Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuglice sa kikirikijem

Samleti 1/2kg suvog grozdja na vodenici za meso i zamesiti sa 300g mlevenog pecenog neslanog kikirikija. Ako je mnogo suvo dodati par kapi limuna. Praviti kuglice u centar staviti zrno kikirikija i valjati u mleven kikiriki.

Lazne sljive

Samleti 1/2kg suvih sljiva i pomesati sa 200g mlevenih oraha i 100g kristal secera. Praviti oblik sljive. Umesto koscice staviti po jedan oljusten badem. Valjati u kristal secer i redjati u korpice.

Nadam se da ce ovo malo pomoci. Brzo se pravi a ukusno je. Pozdrav:bye:

Za kutije www.kartonozerko.co.yu Nije u Beogradu vec u okolini Jagodine, ali salje postom. Kutija za tortu od rebrastog kartona je poslednji put kada sam narucivala bila 35 din (dim. 30x40 cm)
Bela rada je skoro pisala za nekoga iz BG-a ko donosi na kucnu adresu, ali moraces da se vratis malo unazad...
Evo nasla sam pa sam kopirala, da ne pisem ponovo;)

S obzirom da se dugo nisam javljala, postavila sam nekoliko sličica torti, doduše rađenih šlagom, ali nema veze. Trebalo mi je vremena i da iščitam sve stranice koje nisam pročitala. iskrene čestitke za sve majstorice koje rade torte sa masom. pozdrav:zaljubljena:

Prilozi

• Picture 504.jpg
    Picture 504.jpg
    38,1 KB · Pregleda: 48
  • Picture 595.jpg
    Picture 595.jpg
    125,9 KB · Pregleda: 42
  • Picture 598.jpg
    Picture 598.jpg
    29,6 KB · Pregleda: 35
  • Picture 583.jpg
    Picture 583.jpg
    133,9 KB · Pregleda: 32
  • Picture 506.jpg
    Picture 506.jpg
    38,1 KB · Pregleda: 44
Dragi moji pomagajte!!!!
Treba mi PAK PAPIR, to je ono sto se stavi u pleh kad se pecu korice. Treba mi da pecem korice za puslicu. Problem je sto ja zivim u USA i nemam pojima kako da im objasnim sta mi treba a i nemam vremena da trazim po radnjama.. Molim vas pomognite mi! :)

Drage moje dame novi sam clan ali bih i da pomognem. Papir nije pakpapir vec masni papir kako ga je zvala moja baka a ima da se kupi i kod nas u svakoj boljoj samoposluzi i supermarketu ima raznih proizvodjaca a najzastupljenije je FINO Baking paper ili papir za pecenje, u kartonskoj kutiji 8m preovladjuju braon tonovi na ambalazi, stoji uz folije obicni i najduza je kutija!

Puno pozdrava,

acko

Koko evo recepta za "Doboš rolnice":
Korice: 10 jaja, 12 kašike šećera i 12 brašna. ispečeš u četvrtastom plehu(krice za doboš tortu). Fil: 10 celih jaja, 600 g šećera skuvati na pari. Na kraju dodati 200g čokolade u zavisnosti od kolača crnu ili belu čokoladu. Hladan fil sjediniti sa 250g maslaca i 250g margarina.
U rolnice sa belom čokoladom dodavati pečen rendan badem a u rolnice sa crnom čokoladom pečen rendan lešnik. Koricu premažeš filom i uviješ u rolnicu i sečeš na željenu veličinu i zatim ih preliješ čokoladom:ok::bye:

U Mađarskoj postoji papir za pečenje koji je kao mušemica (braon boje) i može da se koristi više puta (mnooooogo puta). Dimenzije su veće nego klasični plehovi za torte, može da se podvrne ako je pleh malo manji. Lepo se pere, može da se koristi i za pečenje hleba. Cena je bila oko 10 maraka, koliko je sad neznam. Inače je urolan kao i svi ostali pak papiri. Kutiju sam bacila, tako da neznam kako se zove. Ja inače plehove mažem mašću u tankom sloju (ne istopljenom) sipam hladne vode, koju prospem i stavim koru za pečenje. Nemažu se ivice da se kora ne bi odlepila. Pozdrav od Filicke

Dobrodosli novi clanovi:klap:

Ta folija za visestruko pecenje ima i kod nas da se kupi, mislim u Srbiji, a uvezena iz nemacke cini mi se. Ima je u Novom Sadu u Pasicevoj ulici, a radnjica se zove Smil doo, ako zelite upisacu vam br. telefona da pozovete. Mozete da pecete preko hiljadu puta na jednoj foliji, a cena je oko 850 din i malo je veca dimenzija, pa mozete da je podvijete sto kaze filicka, ili da isecete na odgovarajucu velicinu:super:...

Kupi oglase, tamo imas gomilu ponuda; ili nadji oglase na netu. Trebalo bi da bude 'planetarni mikser' i izacice ti ponude. Tako sam ja trazila, mada sam na kraju nasla bolje resenje i iskoristila moj obican mikser, a posuda mi je velika i mutim po nekoliko kora odjednom:D. Za koliko kora tebi treba mikser, posto pretpostavljam da ti za mucenje kora treba. Koliko kora odjednom mutis?

Uh,izgleda da ja bas i ne znam da posaljem poruku!Evo sve iz pocetka:),novi sam clan, sve vas pozdravljam,torte su vam fantasticne,vec neko vreme parim oci na ovom forumu i divim vam se. Ja torte i kolace pravim samo za svoje najblize,ali se trudim da to uvek bude nesto lepo i novo. Pokusavam da zakacim slicice, ali ne ide bas:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back