Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Ми ништа. Ко да нисмо ни имали ФК
Steta.
U osnovnoj smo imali nastavnicu koja je bila sjajna zena i sjajan sportista. Ne znam koliko je tacno imala godina, ali je vec bila proseda i sve je mogla da uradi.
U prvoj godini srednje mi je cak razredni bio profesor fizickog. Psovao je, ali ne vulgarno, vec saljivo i od miloste i dragosti. Svi smo ga mnogo voleli.
Posle nas je preuzeo direktor skole. Nakon dugogodisnje pauze smo bili prvo odeljenje kojem je bio razredni i kojem je opet poceo da predaje matematiku. Bili smo mnogo jak razred sa puno odlicnih i puno pobeda na takmicenjima.

Steta.
U osnovnoj smo imali nastavnicu koja je bila sjajna zena i sjajan sportista. Ne znam koliko je tacno imala godina, ali je vec bila proseda i sve je mogla da uradi.
U prvoj godini srednje mi je cak razredni bio profesor fizickog. Psovao je, ali ne vulgarno, vec saljivo i od miloste i dragosti. Svi smo ga mnogo voleli.
Posle nas je preuzeo direktor skole. Nakon dugogodisnje pauze smo bili prvo odeljenje kojem je bio razredni i kojem je opet poceo da predaje matematiku. Bili smo mnogo jak razred sa puno odlicnih i puno pobeda na takmicenjima.
Кад се појави прави професионалац, тад и разред пуца од успеха.

Inace je taj direktor bio takva koma od coveka. :) :) Bas strog, ali i saljivdzija.
Radimo kontrolni i drugarica pored papira sabira grafitnom olovkom po klupi i brise prstom.
On samo pridje i kaze:“Mala, sta je to?? Sutra pre casova kofa, krpe i da citavu ucionicu prebrises.“
Mi popadali.
On kao ozbiljan: „Radovicu, sta pukces ko parna lokomotiva? Sutra i ti krpu i kofu. Nastavak znas.“

Cak i kad te kazni ne budes ljut. Nekako je to izvodio smekerski.
Ali su morali doci da ciste ucionicu. :) :)

Inace je taj direktor bio takva koma od coveka. :) :) Bas strog, ali i saljivdzija.
Radimo kontrolni i drugarica pored papira sabira grafitnom olovkom po klupi i brise prstom.
On samo pridje i kaze:“Mala, sta je to?? Sutra pre casova kofa, krpe i da citavu ucionicu prebrises.“
Mi popadali.
On kao ozbiljan: „Radovicu, sta pukces ko parna lokomotiva? Sutra i ti krpu i kofu. Nastavak znas.“

Cak i kad te kazni ne budes ljut. Nekako je to izvodio smekerski.
Ali su morali doci da ciste ucionicu. :) :)
То се зове "џек"

Engleski primarno, informatika vrlo malo... al sam stekao neke radne navike sto je najvaznije
EDITED mozda i matematika donekle
Sve što si naveo, u mojoj profesiji je nebitna stvar, ali obrazovni sistem osnovnog i srednjeg nivoa ne obraća pažnju na pojedinca i njegove želje.
Time se bavi fakultetsko obrazovanje.
Ukidanjem fizičkog vaspitanja oštetili bismo hiljade onih koji su spretni u motoričkim veštinama.
Da ne pričamo o tome koliko su pored radnih navika koje spominješ, važne i navike koje se odnose na razvoj tela.

Sve što si naveo, u mojoj profesiji je nebitna stvar, ali obrazovni sistem osnovnog i srednjeg nivoa ne obraća pažnju na pojedinca i njegove želje.
Time se bavi fakultetsko obrazovanje.
Ukidanjem fizičkog vaspitanja oštetili bismo hiljade onih koji su spretni u motoričkim veštinama.
Da ne pričamo o tome koliko su pored radnih navika koje spominješ, važne i navike koje se odnose na razvoj tela.
Samo sto je fizicko nebitno u bilo kojoj buducoj profesiji koja zahteva fakultet (osim DIF-a koji i nije pravi faks)...
Koga bismo ostetili ukidanjem fizickog? Jel rekoh da je za fizicki razvoj, motoriku, spretnost, interesovanje za sport fizicko najmanje zasluzno... sta se to radi tamo sto doprinosi razvoju bilo cega?

Samo sto je fizicko nebitno u bilo kojoj buducoj profesiji koja zahteva fakultet (osim DIF-a koji i nije pravi faks)...
Koga bismo ostetili ukidanjem fizickog? Jel rekoh da je za fizicki razvoj, motoriku, spretnost, interesovanje za sport fizicko najmanje zasluzno... sta se to radi tamo sto doprinosi razvoju bilo cega?
Dragi moj, Redmonde, čovečanstvo je moglo da opstane bez frontend developera kroz čitavu svoju istoriju, dok se uz gimnastiku razvijalo vekovima.
Ako si vojnik, moraš da budeš fizički spreman i da braniš svoju letinu, imanja svojih sunarodnika, svoju domovinu. Moraš da imaš telesne vežbe.
Ni policajac ne možeš da budeš ako ne možeš da trčiš za lopovima i kriminalcima.

Dragi moj, Redmonde, čovečanstvo je moglo da opstane bez frontend developera kroz čitavu svoju istoriju, dok se uz gimnastiku razvijalo vekovima.
Ako si vojnik, moraš da budeš fizički spreman i da braniš svoju letinu, imanja svojih sunarodnika, svoju domovinu. Moraš da imaš telesne vežbe.
Ni policajac ne možeš da budeš ako ne možeš da trčiš za lopovima i kriminalcima.
Ja tebi pricam o tome da fizicko vaspitanje ima najmanje udela u fizickoj spremi... tamo se nista ne nauci, oni koji su zainteresovani za to to vezbaju i rade privatno, dok ostali samo gube vreme

Ja tebi pricam o tome da fizicko vaspitanje ima najmanje udela u fizickoj spremi... tamo se nista ne nauci, oni koji su zainteresovani za to to vezbaju i rade privatno, dok ostali samo gube vreme
Pa i za frontend developera nemamo striktne predmete u školi, osim engleskog i malo informatike, kako si naveo.
Sad bi trebalo da kažemo da se u školi ništa ne nauči osim predmeta koji nam ne pomažu u budućoj profesiji.
Eto, tebi nije pomoglo fizičko, ali nekome jeste jer je imao nastavnika da ga usmerava, vodi na takmičenja, bodri, da ga prepozna.
I on je to znanje u budućoj profesiji iskoristio, kao ti engleski i "malo informatike".
I sad bi trebalo da kažemo da se engleski može naučiti i van škole i da ga treba ukunuti, zar ne?

Mene zaista povremeno začudi dokle smo došli sa iznošenjima svojih mišljenja o stvarima za koje nismo stručni . Nekome padne na pamet da bi mogli da ukinemo nešto, što je u praksi potvrđeno da je potrebno i nepohodno za razvoj deteta i onda se ta teorija uzima zdravo za gotovo , javljaju se pristalice koje obrazlažu svoj stav ličnim pristupom i pojedinačnim iskustvima.Ko vas je ubedio da se u životu dešava samo ono što bi vama trebalo da odgovara i ono što vi smatrate da treba ? Primera koliko hoćeš, stalno čitam da je škola loša jer ste imali par profesora , strogu ili nepravednu učiteljicu i tako dalje . Zar su sada svi na poslu koji vole, šefovi ih obožavaju, rade samo ono što žele i kada žele ?

Onda se nešto menja u nastavi, ne ukida se predmet.

Mnogi i pored učenja ne znaju matematiku, jezike, ne znaju da crtaju, pevaju, ni svoj maternji jezik ne nauče kako treba a ti bi da ukidaš nešto što je na prvom mestu zdravo, da ne kažem neophodno pogotovo u tom uzrastu, nevezano za nastavu, jer se "ništa ne nauči". Svašta

Back