Ukrašavanje torti, rođendanske torte

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao svima, malo me dugo nije bilo, imam srećom puno posla.
Prvo veliki pozdrav svim novim članovima.
A sada, zaista ne mogu da verujem da izbijaju ovakvi skandali. Zaista, svima koji su učestvovali na tortiljadi svaka čast, makar i da su se samo pojavili sa neukrašenim tortama.
Već sam jednom rekla da je svaki trud za pohvalu. Na takmičenjima ove vrste ne učestvujem sve do onog trenutka kada ona budu organizovana kao u inostranstvu (nažalost to izgleda neće biti nikada).
Dakle, kada takmičenje bude kategorizovano tipa : nejestive torte (znači stiropor i preko dekoracije), po zadatoj temi, ukus, komplikovanost izrade ukrasa itd, itd.
Pošto bi tortiljada trebalo da bude humanitarnog karaktera trebalo bi ukinuti nagrade i
svima dati zahvalnice za učestvovanje i to bi bilo to.
Što se tiče bilo čijeg rada neću komentarisati, već sam rekla svaka čast ljudima koji se za ovo nisu školovali već su učili uz pomoć štapa i kanapa i svaka čast onima koji se makar mrvicu potrude da nešto naprave, pa makar to bilo totalno neukusno ili kičasto (ipak se je trudio/la).
Ovo je ipak forum o umetnosti ukrašavanja torti, gde bi trebalo da razmenjujemo iskustva pa makar i kako se kuva puding!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kriki shvatam da si u pravu samo sto kod nas to ne dolazi za koju godinu nego se ceka po10-15god.!Samo smo se neke od nas izjasnile javno i to treba da se promeni za koju godinu nadajmo se !Naravno da tu opet naglasavam nije od nas niko kriv sto se na takva mesta desavaju neke stvari koje ne bi trebale ,ipak je malo ko upucen sta oni onda ocenjuju:dontunderstand:

Ko ovde koga zavarava? Kada ne bi bilo tih nagrada razbezale bi se vi drage moje glavom bez obzira. Koliko zalite za njima samo niste ni svesne a ta humanost o kojoj pricate negde se gubi izmedju redova. Kada nisu nagrade bitne sto se onda ljutite na odluku zirija pa to Vama nije bitno vi ste humanisti i isle ste da obradujete decu to ste i uredile. Znate vi dobro da te nagrade sve i pokrecu ne bi se tu skupilo ni 10 zena da nema tih nagrada. Nemojte opet da prozivate Branku i Vesnu da su one te koje prve ne bih dosle da nije nagrada nisam sigurna da ih tako dobro poznajete pa da tako govorite o njima. Mnoge stvari su se naucile od tih zena pa mislim da ne zasluzuju da se necije nezadovoljstvo tako pokazuje budimo malo realni.

E žene tema ovog foruma je UKRAŠAVANJE a ne OLAJAVANJE,zato lepo da mi vidimo šta se to radilo ovih dana,slabo mi radite kad toliko vremena provodite za kompjuterom.Vratimo se opet na slatkiše.A za početak ja šaljem sliku NAJLEPŠEG SLATKIŠA IZ PARIZA:
[URL=http://g.imageshack.us/thpix.php

Poslednja izmena:
Ko ovde koga zavarava? Kada ne bi bilo tih nagrada razbezale bi se vi drage moje glavom bez obzira. Koliko zalite za njima samo niste ni svesne a ta humanost o kojoj pricate negde se gubi izmedju redova. Kada nisu nagrade bitne sto se onda ljutite na odluku zirija pa to Vama nije bitno vi ste humanisti i isle ste da obradujete decu to ste i uredile. Znate vi dobro da te nagrade sve i pokrecu ne bi se tu skupilo ni 10 zena da nema tih nagrada. Nemojte opet da prozivate Branku i Vesnu da su one te koje prve ne bih dosle da nije nagrada nisam sigurna da ih tako dobro poznajete pa da tako govorite o njima. Mnoge stvari su se naucile od tih zena pa mislim da ne zasluzuju da se necije nezadovoljstvo tako pokazuje budimo malo realni.
:rtfm: Sad je stvarno bilo dosta!
Reklo bi se da svako sudi prema sebi... :think:
A kao što vidiš, ima i onih koji se odazovu humanitarnoj akciji i van konkurencije, pa donesu tortu sa šlagom... koju je neko ovde bezobrazno omalovažavao tvrdeći da joj se deca ne raduju!
Rekao je ko je šta imao, ko je razumeo shvatio je i konačno zaključujem ovu diskusiju. Dalji komentari, naročito oni zluradi, biće obrisani.
Hvala na razumevanju! :bye:

Drage moje neznam cemu sve to nezadovoljstvo. Ko da su te nagrade toliko vredne. Dobro svakom znaci priznanje za svoj rad, ali mislim da se to priznanje dobija i na drugi nacin. Da nisu zadovoljni vasim specijalitetima ne bi vi imale toliko narudzbi.
Prvi put sam ove godine ucestvovala na ovoj manifestaciji i veoma sam srecna iako nisam dobila nikakvu nagradu sto mi i nije bio cilj. Radovalo me je kada sam videla da se poneko dete ili odrastao zaustavio pored moje torte i to mi je bilo zadovoljstvo. Bila sam odusevljena velikim odazivom i umesnoscju nasih zena. Mislim da je vecina tu ipak dosla iz humanih razloga. Jedino sto me je strasno razocaralo sto sam eto ovde cula da neke najlepse torte idu sponzorima. Pa kakvi su to sponzori kad jadnoj deci bez roditelja oduzimaju i tu malu slatku radost umesto da im uz to kupe i neku igracku ili komad odece. Kako imaju srca.
Puno vas sve pozdravljam i znam da cete dogodine doneti jos lepse i interesantnije torte, jer znam da mi sve u tome uzivamo i stalno se usavrsavamo, pa ko koliko ima vremena i mogucnosti.:bye:

Ivana, izvini, ti od nase svadje nemozes da dodjes do izrazaja. Broj barvalla je 021/75 99 44

@posmatrac sa strane Ja nikada ne pravim torte od KEKSA, vec uvek od PLAZME i zaista neznam sta tu moze da bude tvrdo, sve ostalo su ukusi (dok mnogo ljudi voli cheese cake moja bratanica kaze da je odvratan, mnogi ljudi narucuju snikers tortu, ali deci je ona bljak, jer je tvrda)
I posto ti znas s kim se raspravljas, pretstavi se, pa da i mi znamo s kim imamo posla

Neznam sta bi ti rekla na to da se Branka uvredila sto prosle godine na takmicenju u Jagodini nije dobila nikakvu nagradu, pa ove nije ni donela tortu.
Vesna je takodje bila uvredjena prosle godine (na tortijadi) i besna. Bila sam ocevidac njenog besa, rekla je da nece doci ove godine, pa je na kraju verovatno posle razgovora s organizatorima, ipak dosla. Sta sada hoces da mi kazes, da je ona bolji covek od mene i da na takmicenja ide iz humanih razloga???

Slazem se da one treba da budu u ziriju, mada posle svega recenog ovde ja verovatno ne bih bila ni na 255. mestu:rotf:

Lako je Branki da mesec dana pravi tortu, kada je ona penzionerka i pravljenje torti joj je hobi….Ja zivim od toga i nemam vremena toliko da se posvetim tome, ali budi uverena da se deci vise svidja (i pre ce da je dobiju) neka jednostavna torta, sa gomilom figurica, nego ta harfa koju ce moci samo da gledaju. Mislim da bi ti pre trebala da ispitas njihove motive za ucestvovanje na tortijadi, a ne moje ili ostalih forumasa….Ja sam ove godine torte odnela zbog dece, odustala od takmicenja. Jedno je kada odvojis jedan dan zbog dece, a sasvim drugo kada odvojis mesec dana zbog nagrade…. Svojevremenom sam komentarisala sa sestrom kako bi mozda vredelo uloziti materijal i vreme i napraviti onakvo remekdelo kakvo je Vesnino ili Brankino i sta onda, ne izaberu moju tortu vec ko zna koju (jer ja ipak nikoga neznam), tu tortu sigurno ne dobiju deca, vec sponzori…..Ma dobro, bicu i ja penzionerka, jednog dana, moci cu da ne budem humanista....docice i mojih pet minuta:hahaha:
Inace vec sam ti rekla da malo pazljivije procitas moje postove pre nego me napadnes, jer sam ja ljuta zbog prosle godine, ove godine je bilo lepo i kao sto sam vec rekla, mnoge zene su dobile nagradu, a nije bitno koju po redu, bitno da je njihov rad ipak primecen.
Ako slika torte izadje u novinama bez potpisa, a sve ostale taj potpis imaju, pa onda neznam sta jos reci, nemoj mi samo reci kako su zagubili moje ime, a pronasli imena ostalih takmicarki….
I rekla sam da su i Vesnine torte bile kao i nase svojevremeno, ne okreci moje reci, smeta mi sto na takve torte gleda kao da je odjednom postala profesionalac.....A nisam pitala za njenu sta nije jestivo, vec za Brankinu!!!
Sto se tice mojih nindza kornjaca koje si pomenula, budi sigurna da ih deca pojedu pre nego i iseku tortu, ako ih ima vise od cetiri, onda svako dobije po neki deo tela od tih kornjaca

Tandara ono sto nemas i sto ne ocekujes, nemozes da izgubis. Ja sam izgubila prosle godine, ove se nisam ni takmicila, pa nisam ni mogla da izgubim. Na sajam cu ici ako stignem i ako to sebi budem mogla da priustim A mogla si da se upoznas s nama ako si vec bila na toj tortijadi:thumbdown:

Samo cu jos jednu stvar da kazem, za sve sto bilo kome nije jasno neka se vrati par postova unazad i neka pazljivije procita, pa onda tvrdite nesto sto jeste ili nije.

hvala ti koko,sto si me primetila!:worth:

Drage moje neznam cemu sve to nezadovoljstvo. Ko da su te nagrade toliko vredne. Dobro svakom znaci priznanje za svoj rad, ali mislim da se to priznanje dobija i na drugi nacin. Da nisu zadovoljni vasim specijalitetima ne bi vi imale toliko narudzbi.
Prvi put sam ove godine ucestvovala na ovoj manifestaciji i veoma sam srecna iako nisam dobila nikakvu nagradu sto mi i nije bio cilj. Radovalo me je kada sam videla da se poneko dete ili odrastao zaustavio pored moje torte i to mi je bilo zadovoljstvo. Bila sam odusevljena velikim odazivom i umesnoscju nasih zena. Mislim da je vecina tu ipak dosla iz humanih razloga. Jedino sto me je strasno razocaralo sto sam eto ovde cula da neke najlepse torte idu sponzorima. Pa kakvi su to sponzori kad jadnoj deci bez roditelja oduzimaju i tu malu slatku radost umesto da im uz to kupe i neku igracku ili komad odece. Kako imaju srca.
Puno vas sve pozdravljam i znam da cete dogodine doneti jos lepse i interesantnije torte, jer znam da mi sve u tome uzivamo i stalno se usavrsavamo, pa ko koliko ima vremena i mogucnosti.:bye:

Pa znas kako, ti sponzori daju novac za odecu, obucu i jos svasta za tu decu, bar je tako bilo ranije:confused:, a uvek bude toliko torti, da bi se bacilo (osim ako ne stave u zamrzivac:?:), pa poneka torta sponzorima, da se i oni zaslade, nije na odmet. Problem je sto uglavnom preteruju.....:(

Eto! nema me dva dana a ovde samo seva. Iz svega priloženog, ja da sam bila na toj tortijadi, verovatno bih se spotakla:eek:, srušila harfu i omogućila zaludnoj gospođi da još
dva meseca pravi tortu za sledeću humanitarnu tortijadu i ponovo pokupi nagradu:super:
sve uz uzdah i divljenje nezbrinute dece:dash:.
Viki tvoj spajdermen je izgleda tamo bio oličenje humanosti:klap::banovati:

Ne razumem vas zašto ste se tako" nakačile" na Gospođu Branku i njenu tortu,pa žena je, pošto niste obaveštene, dobila tek šestu nagradu,a ja lično mislim da je zaslužila mnogo više.Znači 5 torti su po oceni žirija bile bolje od njene.Zašto toliko zlobe u vašim rečima?A verujem da je skoro svaka od vas puno naučila iz Praktike gde je ova Gospođa nesebično prenosila svoje znanje.I još nešto,juče sam imala priliku da listam album Gospođe Vesne Atković sa dečijim tortama.Ostala sam bez teksta.To su inače dve divne žene koje možete uvek pozvati i pitati bilo šta vezano za dekoraciju i uvek će vam sve objasniti.Volela bih da svi imate priliku da ih upoznate.I nisam znala da je postojala razlika na Najtortama između onih torti koje su u konkurenciji za nagradu i onih van konkurencije.Možda ih je trebalo razdvojiti?

Teta Tanja nije neko savrsenstvo, ali se skoro sva deca raduju svojim junacima !Zato sam izabrala da to bude decija torta !Drago mi je da ti se svidja,volela bih sledece godine da se upoznamo i da se druzimo !Ja sam KOKU prepoznala i bez crvenog karanfila:rotf:
Tandara nema ljubomore ja stojim iza toga da zene znaju da prave lepe torte ,mislim da je vecina nas mislila na dekoracije koje se nejedu.! Po mome ako gresim ispravi me !Za njihov trud svaka cast, sto se mene licno tice ja nemam nista protiv !Ja sam isla stom namerom da deci izmamim neki mali osmeh na licu to mi je bila najveca zelja u sustini i ja sam dete volim decije torte !!!:bye:

Ne mogu da verujem da su vam jos uvek u ustima te dve zene.Cele nedelje samo rasprave.Kada mislite prestati.Bas su mocne ta
Branka i Vesna,kada ne mozete prestati pricati o njima.A sada dosta!Mislim da ima mnogo lepsih tema za razgovor na ovom forumu,samo ostanite onakve,kakve ste bile do sada.Mene u stvari interesuje,sa cime se lepi fondan prilikom dekoracije?Da li je to secer i voda?ljubac!

Samo jos nesto da kazem: Iza dobrog konja prasina se dize, pa prema tome, nema razloga da budu uvredjene..... (izvini smehuljice:rumenko:)

Ivana fondan se lepi ili poslasticarskim lepkom (ima recepata po praktikama), a mozes ga i gotovog kupiti, moze i vodom ako nisu neki teski delovi, a ja lepak pravim tako sto raskvasim komad fondana u vodi, tako da dobijem gustu kompaktnu smesu, pa time lepim....isto radim i sa gum pastom. Polomljene cvetice, latice, delove figurica koje ni za sta vise ne mogu da iskoristim (naravno neobojene) potopim u malo vode, pa kada se to razmeksa imam super lepak......

Ivana ja koristim gumarabiku i vodu , gumarabiku mozes da kupis u eurowiltu.A evo recepta iz praktike :100gr.secera se skuva sa100gr.vode doda se nekoliko kapi limuna da se nebi usecerilo ili limontusa (treba da bude gustine meda).Kada se ohladi cuva se u frizderu!Ako zelis ekstra jak lepak stavi kap rastopljenog fondana ili gum paste i mocices da spajas polomljene latice ili neki ukras :bye:

2hgyc0x.jpg

30t6ff6.jpg

2vl66c4.jpg

1eorxi.jpg

5ckjld.jpg

evo jos moih slika na torte i kolace

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back