Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i jos jedna

Prilozi

• gusenica.JPG
    gusenica.JPG
    49,7 KB · Pregleda: 32
dame moje,
za dve nedelje treba da napravim tortu dinosaurus od slaga,molim vas za neke ideje,kako bi mogla da se napravi.
Evo da pokušam da ti pomognem, postoje tri načina:
1. napraviš šablon od pek papira (recimo možeš i da skineš neku sliku iz bojanki sa neta, odšampaš), ispečeš kore i iskrojiš po šablonu. Ukrasiš šlagom i bojama zavisno od inspiracije, umeća i želje.
2.napraviš plazma tortu i oblikuješ 3d tortu gde će telo biti ležeće (nadam se da me razumeš), ostaje ti da oblikuješ glavu i da opet sve ukrasiš šlagom, moj predlog je da bodlje po ledjima i repu isto napraviš od šlaga.
3. napraviš tortu okruglu ili četvrtastu pa šlagom iscrtaš dinosaurusa (opet koristiš onaj prvi šablon i bockaš čačkalicama da ti ostanu rupice po kori da bi po njima mogla da šaraš šlagom. Obećavam da ću ti skenirati ceo tekst kako se pravi zmaj imam ga u nekoj knjizi, ali je on presvučen fondanom.
Na picasi ima španskih i američkih časopisa evo jednog linka
http://picasaweb.google.com/albumdetortas, pa možda pronadješ još neku ideju.
Nadam se da sam bar malo pomogla.

Kakva koincidencija,ne mogu da verujem. Vec danima se premisljam kako da napravim grb partizana na torti,danas mi dolazi sestra da pravimo tortu za njenog momka. Ova torta koju je uradila Viki je fantasticna! Mislim da nema sanse da moja bude tako verodostojna. Moracu bas da se potrudim. Imate li ideju cime bih mogla da ispisem tekst po dekor masi,a da to na nesto lici i bude uredno,jer sam probala sa onom barvallovom pisaljkom i rezultat je bio blagi ocaj. Hvala unapred!
I evo jos jedne slicice,ovu sam pravila za vikend,za najdrazu mi majku:cao:

Prilozi

• vockice.JPG
    vockice.JPG
    56,2 KB · Pregleda: 47
Vanjusa ja tek sada nasla malo vremena !Vidim da si se super snasla i bez nas :klap: Ja sam zelela da napravim isto tortu i oblik od mase ali musterija voli samo slag :roll: Ma da mi one lopte nisu nesto lepo ispale od slaga :sad2: Ali u svakom slucaju oni su bili odusevljeni! Sto se tice kucice pravim od okrugle torte a krov pravim od plazme u obliku kupe.KATERINA kolci su super bas volis da ih lepo dekorises sto ja za takve stvari nemam dovoljno vremena :bye:

Kako su ti dobri ovi tabisi! Ja nisam imala vremena ni da pokusam da napravim figurice,pa sam narucila gotove u barvalu,ostavili su mi kao neki komplet sa puno figurica,idem danas po njega pa cu da vidim kako izgleda. Moja ideja je nesto drugacija od tvoje torte,znaci da mi cela torta bude kuca za teletabise,a okolo po tacni da pravim brezuljke od neke keks mase i njih prekrivam fondanom i pobacam svuda cvece,drvece i zecice.Tako da bih dobila teletabilend:). Danas se bacam u akciju i jedva cekam,nadam se da ce da mi uspe ideja.

Evo za pocetak:KARMEL MINJONI (to su ovi u sredini sa roze cveticem) masa se pravi od200gr mlevenih oraha,2 kasike kakaa,200gr prah secera(ja stavim manje) i 2 kasike dzema od kajsije,ako ti je retko dodas malo mlevenog keksa.formirati kuglicu,u koju ubacis visnju iz slatkog, pa onda formirati kupicu. otopiti karamel od nekoliko kasika secera,pa umakati vrh kupe.

I evo jos jedan, KESTEN MINJONI: napraviti masu od 250gr kesten pirea,grilijasa od 60gr secera i 60gr oraha,i kasika ruma.
Podeliti masu,pa u jedan deo dodati 100gr cokolade.ostaviti oba dela u frizider da se stegnu,pa ako je svetli deo premekan, ubaciti jos malo oraha.rastanjiti na foliji prvo tamni deo,pa preko njega svetli. modlicom vaditi minjone,pa ih umakati u otopljenu cokoladu na pari sa par kasika ulja.odgore ukrasiti polovinom oraha.
PRIJATNO!:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back