Uskrsnuće DSS-a

Nije reč o statističkoj grešci; malčice ih potcenjuješ.

Da se sada održe izbori u Beogradu, verujem da bi rezultati nešto drugačiji bili (verovatno i preko 2%).

Па ја бих волео да Србија има макар неку десну алтернативу, мада су и Двери и ДСС под озбиљним знаком питања као странке деснице.

Међутим ако добро памтим ДСС и Двери су на последњим изборима као коалиција једва прешли цензус и ушли у републички парламент. Без коалиционог наступа и једни и други би остали ван парламента, као на претходним изборима '14. Трендови за ДСС су врло лоши већ годинама.

Не видим како је привлачење једног мањег броја гласача Двери озбиљан политички програм, и не мислим да ДСС има било какву перспективу данас.

Када човек погледа све коментаре на ову тему, другосрбијанаца, присталица програмских циљева "оних" и "ових", србомрзаца, примитиваца и сл., заиста може закључити да новом ДСС-у неће бити лако да омасови број симпатизера. Али ја ипак рачунам да у Србији има још паметних, културних, образованих, стручних, цивилизованих, родољубивих. Процењујем да је та категорије грађанства остала без адекватне опције. Наравно, ДСС мора водити рачуна да посебно води рачуна да такви профили уђу у његове прве редове. Истовремено, може се рачунати и да ће им прићи онај део чланства постојеће две коалиције који цени наведене критерије.. ,

Plus pustio teroristicu Fljoru Brovinu i 2 tisuce siftsara terorista, a nije ih zamenio za Srbe kojima su vadjeni kasniji organi u Zutoj kuci...turpente fali masonskog slugu jer je MI6 igrac.

Kao i svo vodjstvo tih salonskih pesovana....ukljucujuci i Lompu, i ove mladje gejse.

Плус што је Коштуњави укинуо тада најбољу српску телевизију ТВ БК. А укинуо је зато што је Богољуб Карић покренуо странку и био трећи на председничким изборима 2004 управо са причом о затвореним српским фабрикама. Он је то говорио на начин који народ разуме и његов Покрет Снага Србије убрзано је добијао тада на популарности. Зато је морала да буде уништена БК телевизија, а коју ни Милошевић није укинуо у време док је Карић био опозициони ориијентисан темо негде '98ме. И онда поменута псеудо-десеничарска булумента прича о слободама медија у време Коштуњавог - вероватно зато што је Рељићев НИН, са егзалтацијама Љубинке Милинчић на по неколико страна, био штампана претеча "Спутњика" (поменута екипа сигурно не хвали медије из времена Коштуњавог због "Утиска недеље" или "Кажипрста").

s-l300.jpg

Ovo je jedan od onih Eureka momenata, kada se konačno shvati koliko je nešto trulo u zemlji srpskoj.

Ја за себе волим да кaжем - и при томе нисам много далеко од истине - да сам највећи противник Двери на нету, јер сам против њих писао годинама не само на овом форуму. А то што си цитирао писао сам на овом форуму у време док су Двери били још увек нека врста полу-опозиције. У време када су седели на канабету код Вучића. Када су мимо свог већ проглашеног савеза са Миланом Стаматовићем, направили коалицију са Сашом Радуловићем са слоганом који је био уперен против Вучића али и против остатка опозиције, и то оне праве (не мислим на Шешељка и ДСС).
Немам материјалних доказа за моју тврдњу, али ја и сада кажем да коалиција Двери-ДЈБ није направљена да пређе, већ да не пређе цензус на београдским изорима, а да би се ти гласови по Донтовом систему прелили Вучићу и његовој банди А један од показатеља, ако не и доказа да сам у праву, јесте не-противљење таквој коалицији од стране про-СНС оријентисаног Срђана Нога; како тада да он такав није имао примедбе на коалицију са мондијалистичким и либералним покретом Саше Радуловића, а који је са своје стране у ту коалицију ушао вероватно због својих брљотина из времена док је био члан стечајне мафије и кога је амнестирао управо долазак на власт СНСа - Вучић му је чак дао место министра. Вероватно као звезди Фокус радија где је у време СНС кампање 2011 / 2012 гостовао мали милион пута, све гадећи "жуте криминалце" (који btw после низа шиканирајућих поступака ниједан није добио осуђујућу казну осим градоначелника и потоњег Вучићевог министра пољопривреде Кнежевића и то време власти ДС-а) и причајући лажи о цени коштања "Моста на Ади".

Међутим, уласком у Савез за Србију - а то је урадио јер у програму од 30 тачака нема ништа баш ништа што се коси са програмом Двери - Бошко Обрадовић је за разлику од вас окупљених око Милоша Јовановића, Ковића, Ломпара и сличних фолираната, постао 100% опозиционар, а Ного, који припада вама, је отпао ко` зрела крушка - избачен је из председништва покрета Двери.
Чак шта више, после одбијања Веље Илића да уђе у СзС, Бошко Обрадовић је сада уз Стаматовића једини 100% опозициони десничар, а који има значајну улогу у Савезу за Србију. И зато га сада 100% подржавам премда сам левичар. И подржаваћу га све док Савез за Србију постоји ради рушење овог анти-народног режима , а који језаиста постао нешто као ужасна елементарна непогода када сви грађани морају да сарађују без обзира да ли су левичари или десничари. Волео бих ја да постоје две јаке колоне једна лева једна десна, али то у овом моменту једноставно не постоји.
Када после пада Вучића, техничке владе и лустрација која ће уследити, на изборима на којима ће под једнаким условима одмерити снаге странке и покрети који су сада у Савезу за Србију тако што ће пред грађане износити своје идеолошке односно партијске ставове, наравно да ћу подржавати неку леву опцију, и наравно да ћу тада опет да нападам Двери.

Nema ništa na tom linku ali nije loše znati da je pod DSS-om narodu sa grbače skinut najveći broj "giganata". Što znači da se radilo o pristojnom svetu.

ДСС је некад имао идеју да наступа као странка грађанске деснице.

Међутим пошто је српски грађански сталеж скроман и све скромнији, убрзо су се изгубили у беспућима јефтиног популизма. Потом су и ту изгубили сваку шансу јер их СНС, као природно а не смишљено свињски оријентисана странка, туче апсолутно у том сектору. Дакле, други су већ однели лавовски део гласова губитника транзиције.

Сад су... ништа. Само још једна небитна странка која флертује са некаквим идејама са руба памети - леве перспективе на привреду, протофашистичка друштвена начела, евроазијске уније итд.

ДСС је некад имао идеју да наступа као странка грађанске деснице. (...)
То је новијег датума да се таквима представаљају; некад, Војислав Коштуница је био оснивач Демократске странке, а који се посвађао са Мићуновићем око учешћа републиканског ДС-а у коалицији ДЕПОС. Мићуновић је био против због учешћа тада снажно монархистичке СПО-а, услед чега је и коалиција требала имати монархију у програму, а Коштуњави је без обзира на то био за улазак ДС-а у коалицију ДЕПОС. Превагнуло је ово прво, и Коштуњави са свјим истимишљеницима у ДС-у оснива ДСС као први од безброј деривата Демократске странке. Улази у поменути ДЕПОС, а да би га у свом стилу одмах и напустио.
Некад, , баш никаква разлика у програму није постојала између ДС-а и ДСС-а , једино што је прву персонификао Мићуновић а затим Ђинђић, а ДСС Коштуница. Треба рећи и да је ДСС је била маргинална странка до момента када је Ђинђић предложио Коштуницу за председничког кандидата ДОС-а, измисливши причу о Коштуњавом као "умереном националисти", јер је услед режимске пропаганде Ђинђић био сатанизован као "анационалан" мада је он био већи српски националиста од Коштунице и који је своје искрено залагање за Косово у Србији платио главом.
Ето сад си нешто ново научио.

U okvirima opozicije, gde se sve meri tako u par procenata ogromna. :lol: Govorimo o partiji koja je bila na 0,5 odsto i pred gašenjem, a sada je sve više i više trend da idu na 3 posto čak, sa tendencijom da možda nadjačaju stranku i pre kraha. psle parlamentanih izbora.

A o tome sa 700 hiljadaglasova nisam ni govorio. Do toga neće doći, niti će iko nov približiti se tome. :D Van je svakog konteksta uopšte i diskutovati o tako nečem.

Kad su bili na 0.5%? Evo gledam i rezultate Bg izbora, imali su 1.1%. Al svejedno... znači sad su sa 1 došli na 2. Vau. Svaka čast. Impresioniran sam, zaista.

Mislim, mogu li prvo bar da pređu neki cenzus, negde... bilo gde, pre nego ih proglasimo relevantnim ponovo?

Једино због чега пратим М.Ј. јесте чињеница да је довољно млад да га није могао удбашки систем направити плус се школовао на западу. Ако није афициран левичарењем, могао би да понуди нешто ново.
Међутим, није се још увек довољно открио.
Свиђа ми се што је растерао фолиранте попут оне похлепне Санде Р.И.
И за мој укус је префин за српску политичку сцену. Морао би бити арогантнији.

Једино због чега пратим М.Ј. јесте чињеница да је довољно млад да га није могао удбашки систем направити плус се школовао на западу. Ако није афициран левичарењем, могао би да понуди нешто ново.

Frakcijom iz CK su formirane sve stranke - deca komunizma

Niko bez dogovora sa DB-om ne pravi stranku, deli, cepa, spaja ili je revitalizuje !

Zna se gde se traži dozvola i dobija licenca.

Nema opozicije, ako nisi kontrolisan. Ako si kontrolisan onda nisi opozicija, već demokratsko sredstvo i dekoracija.

- - -
Jedina situacija koja može okrenuti izbore i srušiti izbore je da neko izminira svu tzv.opoziciju i u poslednjem momentu ne izađu na izbora, a Vučić dobije 100%.

Tada se ulazi u diktaturu i ubrzava se svrgavanje !

Inače ova situacija sa lažnom opozicijom može da traje 20.g. - ko živ ko mrtav

A ja imam upravo suprotan utisak. Gledao sam ga na skupu na kom je bilo 700-800 ljudi pre 7-8 godina.
Tada je pred skupom izjavio da je srpska vojska u balkanskim ratovima imala mu.a pa se nije pred ultimatumom povukla iz Makedonije.
Pitam drugara iz DSS-a, ko vam je ova dileja. On odgovara, ma to nam je potpredsednik stranke. Na moj zabezeknut pogled reče samo: Voja voli ovakve likove, školovao se na Sorboni.
Pa jel na Sorboni naučio da pred stotinama ljudi pominje mu.a? Osim njega, samo je još Arkan jednom u skupštini pominjao istu reč.
To i jeste osnovni problem današnjeg DSS-a: ne mogu da mobilizuju ljude desne orjentacije jer je SNS zagadio ceo taj sektor, a izgubili su organizaciju na terenu, jer su im pokupovani kompletni odbori.
Trenutno ima bar 5 puta više ex-DSS ljudi u SNS-u, nego što DSS ima članova.

Деведесетих, значи у време антикомунистичке хистерије и када је ДСС настала одвајањем од ДС-а, све опозиционе странке су биле "десне"; све су се залагале за уништење друштвене својине на један или други начин, све су осуђивале социјализам, све су мантрале како о "невидљивој руци тржишта" тако и о "подређеном положају Србије у Југославији" односно о "Србији као победници у рату а губитнику у миру" јер се и доза национал-шовинизма у то доба подразумевала, а на скуповима свих странака се режиму скандирало "бандо црвена".
Тако да у то доба у опозицији није било поделе на леве и десне странке као данас, јер левичарских странака попут данашње Левице Србије није било, а залагање за још више капитализма и национализам се једноставно подразумевало.

Основна подела у опозицији је тада била на републиканске и монархистичке странке. ДСС је припадала републиканским странкама.

Но, ово је интересантан податак, и драго ми је што је то поменуто у википедији:

"(...)

1996. године странка је приступила коалицији „Заједно“, коју су чинили ДС, ГСС и СПО. После избора за савезну Скупштину, ДСС је напустила коалицију. На локалним изборима у новембру исте године учествовала је самостално.

После тога, све до 2000. године, ДСС је ретко учествовала у протестима против тадашње власти, којој се супротстављала само уобичајеним средствима партијске борбе. (...)"

Већ од времена изненадног и никада ваљано објашњеног напуштања коалиције "Заједно" усред масовних демонстрација због изборне крађе у касну јесен 1996те, причало се у чаршији да ДСС шурује са дебеом. Чаршијска прича се показала као тачна то јест маске дефинитивно падају када је после Петог октобра Коштуница заштитио Радета Марковића.
ДСС је до данас остала "дебејска" странка.

Poslednja izmena:
@Mystic, мислим да је ситуација са ДБ-ом обрнута. Њега политиканти држе под шапом па ти људи који чине те структуре не могу да раде свој посао. Сети се, писледњих 'н' година челне људе ДБ-а чине људи из политике, страначки опредељени. Да је обрнуто, не би на врху порамиде организованог криминала били политичари и њихова ближа и даља родбина.

@Miki75, могуће, нисам превише пратила његов лик и дело, упало ми је у очи сасипање Дачићу у лице у Скупштини пред камерама,да су лопови и давање оставке на посланички мандат.
Минус му је што је ухлебљен на правном факултету.

@Mystic, мислим да је ситуација са ДБ-ом обрнута. Њега политиканти држе под шапом па ти људи који чине те структуре не могу да раде свој посао. Сети се, писледњих 'н' година челне људе ДБ-а чине људи из политике, страначки опредељени. Да је обрнуто, не би на врху порамиде организованог криминала били политичари и њихова ближа и даља родбина.

Miki Rakić je sa Tadićem i stranim službama 2008 napravio SNS.

Pogledaj Vučića, Brnabić, Vulina i sve ostale, sve su to deca biših DB-ovaca.

Te strukture su politika i politika je u tim mračnim strukturama.

To je nerazdvojivo što ti pokušavaš sebe da ubediš.

To je jedna celina !

Ne znam koliko nije zaražen levičarenjem sa obzirom da je za beogradske izbore sad u martu , mrtav ladan obećavao besplatan javni gradski prevoz za sve , doduše ne navodeći na čega će ti mufte autobusi(trole ,tramvaji ) ići , od ćega će se kupovati novi i održavati stari ... verovatno to prevazilazi njegovo pravničko znanje .

Back