Ustasu Stepinca proglasavaju za sveca

KoscheiBesmertnii:
Ја се уопште не шалим... питај свог свећеника да ли сам у праву!
Da imaš pravo, pitao sam radi se o dva čuda ne tri.
Ne misli se na čuda koja on napravi, već da su usko povezana
s tom osobom na pr.čudesno izlječenje i sl.

A svetac se postaje tako da postanemo prijatelji Božji. Božjim prijateljem se postaje da uzmemo Božje zapovijedi ozbiljno, da nam Božja riječ bude važnija od svega, da počnemo molitvom komunicirati s Bogom, da živimo mentalitetom kojim je živio Isus.

porin50:
Da imaš pravo, pitao sam radi se o dva čuda ne tri.
Ne misli se na čuda koja on napravi, već da su usko povezana
s tom osobom na pr.čudesno izlječenje i sl.

A svetac se postaje tako da postanemo prijatelji Božji. Božjim prijateljem se postaje da uzmemo Božje zapovijedi ozbiljno, da nam Božja riječ bude važnija od svega, da počnemo molitvom komunicirati s Bogom, da živimo mentalitetom kojim je živio Isus.
... и?
Која су два Алојзијева?

tokyo:
kao što je poznato...to se ipak nije dogodila....

dakle...ipak su neka tri druga čuda u pitanju... :twisted:

kako nisu, pa za vreme ndh je pobijeno 700 000,a to je vise od trecine, a 95. je proterano 250 000... za vreme ndh ih je dosta i nasilno pokrsteno pod pretnjom smrcu.

a u hrvatskoj ej ostalo manje od trećine plus sve penzioneri stari ljudi koji umiru i svakog dana ih je sve manje... prema tome plan ne da je ostvaren već je i premašen, pa je za pokrštavanje ostalo vrlo malo...

ilkebgd:
kako nisu, pa za vreme ndh je pobijeno 700 000,a to je vise od trecine, a 95. je proterano 250 000... za vreme ndh ih je dosta i nasilno pokrsteno pod pretnjom smrcu.

a u hrvatskoj ej ostalo manje od trećine plus sve penzioneri stari ljudi koji umiru i svakog dana ih je sve manje... prema tome plan ne da je ostvaren već je i premašen, pa je za pokrštavanje ostalo vrlo malo...

pa nešto ne vjerujem tim pričama i brojkama...jer ovdje su drgue brojke

a vi jako volite nule da dodajete kako na novčanicama tako i srpskim žrtvama...

al dobro to je vaša mana....nitko nije savršen...a ni nebeski...tako da...šta htedoh reći...aham...da...

veoma mi je zanimljiva pojava u Hrvatskoj kod Srba...kako to da na izborima srpska stranka Milorada Pupovca koalira sa ustaškim (kako kažete često) HDZeom???

ajd mi na to odgovori

ili na ovo bi još radije htio čut odgovor...
kako to da Srbi koji su živjeli u Hrvatskoj a sada su u Srbiji...gotovo svi od reda vade hrvatsku putovnicu...sad ih ne smeta šahovnica na njoj???

aham bolan pa nisu toliko 8edasti...

znat će oni to da iskoriste na vreme...lepo mogu da putuju svetom gde žele, a oni slabijeg imovinskog stanja kad 2009/2010 Hrvatska dođe u EU i kad se socijala i mirovinsko podigne a i sada je već duplo veći od srpskog

lijepo će ti isti Srbi da koriste i hrvatsko socijalno i hrvatske penzije a živjet će u Srbiji gdje je sve jeftinije...

još mnogo ima kontradiktornosti kod njih...i njihovog ponašanja često veoma dvoličnog...
kad dođu u Hrvatsku glasaju za Pupovca koji će da sa Hadezejom da koalira a kad odu u Srbiju po tom istom HDZu i Hrvatskoj vladi pljuju... :shock: :shock: :shock:

tokyo:
a vi jako volite nule da dodajete kako na novčanicama tako i srpskim žrtvama...
A vi da ih skidate.

Al' zato neko da kaze da u Blajburgu nije pobijeno ni blizu 100.000 Hrvata, pomamila bi se cela nacija. A cim se dodje do srpskih zrtava, Srbi lazu, prevelicavaju...

E pa, da prostis, stvarno nemam nista protiv Hrvata, al' pokenyam vam se na drzavu. Ili barem na ovu reinkarnaciju iste.

ilkebgd:
Kako piše Večernji list, Sanader je pozvao papu da poseti Hrvatsku kada kardinal Alojzije Stepinac bude proglašen svecem. Hrvatski premijer, koji šef vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, bio je u delegaciji Demohrišćanske internacionale na skupštini u Rimu, gde je izabran za potpredsednika.

Sto se cudis...I Srpska Pravoslavna Crkva je proglasila Nikolaja Velimirovica za Sveca... :roll:

koje neargumentirano orgijanje po blazenom alojziju stepincu... osim hrpe fekalija tesko se nesto normalno moze procitat.

da napomenem: stepinca je katolicka crkva proglasila blazenim koja je internacionalna tj nije hrvatska katolicka crkva nego samo katolicka crkva!
pri tom moram naglasit da je postupak beatifikacije detaljan i sveobuhvatan te traje i desetljecima...
a blazenim g aje proglasio ni manje ni vise nego papa ivan pavao drugi (dobitnk nobelove nagrade za mir)!

i o cemu mi sad ovdje pricamo? o nekim komunistickim mitovima o klerofasistima koji su vama uhu mile jer diskreditiraju katolicku crkvu?

i btw... da ove vase teorije kazete bilo kojem prosjecno obrazovanom covjeku u zapadnoj europi ili bi se okrenuo ili bi vam se u poceo u facu smijat. al jbt kome ja pricam....

samo vi raspalite i uzivajte u svojoj virtualnoj stvarnosti. peace 8-)

tokyo:
eto mogu se složiti od prve do posljednje riječi sa tobom

al doista

istina nije bio na strani Ustaša tj. nije podržavao teror vlasti NDH, ali ni po mojem nije zaslužio titulu sveca jer smatram da nije dovoljno učinio da bude svetac

a što se tiće Poljaka, nisam to znao - svaka čast
Nije samo bilo toga kod Poljaka.Jedan Nemacki biskup je obesen pocetkom 1945e zbog svog javnog stava protiv nacizma, i ucesca u pokusaju atentata na Hitlera 1944e.
Ako se vec kao svestenik "kunes"u Boga,onda budi spreman i da visis u NDH u ime vere.

Back