Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se tiče Sinopharm vakcine, danas sam radio antitela, naravno S spajk (protein) jer se ta analiza radi za ovu vakcinu. 40 dana nakon revakcine, rezultat je 506,0. Referentna vrednost je - Pozitivan ≥50 AU/ml, što znači da imam deset puta povećan broj antitela.
Nije se desilo

https://novimagazin.rs/vesti/246925-sekler-ne-treba-se-zaletati-sa-trecom-dozom-vakcine

Virusolog Milanko Šekler izjavio je danas da se ne treba "zaletati" u davanju treće doze vakcine protiv koronavirusa, jer još uvek veliki broj građana u Srbiji nije primio ni prvu dozu.​

"Ja sam spomenuo da bi treća doza trebalo da se primi da bi se smirili stariji građani koji su se sekirali, jer misle da nemaju zaštitu ako nemaju antitela", rekao je Šekler za televiziju Prva.
Antitela nisu merilo zaštite, dodao je.
"Neko ko ima antitela može da se inficira, a neko ko ima nula antitela, može da se inficira bez teške kliničke slike", objasnio je on.
Virusolog je kazao da nije zadovoljan brojem vakcinisanih, jer i dalje "ne razume" šta ljude sprečava da se vakcinišu u većem broju.

Он „не разумије шта људе спречава да се вакцинишу у већем броју”? Не знам како да одлајем или одмијаучем ово, али можда људе одбија то што се ветеринар игра геропсихијатрије и преписује вакцине као средство за смирење старцима, а можда и то што вакцинама „напуцавају” антитијела која „нису мјерило заштите”. Грррр... Ав! Ав!

Znači kovid i sav cirkus oko toga,
znači pičvajz Palestina- Izrael,
popušta pažnja, izraubovano,
šta li se sledeće sprema da nas na tren zaokupe? :think:

'moja' korona himna...starija, ali fantastična pesma....pogađa u centar

###########

Look at the madness...
Faces of the sadness...
Peoplea re trying to survive...
And when it isn't so...
The children are wondering why.
We must keep our promise...
The truth is aparting us...
Peace is the word of the day...
And when you start...
That your heart'll lead the way.
Look around... and what do you see...
All the misery... the pain you see...
Can't believe... some of the things i see... that's going on"'is wrong.
Everybody... all over this world...
We've to get along...
If we don't get together...
We will be gone...
* I'm talking about... freedom for you and me...

Freedom for the world.
Freedom ...for you and me...
Freedom for the world.
Think of tomorrow... without any sorrow...
And what a world will be...
And what do you start... within your heart...
"""'you'll see...
People are praying... people are saying...
How long can this go on...
It isn't right ...to fight for the right...
That we're belong.
Everybody... all over this world...
Raise your voices in one song...
'Cause life is too short... and hey!... you're gone.
* I'm talking about... freedom for you and me...
Freedom for the world.
Freedom ...for you and me...
Freedom for the world.

Što se tiče Sinopharm vakcine, danas sam radio antitela, naravno S spajk (protein) jer se ta analiza radi za ovu vakcinu. 40 dana nakon revakcine, rezultat je 506,0. Referentna vrednost je - Pozitivan ≥50 AU/ml, što znači da imam deset puta povećan broj antitela.
Malo sam bolji...

Dokle moram masku nositi a revakcinisan sam.
IMG_20210516_211356.jpg

Profesor sam na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i često mi je krivo što svojim studentima moram da predajem zvaničnu verziju o bolestima, njihovom uzroku i lečenju, koja često odstupa od istine i realnog činjeničnog stanja. Recimo priča da je povećan unos soli glavni krivac sa povišen krvni pritisak, da je povišen unos zasićenih masti i holesterola glavni krivac za srčane bolesti (dok nigde ne videh da se toliko spominju šećeri i slatkiši), pa da crveno meso izaziva rak, potom neprepoznavanje psihosomatike u medicini i sl. Desilo se da me je neki student na kraju predavanja priupitao o tome kako to da snižen unos soli (nesoljenje hrane) povećava rizik od insulinske rezistencije, na šta nisam mogao da direktno odgovorim skroz potvrdno (da me ne bi otpustili) ali sam ga uputio da postoje neki dokazi o tome. Poenta: indoktrinacije ima svuda, pa i u prirodnim naukama. Zato uvek studente savetujem da sami istraže određenu tematiku a ne da uvek veruju onome što čuju.

http://ispovesti.com/ispovest/29978...UI7DmKe_12fGqhHNk7wfe3I3V0jAlLn0-ENYKSPDXrN0k

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back