Uvoz automobila, pomoć i saveti

@georgejune
Verovatno uzimam ovog BMW 320D 2001 a cifra ce biti oko 5000 sto ti je po meni mozda i bolje od Mercedesa jer je povoljnija registracija a u klasi su i oba imaju zadnju vucu.Na neku brzu prodaju,kako ja to volim da kazem, i ispod 5000 mozes da ga dobijes sto je dobra cena a ovo su slike na koje ga uzimam tako da je nenasminkan.Desni far ili pusta kondens ili je levi menjan a to cu videti kad dodje.Ono sto je meni bitno je da je ravan i da su mu svi zazori ok a to se vidi na slici da je tako.
nx13jn.jpg

n4xen9.jpg

1gm23p.jpg

Poslednja izmena:
„Želim da poručim kukavicama da se nalazim na mestu gde me ne možete naći i ubiti, jer ja živim u srcima miliona.“ - Muamer el Gadafi

Ovo mi se svidja!

Jedno pitanje za Donqihote;planiram da uvezem auto iz Nemacke(Burazeru) gde i zivim ali nemam puno iskustva sa tim.
Koliko sam shvatio ti se bavis spedicijom i mogao bi mi pomoci.
Burazer ima jako skromna sretstva i trazimo nesto iz 2000-2002 iz segmenta srednje-nize klase.
Ovako za primer http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...adius=50&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=1

Koliko bi kostalo carinjenje sa porezom za ovaj auto?

Ja bi ga dovezao na moje ime(zarinske tablice ili kako vec)i carinio na njega ili na mene(sve jedno)

Ili nesto ovako:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...eatures=EXPORT&minMileage=150000&pageNumber=1
Na ovom Fiat-u bi mogao da skinem i Nemacki porez!
Ja ne licno ne drzim mnogo o ovim autima(vozim Mercedes iz 79.)ali za burazera je to OK!
Unapred zahvalan

@georgejune
Verovatno uzimam ovog BMW 320D 2001 a cifra ce biti oko 5000 sto ti je po meni mozda i bolje od Mercedesa jer je povoljnija registracija a u klasi su i oba imaju zadnju vucu.Na neku brzu prodaju,kako ja to volim da kazem, i ispod 5000 mozes da ga dobijes sto je dobra cena a ovo su slike na koje ga uzimam tako da je nenasminkan.Desni far ili pusta kondens ili je levi menjan a to cu videti kad dodje.Ono sto je meni bitno je da je ravan i da su mu svi zazori ok a to se vidi na slici da je tako.
nx13jn.jpg

n4xen9.jpg

1gm23p.jpg

vidi ok je ponuda ali ako bih bmwa uzimao ne bih ispod 5ice jer mi treba nesto luxuznije ne sportskije

„Želim da poručim kukavicama da se nalazim na mestu gde me ne možete naći i ubiti, jer ja živim u srcima miliona.“ - Muamer el Gadafi

Ovo mi se svidja!

Jedno pitanje za Donqihote;planiram da uvezem auto iz Nemacke(Burazeru) gde i zivim ali nemam puno iskustva sa tim.
Koliko sam shvatio ti se bavis spedicijom i mogao bi mi pomoci.
Burazer ima jako skromna sretstva i trazimo nesto iz 2000-2002 iz segmenta srednje-nize klase.
Ovako za primer http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...adius=50&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=1

Koliko bi kostalo carinjenje sa porezom za ovaj auto?

Ja bi ga dovezao na moje ime(zarinske tablice ili kako vec)i carinio na njega ili na mene(sve jedno)

Ili nesto ovako:http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...eatures=EXPORT&minMileage=150000&pageNumber=1
Na ovom Fiat-u bi mogao da skinem i Nemacki porez!
Ja ne licno ne drzim mnogo o ovim autima(vozim Mercedes iz 79.)ali za burazera je to OK!
Unapred zahvalan

Focus 710€

Stilo 590 €

Ljudi, vidim da vas ima koji radite ovo i znate mnogo, pa me zanimaju neke stvari! Prvo, na sajtovima, oglasima, ponudama, postoje odredjene cene, a ja sam cuo da se na te cene odbija onaj VAT porez (kao nas PDV) koji iznosi negde 18%, negde 21%.. Da li to znaci ako ja vidim da automobil u Italiji kosta npr 5000, da li ga ja posto ga izvozim dobijam za 4100 ili kako to ide? Druga stvar, zanima me okvirno cena carine i poreza ili sta je vec sve potrebno za Audi A6 2,0 TDI, 2005,2006 god, otprilike, iz Italije.. Sta je sve potrebno do poslednje stavke - registracije?

Ljudi, vidim da vas ima koji radite ovo i znate mnogo, pa me zanimaju neke stvari! Prvo, na sajtovima, oglasima, ponudama, postoje odredjene cene, a ja sam cuo da se na te cene odbija onaj VAT porez (kao nas PDV) koji iznosi negde 18%, negde 21%.. Da li to znaci ako ja vidim da automobil u Italiji kosta npr 5000, da li ga ja posto ga izvozim dobijam za 4100 ili kako to ide? Druga stvar, zanima me okvirno cena carine i poreza ili sta je vec sve potrebno za Audi A6 2,0 TDI, 2005,2006 god, otprilike, iz Italije.. Sta je sve potrebno do poslednje stavke - registracije?

Već je bilo reči o tome, ali hajde da ponovim.

Porez možeš dići samo ako auto kupuješ od firme i to koja je u pdv-u. Treba da napraviš izvoznu deklaraciju, koju ćeš razdužiti na izlasku iz EU, i kasnije time pravdati zahtev ta vraćanje poreza.

Obaveštavam sve forumaše da ne radim do sledećeg ponedeljka 20.02., pa zbog toga neću biti u situaciji da vam izračunavam troškove carinjenja, jer kataloge ne nosim sa sobom kući. Toliki radoholičar već nisam. :)

Ali, svraćaću na forum, i mogu vam davati savete i druge odgovore vezane za uvoz. Dakle sve sem kalkulacija.

pozdrav,
pitanje za donkihota.....
planiram da uvezem peugeot 307,1.6 benzin,135.000km.alu felne,5vrata,digitalna klima 2002god.red bul plava metalik.
auto se nalazi u sloveniji u ljubljani na placu i ceni ga 2.700e.
zanima me koliko me kosta tvoja usluga dovoza,ako bi vi isli
Kolika je carina,porez i usluga speditera,znaci ceo trosak do registracije
ili ti ako tebi prepustim ceo posao,koliko ce me izaci auto na ns table...
hvala puno unapred,
ako imas neku bolju ponudu,jer ovaj pezo mi malo dodje skup....slobodno mi preporuci,bitno mi je da ima 5vrata,moze megan,307,scenic,ili nesto tog tipa
interesuju me i benzinci i dizeli

Pozdrav ljudi,vidim da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju u uvoz polovnjaka pogotovo Don...Mene zanima ako zna neko posto se stvarno slabo razumem u automobile, da li moze da se uveze iz Nemacke ili Austrije Opel Vectra C u dobrom stanju za 4000e sa sve carinama porezima i registracijom?Unapred zahvalan

Back