Uvoz automobila, pomoć i saveti

Da zaboravih..posto je za njega reg 400e mora da izadje jeftinije nego ovde inace bi 220 uzimao

Ti izgleda jos nisi razumeo da je to ista kubikaza za 200 i 220 CDI i da je samo razlika u ks tako da je registracija i za jedan i za drugi oko 60000 dinara.
@novca
Prelistaj malo temu i sve ce ti se samo reci a sto se tice A3 i 206 neki od njih koji su 2000 godiste ne ispunjavaju Euro3 normu i ne mogu se uvesti a neki cak i 2001 pa da ti ne bi mnogo o tome razmisljao mislim da ti je bolje da kupis vec doteran auto koji m,ozes i da odvezes kod majstora da se pregleda pre kupovine a taj preko neces moci ili ces moci ali neces nista razumeti osim ako ne parlas dobro italijanski ili nemacki(zavisi odakle hoces da uvezes auto).z:)
Za par stoja vise ti je pametnije da uzmes auto koji je vec u Srbiji a i zdravo je za kosu-neces posedeti zbog silne papirologije.z:lol:
Uostalom ,kao sto sam ti rekao na samom pocetku,forum sluzi da bi se citao a ne samo postavljala stalno ista pitanja i tako iznova i iznova.Naci ces mnogo korisnih informacija i uvideti da je ovo sto sam rekao tacno i istinito.

Ti onda trazis ovo!
http://suchen.mobile.de/auto/merced...&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine
A ja ti kazem da pogledas malo koliko to trosi i plus sto znam da je dosta njih napljuvalo te motore sa kompresorom.Znam tako i da je majstor kod kog sam bio da pitam za plin rekao da kod nekih kompresora moze da se ugradi plin a kod nekih ne i da je to zavisilo od godista.
I znaj da u nasim uslovima sa nasim lepim gorivom obezbedjenim od nase vlade taj auto trosi dosta vise.
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=12569

Tu ti Don moze pomoci samo oko carinjenja ali ono sto je mnogo vaznije je za koliko ces ti uspeti da nabavis auto jer to Don ne radi tj nabavlja. Ako pogledas oglase preko tesko da ces uspeti za te pare da uvezes C Vectru i voleo bih i ja da uvezem Vectru C 1,9CDTI (150 ks) 2008 za 6000 ali ne mogu.z:lol:
Bolje ti je da uzmes dobru Vectru B 2002 u koju neces morati da ulozis mnogo nego Vectru C koja ce zbog male cifre biti u krs stanju pa ce te na kraju izaci ko zna koliko.
Pregledao sam oglase i ovo ti je prva Vectra C da nije englez i da lici na nesto a pritom i na njoj imas ulubljen blatobran.
I sad ti ostaje da ti Don izracuna koliko izadje carina za ovaj auto i znaces dali moze ili ne da se dobije za 4000.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...02-01-01&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=7
Uostalom evo ti jos nekih oglasa sa Vectrama pa ces znati sta ti je ciniti.
http://www.autoscout24.it/ListGN.as...&fregfrom=2003&pricefrom=1000&cy=I&ustate=N,U

Ne zaboravi da ti je prevoz automobila ako ides samostalno po njega 400-500 eura a ako ti ga neko dovozi jos 200 eura.

Hvala Dule, jos samo da Don izracuna carinu za ovaj kojeg si ti postavio pa da znam odprilike koliko bi me sve to izaslo,jos jedno pitanje imam za tebe Dule da li mozda znas kakve su Svabe sto se tice cenkanja da li bi recimo i koliko mogao da mu skinem tu cenu?z:)

820 €

Ajde ljudi pomagajte.
Kupio(platio preko banke)Twingo 2002 god.presao 240 hiljada,motor 1149 43 KW,koliko me izadje cariba i pdv na oaj auto.
Sledece pitanje po etu sam video ali ne mogu da potvrdim da li Italijani jos imaju probne table zovu se Targhe per esportazione*,ako imaju gde se uzimaju.
I na kraju ako ja ne idem po njega da li neko radi prevoz dovoz do Bilo kojeg mesta gde je carinjenje najeftinije.
Automobil je kod mesta Pesaro.
Hvala na odgovoru.

Ako ti ga ja carinim koštalo bi te 320 €.

Nemoj da se upuštaš u vađenje italijanskih colki! To ti je mnogo zaheban posao.
Imam ja prevoznika koji nasumično skuplja auta po Italiji. U Sloveniji odradi izvozne papire i eur1, i doveze ga meni na carinjenje. Uzima za sve oko 300-350 €. Ako si zainteresovan, javi mi se na PP da ti dam njegov broj telefona da se dogovorite za prevoz.

Don molim te ako mozes da mi kazes koliki su troskovi uvoza nekog automobila od 2000 do 2002 god. iz Italije. Zanima me koliko procenta od vrednosti auta ide na carinu, pdv...i ostali troskovi koji se nadju usput.Planiram da kupim neki mladji auto, trenutno vozim golf 2...pa hocu da vidim da li mi se isplati da uvezem auto sam ili da nekom platim za to.Ono sto je meni zapalo za oko je audi A3 i Pezo 206.Hvala unapred

Hajde ti, prijatelju, nađi nešto konkretno, pa da ti izračunam ili pregledaj nekoliko stranica na temi, pa vidi koliko sam drugima računao za slična vozila tih godišta. Stvarno je nezahvalno da ti tako paušalno dam procene.

Za Donqihote

Uzeo bih ovaj automobil http://www.polovniautomobili.com/oglas1855848/opel_frontera_22/
Pa me interesuje carina i sve to sto ide. Koliko bi me to jos kostalo do registracije ? Hvala

I ako bih mogao da me uputis, posto si u tom poslu, da li postoji mogucnost da nadjem na nasim carinama i stariji model jer sam pre par dana video jednu 94 godiste a lik kaze da je kupio na carini ? Neka informacija koja bi me uputila u tom pravcu. HVALA.

Potreban mi je 4x4 auto zbog posla kojim sam poceo da se bavim (Pcelarstvo). Vikendica je na krsevitom mestu pa je drugacije nemoguce doci do nje osim pesice i dzipom a ovaj mi se mnogo svidja. Hvala jos jednom i pozdrav

prijatelju ja sam vec osedeo :) tako da ta papirologija nece mnogo da napravi problema...znam da neki ne ispinjavaju normu euro 3, pazicu na to ako se odlucim da uvozim auto.Ne planiram da ako uvozim nesto uradim to na brzinu zato se i raspitujem, mozda je i bolje da kupim ovde kod nas odma videcu vec...zato sam i postavio pitanje ovde vidim da se don bavi time pa moze dosta da mi pomogne.

Kupio bih auto u Njemackoj. Imam druga koji je zivio u Njemackoj 20 god. i ima njemacke papire. Dok ne krene na odmor u Srbiju, probrao bi mi tamo Citroen C1.
Sta mu treba od papira da ga doveze u Bg (posto ga je vec tamo preveo na sebe) i sta meni treba da ga kupim od njega, prevedem na sebe i registrujem. Uzgred, ako ima neko verziran, molim da mi od prilike kaze koliko ce me kostati sve dazbine na to auto. Radi se o benzincu od 998 ccm, 2007. ili 2008. godiste sa nekih 80.000 km. Unaprijed zahvalan.

Evo i ja da pitam nesto Don-a - Za kola treba euro3 motor, da bi mogao da se uveze i ovde registruje. Da li postoji neko pravilo za motore ?

Evo npr. naiso sam na ovaj oglas prvi, pa ti njega saljem :

http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=5432137

Koliko bi za njega izasla carina ?

400 €

Samo za nove motocikle se zahteva euro3 norma. Za polovne ne. Inače, ovaj Burgman jeste euro3.

Back