Uvoz automobila, pomoć i saveti

Done pomagar! Nov sam na forumu, a vidim da si profi. Interesuje me nesto oko uvoza iz Ch,ali nikako da dodjem do subotickih speditera, jer u mom gradu i okolini svi rade preko Subotice, a niko ne da broj tel. ni za zivu glavu!
Znaci interesuje me mnogo toga, ali recimo koliko bi me izasla carina, pdv i tvoja usluga za Audi A4, avant 1,8t, 2002 god.dig. klima podizaci, al. Felne bez koze, presao 170k ( ili koliko ti kazes)? Nadam seda je ovo dosta podataka, ali brate ovi kod mene u okolini ili deru ili ne rade posao kako treba (znas o cemu pricam).
Kako da te kontaktiram, ne snalazim se bas na forumu, kao sto rekoh novopeceni sam

Izračunao sam ti za ovaj od 120 Kw. Sve komplet 1.350 €.

Kontakt ti šaljem na PP.

Poslednja izmena:
A gde je sad ona prica da kola iz Italije ne treba kupovati jer su to krsevi?:mrgreen:
Cena ljudi cini cuda pa tako i ovde kod nas. Georgejune bi sad uzeo ovog Merca bez obzira sto je auto iz Italije,bez obzira sto su sture i lose slike,bez obzira sto nema osnovnih slika enterijera gde se vide volan i sedista ali cena je odlicna i njega to ne interesuje.
E tako se ponasaju danasnji kupci i vi se onda pitate kako neko kupi neki krs.Lako jer cena je odlicna.:D
Georgejune nemoj se ljutis ali morao sam da dam primer danasnjeg kupca pa si ti slucajno upao u pricu.

Jos jednom, molba: Kupio bih Citroen C1, 998 ccm, 2007. god. u Njemackoj. Drug koji ima njemacke papire doveo bi ga do BG. Sta mu treba od papira da ga doveze i sta meni treba da ga kupim od njega, prevedem na sebe i registrujem. Molim da mi od prilike kazete koliko ce me kostati sve dazbine na to auto. Uaprijed zahvalan treci put.

A gde je sad ona prica da kola iz Italije ne treba kupovati jer su to krsevi?:mrgreen:
Cena ljudi cini cuda pa tako i ovde kod nas. Georgejune bi sad uzeo ovog Merca bez obzira sto je auto iz Italije,bez obzira sto su sture i lose slike,bez obzira sto nema osnovnih slika enterijera gde se vide volan i sedista ali cena je odlicna i njega to ne interesuje.
E tako se ponasaju danasnji kupci i vi se onda pitate kako neko kupi neki krs.Lako jer cena je odlicna.:D
Georgejune nemoj se ljutis ali morao sam da dam primer danasnjeg kupca pa si ti slucajno upao u pricu.
brate nema frke sve ok nego uvalicu ga i ja dalje nekom:lol:ovde sam bio na jednom placu dodje tako retrovizor puko..lajsna napred na braniku nema..izjeden volan..i sve zamazuju..tako da isto mi se vata ovako bar ustedim pa ako ne valja tapnem

Samo, pazi. Ovde, kod ovoga konkretno su moguća neka odstupanja od svote koju sam ti izračunao, jer ovi nisu skoro ništa o njemu naveli u oglasu. Suvlji oglas na mobile.de nisam do sada video.

ma znam vidim nema ni adrese ni telefona..jos 1 u nemackoj isto tako..ne verujem da ce odgovoriti na mail al se nadam..u svakom slucaju ovde ide od 6 do 7 soma 2001 tako da se isplati

Jos jednom, molba: Kupio bih Citroen C1, 998 ccm, 2007. god. u Njemackoj. Drug koji ima njemacke papire doveo bi ga do BG. Sta mu treba od papira da ga doveze i sta meni treba da ga kupim od njega, prevedem na sebe i registrujem. Molim da mi od prilike kazete koliko ce me kostati sve dazbine na to auto. Uaprijed zahvalan treci put.

Ja ti mogu reći koliko bi te koštalo i šta ti treba od papira ako bi ga carinio kod mene u Subotici. A, za carinjenje u Beogradu ćeš morati da vidiš sa beogradskim špediterima, jer koliko znam, tamo vole da zakolju uvoznika.
Nemoj ovo shvatiti kao moje nametanje, ali zaista bi mogao da budeš neprijatno iznenađen kada ti izađe račun u Bgd, a ti u glavi imaš cifru koju sam ti ja ovde dao.

Ako želiš da ti izračunam, daj mi opremu: vsta klime, felne, itd...

Radi se o tome sto je to poklon a osoba kojoj se kupuje ne smije da zna za to dok ga ne vidi sa masniconm ispred kuce. Ako ocu da mu zavrsim papire, koliko mi rekose, kupoprodajni ugovor u Njemackoj treba da glasi na osobu na koju ce da se prevede u Bg, to je jedini razlog zbog kojega bi ga carinio u Bg. Ako imas kakav drugi predlog reci. Jos ne znam sta ce imati od opreme jer mi drug upravo prati oglase i birka auto. To sto znam za sad je samo ono sto sam napisao. Uz EURO1 obrazac rekose da ce carina biti 2,5%. Nije li teko? Interesuju me orijentacione dazbine +/- 200 eura. Hvala.

Radi se o tome sto je to poklon a osoba kojoj se kupuje ne smije da zna za to dok ga ne vidi sa masniconm ispred kuce. Ako ocu da mu zavrsim papire, koliko mi rekose, kupoprodajni ugovor u Njemackoj treba da glasi na osobu na koju ce da se prevede u Bg, to je jedini razlog zbog kojega bi ga carinio u Bg. Ako imas kakav drugi predlog reci. Jos ne znam sta ce imati od opreme jer mi drug upravo prati oglase i birka auto. To sto znam za sad je samo ono sto sam napisao. Uz EURO1 obrazac rekose da ce carina biti 2,5%. Nije li teko? Interesuju me orijentacione dazbine +/- 200 eura. Hvala.
Baš zato što je iznenađenje ne treba da ga cariniš direktno na tu osobu, jer bi onda trebalo da nađeš opravdanje zašto ti treba njena LK na par dana, jer original LK mora da se dostavi na carinu, i tamo ostaje do okončanja carinjenja.
Ja bih to uradio drugačije. Ocarinim ga na uvozničku firmu, i onda izdam fakturu na ime te osobe, i ti ga lepo teraš sa mašnicom pred kuću, i iznenađenje je potpuno, bez načina da nasluti da se nešto sprema.
Ja sam u petak tako iznenadio svoga tasta sa Meganom. :) Mislio je da ga zavitlavam sve dok nije video da faktura glasi na njegovo ime.

Dalje, ja ti na moj način carinjenja, odnosno pripremanja papira za carinjenje, mogu uštedeti stotinjak evra koje bi dao Švabama za vađenje ex papira i eur1, a da i dalje zadržiš povlasticu pri carinjenju.

Pogrešno su te informisali za carinsku stopu. Pošto je auto ispod 1000ccm carinska stopa za njega, kada se carini sa povlasticom, iznosi 5%.
2.5% je za one od 1000 - 3000 ccm.
Elem, za takav auto, 2007.godište, sa 3 vrata, sa AC klimom, metalik bojom i radiom, carinjenje bi te koštalo 920€, bez obzira na cenu koju ti platiš u Nemačkoj.
Kilometraža treba da bude minimum 92.000 km. Ako je manje, to sredimo pred granicom, a ako želiš, posle carinjenja je vratimo na prvobitno stanje.

Poslednja izmena:
OK, hvala, mozda ce taman tako i biti. Kad nadjemo auto i krenemo iz Njemacke javljamo se. To bi trebalo da bude u narednih mjesec dana.
BTW, kumovao sam na "radijalcu" u kucu Raznatovica. Subotica, divan grad, divan narod.

Važi. Bilo bi dobro da mi pustiš mailom brif pre nego kreneš iz Nemačke, da ti spremim sve papire da te čekaju spremni na granici.

Jeste. Subotica je ok grad. Eto, taman imaš priliku da obiđeš kumove.:)

To je internet prevara,da te obavestim,da se ne nadas broju tel.slozice ti pricu kako je on iz engleske,ali je radio u nemackoj,italiji ili nekoj zemlji eu.a sada se vratio u englesku i ne treba mu auto sa levim volanom.broj tel. ti nece dati,a trazice ti tvoje podatke,i recice ti da uplatis novac nekoj trecoj strani,firmi koja radi prevoz vozila i koja je navodno neutralna,zbog tvoje navodne sigurnosti....
cim uplatis novac vise ih neces cuti.....

To je internet prevara,da te obavestim,da se ne nadas broju tel.slozice ti pricu kako je on iz engleske,ali je radio u nemackoj,italiji ili nekoj zemlji eu.a sada se vratio u englesku i ne treba mu auto sa levim volanom.broj tel. ti nece dati,a trazice ti tvoje podatke,i recice ti da uplatis novac nekoj trecoj strani,firmi koja radi prevoz vozila i koja je navodno neutralna,zbog tvoje navodne sigurnosti....
cim uplatis novac vise ih neces cuti.....

Pa, da... Ako se dobro sećam, ti se zamalo navukao na tu foru.

Back