Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet

Da li ćete primiti vakcinu?

• Ukupno glasova
    153
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boro ovo je srpski forum, nismo u obavezi da razumemo ruski.

Peco druzise :

1. Ako je ovo Srpski forum ja sam Marsovac
2. Uci Ruski i prosiri horizonte svojih saznanje , podizi priramidu svog obrazovanja svakim danom u svakom pogledu .... nauci da koristis Gugl prevodilac .... ne smeta ti kad se ovde postavljaju tekstovi na nemackom, framcuskom... o klempavom engleskom da i ne cirikaju .....

3.
Добавление компонентов "Спутник V" также поможет вакцинам Moderna и Pfizer эффективнее бороться с мутациями коронавируса, заявил РФПИ

Подмигивающий

Moracu se vise aktivirati da Ruski postane drugi zvanicni jezik u Srbiji , ovo vise zaista nema smisla ..... :think:.. ovo je preko jego !!! .... svasta li cu ovde procitati ....

Breaking news :

Бразилия
Дискуссия 0 0
Бразилия разрешила закупку вакцины «Спутник V» без конкурса. Минздрав страны намерен приобрести российский препарат у местного представителя Российского фонда прямых инвестиций.

На закупку «Спутника V» выделено 693,6 миллиона реалов (около 128,9 миллиона долларов).

Poslednja izmena:
Pfizer
Дискуссия 22 1
PFIZER: ЮЖНОАФРИКАНСКИЙ ШТАММ КОВИДА МОЖЕТ ЗНАЧИТЕЛЬНО СНИЗИТЬ ЭФФЕКТИВНОСТЬ ВАКЦИНЫ

Bакцины Pfizer и Moderna показали сниженную способность нейтрализовать штамм, доминирующий в настоящее время в Южной Африке!

Za razliku od tebe i corna, ja znam sasvim dobro šta je pojam rizika i kako ga treba shvatiti.
Iskreno vam kažem nije vam dobra matematika, liči mi na Vučićevu "mi imamo najveći rast u Evropi"
Taman koliko je tačna Vučićeva ekonomska matematika i taman koliko smo mi ekonomski tigar, toliko vam je dobra i ova antivakserska logika i matematika
Vrlo je tendenciozno kada se kaže, placebo obolelo 0,74%, vakcinisanih 0,04%, razlika je 0,7% a to nije ništa.
To vam je filozofija pevca Sofronija "dva puta ništa je ništa, crva nije ni bilo"
Razlika između 0,74% i 0,04% je OGROMNA, jer se radi o MILIONIMA odnosno MILIJARDAMA u svetu.
Ako te brojke primenimo na Srbiju i njenih 6.000.000 stanovnika, ako ih ne vakcinišemo imali bi 0,74% obolelih za mesec dana odnosno 44.400 ili oko 1.500 dnevno (koliko imamo sada, više manje)
Ako bi se vakcinisalo 6.000.000 i obolelo 0,04% mesečno to bi bilo oko 2.400 odnosno 80 dnevno.
Eto, to ti je ta razlika za koju ti kažeš da je ništa, 0,74% ili 0,04%
Da li misliš da je razlika između 1.500 obolelih dnevno ili 80 obolelih dnevno (uglavnom lakši slučajevi) nije ništa.
Исправи ме ако гријешим, изгледа да си ме сврстао у антиваксере, али мислиш да нисам баш туп ко тоцило па одговараш мени умјесто неким другима? Немој тако. Ако одговараш мени, онда читај шта сам ЈА написао, немој се у одговорима мени свађати са ко зна ким.
Математику не помињи, о њој (више него очито) не знаш ни најосновније. Дјеца једноцифрених година знају шта је разлика, а шта омјер два броја, а само мало старија ће већ одока знати да разлика 0,74% и 0,04% укупног становништа (што је око 7,85 милијарди) никако не може бити ни близу било каквих МИЛИЈАРДИ.

Izrael: Pad zaraze među vakcinisanima od 96 odsto

Izrael je prijavio pad zaraze kovida 19 od 95,8 odsto među onima koji su primili dve doze "Fajzerove" vakcine.
Ministarstvo zdravlja Izraela saopštilo je da su ispitani ljudi koji su primili drugu dozu vakcine najmanje dve nedelje ranije, što znači da bi oko 1,7 miliona moglo biti uključeno.
Vakcina je takođe bila 98 odsto efikasna u sprečavanju infekcija koje su uzrokovale povišenu temperaturu ili probleme sa disanjem, a 98,9 u sprečavanju hospitalizacija i smrti, navodi se u saopštenju.
(Gardijan)

DA, SADA IZGLEDA DA JE IZRAEL DOBRO URADIO, DELUJE I NA TZV. ENGLESKI SOJ, ALI AFRICKI ...
https://www.technologyreview.com/20...ring-covid-19-in-its-largest-real-world-test/
“B.1.1.7 can be squashed with aggressive vaccination, which is big,” says Topol.

Other variants of the virus remain a concern, however. This week, Pfizer and BioNTech said laboratory tests pointed to weaker protection against a variant spreading in South Africa, known as B.1.351, which other vaccines have struggled against as well.

Although the South African variant is present in Israel, there were not enough cases to weight the vaccine’s success against it. The report cautions that “progress towards herd immunity in Israel could be disrupted” by new variants if the vaccine is less effective against them.

Исправи ме ако гријешим, изгледа да си ме сврстао у антиваксере, али мислиш да нисам баш туп ко тоцило па одговараш мени умјесто неким другима? Немој тако. Ако одговараш мени, онда читај шта сам ЈА написао, немој се у одговорима мени свађати са ко зна ким.
Математику не помињи, о њој (више него очито) не знаш ни најосновније. Дјеца једноцифрених година знају шта је разлика, а шта омјер два броја, а само мало старија ће већ одока знати да разлика 0,74% и 0,04% укупног становништа (што је око 7,85 милијарди) никако не може бити ни близу било каквих МИЛИЈАРДИ.

Mnogo si bahat a znanje ti nije baš na nivou.

Vrlo zlonamerno pokušavaš da iskriviš ono što sam precizno definisao
Radi se o velikim brojevima kad pričamo o populaciji, milioni u Srbiji, milijarde u svetu.
Kada su veliki brojevi u pitanju i delovi procenta su ogromni.

Dakle razlika između 0,74% (broj obolelih nevakcinisanih) i 0,04% (broj obolelih vakcinisanih) nije "SAMO 0,7% odnosno skoro pa ništa.
To je razlika između 1.500 obolelih dnevno u Srbiji (nevakcinisani) ili 80 (ako su vakcinisani)
Kad bi preslikali na svet to bi bilo hiljadu puta više 1.500.000 obolelih dnevno ili 80.000

To je svakako ogromna razlika, razlika između epidemije i bolesti koja uopšte više ne bi bila tema dana.

Zamislite samo da mi sa sadašnjih 1.500 dnevno padnemo na 80 dnevno (i to verovatno lakših slučajeva).
Eto to vam je ta "beznačajna" razlika koju bi dala vakcinacija.

Izrael je prijavio pad zaraze kovida 19 od 95,8 odsto među onima koji su primili dve doze "Fajzerove" vakcine.
Ministarstvo zdravlja Izraela saopštilo je da su ispitani ljudi koji su primili drugu dozu vakcine najmanje dve nedelje ranije, što znači da bi oko 1,7 miliona moglo biti uključeno.
Vakcina je takođe bila 98 odsto efikasna u sprečavanju infekcija koje su uzrokovale povišenu temperaturu ili probleme sa disanjem, a 98,9 u sprečavanju hospitalizacija i smrti, navodi se u saopštenju.
(Gardijan)

To je ta 20 PUTA manja verovatnoća i 20 PUTA manje obolelih,
To je taj pad sa 1.500 na 80 obolelih koji bi imali

Ako je 98,9% sprečavanje hospitalizacije i smrti, to je praktično 100 PUTA.
Na primeru Srbije to znači 100 puta manje ljudi u bolnicama i umesto 400-500 mrtvih mesečno,
bilo bi 4-5

Čekam da vidim antivaksersku matematiku koja će reći da to nije ništa.

Poslednja izmena od moderatora:
Mnogo si bahat a znanje ti nije baš na nivou.

Vrlo zlonamerno pokušavaš da iskriviš ono što sam precizno definisao
Radi se o velikim brojevima kad pričamo o populaciji, milioni u Srbiji, milijarde u svetu.
Kada su veliki brojevi u pitanju i delovi procenta su ogromni.

Dakle razlika između 0,74% (broj obolelih nevakcinisanih) i 0,04% (broj obolelih vakcinisanih) nije "SAMO 0,7% odnosno skoro pa ništa.
To je razlika između 1.500 obolelih dnevno u Srbiji (nevakcinisani) ili 80 (ako su vakcinisani)
Kad bi preslikali na svet to bi bilo hiljadu puta više 1.500.000 obolelih dnevno ili 80.000

To je svakako ogromna razlika, razlika između epidemije i bolesti koja uopšte više ne bi bila tema dana.

Zamislite samo da mi sa sadašnjih 1.500 dnevno padnemo na 80 dnevno (i to verovatno lakših slučajeva).
Eto to vam je ta "beznačajna" razlika koju bi dala vakcinacija.
Извини брате, али са „својом математиком” си се толико налупетао да је то просто невјероватно. Не разликујеш милијарду од милиона, милион од хиљаде, а као нешто „рачунаш” па још и мени објашњаваш јер ми знање није баш на нивоу?!
Просто ми је непријатно да набрајам шта си све излупетао у ових неколико уписа.
Сркни неку камилицу, сабери се. И гледај да не прснеш потпуно док не стигнеш на ред за цијепљење.

Извини брате, али са „својом математиком” си се толико налупетао да је то просто невјероватно. Не разликујеш милијарду од милиона, милион од хиљаде, а као нешто „рачунаш” па још и мени објашњаваш јер ми знање није баш на нивоу?!
Просто ми је непријатно да набрајам шта си све излупетао у ових неколико уписа.
Сркни неку камилицу, сабери се. И гледај да не прснеш потпуно док не стигнеш на ред за цијепљење.

Očajno si bahat za čoveka koji toliko pojma nema,
ne čitaš, lupetaš, ne znaš šta hoćeš

Ti ćeš meni da objašnjavaš matematiku, hajde ne glupiraj se.

Ovaj forum pamti sve, sve šta sam ja rekao i šta ste vi lupetali, sve se lako može naći.
Nego najlakše je tako, kada nam nešto ne ide u prilog hajde da lažemo, uostalom šta radite ovde osim što lažete i izvrćete činjenice.

Vrati se još jednom pa pogledaj šta ste pisali ti i corn i kakva je vaša "matematika".
Lepo sam objasnio više puta ali nekima očigledno treba crtati jer do procentnog računa u školi dobacili nisu.

Ne brini ti za mene, primio sam i drugu dozu vakcine, prošlo je već nedelju dana, još jedna nedelja pa da proverimo antitela da vidimo šta smo uradili.
Ti si se opredelio da čekaš koronu, sa srećom ti bilo, nemamo mi više šta diskutovati.

Čekam da vidim antivaksersku matematiku koja će reći da to nije ništa.
to ti je samo izrael sa fajzerom placenim duplo da bi se sproveo najveci ikada eksperiment, ali se opet ogradjuje od africkog soja kovid19
antivakserska logoka je sledeca: da necete da kazete da ste vakcinama pobedili i grip?

aaaa, ovo, susreli smo se vec sa koronom, samo je nismo ni osetili, ne cekamo je vise kao ti naoruzan duplom dozom

Applying a time-weighted case capture average of 1 in 6.5 to the cumulative 28 million confirmed cases would mean about 55% of Americans have natural immunity.
hajde da lažemo
n, nego pitam za istinu, kako nestade grip, da nije satran vakserima?
Ne brini ti za mene, primio sam i drugu dozu vakcine,
koje, fajzera?

COVID Cases, Like Political Careers, Are Dropping Like Rocks
As more people have been infected, most of whom have mild or no symptoms, there are fewer Americans left to be infected. At the current trajectory, I expect Covid will be mostly gone by April, allowing Americans to resume normal life.

Poslednja izmena:
“B.1.1.7 can be squashed with aggressive vaccination, which is big,” says Topol.
The UK strain B.1.1.7, a mutated form of the coronavirus first discovered in southeast England in December, doesn’t seem to resist vaccines, but it does appear to spread more easily and has already taken over in countries including Israel, where it’s now responsible for 80% of cases. Some researchers have warned that if the variant takes hold in the US, it could become the dominant form by March.

The new sewage data is consistent with other estimates that the variant is increasing its reach. On January 7, the company Helix and researchers in California used patient test results to estimate that the variant is now responsible for 1% to 2% of cases in the US as a whole and 4% in Florida, about four times the proportion found in early January.
https://www.technologyreview.com/20...-is-so-prevalent-its-turning-up-in-us-sewers/

ali, ako globalno pobedi afrikaner, onda nastaje problem, sa englezima iz kanalizacije cemo lako, njih iz kanalizacije su izraelci pobedili - mozes misliti ako ga ima u kanalizaciji koliko je prosiren taj engleski soj. ZABORAVITE NA VAkCINACIJU!

Poslednja izmena:
Bакцины Pfizer и Moderna показали сниженную способность нейтрализовать штамм, доминирующий в настоящее время в Южной Африке!
igramo na kartu smrdljivih engleza iz kanalizacije do kraja marta, ali ako afrikaner ;pobedi ima da se bakcemo sa korona sektom i naredne godine

Za razliku od tebe i corna, ja znam sasvim dobro šta je pojam rizika i kako ga treba shvatiti.
Iskreno vam kažem nije vam dobra matematika, liči mi na Vučićevu "mi imamo najveći rast u Evropi"

Taman koliko je tačna Vučićeva ekonomska matematika i taman koliko smo mi ekonomski tigar, toliko vam je dobra i ova antivakserska logika i matematika
...
.
А види овог корона талибана!

Ај мајсторе, објасни у ком делу "није добра математика":

vaccine-trials-and-risk-reductions.png

Наравно да нумеш!

Податак који си одушевљено прихватио, "ефикасност" вакцине 95%, добијен је коришћењем податка којем се ти овде подсмеваш као лошој математици.

Та два параметра, релативно смањење ризика и апсолутно смањење ризика у овој рачуници су еквиваленти, односно проценту ефикасности 95% одговара проценат апсолутног смањења ризика 0,7% и ако мењаш један, мења се и други, али је то за тебе изгледа виша математика.

Према овим подацима, који су из извештаја Фајзера поднетог ради одобравања ове експерименталне вакцине за хитну употребу, који се односе на период од 1. септембра до 1. децембра 2020., проценат апсолутног смањења ризика износи 0,7% и ти можеш сада да дубиш на глави, не можеш га променити.

Баш ми жао што си се потресао, али нема разлога, веруј ми...

.

.
А види овог корона талибана!

Ај мајсторе, објасни у ком делу "није добра математика":

vaccine-trials-and-risk-reductions.png

Наравно да нумеш!

Податак који си одушевљено прихватио, "ефикасност" вакцине 95%, добијен је коришћењем податка којем се ти овде подсмеваш као лошој математици.

Та два параметра, релативно смањење ризика и апсолутно смањење ризика у овој рачуници су еквиваленти, односно проценту ефикасности 95% одговара проценат апсолутног смањења ризика 0,7% и ако мењаш један, мења се и други, али је то за тебе изгледа виша математика.

Према овим подацима, који су из извештаја Фајзера поднетог ради одобравања ове експерименталне вакцине за хитну употребу, који се односе на период од 1. септембра до 1. децембра 2020., проценат апсолутног смањења ризика износи 0,7% и ти можеш сада да дубиш на глави, не можеш га променити.

Баш ми жао што си се потресао, али нема разлога, веруј ми...

.

Ti si jedan od onih kojima treba da se crta, ali Ok, šta da radimo

Nisam ja negirao podatke nego način na koji si IH TI TUMAČIO, podaci su TAČNI ali ti pojma nemaš šta to znači

Apsolutno smanjenje rizika od 0,7% za tebe nije ništa
a ja sam ti lepo objasnio da tih 0,7% znači smanjivanje broja obolelih u Srbiji na dnevnom nivou sa 1500 na 80.

Sad ti slobodno nastavi da mantraš da je to NIŠTA a svi znamo da je razlika između 1.500 dnevno i 80 dnevno, razlika između života pod merama i normalnog živoa gde više niko ne bi pričao o koroni.

Ti si jedan od onih kojima treba da se crta, ali Ok, šta da radimo

Nisam ja negirao podatke nego način na koji si IH TI TUMAČIO, podaci su TAČNI ali ti pojma nemaš šta to znači

Apsolutno smanjenje rizika od 0,7% za tebe nije ništa
a ja sam ti lepo objasnio da tih 0,7% znači smanjivanje broja obolelih u Srbiji na dnevnom nivou sa 1500 na 80.

Sad ti slobodno nastavi da mantraš da je to NIŠTA a svi znamo da je razlika između 1.500 dnevno i 80 dnevno, razlika između života pod merama i normalnog živoa gde više niko ne bi pričao o koroni.
.
Ај буди љубазан, па покажи где сам ја било шта тумачио.

Наравно, нигде.

Тебе је потресао један тачан податак и ја за те душевне болове не сносим никакву одговорност.

И то није ништа ново, да корона талибани падају у фрас када им се предочи нешто што виде као непријатну истину.

.

Poslednja izmena:

(Gardijan)

Drugi su to geni ..

.
Ај буди љубазан, па покажи где сам ја било шта тумачио.

Наравно, нигде.

Тебе је потресао један тачан податак и ја за те душевне болове не сносим никакву одговорност.

И то није ништа ново, да корона талибани падају у фрас када им се предочи нешто што виде као непријатну истину.

.

Ti si objavio, inače sasvim tačne podatke, ali si stavio, ili preneo (sa Srbin Info i sličnih budalastih sajtova) potpuno idiotski i pogrešan naslov da:

Фајзерова вакцина смањује ризик обољевања од ЦОВИД-19 за 0,7%

To što je apsolutni rizik manji za 0,7% (sa 0,74% na 0,04%) ne znači da je vakcina smanjuje rizik za 0,7% jer je razlika između 0,74% i 0,4% ravno 18,5 PUTA

Pošto znam da je i za tebe i Pilipendu to viša matematika, samo sam vam predstavio šta te brojke znače za Srbiju

Dakle to što radi Fajzerova vakcina i tih 0,7% smanjenje APSOLUTNOG RIZIKA jeste razlika između 1.500 i 80 obolelih dnevno pa vi razmišljajte i dalje da li je to mnogo ili malo.

I da se razumemo, ne odgovaram i ne repliciram ja vama zato što želim da vas ubeđujem u nešto.
Vi imate svoje stavove, baš me briga da ja utičem da ih menjate, apsolutno ste nebitni.

Problem je što ovo čitaju i drugi ljudi i što mogu, u nedostatku druge strane, pomisliti da su gluposti koje vi pišete tačne.
Zato ja vama repliciram, da ne bi drugi ljudi pomislili da ste možda u pravo, da ne bi ostale povukli u taj vaš vrtlog zabluda i laži baziran na frapantnom neznanju i ignorisanju činjenica i nauke. Što se vas lično tiče baš me briga i šta mislite i šta radite

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back