Manga Hilux
Stara legenda
- Poruka
- 86.242
ne , nisam za ukidanje fizičkog vaspitanja kao predmet u školi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo si jako lepo napisao i objasnio.To je već problem kojim bi trebalo ministarstvo prosvete da se pozabavi. Baš deci koja iz nekog razloga nisu dobra u fizičkom treba posvetiti posebnu pažnju, ovim "sportistima" daš loptu i isteraš ih napolje, dosta je, oni će potrebnu normu odraditi.
A debeljucu ako uspeš da nateraš da savlada svoj strah i preskoči kozlić, dao si joj samopouzdanje i uradio si joj više za psihičko zdravlje nego tri psihologa. Nađeš svakom detetu neku vežbu za koju mu malo fali da uradi podeliš ih u grupe da jedni drugima pomažu... Uhvatiš ga za noge, pa 10 x stoj na glavi - dok ne uspe samo da napravi.
Ja nikad nisam bio dobar gimnastičar, ali sam upravo zahvaljujući fizičkom uspeo da naučim dovoljno i da pokrenem grupe mišića za to potrebne. Nije tu bitan uspeh, nego trud.
a sta ima da ga ganjas, normalno je da zeli da ganja loptuZnači ne bi te bilo blam da goniš srednjoškolce da jure loptu. Jer su daleko od odrasle formirane osobe. Ozbiljno?
Мислим да физичко треба да буде обавезно само у основној школи,али да нема класичног оцењивања,а у средњим школама да буде изборни предмет.Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.
И ти си завршио пету?Код нас чика Душко (има га у "Грлом у јагоде") је форсирао одбојку и атлетику, Чакара кошарку и веслање, направише неколико шампиона, а деца која су због њих заувек заволела спорт, и којима је исправљено држање, па и лакши деформитети, не могу ни да се наброје.
U mnogome se slažem sa tobom, svaki predmet kada predaješ možeš povezati sa životnim situacijama i tako im praktično pokazati zašto je neki predmet potreban . Sistem i jeste takav da se bazira na individalnosti, problem je što neki od prosvetnih radnika ne obraćaju pažnju na to , češći je slučaj sa nastavnicima i profesorima da tako predaju , ne uzimajući u obzir različitosti kod dece.Ne treba ukidati fizičko, niti bilo koji drugi predmet, nego reformisati školstvo tako da glavni zadatak bude decu motivisati i objasniti im zašto im je to nešto potrebno. Kao i više obraćati pažnju na individualne potrebe dece i uopšte ceo sistem modernizovati i prilagoditi vremenu. Umesto da se insistira na rutini i na nečemu što je neko odlučio pre 40, 50, 60 ili ko zna koliko godina i pričati to tako treba i nekad se znalo reda.
Barem je tako bilo kada sam ja davno bio u školi. Da li se nešto promenilo, ne znam. Nadam se da jeste i da je nabolje.
Da, na to sam i mislila, svi predmeti se moraju planirati tako da odgovaraju deci, individualno .Различитости онда мораш поштовати и кад су други предмети у питању. Или све или ништа.
Mi smo u gimnaziji imali u sokolskom drustvu Partizan, vezbe na vratilu, razboju, karikama, zgibovi, sklekovi, trbusnjaci, penjanje uz konopac...Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.
![]()
Nemaš u odeljenju 25 učenika sa istim sposobnostima ali imaš bar približno, recimo, deca koja sporije rade, deca koja se bolje pismeno ili usmeno izražavaju, deca koja su talentovana pa im je dosadno ako im ne spremiš zadatke naprednog nivoa. Zato pripremiš zadatke za svaku grupu dece , tako da sva deca mogu pronaći ono što mogu da urade i učestvuju u radu.
Apsolutno netacno, u gimnaziju sam usao a da nisam 5 sklekova mogao da uradim a da ne pomislim na neki zgib. Izasao a da sam.bio.u stanju 60 komada od jednom, 20 zgibova, da se popnem uz konopac sa I bez nogu...niko se nije razvio, nabildovao cak ni razmrdao od jebenog casa fizickog, osim kao sto rekoh ljudi koji su fizicki aktivni i van njega![]()
Postoji osnovni nivo za 2 iz matematike, na primer. Ne mora svako dete znati složene jednačine, neka nauči osnovno.Како ћеш индивидуално оцењивати математику?
Неко мора да зна једначину са две непознате а неко не мора, како бре...
То се већ примењује. Ко зна за 2 добије 2.Postoji osnovni nivo za 2 iz matematike, na primer. Ne mora svako dete znati složene jednačine, neka nauči osnovno.
Razlika je u tome što bi trebalo motivisati dete da se potrudi da dobije i 3, prilagođavanjem zadataka , pristupom u nastavi koja će motivisati i takvu decu .Sve je do nastavnika koji želi da se potrudi da od dece izvuče maksimum.То се већ примењује. Ко зна за 2 добије 2.