Uvoz automobila, pomoć i saveti

Za Donqihote

Uzeo bih ovaj automobil http://www.polovniautomobili.com/oglas1855848/opel_frontera_22/
Pa me interesuje carina i sve to sto ide. Koliko bi me to jos kostalo do registracije ? Hvala

I ako bih mogao da me uputis, posto si u tom poslu, da li postoji mogucnost da nadjem na nasim carinama i stariji model jer sam pre par dana video jednu 94 godiste a lik kaze da je kupio na carini ? Neka informacija koja bi me uputila u tom pravcu. HVALA.

Potreban mi je 4x4 auto zbog posla kojim sam poceo da se bavim (Pcelarstvo). Vikendica je na krsevitom mestu pa je drugacije nemoguce doci do nje osim pesice i dzipom a ovaj mi se mnogo svidja. Hvala jos jednom i pozdrav

Ovaj bi te koštao 1.000€.

Treba da vidiš na carini kada prave licitacije oduzetih vozila, pa da učestvuješ. Inače, na tim aukcijama možeš da kupiš samo tako neke stare krševe, jer iole bolja auta kupuje mafija, i poješće te mrak budeš li hteo da licitiraš sa njima.

pa to je vise od 30% sto je van pameti zar ne ide carina na vrednost pa porez na tu cifru? obzirom da imam sve papire od e1 pa dalje i jos jedno pitanje koja auta ispunjavaju uslov da nije potrebna homologacija takodje me zanima cena iste u srbiji unapred zahvalan na odgovoru

Pogrešno gledaš na stvari. Možeš ti da ga dobiješ i džabe, ali carinu moraš da platiš na katalošku vrednost.
Drugo, nisu svi katalozi iste vrednosti, a slovenački spada među skuplje.
Treće, nije za sva vozila ista carinska stopa. Za dizele ispod 1500ccm je duplo skuplja u odnosu na one preko 1500ccm.
I na kraju, u cenu ti je uračunata i homologacija koja košta 150€.

Imaš nekoliko stranica u nazad detaljno opisano koja vozila trebaju, a koja ne, na hml. Konkretno slovenci, svi kojima je prva reg. pre 01.05.2004.

Done pomagar! Nov sam na forumu, a vidim da si profi. Interesuje me nesto oko uvoza iz Ch,ali nikako da dodjem do subotickih speditera, jer u mom gradu i okolini svi rade preko Subotice, a niko ne da broj tel. ni za zivu glavu!
Znaci interesuje me mnogo toga, ali recimo koliko bi me izasla carina, pdv i tvoja usluga za Audi A4, avant 1,8t, 2002 god.dig. klima podizaci, al. Felne bez koze, presao 170k ( ili koliko ti kazes)? Nadam seda je ovo dosta podataka, ali brate ovi kod mene u okolini ili deru ili ne rade posao kako treba (znas o cemu pricam).
Kako da te kontaktiram, ne snalazim se bas na forumu, kao sto rekoh novopeceni sam

Jel ima neko da je zadovoljan, iz licnog iskustva ( ne rekla, kazala) da moze da preporuci auto plac? Koliko sam ukapirao, po nekom novom zakonu i za polovan auto, nebitno dal uvezen ili ne, auto plac mora da daje garanciju

Mislim da taj zakon ne važi za Srbiju.U evropskoj uniji ,bilo kojoj zemlji ti možeš da kupiš auto i dobiješ garanciju ali ako taj auto izvezeš iz te zemlje i uvezeš u Srbiju garancija propada.Znači ze taj auto koji je uvezen ne može tebi niko da garanciju .

Znam da nema veze sa temom ali probajte nece da skodi.AKO ZELITE DA ZARADITE NOVAC SEDECI KOD KUCE BEZ IKAKVOG ULAGANJA OBRATITE SA NA OVAJ MAIL LAZICA82@GMAIL.COM SVE STO VAM JE POTREBNO SU RACUNAR,INTERNET I NESTO MALO ENGLESKOG JEZIKA.NEMA ULAGANJA 3-4 SATA DNEVNO JE DOSTA DA BI ZARADILI NEDELJNO 100-400 EURA.

U našoj zemlji ima ljudi koji znaju i više nego,, malo tog engleskog jezika'' i ja ti kažem da probaš pa da vidiš kad ćeš dobiti tih 300-400 € NIKAD.

Svaka prodaja i lozenje na piramidalnu zaradu je totalitarna glupost u Srbiji.Evo primera jedne moje drugarice koja se vec mesecima ubija i po ceo dan je na netu a jos je i placala reklame da bi posle 4 meseca zaradila celih 80 eura. A jos je i zaludjena i i dalje tvrdi kako neki zaradjuju po 30k eura mesecno a ja je pitam na cemu je kad je tako ubedjena. Nema zarade dok ne savijes kicmu u to budite ubedjeni!

Ne znam.Kolega mi se nije javljao tih dana a posle kad smo se culi nije imao u planu da ide preko tako da nista od toga.Ja sam ne idem ni da mi plate jer necu ponovo da prozivljavam ono sto sam prezivio pre dve godine a na kraj krajeva sta ako se desi da na slikama izgleda lepo a tamo ne?
Ko ce da snosi troskove puta i celokupne zezancije? Oko toga se nismo dogovarali .

Znas kako ide? 10 puta za Italiju a 11-ti put za Nemacku jer iz Nemacke ima kola ali su to sa tim povoljnim cenama takodje bili italijani a koji su uvezeni u Nemacku.Uglavnom je tako ali ne i uvek.Nemaca je najmanje u Nemackoj i toga polako moramo postajati svesni tako da ima i tamo prevara podosta.
Evo neka ti Pera kaze koliko tamo ima svaba a koliko muslimana i ostalih nacija.

Done pomagar! Nov sam na forumu, a vidim da si profi. Interesuje me nesto oko uvoza iz Ch,ali nikako da dodjem do subotickih speditera, jer u mom gradu i okolini svi rade preko Subotice, a niko ne da broj tel. ni za zivu glavu!
Znaci interesuje me mnogo toga, ali recimo koliko bi me izasla carina, pdv i tvoja usluga za Audi A4, avant 1,8t, 2002 god.dig. klima podizaci, al. Felne bez koze, presao 170k ( ili koliko ti kazes)? Nadam seda je ovo dosta podataka, ali brate ovi kod mene u okolini ili deru ili ne rade posao kako treba (znas o cemu pricam).
Kako da te kontaktiram, ne snalazim se bas na forumu, kao sto rekoh novopeceni sam

Nije ti baš isplativo uvoziti A4 iz CH, ali ok, tvoj izbor. Izračunaću ti u ponedeljak.

Mislim da taj zakon ne važi za Srbiju.U evropskoj uniji ,bilo kojoj zemlji ti možeš da kupiš auto i dobiješ garanciju ali ako taj auto izvezeš iz te zemlje i uvezeš u Srbiju garancija propada.Znači ze taj auto koji je uvezen ne može tebi niko da garanciju .

Mislim da je pitao za naše placeve. Po novom zakonu, moraš da mu garantuješ 2 godine. Inače, i mnogi strani placevi se drže toga da ti uvaže garanciju. Dešavalo se da se utvrdi da auto nije fabrički euro3, a hendler je tvrdio da jeste. Bez reči su primali auto nazad i vraćali pare. Ali, hebeš ti to kada izgubiš i vreme i novac na jalov transport ovamo i nazad.

Back