UVOZ IZ KINE

• Začetnik teme Začetnik teme vazon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja radim u pomorskoj agenciji i špediciji u Rijeci.Nije mi jasno kakav zakup kontejnera?! Imaš troškove pomorskog transporta, kopnenog transporta,usluge špedicije i carina+porez u Srbiji.
Kontejner od ukrcaja na brod u Kini putuje do Rijeke cca 30-35 dana. Ne znam odkuda 2 mj. Uostalom, ukoliko netko ima ili tek ima namjeru kupiti robu u Kini ili bilo gdje drugdje u svijetu koju treba transportirati do Rijeke pa dalje do Srbije, slobodno neka se javi.

imam utisak da je covek mislio na zakup polovine kontejnera, a mene upravo to zanima, da li je moguce zakupiti par metara u kontejneru, zapravo dovesti jednu tonu robe, pamucnog platna iz kine?

Pozdrav!
Vec mesec dana lupam glavu kako da uvezem neke polyresin figurice iz Kine i onda slucajno naletih na ovaj forum pun dobrih i iskusnih ljudi, koji predstavljaju profi savetodavno telo. Hvala vam unapred za pomoć i hvala za ono što sam saznao iz ovih postova. Nov sam u svemu ovome pa bih vas zamolio za nekoliko saveta i sugestija. Takođe mi recite ako sam negde pogrešio.

Moj postupak (da kažete da li je sve OK, izkritikujte aKO NIJE)
1) Kontaktirao sam nekoliko polyresin proizvođača preko mail-a; madeinchina.com i dobio njihove ponude
2) Odabrao sam neke, poslao sam im slike i svoje crteže i skice kako bi trebalo da izgleda moj proizvod (neke figurice iz Video igrica koje bi kasnije prodao fanovima i svojim poznanicima)
3) Dobio sam cenu "1000pcs --The indication of price is fob xiamen us dollar 1.78/pcs"
4) Upitao sam ih za izradu Sample-a i dobio odgovor "The samples time about 7-15days after receiving your samples charge .(koja je 105 USD)
Each order must over us dollar 2000,Otherwise,It will be request extra export handle fee us dollar 150
The final and best price will be given when samples is ready "
5) Ostavio sam ih na čekanju do januara (sada)

E sada moja pitanja:
1) Da li kao fizičko lice mogu da uvezem robu iz Kine i kako?
2) Da li taj FOB znači da Kinezi utovaraju sve, plaćaju prevoz do X destinacije, a moje je da sa špediterom odradim ostalo, platim carinu?
3) Da li plaćam još neki porez ili PDV?
4) Iz NS-a sam pa mi preporučite nekog špeditera
5) Da li oni šalju sample i kako?

Hvala vam unapred!
Danko

sve ti moras da platis pre utovara robe itd ....
mislim da ti niko nece garantovati da to sto dobijes kao uzorak da ce biti spakovano u kontejner

hoce naravno ako angazujes nekog agenta odande
pa samo jos srbi misle da mozes da tek tako kontaktiras fabriku i oni ti posalju
prvo...i previse je prevara uradjeno od strane kupaca.......sad bez nekog lokalnog posrednika,koga posle mogu da ujure,prodavci nece ni da rade
a i po pitanju kontrole kvaliteta,normalno da bez nekoga ko bi to odradio za vas,oni nece stedeti svoj skart:)
drugo...na kom jeziku se dopisujete sa fabrikantom
trece..ko ce da sredi papirologiju,freight charge i pregled kineske carine
dali je spediter nas ili njihov..mislim na shipping agenciju
dali je moze samo u kutije pa da se obracunava po cbm ili mora bar mali kontejner
etc etc
to sve radi agent

I fizicko i pravno lice mogu vrsiti uvoz, odnosno izvoz dobara. Postoji tehnika za svaku vrstu spoljnotrgovinskog posla, kao i vrste njihovog obezbedjenja, sto se tice i finansijskog obezbedjenja i osiguranja placanja, odnosno isporuke robe. S obzirom na moje iskustvo u trgovini sa Kinezima, nije vam potraban agent odande, ali je sve teze doci do firmi bez posrednika tj., agenta.

Poslednja izmena od moderatora:
Izvinite, ali prodavnice su pune kineskih otrovnih igracaka kao i obuce i odece sa sumnjivim materijalom. Kinezi koriste nedozvoljene materije u proizvodnji, imaju jeftinu radnu snagu i tako ubijaju konkurenciju cenama. Alal im vera, tako nastaje ekonomska supersila!

Unistise nam proizvodnju njihovim smrdljivim proizvodima, a nama nije dosta djubreta, nego ga jos uvozimo. Gori su od Amerike.

I fizicko i pravno lice mogu vrsiti uvoz, odnosno izvoz dobara. Postoji tehnika za svaku vrstu spoljnotrgovinskog posla, kao i vrste njihovog obezbedjenja, sto se tice i finansijskog obezbedjenja i osiguranja placanja, odnosno isporuke robe. S obzirom na moje iskustvo u trgovini sa Kinezima, nije vam potraban agent odande, ali je sve teze doci do firmi bez posrednika tj., agenta.

to je zbog prevara sa ove strane
tj,kupac poruci robu i nestane
e sad,kinezu treba neko lokalan,koga ce posle da vata za gusu i pita ...di su novci:)
u tome je veci deo price
mada,agent je i tebi garant slicne vrste

Evo htedod jutros da lopatom ocistim sneg ispred kuce - drska mi ostala u ruci! A kupio sam je pre dva dana. Eto toliko o kineskom djubretu.

a sto nisi odmah kupio nemacku?
braca manessmann
lepo bi te sluzila,cak bi je i unucima ostavio...doduse,i oni bi je otplacivali
koliko para toliko i muzike......u kini ima mnogo mnogo i kvalitetnije robe,jer sva ta roba za zapad se tamo pravi
a....bolje ode boljima.....razmisli malo i o tome

Radi se o sledecem,drugar mi se bavi uvozom iz kine,ima tamo svog agenta inace kineza koji radi na kupovini i slanju robe.E sad ja sam uspeo preko tog drugara da nadjem fabriku USB-memorija u kini ,dobio sam njihove cene.Sledece sto me interesuje da li neko ima nekog iskustva sa navedenim proizvodima??? To mi se najvise svidja prvenstveno zato sto se radi kako da kazem o proizvodu mali dimenzija tako da ima sve lagodnosti sto se tice transporta,imaju tu i neki mp3 plejeri u ponudi ali to sam odlucio da ostavim za kasnije kad malo "ojacam" . Svaki savet i predlog dobro dosao.

pozz

Znam za jednog koji je isto to uvezao pre nekih 5 godina, kada su se tek pojavile. Dok je zavrsio sa papirologijom, carinom i svi ostalim, cene su i kod nas drasticno pale tako da nisam sigurna ni da je izvukao svoj novac.
Kako hoces, ali prvo pipremi trziste, najbolje sve odjednom ako imas kome da prodas cim ti stigne.

Back