Mogao bi malo o'laditi sa tom svadljivom intonacijom; baš ti je bezveze. Forumaši koji tako stalno ujedaju ne prolaze dobro.
Krim je 5. maja 1992. godine jednostrano proglasilo nezavisnost od Ukrajine; održan je i jedan referendum 1994. godine na kojem je pod pritiskom Ukrajine otpalo dugo odlagano pitanje o secesiji od Ukrajine i umesto toga građani su izabrali da zaštite svoj identitet kroz autonomiju u kojoj bi bio zadržan specifični status Krima i dvojno državljanstvo tj. u kojem bi građanima Krima bilo svima omogućeno da steknu državljanstvo Ruske federacije, a što je sve posledica vrlo specifične moderne istorije Krimskog poluostrva.
Па требао си да схватиш да је за мене овај форум само забава, а не начин живота - Што се тиче свадљивих коментара, овде си пристрасан - у теми о Скопљу
@sumljiv_tip је покушао да ме на све начине испровоцира питањима ван теме. И то је била тактика
целе екипе јунака, која је покушала да ме тролује....
.то се добро сећаш..
Па ти мене оптужујеш да мешам политику и питање идентитета, да је
рат поделио народ на Украјинце и Русе (зар није то тачно?) а сам улазиш у политичке спорове да спасеш нарушену част и славу твог омиљеног форумаша.
А сада на тему: кримски парламент је 6. маја 1992. изгласао устав за
посебну републику, али у оквиру државе Украјине. То пише у
члану 9 устава. Наравно, ове догађаје пратила је одлука руског парламента да поништи наредбу из 1954. године о уступању Крима.
Као што видите, и тада је било борбе. Али већина становника Крима није гласала све до 2014. ни на једном демократском референдуму против Украјине.
Ајде сад, пошто имплицираш да је Крим заправо легално одузет Украјини
на основу „фер“ референдума и руског етничког идентитета становништва, молим да дефинишеш шта значи идентитет у његовим разним врстама или комбинацијама: расно-етнички, верски, културни, политички, војно-племенски. Да ли мислиш да је
савремени идентитет безусловна "природна појава"?
Какав идентитет су имали Јевреји, Татари или Козаци у Руском царству?