UNIVERZIJADA 2009.......BEOGRAD

Jedina korist od Univerzijade je ,sto ce nasi domoljubi moci do mile volje da je.u majku svima koje mrze,a to je ceo svet ,osim majcice Rusije ,Kine,Kube,Nedzadovog Irana..hm...jesam li koju zaboravio.....:think::think::mrgreen:

Ocekivao sam neku patriotsku akciju od nasih domoljuba sa krste....neko paljenje zastave ili nesto slicno.......pa sada bar ne moraju na kosovo , da ih siptari biju.......mogu ovde da izvedu pravi domoljubni performans :" kako se voli srbija sa dva zuba u glavi":hahaha1:

Ocekivao sam neku patriotsku akciju od nasih domoljuba sa krste....neko paljenje zastave ili nesto slicno.......pa sada bar ne moraju na kosovo , da ih siptari biju.......mogu ovde da izvedu pravi domoljubni performans :" kako se voli srbija sa dva zuba u glavi":hahaha1:
ZA VAS SA DVA ZUBA
beli-luk.jpg

Победоносцев:
Bacio sam pogled na otvaranje i video neku tuznu imitaciju olimpijske procesije ucesnika - al' bez samih ucesnika, samo po barjaktar. Cak ni tu nisu ukapirali da je u olimpijskoj procesiji interesantno gledati te sportiste, ne njihove zastave.

To je čista formalnost - predstavljanje država učesnica. Nije svrha toga zabava. Kome je uopšte interesantno da gleda 250 anonimnih Kineza kako prolaze?

Ako se kojim slučajem tu i može naći nešto ''interesantno'' - to je onda defile Kobija Brajanta, Jusejna Bolta, i Lionela Mesija, a ne gomile nepoznatih studenata.

Ovde su se čak dobro dosetili da to predstavljanje skrate koliko je moguće. Iovako je trajalo preko pola sata.

To je čista formalnost - predstavljanje država učesnica. Nije svrha toga zabava. Kome je uopšte interesantno da gleda 250 anonimnih Kineza kako prolaze?

Ako se kojim slučajem tu i može naći nešto ''interesantno'' - to je onda defile Kobija Brajanta, Jusejna Bolta, i Lionela Mesija, a ne gomile nepoznatih studenata.

Ovde su se čak dobro dosetili da to predstavljanje skrate koliko je moguće. Iovako je trajalo preko pola sata.

Pa to je najinteresantniji deo svakog olimpijskog otvaranja, vidis kako izgledaju ljudi sa Tibeta, Madagaskara... Crnci u haljinicama, jedan jedini debeli rvac sa nekog ostrva, onda uvek jedan koji se razmlatara zastavom kao lud... a zene zlobno komentarisu demode krojeve raznoraznih Ceha. Neki marsiraju kao legionari, neki skacu kao majmuni, podvriskuju i slikaju levo-desno (America, here's lookin' at you)... pa onda dirljivo ujedinjeni Korejanci (samo na olimpijadi)... pa onda kamerman vesto privuce jednu jedinu lepu ribu u nekoj, recimo, kanadskoj ekipi... a srpski komentatori sve to proprate primedbama poput "zar kod njih znaju za loptu?"

To je najbolje bre.

Studio B je sve to već prikazao pošto su iz nekog razloga odlučili da celo popodne puštaju taj neki prolazak studenata kroz grad sve do Arene.

A i nije se ni imalo mnogo šta videti. Osim očekivanih Tajlanđana, otprilike niko više nije nosio ništa slično nacionalnoj nošnji, barem što se tiče onog što sam ja video. Najbliži tome su bili Meksikanci koji su uz sasvim običnu odeću dodali sombrerose.

Nego, sećaš se kad su nakon pekinškog otvaranja oni sa sajta B92 zapenili jer se Memedović nasmejao nekom Afrikancu sa prezimenom ''*****to'' ili tako nešto? :D

Studio B je sve to već prikazao pošto su iz nekog razloga odlučili da celo popodne puštaju taj neki prolazak studenata kroz grad sve do Arene.

A i nije se ni imalo mnogo šta videti. Osim očekivanih Tajlanđana, otprilike niko više nije nosio ništa slično nacionalnoj nošnji, barem što se tiče onog što sam ja video. Najbliži tome su bili Meksikanci koji su uz sasvim običnu odeću dodali sombrerose.

Nego, sećaš se kad su nakon pekinškog otvaranja oni sa sajta B92 zapenili jer se Memedović nasmejao nekom Afrikancu sa prezimenom ''*****to'' ili tako nešto? :D

Nisam bio tu, nazalost, a BBC je to sve prenosio veoma ozbiljno i bez zezanja.

Hehe Dada doduse sad pod nikom imaginarnog debelog advokata iz tres serije Boston Legal ( valjda nalici njemu ) u svom elementu hvali jednu retardiranu manifestaciju koja nikakav osim nekog simbolickog znacaja ima.
Dodatno me je iznanadilo da kao idolpoklonik lika i dela Petra Lukovica a koji je znao socno da obelezi ovu manifestaciju da otvori temu.

Poslednja izmena:
Univerzijada je super stvar i bas mi je drago sto je u Beogradu, ali jedva cekam da univerzijada prodje zbog onog spota i pesme koja me podseca na "volimo te otadzbino nasa". Bljuje mi se kad to cujem. Odmah menjam radio stanicu.

P.S. Jel znate koliko je kostao taj spot? Jel za te pare nije moglo da se smisli nesto bolje?

Pa to je najinteresantniji deo svakog olimpijskog otvaranja, vidis kako izgledaju ljudi sa Tibeta, Madagaskara... Crnci u haljinicama, jedan jedini debeli rvac sa nekog ostrva, onda uvek jedan koji se razmlatara zastavom kao lud... a zene zlobno komentarisu demode krojeve raznoraznih Ceha. Neki marsiraju kao legionari, neki skacu kao majmuni, podvriskuju i slikaju levo-desno (America, here's lookin' at you)... pa onda dirljivo ujedinjeni Korejanci (samo na olimpijadi)... pa onda kamerman vesto privuce jednu jedinu lepu ribu u nekoj, recimo, kanadskoj ekipi... a srpski komentatori sve to proprate primedbama poput "zar kod njih znaju za loptu?"

To je najbolje bre.

Да, лепо је видети тај велики дефиле учесника... међутим нисам одушевљен оном приредбом тј."перформансом".

Најјачи утисак ми је оставило ПАЉЕЊЕ ВАТРЕ ТЕСЛИНИМ ИЗУМОМ - само, на жалост глупаци нису добро кадрирали и добро осветлили и нису довољно томе посветили пажњу. Мени је то било фасцинантно - као да је компјутерска анимација а не стварно... свака част факултету (чини ми се да је Електротехнички) који је то одрадио... али нема нигде неке фотографије паљења ватре...

Svinjski grip i na Univerzijadi?!

Simptomi zaraze primećeni kod jednog sportiste iz Australije, koji je zadržan u karantinu. U Srbiji se broj novoobolelih od novog gripa već popeo na 15

Stroge kontrole... Svi sportisti u Univerzitetskom selu prolaze detaljne lekarske preglede

Novi virus gripa A (H1N1) pojavio se i među učesnicima beogradske Univerzijade! Naime, kako Press nezvanično saznaje u Univerzitetskom selu, kod jednog sportiste iz Australije primećeni su simptomi novog gripa i on je zadržan u karantinu.

Nisam bio tu, nazalost, a BBC je to sve prenosio veoma ozbiljno i bez zezanja.

Stvarno su prenosili? Ja sam mislio da ova manifestacija nije nešto popularna u svetu...juče nisam uspeo da nađem svetski poznat sajt koji je pratio otvaranje ( recimo nayahoo sport nije ni spomenuto ).

Ček, ček...sad ne kapiram da l se ovo odnosi na univerzijadu ili olimpijadu...

Back