Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Nisi sveobuhvatan, šta sa srednjoškolcima. Zamisli da si nastavnik fizičkog, jelda da bi bio blam da teraš odraslu formiranu osobu da radi sklekove jer je to "za njeno dobro". Mislim, stvarno...
Tinejdžer je sve samo ne odrastao i formiran.
Klinci od 10 godina taman počnu da deluju ozbiljno, pametno, a onda prorade hormoni...

Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.
Mozda nije do predmeta nego do nastavnog programa, kao i sa muzickim i likovnim

Замисли мушкарца који не може да уради склекове.
To je lična stvar, nekoj ženi neće smetati. Ne treba ljudima nametati svoj ukus. Fizičko je baš to- stvar ličnih preferenci.
Нетачно. Школа даје свеобухватно образовање. На британским колеџима имаш обавезно веслање.
Sad daje jer se u nekom trenutku bliske istorije uvelo fizičko. To je kao da pričamo o ukidanju kmetstva sa argumentom da je čovek slobodan i ti kažeš netačno- u državi vlada kreposno pravo, a u Australiji čak i ropstvo.

Slažem se! Mrzila sam fizičko zbog presvlačenja, smrdljivih svlačionica i stalno izmišljala razloge što ne mogu biti aktivna na času. Onda mi je prof. na polugodištu rekao: slušaj šmizlo, ja sam oborio na popravni jednog Bregu, jednog Lošu, nemoj ni da sanjaš da tebe neću! I fakat me obori lik na polugodištu, morala usmeno odgovarati, seminarski o skijaškim disciplinama pisati da popravim 1 :D

Драго нам је Анице Костелић. :hvala:

Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.
Nikako. To je jedan od najvaznijih "predmeta", uslovno receno, narocito sada u eri kompjutera i manje pokretljivosti dece.

Fizicko je itekako potrebno, mozda u srednjoj skoli i ne toliko, ali u osnovnoj jeste.

Fizičko u školi je uglavnom bilo daju nam loptu da se istrčimo, posle idem znojav na ostale časove a u rancu mi srmdljive čarape i majica dok ne dođem kući. Imao sam priču sa poznanicima skoro, i dalje je tako barem po školama koje njihova deca pogađaju. Bespotreban predmet u kojem se plan i program ne sprovodi niti za isti ima uslova.
U skolu si isao u nekom manjem mestu?
Ok, mozda je bilo neuslovno, a nastavnik nezainteresovan, ali to nije razlog za ukidanje fizickog.

I ne kukaj zbog opreme koja smrdi na znoj. Dezodorans u stiku pre skole cim se ustane, plasticna kesa, ako se vec nema posebna torba za fizicko i problem je delimicno resen. :D

Back