da nesto pomognu ali tesko to ide.Mene interesuje kakve su sanse(ako moj muz oupste dobije jednog dana vizu) da mu se pridruzimo?
Nego gde si ti Bigheadmac?

Ljudi pomoc,da li mi neko moze reci koja je cena polaganja vozackog ispita za C i E kategoriju u Kanadi i kakvi su tamo sto se tice polaganja(mislim na tezinu ispita)...Ovde u Srbiji ima dosta korumpiranih pa te obaraju po 2,3 puta...

Hej evo sada i mog pitanja.
Mi smo zavrsili ispite, IELTS I TEF i sada smo spremni da apliciramo. Medjutom dosetio sam se da ja tamo imam blisku rodbinu, koja pak ima svoj biznis *(valjda jos uvek) i da bi moyda mogli da yeni ponude taj pro forme posao. Tada bismo dobili jos deset bodova i imali 81 sa tim. Pitanje je koliko i da li to ubryava proces iseljenje za skilled worker class.? Da li je iko tako nesto probao i uradio? Jer ako imas posao sigurno te brze povlace, nece te poslodavac cekati 3 godine...
Ako neko poznbaje takav slucaj, please neka podeli sa nama iskustvo.
Jer vreme izmice, a mi bismo oko5 aprila podneli zahtev...
Hvala i pozdrav

A kkoliko imate bez obezbedjenog posla? Mislim koliko imate poena? 66? ili 71?

Suncan dan u Vankuveru.

Prilozi

• Image420.jpg
    Image420.jpg
    77,3 KB · Pregleda: 50
  • Image417.jpg
    Image417.jpg
    81,1 KB · Pregleda: 46
Pozdrav svima!
Nadam se da ce ljudi koji su uspeli da odu u Kanadu i koji poznaju proces i cake dobijanja radne vize za Kanadu moci da mi pomognu oko toga.
Naime, skupljala sam informacije oko dobijanja radne vize i u konzulatu u Beogradu mi je recheno da da bi mi neko poslao ponudu posla neophodno je da to bude overena potvrda sa biroa u kanadi da taj poslodavac nije mogao da pronadje osobu kanadjanina pa da iz tog razloga trazi strance. Prvo to je moje pitanje, na koji nacin se to realizuje i da li je uvek tako? Mi mozemo dobiti ponudu posla ali mi je to potrebno da bi osobi koja ce nama poslati ponudu mogla da objasnim njegov postupak tamo. :roll:
E sada imam i jos jedno pitanje. Nije vezano za radno vec za studentsku vizu. Da li study permit odnosi samo na dozvolu za studiranje univerziteta/shkole za koju si podneo pismo prihvacenosti. Naravno ako neko zna odgovor ili da me malo vise uputi, jer svi odgovori na forumu nisu u potpunosti detaljni.
Hvala unapred svima. :)

Pozdrav!
Zelim da obavestim sve korisnike poznatog Miloshevog bloga – Zelena lutrija retro, da je u medjuvremenu blog prerastao u forum. Nalazi se na adresi www.zelenalutrija.com, te zelim da se zahvalim Krstarici I njenim korisnicima, preko koje sam ja I saznala za blog, a svim ucesnicima USA lutrije zelim puno srece I sve najbolje.

Cao

Moja devojka ima ima preko 67 poena i ispunjava uslov za iseljenje ali tu fali nesto....tacnije neko...tj ja:) pa razmisljamo na koji nacin mozemo najlakse otici zajedno!

Da li neko od vas moze da nas posavetuje kako da apliciramo... Da li je bolje da ona aplicira sama a u trenutku kada joj zatraze dokumentaciju (sto moze potrajati) ona se update-uje za jednog mene ili je mozda bolje da se odmah prijavimo zajedno kao common law relationship
kako se uopste dokazuje common law????

Hvala unapred
Bogdan

Back