Ukinuti fizičko kao obavezan predmet u školama?

Da li ste za ukidanje fizičkog vaspitanja kao obaveznog predmeta?

• Da

glasova: 5 8,8%
  • Ne

glasova: 49 86,0%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno

glasova: 3 5,3%

• Ukupno glasova
    57
Jedino protiv čega sam je, da se deca ,koja jednostavno nisu talentovana i ne vole da se bave nekim sportom, plaše se, imaju otpor, da im se prilazi sa razumevanjem, da se hrabre i podstiču, ako ne može da preskoči kozlić, možda je dobro dete sa gredom, u parteru ili igra lepo odbojku.
to si u pravu..vezbe iz gimnastike ne bi trebali da forsiraju.

Jedino protiv čega sam je, da se deca ,koja jednostavno nisu talentovana i ne vole da se bave nekim sportom, plaše se, imaju otpor, da im se prilazi sa razumevanjem, da se hrabre i podstiču, ako ne može da preskoči kozlić, možda je dobro dete sa gredom, u parteru ili igra lepo odbojku.
To bi trebalo da važi i za sve talente (likovno, muzičko).

Mada realno većinom i jeste tako, izuzeci su nešto drugo.

Ja sam imala odlično fizičko i u oš i u sš. Posebno u oš. Terali su nas svašta da radimo, ali sam to videla tako da se u meni budila želja da budem najbolja, disciplina, da prevaziđem samu sebe, tako da se iz oš najviše zapravo sećam fizičkog: atletika, preskakanje onog visokog kozlića, greda, parter, koliko puta sam pala, ali još više koliko sam puta nadmašila sebe. Grdili su nas i trenirali, bilo je ozbiljno, ali baš ta disciplina je ono što je potrebno da postaneš ratnik u životu 💪 🙂

A u srednjoj nas nisu mnogo terali, uglavnom su učenici sedeli i pričali, no ja sam sama od sebe onako trčala u krug sporim tempom ceo čas, i još njih par sa mnom, to sam videla kao priliku da malko džogiram i ispraznim se.

Nisam za ukidanje, kod nas su i povećali fond, sad deca imaju 3 časa nedeljno a ne dva i to je odlično.
Ti u svemu hoćeš da budeš najbolja...
Ostatak ti pišem na LjiSu... :per: :heart:

To bi trebalo da važi i za sve talente (likovno, muzičko).

Mada realno većinom i jeste tako, izuzeci su nešto drugo.
Da, ali među nastavnicima fizičkog ima gomila frustrinaih likova koja se ponašaju sadistički prema deci. U gim.msm da su dva razreda imala zajedno fizičko i desilo se da se prilikom preskakanja kozlića neka devojčica ozbiljno povredila. A nije bilo potrebe, jer je rekla da ona to ne može i da se plaši, onda je ovaj fiskulturnik krenuo da joj preti smanjenjem ocene i vređao je...uglavnom je završila u bolnici zbog časa fizičkog.
E,.sad je krjanost suprotna, pa toga nema.

Poslednja izmena:
Da, ali među nastavnicima fizičkog ima gomila frustrinaih likova koja se ponašaju sadistički prema deci. U gim.msm da su dva razreda imala zajedno fizičko i desilo se da se prilikom preskakanja kotlića neka devojčica ozbiljno povredila. A nije bilo potrebe, jer je rekla da ona to ne može i da se plaši, onda je ovaj fiskulturnik krenuo da joj preti smanjenjem ocene i vređao je...uglavnom je završila u bolnici zbog časa fizičkog.
E,.sad je krjanost suprotna, pa toga nema.

Znam, ali to je problem u vezi sa nastavom tj. nastavnicima a ne sa predmetom.

Ja sam imala odlično fizičko i u oš i u sš. Posebno u oš. Terali su nas svašta da radimo, ali sam to videla tako da se u meni budila želja da budem najbolja, disciplina, da prevaziđem samu sebe, tako da se iz oš najviše zapravo sećam fizičkog: atletika, preskakanje onog visokog kozlića, greda, parter, koliko puta sam pala, ali još više koliko sam puta nadmašila sebe. Grdili su nas i trenirali, bilo je ozbiljno, ali baš ta disciplina je ono što je potrebno da postaneš ratnik u životu 💪 🙂

A u srednjoj nas nisu mnogo terali, uglavnom su učenici sedeli i pričali, no ja sam sama od sebe onako trčala u krug sporim tempom ceo čas, i još njih par sa mnom, to sam videla kao priliku da malko džogiram i ispraznim se.

Nisam za ukidanje, kod nas su i povećali fond, sad deca imaju 3 časa nedeljno a ne dva i to je odlično.
Па, по сликама, види ти се минули рад.

To je već problem kojim bi trebalo ministarstvo prosvete da se pozabavi. Baš deci koja iz nekog razloga nisu dobra u fizičkom treba posvetiti posebnu pažnju, ovim "sportistima" daš loptu i isteraš ih napolje, dosta je, oni će potrebnu normu odraditi.
A debeljucu ako uspeš da nateraš da savlada svoj strah i preskoči kozlić, dao si joj samopouzdanje i uradio si joj više za psihičko zdravlje nego tri psihologa. Nađeš svakom detetu neku vežbu za koju mu malo fali da uradi podeliš ih u grupe da jedni drugima pomažu... Uhvatiš ga za noge, pa 10 x stoj na glavi - dok ne uspe samo da napravi.
Ja nikad nisam bio dobar gimnastičar, ali sam upravo zahvaljujući fizičkom uspeo da naučim dovoljno i da pokrenem grupe mišića za to potrebne. Nije tu bitan uspeh, nego trud.

I što reče Forke, potrefi se fizičko treći čas i onda razred smrdi naredna tri časa, na vegetu. Bljak!

imali smo i turnire u fudbalu ...
ovde je ocigledno problem sto se danasnjoj deci previse pusta da rade sta zele a ona se okrecu kompjuterima i telefonima umesto pravim fizickim aktivnostima i stavovi kakve ima redmond im samo idu niz dlaku i jos vise unistavaju buduce generacije.
I likovno da se ukine! :zper:
Bolje više časova fizike, geografije...

Ја сам дудук за колективне спортове али сам зато била одлична у гимнастици и трчању. Не мора свако да буде за све, важно је учествовати.

Najbesmisleniji predmet u školi. Sad navodno služi da se deca razvijaju, zdravo žive i slično a u reali, tokom časa sport upražnjavaju samo oni koji ga i privatno treniraju i vole dok je ostalima to veliko gubljenje vremena, prilika za hvatanje zjala i slično... Mislim da je krajnje vreme da se uvede kao izborni predmet i da prekinu da se maltretiraju deca beskorisnim glupostima.

Анкета је рекла своје

• Da​

glasova: 3 10,3%
  • Ne​

glasova: 25 86,2%
  • Samo u srednjoj školi, u osnovnoj da ostane obavezno​

glasova: 1 3,4%

ne treba,deci moras da pokazes sta je dobro za njih/da ih nateras.. ne mogu deca da odlucuju sta je dobro za njih u tom uzrastu.

Nisi sveobuhvatan, šta sa srednjoškolcima. Zamisli da si nastavnik fizičkog, jelda da bi bio blam da teraš odraslu formiranu osobu da radi sklekove jer je to "za njeno dobro". Mislim, stvarno...

Back