Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.858
]Anžujci su naši [/B], a Dušana su ćerali ..
Sta ,.. i oni su turci ?????
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
]Anžujci su naši [/B], a Dušana su ćerali ..
Svakako, tvoj osecaj mene nevodi te ka tome, vec te iritira, sto je dokaz da pripadas nekoj sekti, da se drzis svojim umom i stavom protiv Boga. Nisi ti Muslimanka,mislim te veroispovesti![]()
Pozdrav svima.
U principu ne volim da ulazim na ovaj podforum a ni da pisem u njemu jer stalno se svodi na prepucavanje ,poput rasprave =ko je poceo rat- u filmu "Nicija zemlja".Odlucio sam da napisem nesto,posto se ovo tice cele zemlje a i jednostavno je nemoguce nemati misljenje povodom svegas.Mislim da je Mladic trebao da ode u Hag onog trenutka kada je optuzen.Znaci ako su ga optuzili,on je trebao da ode tamo i da se bori kao sto se borio na ratistu.Meni ni do dana danasnjeg nije jasno zasto se on skrivao,nazalost mislim da se i ovo njegovo skrivanje nije razlikovalo od pritvora.Ja sam posle Seseljevog odlaska u Hag poceo da cenim tog coveka,jer je uradio ono sto bi trebao svaki covek da uradi.Kao sto je i sam izjavio ako ce zbog mene patiti cela zemlja ja odmah idem u Hag,i kao sto sada vidimo on ce najverovatnije dokazati svoju nevinost i mislim da su svi shvatili cak i inostrana javnost da Seselj nije mogao da izdaje nikakve komande i da su vecinom to samo bile price za javnost.Sad sto se tice Mladica,meni je jos uvek nejasno sta je nateralo Mladica da uradi to (ako je uopste uradio)u Srebrenici.Zasto ti zarobljenici nisu ramenjeni sa nasim zarobljenim vojnicima,ne razumem sta ga je nateralo na taj cin.Znamo svi da su pre toga pobijeni mnogi Srbi i da je sigurno medju zarobljenima iz Srbrenice bilo ljudi koji su ubijali i masakrirali Srbe ali on je morao da se "izdigne" iznad te situacije i da odigra mnogo pametnije.Msilim da bi danas situacija bila mnogo drugacija,i povljnija i za Srbiju i za RS.Fascinantna mi je jos jedna cinjenica,vidim da mnogi ljudi kao prvo razlog zasto Mladic ne treba da ide u Hag vecinom navode nenormalne presude i sve oko Orica,Haradinaja itd i da samo Srbe osudjuju,a imam utisak da bi ljudi npr da su svi oni osudjeni na maksimalne kazne mnogo lakse prihvatili izrucenje Mladica,kao da podsvesno misle da treba da ide ali ih ti ostali slucajevi okrecu protiv izrucenja.Ljudi shvataju da je taj prokleti rat nesto nagore sto se moglo dogoditi i vidm da mnogi koji su bili najratoborniji shvataju koliko su bili zaslpljeni mrznjom i tim ludilom koje nosi rat.Vdim mnogi prizeljkuju neke sukobe i sutra bi prvi krenuli u rat,svi ti koji to zele dabogda im rat sutrau kucu dosao.Ne moramo se voleti,ali se ne moramo ni mrzeti.Covek prasta dok je ziv i mislim da svi koji mogu da treba da oproste.Mislim da ne treba opravdavati ni jedan zlocin,svi koji su ubijali i masakrirali treba budu gonjeni pa makar imali i 100 godina,nasa dece ce nas se stideti ako budemo usli u istoriju ukaljanog obraza.
Naser Oric
Ratko Mladic
Ramus Haradinaj i ostali ako su pocinili bilo koji zlocin,treba da budu zakljucani u tamnicu i da ne vide belog dana,kao sto ni njihove zrtve nece videti vise nikad.
Hem su se Anžuvinci orodili sa našima, hem tamo imali patarensko-bogumilsku braću albigenze ..Sta ,.. i oni su turci ?????
U kuli Faznlagica , nikad se nije rodilo ljudsko bice .
Samo glasvosece i koljaci .
A el nisi primetio da po tom tuzilastvu iz Haga , Ni Ramus Haradinaj , ni Naser Oric , nisu pocinili nikakve zlocine , nego samo Rako Mladic .
Jelena Anžujska Srpkinja ? Moraš ti to malo ažurirati ..
Kćerka Stjepana II Kotromanića Elizabeta se udala za hrvatsko-ugarskog kralja Ludovika I. Anžuvinca.
"Kada je Luj IX, kralj Francuske, pripojio svom domenu Anjou, darovao je ovaj posjed svom bratu Karlu (1266-1285). Tako je nastala dinastija Anžuvinaca. Anžuvinci su osvojili Siciliju i Napulj, te postali gospodari tih kraljevina
...
Kasniji Anžuvinci su srušili moć hrvatskog plemstva, od srpskog kralja Milutina Nemanjića oduzeli su Mačvansku banovinu, a od Venecije, Zadarskim mirom 1358., jadransku obalu od Kvarnera do Drača. Anžuvinci su bili neprijatelji Srbije u doba Dušana, a svoje pretenzije nad Bosnom nikada nisu mijenjali."
http://bs.wikipedia.org/wiki/Anjou_(dinastija)
A Nemanjiće su uglavnom rađale Bugarke ..
A ti si ovde božiji namjesnik .. Kako to ide - vi ste na božijem putu , sklonite se ide bog ..

Она је Српска Краљица, а од ње се родио Краљ Стефан Драгутин и ћерка Јелисавета, која се удала за Стефан I Котроманића и тако су Анжујци ушли у Босну.
Иначе Анжуји су велика династија настала у Француској, себе су сматрали потомцима првих Франачких краљева из династије-Меровинга. Меровинзи су себе сматрали крвно везаним за Исуса преко женске линије.
Зато је и Грб Анжујаца-љиљан, иначе симболички знак Марије Магдалене.
U tome je i najveci problem.Hag da li nije hteo ili jednostavno nije uspeo da nadje dokaze,jer znamo da je Haradinaj ubijao redom svedoke i samo tuzilastvo je govorili da ne moze da nadje svedoke da ljudi od straha ne smeju da svedoce.I oni u Hagu znaju da su oni cinili zlocine,ali ne mogu to da dokazu.Mozda je u Mladicevom slucaju bilo previse dokaza i cinjenica,a mozda na sudjenju on dokaze da nije ubijen ni jedan zarobljenik a i ti koji su ubijeni su ubijeni su bez njegovog znanja,sto je verovatno bio slucaj nemalo puta..
Heh, samo se ti sprdaj
Tebe konkretno muci to sto si verovatno Muslimanka, a ne prija ti to saznanje, svesno ili nesvesno boli te to saznanje. Dusa te Pravoslavna opominje,vuce ka Pravoslavlju,ali Um ti je nadojen necim drugim sto se oduperi tvojoj dusi,korenima. Trazis opravdanje za sve to, ali opravdanja neces naci, ili su ona neprihvatljiva za tvoja saznanja
Veruj mi, ja te razumem. Znam da ti nije lako,ali sta je tu je. Sasvim je opravdano da postujes veru u koju si, ali i postuj svoje pretke,drzi tu tajnu u sebi i raduj se tajno, jer znas svoje korene, i da si nastala Bozijom voljom.
Da ti mal orastumacin neka verska saznanja. Ja licno, nisam toliko puno ucio istoriju u skoli,a li kada je doslo vreme da stanem pred Bogom, od tog trenutka prateci Boziji stap koji mi je pokazivao puteve kojim da se krecem, ucio me svemu, pokazivao sta je sta, i zasto je sta. Tak osam zasao duboko u proslost, u dubinu koja je nepojmljiva za obicnu svest,i stekao saznanja, koja nisam do tad imao. Usput, navodeci me svojim stapom, pokazivao mi je Bog koje knjige da citam, gde da trazim iskonske stvari, gde nadjem "ISTINU" o svemu.
Neznam kolikosi me razumela, ali to je tako. I nemoj vise biti nevernik
"Ko veruje sinu covecijem, nece se pokajati"
Jel ti ovo mantra ili hipnoza .. Bogami će te prsti zaboljeti ..
Jos jednom ti kazem, postuj veru, ne bavi se necasnim stvarima.![]()
Jel ovo sad prijetiš kažiprstom ..

Pa šta ima veze što je srpska kraljica kad je Mađarica ..
Nama ljljan odlično ampasuje , imamo i svoj ljiljan - lilium bosniacum ..
Marija Magdalena se po islamu zove Merjema ..
Zar se ljubav pretnjom postize?![]()
Ne znam , možda - kako kod koje religije ..

Па има везе јер је Јелисавета из њене лозе отишла у Босну. А, има и везе јер је српска Краљица која је родила српског Краља.
Тај љиљан је баш Анжујски, имага и на српском грбу.
Е, одлично, онда вам неће бити проблем да се прешалтате пошто је љиљан симбол Марије-Мајке Исусове.

Јел' признаје Вељу Илића и Тому Николића?islam priznaje sve Poslanike prije Muhammeda a.s. - u nizu su Mojsije/Musa a.s. i Isus/Issa a.s. ..
Sto se ti toliko plasis religije, vere ?
Pa i prava Muslimanska vera nalaze isto skoro kao i Pravoslavlje,i polazi od osnovnih zivotnih zakona,pravila,a to je ljubav, covecnost![]()
Moguce da je razlika izmedju Muslimanske vere i Pravoslavlja po pitanju zena i njihovom statusu, sto u Pravoslavlju zene imaju sva prava da budu ZENE![]()
Твоје очи су зрикаве.mada u mojim očima nije teško zbrojit 2 i 2![]()
Јел' признаје Вељу Илића и Тому Николића?