dream cakes dobrodosla
Ja kolace nisam slikala iz prostog razloga sto je to bilo nemoguce s onakvom organizacijom.
Receno nam je da treba stici do 10 sati tamo. Kada smo stigli smestili smo se, ali su nas onda premestili na drugu stranu, jer kao s jedne strane idu peciva, a s druge torte i kolaci...Onda su odvojili one torte koje su za ukus i one kod kojih se ocenjuje izgled, pa su nam rekli da torte za izgled snesemo dole....e sada zamislite koliko velikih torti je bilo, namestenih vec gore, koje su takmicarke morale da razmontiraju i sve to ponovo sklope dole, uz to prostora je bilo jako malo, pa smo zgurale torte na male prostore. Neke od takmicarki su dosle same, pa su sve to morale same da prenose tamo, ovamo , nekima su muzevi pomogli da se smeste, pa otisli svojim poslom, a one su onda morale same da se premestaju, tamo-amo. Ma strasno!!! E sada zamislite te iste same zene koje su se takmicile u vise kategorija, recimo kao ja, i za izgled torte i za ukus torte, pa jedna gore, a druga dole. Srecom, pa je moj muz bio sa mnom, te je on bio gore, a ja dole...Na pocetku je moj muz uslikao neke torte, posle sam ja jos neke koje su kasnije stigle, a za kolace nisam imala vremena, da se penjem gore i slikam ih. Mozda je neka od ostalih ucesnica slikala???
Jos nesto oko organizacije; Ocena ukusa je po mom misljenju potpuno omanula. Nisam ja probala torte i kolace, pa da kazem da nisu najukusnije ocenjene, ali verujte mi da nisu ni oni...Bilo je puno torti i kolaca, valjda nisu mogli da probaju sve(

???

)

Ali u tom slucaju trebalo je da nadju nekog sladokusca, pa jos s istancanim culom ukusa....Ovo je bilo par zena, koje verovatno pored svega jos paze i na liniju

, tako da su samo par kolacica i torti probali i to onako stidljivo, liznuli....a svi znamo da ukus tako ne moze da se oceni

....
Prosle godine su dobili kritiku da su sve torte koje su bile za ukus strpali na jedan tanjiric, pa ko je znao koja je cija torta i kakav je koji ukus, kada su se sve izmesale....Ove godine je svaka takmicarka dobila tanjiric, na koji je napisala svoje ime i broj i na taj tanjiric stavila parce torte, kolace ili pecivo....onda su oni te tanjirice odneli na jedan stand gde su clanovi zirija to probali. Jedini problem je sto oni to nisu ni probali, a to znamo tako sto smo odozgo sa galerije videli tanjirice koji ni pipnuti nisu bili, puni torti i kolaca...Neznam na osnovu kog kriterijuma su birali najukusniju tortu - mozda na osnovu mirisa

Kritika od prosle godine je bila uspesna, pa ce mozda i sledece biti bolje