Cosmopolite
Zaslužan član
- Poruka
- 105.976
Jebeni populizam, zabranio bi to sranje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Колико лоша- видимо данас, јер СНС држи све полуге власти, а ДСС ке потпуно небитна странка, ван парламента.Loša procena, istina, ali imala je smisla za onoga ko misli da za ovaj narod Kosovo nešto znači.
Било би племенито- да пре тога нису одбили формирање Владе са, бар на изглед- много ближом у политичком смислу странком, и правили Владу са ДС, која их је издала, увенила и- уклонила са политичке сцене.A i van tog pragmatizma, koji je naravno bio osnovni motivator, jednostavno se mora priznati da postoji nešto plemenito u odbijanju stvaranja nove većine parlamentarnim prekrojavanjem, odnosno u ideji da se narodu vratu mandat i biračima prepusti da odbiju ili prihvate ono što se predloži (a to je SRS-DSS koalicija).
Стоје тезе које си изнео.No, samo da ovde dodam...Šešelj se složio sa idwjom prevremenih izbora. Ali ne sano zbog toga što je bio u istim rodoljubivim iluzijama kao i Koštunica, već iz prostog razloga što on upravo nije želeo da radikali dođu na vlast. Da se to dogodilo, evo garantujem ti, Šešelj bi leteo iz radikala. On je toga bio svestan. Verovatno bi ta, treća Koštunicina vlada, potrajala još kraće nego druga; ako ne bi sam Koštunica opet dao ostavku kada bude primetio da su lažni radikali zapravo ista priča kao i demokrate (ili čak i gora), onda bi sama vlada pala u parlamentu nakon odlaska jednog broja Šešelju odanih narodnih poslanika. U toj situaciji ne bi Koštunica dopustio Vučiću, kao što se dogodilo 2013. godine, posle izbacivanja URS-a, da svim raspoloživim sredstvima prekroji i nagna nekako 126 magičnih glasova uz podršku dela opozicije (socijalista, u prvom redu).
Па, ето- коалициони потенцијал радикала увек је био још мањи, а претрајаше и вратише се у Парламент, и чак по мало расту, са све муљавим Шешељем, који се све очигледније труди да не ради ништа, сем надгорњавања по Скупштини.Tako da, situacija u kojoj bi došli jeste da DSS zapravo nema partnera, da ne mogu ni sa kim i prošli bi na prevremenim izborima 2009. godine možda i gore nego što istorijski jesu, sa dve kratkotrajne vlade koje se urušavaju same u sebe, možda baš ostavkom premijera istog.
Pa naravno, oni su protiv Tadića i DS još od 2008. To je i jedan od razloga zašto ne mogu da se uklope u SZS. U principu bliži im je SNS od DS (SZS) ma koliko da kritikuju i SNS.
Slaven777
Колико лоша- видимо данас, јер СНС држи све полуге власти, а ДСС ке потпуно небитна странка, ван парламента.
То је била кардинално лоша процена...![]()
Било би племенито- да пре тога нису одбили формирање Владе са, бар на изглед- много ближом у политичком смислу странком, и правили Владу са ДС, која их је издала, увенила и- уклонила са политичке сцене.
И сувише си благ према ДСС; то што су тада урадили- није за поштовање, него за осуду, а и на изборима је народ баш то и урадио- казнио их великим падом рејтинга.
Стоје тезе које си изнео.
Само- како су успели да не препознају у тој новој екипи потенцијал за сарадњу и раст?
Да су се тада договорили са СНС- верујем да би они, а не СПС били стратешки партнер, а можда и водећи; а о Шешељу не бих овде- мислим да њега једино занима да претраје што дуже у Скупштини, са што мање обавеза и одговорности, а "на сиси" државе, као "конструктивна опозиција".
И нисам сигуран да су те грешке последица лоших процена; мислим да је то нека скривена агенда ДСС поодавно, али, о том- по том...
Па, ето- коалициони потенцијал радикала увек је био још мањи, а претрајаше и вратише се у Парламент, и чак по мало расту, са све муљавим Шешељем, који се све очигледније труди да не ради ништа, сем надгорњавања по Скупштини.
Није то цела истина; има ту неких старих антагонизама, сујета и ко зна чега још; није џаба Коштуније зарадио титулу "Тројанског коња".![]()
Не би он могао да им уништи идентитет, да су га имали.DSS je uništen gubitkom identiteta, docnije; dobrim delom upravo zahvaljujući Vučiću.
Свакако.kod mene Koštunica svakako ima jedan veliki plus jer je primer kako bi srpski državnici trebalo da se ponašaju
Све и да је тако- зашто онда "враћа мандат народу", уместо да спречи такав заокрет?Mislim da je Koštunica u vreme pregovora po ostavci na mesto premijera već imao dobre informacije o političkom putu i namerama Nikolića i Vučića
Тешко доказива хипотеза, у ери овако лабавих приступа идеолошким предлошцима.Bilo kakva DSS-SRS vlada pukla bi pre ili kasnije iz sličnih ili skoro identičnih razloga kao i DS-DSS vlast.
Све и да је тако- зашто онда "враћа мандат народу", уместо да спречи такав заокрет?
Тек то је неодговорно!
То државник не сме да уради никако.
Не, већ не треба очекивати ништа више од комунистичког кокошињца, заувек.
kostunicu nisam voleo jer je bio protiv milosevica ali pocetkom 2000ih kad je milosevic vec otisao u hag jedini je kostunica ostao posten
Тешко доказива хипотеза, у ери овако лабавих приступа идеолошким предлошцима.
Мож' да бидне, не мора да значи.
Браниш их и сувише; не заслужују.
Знам их и ја, врло добро...![]()
Једноставно је.Kako sprečiti tako nešto sem izborima?
Повукао се да избегне одговорност за брљотине које су правили, и успео у том избегавању.Zato se do 2014. godine Koštunica manje-više i povukao iz političkog života, jer je shvatio da borba protiv vetrenjače nema puno rezultata.
Ако ти од Проф.Ломпара очекујеш да "прозбори" о криминалном пројекту "Бг на води", о отимању ПКБ-а, о аеродромима, онда ти не знаш о коме причамо. Он је историчар! Или си ти из шеме да сви могу све и о свему. Па то сада имаш. Што мењати?
Нисам ни очекивао да би ти могао читати штиво као што је "Дух самопорицања", сувише је то тешко. За тебе ја Хари Потер и сл. литература.
Zar Bosko vise nije *liDERCINA*?Па то је наравно. Чим, ту је све јасно. Не треба ићи даље од тога. Кад је задњи пут на пример Бошко Обрадовић, лидер Двери и један од лидера Савеза за Србију, гостовао у "Ћирилици"? Мислим да је то било пре две године, а исправите ме ако грешим. Па да није можда Ковић интересантнији са гледалишће од Обрадовића? ахахаха смешно заиста да се ДСС представља као опозиција..
Мило Ломпар је дипломирао на Филолошком факултету у Београду, (Група за југословенске књижевности и Општу књижевност). Докторирао је на истом факултету тезом о Историјском, поетичком и књижевном наслеђу XVIII и XIX века у позним делима Милоша Црњанског пред комисијом коју су чинили академик Никола Милошевић, проф. др. Јован Деретић и проф. др. Новица Петковић. На Филолошком факултету у Београду професор је предмета Српска књижевност XVIII и XIX века и Културна историја Срба.
Једноставно је.
Направиш Владу са њима и тако их демаскираш.
Играо је игре са њима и изгубио.
Zar Bosko vise nije *liDERCINA*?
Da li se i u stvarnom zivotu bavis neprestanim muljanjem kao na forumu?
Шта има више ту да се прича?
(...)
И баш зато што такви ликови оволико нападају ДСС, указује да овај нови са М.Јовановић. (...)
Nema.
Komunisti se usrali u Srbe za narednih 300 godina.
Možda i duže.
Ништа не раздвајам само кажем да је ДБ сасвим исполитизован, а у њему сигурно има људи који часно раде свој посао. Као и полииција, војска, правосуђе.
Pa zar je moguća kontaminacija jednog milenijuma sa samo pola veka?
Не, већ не треба очекивати ништа више од комунистичког кокошињца, заувек.
Немојте временски да се ограничавате јер кога ћете да кривите за 300 година? Зато реци лепо српски "заувек".
Репка ко` врата!Повукао се да избегне одговорност за брљотине које су правили, и успео у том избегавању.
Осим тог успеха- није их било баш много.
А њему можемо да "захвалимо" на целој плејади страховитих штеточина од 2000-те па на овамо, а неке још трају.
Његови министри су били Лабус, Динкић, Тадић, Шутановац, Бубало, и да не набрајам.
За све оно за шта данас нападамо Вучића- можемо комотно и њега, али га ти, из неких разлога- штедиш.
А оправдања која налазиш- мени су неубедљива и недовољна; без увреде...
Репка ко` врата!i zato prica * on je posten*
ne pije vodu
da je bar miloseviceve * gresnike* nakon 5. oktobra kaznio
nego je kriv sto 6-i nije dosao
posledice toga danas gledamo
tako da je kriv i za sadasnju situaciju posredno