I n k a
Primećen član
- Poruka
- 862
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stalno pratim ovaj forum.Ja sam od onih koji se dive vašem umjeću.
Vidim da ste spremne na saradnju pa bi vas molila za jedan savjet.
Kad radiš kremu za kolać ili tortu sa kesten pireom kad ga odlediš kako ga dalje tretiraš da bude ukusan?
Da li se stavlja u slatku pavlaku i zagrijava?ili nešto drugo..?
![]()

Razumem, ali zamisli kako je nama kad se cujemo sa celom Srbijom i sad na forumu treba na osnovu šifre da prepoznamo o kojoj se osobi radi. Ne znam da li je dozvoljeno korišćenje imena ili moramo koristiti šifre?![]()

svaka cast na ulozenom radu i trudu

Sad sam primetila da smo još neke izostavili, a s obzirom da ih nije bilo puno da upotpunim kolekciju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tortu sa kalama i Obeliksom nemam
Koko zaboravila sam da ti kažem u vezi torte da sam kućice radila u sredu uveče i četvrtak uveče, kao i samu podlogu torte (ulice, trg....). U petak ujutru sam samo odradila "travu" i poređala figure koje sam prethodno bila odradila. Ti dani su mi bili najteži jer je ostalo jako malo vremena a jako puno posla a i po nekom pravilu oba deteta su se razbolela. Najteže 3 stvari koje sam odradila su Noddy (delovao mi je nekako da će biti najlakši), Maca Rozina poslastičarnica (izlomljen krov, isturen prednji deo, crepići...) i verovali ili ne Policijska stanica (jako je teško odraditi oblaganje fondanom tako da onaj prednji deo bude ispupčen jer ga sama težina fondana obara na dole). Ostale stvari su išle glatko.
Slogi drago mi je da ti se torta svidela.
Pozzz
....
, bar ne onoliko koliko vredi...

Stalno pratim ovaj forum.Ja sam od onih koji se dive vašem umjeću.
Vidim da ste spremne na saradnju pa bi vas molila za jedan savjet.
Kad radiš kremu za kolać ili tortu sa kesten pireom kad ga odlediš kako ga dalje tretiraš da bude ukusan?
Da li se stavlja u slatku pavlaku i zagrijava?ili nešto drugo..?
![]()

Hvala, Koko, što me uvek pohvališ, valjda ću imati ovih dana više vremena da napravim neku kreaciju... Mnogo volim da pravim ovakve stvari, ali kad je nešto hobi, vreme ne dozvoljava uvek...
Nije bas recept za tortu nego za kesten pire sa slagom - meni je tako najbolje :
uspinuje se secer i mleko i u to se umesa ispasrian kesten. Malo se ostavi na vatri, dok se umesa. Moze se dodati i malo vanile (vanil-secera). Na kraju ga kroz presu za pire krompir (da dobijes kao spagete) serviras u cinije i sluzis sa slagom.
Iskreno, ja ovo nisam nikada pravila vec moja mama. A njene sve mere su odokativne. Posto dugo nije pravila cini joj se da je na 1kg sirovog kestena (tj. na ostatak koji se od toga dobije) isao 1dl - 1,5dl mleka i 100g secera zavisi koliko gusto volite. E sada je naravno posao znatno olaksan sa ovim vec pripremljenim kestenom...
Imam i nekoliko dobrih recepata i za kesten torte i rolate ali ovih dana nemam vremena da pisem
Carli, torte su fenomenalne![]()

Molim recepte!

To su mi najdraži kolači.P
itanje: kako raditi ovaj kolač sa zaleđenim kesten pireom,kako njega propasirati i kroz šta?
mamamajo pohvalu imas od moje cerkice ona obozava winxi! Ivana Radosavljevic evo malo pomoci ja jelkice radim na kornetu za sladoled sa rojal masom (masa treba da bude malo cvrsta) nastavak br:21,67 zavisi po tvom izboru a za travu koristim 233!
Molim recepte!
To su mi najdraži kolači.P
itanje: kako raditi ovaj kolač sa zaleđenim kesten pireom,kako njega propasirati i kroz šta?
![]()
:
) pa ako neko ne moze da se snadje u postpupku, neka javi pa cu kasnije napisati detalje.
Na Etno sajmu je neko doneo super kesten tortu. Zao mi je sto nisam uzela recept. Ako neko zna neka posalje. To je bilo gore na galeriji za najbolji ukus.

Torta s kremom od lešnika
7 belanaca, 7 kašika šećera, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike griz-brašna, Peći.
Fil: 1 kg šlaga, 200 g mlevenih lešnika ili kestena

Ovde mi samo nije jasno da li se pece samo jedna kora ili vise (rekla bih da su bar dve)
I gde cu da stavim zumanca.....To kada mi preteknu belanca od figara, pa da pravimIli kada mi preteknu zumanca od rolata, da pravim figaro
![]()
za mamu
Ovo trenutno imam upisano u kompjuter pa prosledjujem. Ovaj kesten rolat je najbolji koji sam ikada jela. I u ovom originalnom receptu je savrsen, a zena koja to bas cesto pravi je sada pocela da dodaje nutelu nisam sigurna da li umesto cele kolicine cokolade za kuvanje ili kombinuje. U svakom slucaju, ukus je fenomenalan.
KESTEN ROLAT
1kg kestena, 125g putera, 1 solja secera, malo ruma, vanillin secer (2 kesice) - izgnjeci se I razvuce na plasticnu foliju ( u 2 dela)
FIL
3 cela jaja, 150g secera umutiti na pari pa dodati 150g cokolade pa kada se ohladi 125g putera
A evo nasla sam i recept za neku tortu koja se originalno pravi od lesnika ali umesto lesnika moze da se doda kesten. Ne secam se da li sam je ikada jela pa ne garantujem za ukus. Inace, prekopirala sam iz maminog kuvara a ona samo voli da nabroji sastojke i da ne da nikakva dodatna uputstva (jer njoj nisu potrebna:
) pa ako neko ne moze da se snadje u postpupku, neka javi pa cu kasnije napisati detalje.
Torta s kremom od lešnika
7 belanaca, 7 kašika šećera, 300 g mlevenih oraha, 3 kašike griz-brašna, Peći.
Fil: 1 kg šlaga, 200 g mlevenih lešnika ili kestena
KESTEN PIRE
Sa zamrznutim kestenom je jako jednostavno, samo kada se odledi stavis u uspinovan secer sa mlekom. A onda se ta masa "pasira" kroz "presu za pire krompir" bar je ja tako zovem. Kao presa za beli luk samo uvecana. Moze i kroz djevdjir ali mislim da je to mnogo komplikovano. Sigurna sam da neki nastavci od spriceva za kolace takodje mogu da se upotrebe. Ali to je samo estetika da se dobiju kao spagete od te mase a moze i samo da se sipa kasikom i preko stavi slag.
Nadam se da sam bar malo pomogla, a obecavam da cu poslati jos neke recepte za torte (mislim da su i kore od kestena) ali to cu moci tek krajem iduce nedelje (sem ako nije bas jako hitno)![]()
Nema žurbe.Ja sam tu svaki dan.Pročitam i uživam.Ponekad nešto i pitam.