Lekari su završili medicinski fakultet gde su imali u 4godini predmete iz:
*Epidemiologije
*Infektivne bolesti
*Klinička imunologija
*Štetni efekti lekova
*Radiologija
Itd
Nije lepo za lekare koje su učili za 6 godina 55 predmeta koji nisu uopšte laki predmeti za učenje reći da nemaju pojma o vakcinama.
Izmedju lekara i farmaceuta, odmah da ti kazem, farmaceuti o vakcinama znaju mnogo vise....mikrobiolozi jos vise...
To ne znaci da ja sad kazem kao sto babe kazu , sinko ja sve pitam mog apotekara i on mi sve to lepo objasni , kakav doktor, on pojma nema, nesto me zbrzi i ne bude mi posle dobro..
Naravno trebalo bi da postoje predmeti gde ce lekar znati o virusima vise nego farmaceut.
Ja sam na ETF imao biomedicinski inzenjering...taj predmet ako slusa medicinar, radiolog, moze da se besi odmah....znaci meni taj predmet ako se siroko radi , daje toliko uvida u razne dijagnosticke tehnike, da lekar moze samo da me pita za savet i to i nije njegov posao....njegov posao je da spoji ono sto bi bilo moje opste znanje iz medicine ali da ga on zna detaljno i ono sto je dobio od mene kao znanje o metodi A, B C , i od farmaceuta za vakcinu A B i C...
Lekar je integrator, a na zalost danas to nisu...
Nego su postovaoci predlozenih sekvenci i mera pri lecenju..
Da se razumemo , ja sam slusao medicinske predmete , online kurseve, znaci kao ona pupava sto je ekonomista broj jedan...i naravno da se tamo objasnjava zasto je protokol za dijagnostiku kardio oboljenja npr takav kakav je...kako u najmanje koraka izvuci iz dijagnostickih postupaka sigurne dokaze da se radi o nekom oboljenju...
Lekari tu osim putanje i predlozene sekvence trebaju da stvarno znaju ono sto sam ja slusao na kursevima...ali to je rezervisano za entuzijaste, dok prosecan lekar ovde u Srbiji ustvari ostvaruje zelju roditelja i dize nos u visine, dok mu plata nije neka, a drzava ga preko ljigavih upravnica razbija da ne zna kako se zove.
U mom reonu popisa, onog popisa...zive mnogi specijalisti, kao i nacelnici odelenja...
Dok su ovi drugi otvoreno muljavi, dotle su ovi prvi toliko izmozdeni da im i ja dodjem kao neko koga bi da mole za malo mira....da ih bar neko ispostuje..
Ali lekari o tome cute, ja to znam iz raznih situacija i zbog menadzerisanja medicinskih timova, a na kraju se sve svede na cuti i smrdi....bukvalno to vazi za sve lekare...