Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Virusi su nešto sa čime sa medicina bori mnogo dugo, vekovima. Ako ne veruješ školama i fakultetima, ti izovli pa sam uradi istraživanje. Naravno, to ćeš teko uraditi bez da završiš neku od tih škola u koje nemaš (ili imaš?) poverenje.
Do tad probaj malo da guglaš šta je viralno opterećenje. Ili šta su zarazne doze virusa.

Dobro bre, dobri covece
Zasto mi imputiras gluposti?
Nisam negiraao medicinu vec sam trazio medicinski potvrdjen podatak!

Svi virusi imaju svoje specificnosti
Mene zanimaju konkretni podaci za ovaj virus

Naucni podatci a ne tvoje sviranje Sebastijanu

Ако ми буде дозвољено, само бих скрушено упитао да ли је пристојно, коректно и етички поистовјећивати појмове вакцинација и имунизација код тако важне интервенције у оваквој ситуацији?
Nije.....dobro je da je jos neko primetio......
Naizgled nije velika razlika ali bolje je bilo da su se drzali termina imunizacija, nego vakcinacija, sto ce reci obrnuto od onog sto bi recimo lekar izabrao...
Jer znacenje reci vakcina je u narodu , potpuna i trajna imunizacija...
A rec imunizacija se moze povezati slobodno sa recju imunitet i onda se lako moze predstaviti kao vitaminski koktel , iako to nije, ali u smislu dejstva na samo tu jednu bolest...

Totalno vasariste na prvi pogled ali treba imati slifa za takve stvari....biti jezicki vispren...

Мени је бесмисао да ако некога заразиш вирусом и тај страда, да је то "ето десило се", а ако га прегазиш аутом, онда идеш у апсу.
Да би ти заразио неког вирусом и тај страда, мора тебе претходно неко да зарази вирусом. А тог претходног је морао претходно неко да зарази.
Што нас доводи до тога да је једино решење затворити пећину из које излећу слепи мишеви…

Lekari su završili medicinski fakultet gde su imali u 4godini predmete iz:

*Epidemiologije

*Infektivne bolesti

*Klinička imunologija

*Štetni efekti lekova

*Radiologija

Itd

Nije lepo za lekare koje su učili za 6 godina 55 predmeta koji nisu uopšte laki predmeti za učenje reći da nemaju pojma o vakcinama.
Izmedju lekara i farmaceuta, odmah da ti kazem, farmaceuti o vakcinama znaju mnogo vise....mikrobiolozi jos vise...
To ne znaci da ja sad kazem kao sto babe kazu , sinko ja sve pitam mog apotekara i on mi sve to lepo objasni , kakav doktor, on pojma nema, nesto me zbrzi i ne bude mi posle dobro..

Naravno trebalo bi da postoje predmeti gde ce lekar znati o virusima vise nego farmaceut.
Ja sam na ETF imao biomedicinski inzenjering...taj predmet ako slusa medicinar, radiolog, moze da se besi odmah....znaci meni taj predmet ako se siroko radi , daje toliko uvida u razne dijagnosticke tehnike, da lekar moze samo da me pita za savet i to i nije njegov posao....njegov posao je da spoji ono sto bi bilo moje opste znanje iz medicine ali da ga on zna detaljno i ono sto je dobio od mene kao znanje o metodi A, B C , i od farmaceuta za vakcinu A B i C...
Lekar je integrator, a na zalost danas to nisu...
Nego su postovaoci predlozenih sekvenci i mera pri lecenju..

Da se razumemo , ja sam slusao medicinske predmete , online kurseve, znaci kao ona pupava sto je ekonomista broj jedan...i naravno da se tamo objasnjava zasto je protokol za dijagnostiku kardio oboljenja npr takav kakav je...kako u najmanje koraka izvuci iz dijagnostickih postupaka sigurne dokaze da se radi o nekom oboljenju...
Lekari tu osim putanje i predlozene sekvence trebaju da stvarno znaju ono sto sam ja slusao na kursevima...ali to je rezervisano za entuzijaste, dok prosecan lekar ovde u Srbiji ustvari ostvaruje zelju roditelja i dize nos u visine, dok mu plata nije neka, a drzava ga preko ljigavih upravnica razbija da ne zna kako se zove.

U mom reonu popisa, onog popisa...zive mnogi specijalisti, kao i nacelnici odelenja...
Dok su ovi drugi otvoreno muljavi, dotle su ovi prvi toliko izmozdeni da im i ja dodjem kao neko koga bi da mole za malo mira....da ih bar neko ispostuje..
Ali lekari o tome cute, ja to znam iz raznih situacija i zbog menadzerisanja medicinskih timova, a na kraju se sve svede na cuti i smrdi....bukvalno to vazi za sve lekare...

Izmedju lekara i farmaceuta, odmah da ti kazem, farmaceuti o vakcinama znaju mnogo vise....mikrobiolozi jos vise...
To ne znaci da ja sad kazem kao sto babe kazu , sinko ja sve pitam mog apotekara i on mi sve to lepo objasni , kakav doktor, on pojma nema, nesto me zbrzi i ne bude mi posle dobro..

Naravno trebalo bi da postoje predmeti gde ce lekar znati o virusima vise nego farmaceut.
Ja sam na ETF imao biomedicinski inzenjering...taj predmet ako slusa medicinar, radiolog, moze da se besi odmah....znaci meni taj predmet ako se siroko radi , daje toliko uvida u razne dijagnosticke tehnike, da lekar moze samo da me pita za savet i to i nije njegov posao....njegov posao je da spoji ono sto bi bilo moje opste znanje iz medicine ali da ga on zna detaljno i ono sto je dobio od mene kao znanje o metodi A, B C , i od farmaceuta za vakcinu A B i C...
Lekar je integrator, a na zalost danas to nisu...
Nego su postovaoci predlozenih sekvenci i mera pri lecenju..

Da se razumemo , ja sam slusao medicinske predmete , online kurseve, znaci kao ona pupava sto je ekonomista broj jedan...i naravno da se tamo objasnjava zasto je protokol za dijagnostiku kardio oboljenja npr takav kakav je...kako u najmanje koraka izvuci iz dijagnostickih postupaka sigurne dokaze da se radi o nekom oboljenju...
Lekari tu osim putanje i predlozene sekvence trebaju da stvarno znaju ono sto sam ja slusao na kursevima...ali to je rezervisano za entuzijaste, dok prosecan lekar ovde u Srbiji ustvari ostvaruje zelju roditelja i dize nos u visine, dok mu plata nije neka, a drzava ga preko ljigavih upravnica razbija da ne zna kako se zove.

U mom reonu popisa, onog popisa...zive mnogi specijalisti, kao i nacelnici odelenja...
Dok su ovi drugi otvoreno muljavi, dotle su ovi prvi toliko izmozdeni da im i ja dodjem kao neko koga bi da mole za malo mira....da ih bar neko ispostuje..
Ali lekari o tome cute, ja to znam iz raznih situacija i zbog menadzerisanja medicinskih timova, a na kraju se sve svede na cuti i smrdi....bukvalno to vazi za sve lekare...
Znam.

Можда нећеш веровати, али постоје и лекари који се баве својом струком. Мада такви данас не долазе до изражаја
Dodju do izrazaja dve vrste lekara....oni koji jure CV, tj rade projekte, obicno su zene , stalno se turaju negde i gledaju da dobiju priliku da rade sa strane...tj da imaju radno mesto koje nije zahtevno a da mogu da biraju pacijente da bi radile neki naucni rad....
I varijanta dva su lekari koji dodju do neke nove varijante procedure....osim ako su lekari opste prakse, tu ne vazi takva inovativnost...ne primeti se..a jeste vazna....
Dobar dijagnosticar nije u opisu posla lekara opste prakse, nego dobar trijazni lekar...smesno zar ne...ali zato se i zove primarna zastita..

Test na SARS-CoV-2-S (Spike)-RBD, detekcijom antitela IgG, veoma je značajan u proveri uspešnosti sprovedene imunizacije kod osoba koje su vakcinisane protiv virusa COVID-19. Ovim testom se može pratiti i stepen imunizacije i posle prirodno preležanog virusa.

Test Anti-SARS-CoV-2, detekcijom ukupnih antitela, otkriva da li je osoba bila u kontaktu sa virusom, i da li je, kao posledica kontakta, razvijen imunski odgovor, odnosno odgovarajuća antitela. Ovaj test podrazumeva ukupan broj svih antitela – IgA, IgM i IgG.

Test na SARS-CoV-2-S (Spike)-RBD, detekcijom antitela IgG, veoma je značajan u proveri uspešnosti sprovedene imunizacije kod osoba koje su vakcinisane protiv virusa COVID-19. Ovim testom se može pratiti i stepen imunizacije i posle prirodno preležanog virusa.

Test Anti-SARS-CoV-2, detekcijom ukupnih antitela, otkriva da li je osoba bila u kontaktu sa virusom, i da li je, kao posledica kontakta, razvijen imunski odgovor, odnosno odgovarajuća antitela. Ovaj test podrazumeva ukupan broj svih antitela – IgA, IgM i IgG.
Nebi dao ni 5 dinara za taj test. Zabole me.

Evo ti malo Zakona o zdravstvenoj zaštiti:
Obdukcija se obavezno vrši:
1) na licu umrlom u zdravstvenoj ustanovi
ako nije utvrdjen uzrok smrti;
2) na licu umrlom
pre isteka 24 sata od početka lečenja u stacionarnoj zdravstvenoj ustanovi;

Да ниси мало скратио:

6) kada je to od posebnog značaja za zaštitu zdravlja građana ili kada to nalažu epidemiološki ili sanitarni razlozi;

7) na zahtev nadležnog organa, u skladu sa zakonom;

8) na zahtev člana uže porodice umrlog lica;

9) ako smrt nastupi u toku dijagnostičkog ili terapijskog postupka, kao i nakon ovog postupka ukoliko postoji osnov sumnje da je smrt nastupila u vezi sa izvršenim postupkom;

10) u slučaju smrti lica umrlih u stacionarnoj zdravstvenoj ustanovi ili organizacionom delu stacionarne zdravstvene ustanove u kojoj se obavljaju specijalističko-konsultativni pregledi i bolničko lečenje lica sa mentalnim smetnjama, kao i u slučaju smrti pritvorenih i osuđenih lica;

11) u slučaju smrti lica koje je u vreme nastupanja smrtnog ishoda bilo uključeno u kliničko ispitivanje lekova ili drugo medicinsko istraživanje;

Dobro bre, dobri covece
Zasto mi imputiras gluposti?
Nisam negiraao medicinu vec sam trazio medicinski potvrdjen podatak!

Svi virusi imaju svoje specificnosti
Mene zanimaju konkretni podaci za ovaj virus

Naucni podatci a ne tvoje sviranje Sebastijanu
Opšte obrazovanje: Piše se podaci.

https://www.opsteobrazovanje.in.rs/kako-se-pise/podaci-ili-podatci/

Tek kad ovo savladaš, možeš u neku medicinsku školu, pa nakon toga da sprovedeš istraživanje, koje je već odavno mnogo puta urađeno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back