Вакцинација у Србији - изазови, мере и догађања (1)

Анкета о вакцинацији?

• Примљен Синофарм.

glasova: 24 18,9%
  • Примљен Фајзер.

glasova: 27 21,3%
  • Примљен Спутњик.

glasova: 11 8,7%
  • Примљена Астра Зенека.

glasova: 11 8,7%
  • Нећу се вакцинисати.

glasova: 54 42,5%

• Ukupno glasova
    127
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U Srbiji je prisutno 35 odsto britanskog soja korona virusa, koji je, prema istraživanjima i podacima do kojih je došla naučna zajednica, zarazniji oko 60 odsto od obične varijante korona virusa i, kako se navodi, češće napada mlađu populaciju.

Što se tiče britanskog soja, nedvosmisleno je dokazano da sve ove vakcine koje se primenjuju na Zapadu, ruski naučnici su to pokazali za "sputnjik", za kinesku ne postoje podaci, ali je jasno da ta vakcina koja se proizvodi celom virusnom česticom sasvim pristojno štiti. Sve ove vakcine su vrlo efikasne za britanski soj, nešto manje za južnoafrički ili brazilski, ali ne da bi nekog to zabrinjavalo. To je podatak samo za one koji se bave uže stručno tim, ali vakcine za sada štite - navodi dr Šekler.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/b...campaign=push_ab3a37894da5a64&utm_medium=push

Poslednja izmena:
Doktorka Kulić otkrila dramatične podatke: U nekim danima imamo i po desetak porodica gde su svi članovi oboleli

Večernje novosti pre 1 sat | Novosti online
27450432lnwtaq.jpg

EPIDEMIOLOG Zavoda za javno zdravlje Leskovac Zorana Kulić kaže da su se nadali da će doći do pada broja obolelih od Virusa Korona , ali se to nije desilo.
...
------------------------------------------------------------
Jedan od najvećih korona botova u Leskovac :D
Iz druge ruke, javili mi šuraci ...

Kineska neefikasna vakcina to daju nepismenim pastetonjama koji u prijavi ne znaju da popune i stikliraju zeljenu vax..

A daju i senilnim penzosima.

Kada se pogleda slika kojom vax je najvise vakcinisano a i dalje kovid divlja jasno je

Poslednja izmena:
Sve ove vakcine su vrlo efikasne za britanski soj, nešto manje za južnoafrički ili brazilski, ali ne da bi nekog to zabrinjavalo.
mi jos uvek ne znamo koji soj ce prevladati za mesec dana, jer je eufemizam da su sve vakcine efikasne, ali ''nesto manje'' za afircki... to ''nesto manje'', moze da razvuce sve i na narednu godinu, a korona sekta da se ustolici za jako dugo vreme

mi jos uvek ne znamo koji soj ce prevladati za mesec dana, jer je eufemizam da su sve vakcine efikasne, ali ''nesto manje'' za afircki... to ''nesto manje'', moze da razvuce sve i na narednu godinu, a korona sekta da se ustolici za jako dugo vreme

Što više virus bude u opticaju više će se mutacija javljati, treba ga suzbiti brzo jer ovako gubimo bitku.
U suštini već smo je izgubili, sa ovakvom vakcinacijom virus pobeđuje.

Što više virus bude u opticaju više će se mutacija javljati, treba ga suzbiti brzo jer ovako gubimo bitku.
ma jasno, a krivi smo mi antivakseri... ja sam se vec pomirio da vi budete jedina sekta, nemate konkurenciju, i cak bih vam pomogao da eliminisete sve druge sekte, zilote i ostale

pa zasto smo se onda zakljucavali, ako je trebalo brzo da se suzbije? namerno je razvuceno sve, DA SE VIRUSU DA MOGUCNOST DA MUTIRA! nisu trebale nikakve mere i vec bi ga satrli, a li onda ne bi bilo tvoje korona sekte. VI STE GA RAZVUKLI. I SADA KRIVITE NAS ANTIVAKSERE, NAVODNO STE STITILI SISTEM TAKO JE RECENO, A KAKO ZASTITITI SISTEM AKO NE RAZVLACENJEM BOLESNIH NA DUZI ROK, DOK NE DODJU VAKCINE? E sad ste se setili mutacija? kasno marko...

BEZVZE ME LAZES. ili lazes sebe, nema vakcina za sve, a ovamo se kao ucenjuje njima... pa jel sam ja i za to kriv? jel kukaju mnoge zemlje sto NEMAJU vakcina? pa kako smo onda mi antivakseri krivi? van pameti je da se vi borite sa nama antivakserima, a vakcina ni nema do leta, a na leto ce virus popustiti kao i prosle godine

Poslednja izmena:
Nece ti biti nista. Mozda malo temperature ali to je svega par sati. Nemas brige od vakcine. Ja sam prvi veoma veliki skeptik prema iglama i ubrizgavanju cak i infuzije, jer se gadim na krv malo. Konsultovao sam veoma dobre doktore, i svi su mi sa 100% sigurnosti rekli da nema nista da mi fali od bilo koje vakcine za covid. Tako su koncipirane da ti ne mogu napraviti stetu ako imas iole normalan imuni sistem.

Evo drugi dan od druge doze Sputnjika. Sve po propisu :)

Sehr interessant!!!:mrgreen:

Тражи моје постове на овој теми, то су све докази... жао ми је што су на енглеском, али тамо је струка најјача и није строго цензурисана ко у Русији и Кини
Pogledala sam Vladane, sa druge slicne teme neke tvoje linkove i postove, i vidim da se odnose na Fajzer i Modernu koje ionako ni u ludilu ne bih primila.

Ali eto, ruska, za Astra Zeneku se dvoumim, pa videcu ako odlucim, ali generalno ne primaju mi se vakcine za koje nije proslo dovoljno vremena da se ispitaju skroz i lepo, imam i sama neku skepsu prema tome, ali molim te ne nastavljaj vise sa teorijama zavere, dovoljno je i ovo sto nisu prosto stigle da budu lepo ispitane. Pozz.

U Srbiji je prisutno 35 odsto britanskog soja korona virusa, koji je, prema istraživanjima i podacima do kojih je došla naučna zajednica, zarazniji oko 60 odsto od obične varijante korona virusa i, kako se navodi, češće napada mlađu populaciju. Što se tiče britanskog soja, nedvosmisleno je dokazano da sve ove vakcine koje se primenjuju na Zapadu, ruski naučnici su to pokazali za "sputnjik", za kinesku ne postoje podaci, ali je jasno da ta vakcina koja se proizvodi celom virusnom česticom sasvim pristojno štiti. Sve ove vakcine su vrlo efikasne za britanski soj, nešto manje za južnoafrički ili brazilski, ali ne da bi nekog to zabrinjavalo. To je podatak samo za one koji se bave uže stručno tim, ali vakcine za sada štite - navodi dr Šekler.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/b...campaign=push_ab3a37894da5a64&utm_medium=push

("Сој" или ти "Сојка":think::hahaha1:)
Али кад се појави наше горе лист, "СРПСКИ СОЈ", а мораће, па како ми да немамо свој СОЈ:hehe:,...е за њега неће бити те "НАУЧНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ" која ће пронаћи вакцину. Сви ће од тог нашег соја да страдају и тада ће вероватно да буде СМАК СВЕТА:zper:, а "Први међу Првима" ће да се хвали КАКО ЈЕ НАШ СОЈ БИО НАЈЕФИКАСНИЈИ:maramica::pop:

Није ми само јасно, како су ове вакцине, које је "ПРВИ међу ПРВИМА" дотурио у Србију, сада ЕФИКАСНЕ за све те СОЈЕВЕ:eek:
Ови СОЈЕВИ, које си навео, су се појавили ПОСЛЕ тих вакцина, па де, ако можеш појасни мало, али МОЛИМ те користи само податке те "НАУЧНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ", оно рекла-казала ме не интересује.:ceka:

Pogledala sam Vladane, sa druge slicne teme neke tvoje linkove i postove, i vidim da se odnose na Fajzer i Modernu koje ionako ni u ludilu ne bih primila.

Ali eto, ruska, za Astra Zeneku se dvoumim, pa videcu ako odlucim, ali generalno ne primaju mi se vakcine za koje nije proslo dovoljno vremena da se ispitaju skroz i lepo, imam i sama neku skepsu prema tome, ali molim te ne nastavljaj vise sa teorijama zavere, dovoljno je i ovo sto nisu prosto stigle da budu lepo ispitane. Pozz.
Нису то теорије завере, тако ваксери називају антивакс аргументе... Схвати нити једна вакцина није испитана, испитивање се ради уживо, на пацијентима и то је факат

Sad si ga razočarala. Vakserko. ☺️

("Сој" или ти "Сојка":think::hahaha1:)
Али кад се појави наше горе лист, "СРПСКИ СОЈ", а мораће, па како ми да немамо свој СОЈ:hehe:,...е за њега неће бити те "НАУЧНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ" која ће пронаћи вакцину. Сви ће од тог нашег соја да страдају и тада ће вероватно да буде СМАК СВЕТА:zper:, а "Први међу Првима" ће да се хвали КАКО ЈЕ НАШ СОЈ БИО НАЈЕФИКАСНИЈИ:maramica::pop:

Није ми само јасно, како су ове вакцине, које је "ПРВИ међу ПРВИМА" дотурио у Србију, сада ЕФИКАСНЕ за све те СОЈЕВЕ:eek:
Ови СОЈЕВИ, које си навео, су се појавили ПОСЛЕ тих вакцина, па де, ако можеш појасни мало, али МОЛИМ те користи само податке те "НАУЧНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ", оно рекла-казала ме не интересује.:ceka:

Zato sto je u pitanju, koliko sam ja shvatila, jedan virus korone, samo njegove razlicite mutacije, a ti kad se vakcinises protiv njega generalno, imas zastitu (ili je vecinom imas) i za te nove sojeve, mutacije virusa.
Нису то теорије завере, тако ваксери називају антивакс аргументе... Схвати нити једна вакцина није испитана, испитивање се ради уживо, на пацијентима и то је факат

Ispitane su, ali ne u svim fazama i naravno na ljudima, kako drugacije? To sam i sama rekla, ali ne zato sto sam virusolog, nego zato sto sam citala i slusala o tome ne samo sada, nego i ranije kad su pronasli bili vakcinu "Gardasil", i tada sam izrazila sumnju da nije proslo mnogo vremena pre nego sto je pustena u opticaj, i evo potvrdilo se nazalost da sam s pravom sumnjala.

Ali to ne znaci i daleko je od toga da treba da bude sa svim vakcinama.

Проверавај ти још и са обе стране... људи нису заморчићи па да неко вежба непровереном медицином по њима, пази како размишљаш, јер си далеко од опрезног размишљања
Nisu zamorcici ali ima dobrovoljno prijavljenih. To ne znaci da je dovoljno, treba da prodje i 3. faza da bi sve bilo "po protokolu" i to i sama znam.

Ipak, neke vakcine kao sto je ruska, nisu novost i koristile su se i prilikom pojave ebole doduse u manjem obimu, pa eto, do sad nije bilo nuspojava kakve opisujes.

Zato sto je u pitanju, koliko sam ja shvatila, jedan virus korone, samo njegove razlicite mutacije, a ti kad se vakcinises protiv njega generalno, imas zastitu (ili je vecinom imas) i za te nove sojeve, mutacije virusa.

Ispitane su, ali ne u svim fazama i naravno na ljudima, kako drugacije? To sam i sama rekla, ali ne zato sto sam virusolog, nego zato sto sam citala i slusala o tome ne samo sada, nego i ranije kad su pronasli bili vakcinu "Gardasil", i tada sam izrazila sumnju da nije proslo mnogo vremena pre nego sto je pustena u opticaj, i evo potvrdilo se nazalost da sam s pravom sumnjala.

Ali to ne znaci i daleko je od toga da treba da bude sa svim vakcinama.

Са здрављем се не игра. А нарочито, НЕ ЕКСПЕРИМЕНТИШЕ!!!:aha:

Са здрављем се не игра. А нарочито, НЕ ЕКСПЕРИМЕНТИШЕ!!!:aha:
Naravno, zato se onaj ko radi sa mnogo ljudi ili nema mogucnosti bude oprezan kako treba, treba da vakcinise kako bi smanjio mogucnost i od tih novih sojeva virusa.

Opet, sve je na licnoj proceni, jer i preveliko opustanje moze da se nazove eksperimentom sa zdravljem u ovoj situaciji.....dakle bez straha ili paranoje, ali umereno i oprezno neka svako prosudi sta mu je bolje ciniti.

O ovome sam pisao pre mesec- dva. Istina dosadašnje vakcine iako neće pokrivati neke naredne sojeve njihovo dejstvo će biti dovoljno da se izbegnu teški oblici oboljenja. Međutim i taj medeni mesec ima kraja , doći će neki novi soj gde će vakcine biti neupotrebljive iili će njihovo dejstvo biti minorno. Zato je trka s vremenom jako bitna. Nadam se da ova moja lična panika u vezi novih sojeva preterana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back