udvaranje do smrti

• Začetnik teme Začetnik teme MYOB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a sta si ti?
:)
bas sam danas razgovarala sa jednim prijateljem o ovome. i kazala sam njemu, pa evo i ovde, ne volim nista sto je smisljeno, ali ne da je on smislio samo za mene, vec je to sablonsko ponasanje koje se primenjuje generalno za zene. Cvece volim da dobijam, ali samo ako sam sigurna da mi ga daje zato sto zeli meni da ga da, a ne da mi ga daje zato sto misli da treba da mi ga da, posto sam zena i ja cu onda misliti da je fin. i tako dalje. ne volim nista od onog ponasanja sto ej standardno ponasanje za odvajanje riba i sto nema vze sa njim i sa mnom, vec ce on to uraditi svakoj zeni sa kojom ili jeste ili zeli da bude. to ne moze biti romanticno, pa ne znam koliko cvetova, sveca, mirisa, novca, umilne muzike, cokoladica bilo. problm nije u zenama, vec u muskarcima koji ne umeju, mnogi ne svi, da sami smisle nesto lepo za svoju zenu, vec prema filmovima ili predratnim lovackim pricama se ponasaju.

Dobro, zezala sam se malo pre. Ali sad cu reci neshto ozbiljno. Drugachije ja razmishljam shto se tiche tih stvari nego vecina zenskih osoba koje poznajem. E sad to drugachije naravno ima i svoje pozitivne a i svoje negativne strane.
Mozda sam pomalo i konzerva shto se tiche nekih pitanja..Ne znam...

Nisi me shvatila, al' nema veze...
Ovo se vise odnosilo na nas tradicionalizam i uopsteno socioloski gledano status zena i muskaraca...
Svi igraju svoju igru... Divnih li cari globalizacije... :D

I tako, kada ti ne ide bas najbolje... uvek je tu next game... :lol: :D

@myob - nemam nista protiv gitare, ali imam protiv toga sto svako ko se priucio nekim akordima oseca potrebu da te smara (ili celo drustvo) svaki put kad se okupite... pa jos te tugovanke, koje meni bude zelju da im se ispovracam po cipelama kad se tako unesu...
imala sam drugaricu koja je godinama isla u skolu klasicne gitare... ona se nikad nije bavila tim egzibicijama...

@neko ko je rekao da nokti predstavljaju prepreku sviranju gitare - :shock: pomenuta drugarica ima bas dugacke nokte...

@tema - smrtno dosadni udvaraci meni su (osim gitarista) i oni sto su u jednom trenutku zivota (negde oko desete godine) nesrecom ispali zabavni u drustvu, pa osecaju potrebu da sledecih 20 godina budu klovnovi i jos se smeju svojim vicevima... vecne dvorske lude.
i svi ostali za koje unapred znam u kojim shemama misle i sta ce da kazu.

MYOB:
zene, sta mislite o muskarcima koji sviraju gitaru, akusticnu?
Decaci koji sviraju gitaru jesu nekako sexy, nezavisno od klishea, udvaranja, predrasuda i ne znam ni ja cega...
MYOB:
da li ste se smuvavale sa nekim takvim?
Ja sam imala decka koji je svirao gitaru, i to bash lepo, umeo da svira stvarno, zavrshavao muzicku skolu i sve... Imao je i neki svoj ritam vezbanja, nezavisno od zena, udvaranja i svega ostalog. I bash sam uvek volela da ostanem, kad bih se zadesila kod njega, vikendom obicno, da ga slusham kako vezba neshto...
MYOB:
sta fali kuglanju, zasto ne bi bilo romanticno?
A kako se to neko udvara kuglanjem?
(tema se zove udvaranje, a ovo je najobicnije radoznalo pitanje)
MYOB:
mislim da je problem u shvatnju sta je romanticno. ljudi previs gledaju filmove. nije to rucak uz svece, vec sitne neznosti i paznj, pa i na kuglanju ili peintbolu. uh gd ga pomenu sada.
Na stranu to sto je bash to kuglanje pokupljeno iz low budget americkih filmova...
A paintball se ne igra u dvoje...

Osim sto si nevaspitana,
MYOB:
… ... ... ali klimavo i nije dovoljno za prolaznu ocenu. zao mi je.
(pa se breckas ovde, snishodljivo odgovarajuci i nesto ocenjujuci najnormalniji odgovor na temu)

agresivna,
MYOB:
nekima to romantcno, a meni tera suze u oci i suicidne misli u glavu, a i zelju da ubijam, takodje. Hmmm

i autisticna...
MYOB:
e jedino ova konstatacija da su njoj muskarci sa gitarom bi mogla da se provuce kao nesto u vei sa temom
(a-u-ti-sti-cna, ne akusticna ;-))

…ti si i malo spora. I to je u redu. Obraticu na to paznju prilikom daljeg postovanja na tvojoj temi. A ti se malo vishe potrudi da ukapiras sta se na sta odnosi i povedi racuna o nacinu na koji nekom (meni) odgovaras.

Obozavam kad neko svira gitaru pored mora u noc, to jednostavno obozavam, kao da sanjam najlepsi san. Ali osim na moru, gitaristi su uzasni smaraci, vrebaju prvu priliku da ti pokazu gitaru, kao kad policajac pokaze znacku kriminalcu.

DJM, nisam slusala, posto nisam ljubitelj gitare. Ja volim da slusam jazz, ali ga ne poznajem u toj meri da bih kazala koji su to pravci. Zvuk koji volim jeste veseo, zivahan, jak, slojevit, retko slusam melanholicne stvari.

sto se teme tice, meni nije bitno sta ce da svira, ja jednostavno ne volim da mi se svira. meni to nije romanticno. volim da idem na koncert. mogu i volim da slusam nekoga da vezba ili svira neobavzno, ali da me time muva ili da se tako zabavlja drustvo, to mi je brrr. ne volem.
mozda nisi bila u prilici da slusas prave stvari na gitari...ne znam,u vestim rukama gitara je magija a muzika moze da bude krajnje energicna i da u trenutku promeni boju raspolozenja u slusaocu :)
uzgred jedan je od retkih instrumenata pored klavira i harfe i jos par mozda koji moze solo da stvori prijatan zvuk.
jeee zamisli da ti se neko udvara solo violinom ili harmonikom :shock: ja bih na prve zvuke violine bila pokojna :lol:
enivej necu nista da namecem,samo kazem da u zavisnosti da li neko stvarno zna da svira gitaru ili samo drka priucen gutara moze da bude savrsen instrument.
bar sam ja oduvek volela i cenila muzicki talenat i muzicare :)

nesto me podsetilo na jedan uzasni klise.
zene, sta mislite o muskarcima koji sviraju gitaru, akusticnu? da li vam je to seksi i da li ste se smuvavale sa nekim takvim?
muskarci, da li ste vi to radili zenama/

meni je to najveca ljiga na svetu, a kao za baksuz muskarci, koji me ne poznaju, misle da je meni to kul. dodje mi da umrem od bede. kada vidim gitaru kod nekoga dodje mi, kao ona macka iz crtaca Pepe L tvor da zbrisem kroz zid. Izbavite me odavdeeee!

nekima to romantcno, a meni tera suze u oci i suicidne misli u glavu, a i zelju da ubijam, takodje. hmmm

sta sve smatrate da moze uci u kos udvaranja do smrti?

Ja sviram bubnjeve, samo ne mogu da ih nosim sa sobom da bih ti se udvarao, sorry... :)

Ja sviram bubnjeve, samo ne mogu da ih nosim sa sobom da bih ti se udvarao, sorry... :)

A imaš li onaj tik kad sediš negde da iz čista mira počneš da udaraš rukama o kolena u ritmu muzike, i to onako profi...(o svoja kolena, naravno)?
Kad vidim da neko to radi, baš mi bude smešno. I sve očekuje da neko postavi pitanje " a ti si bubnjar?", a onda mu namerno niko ne postavlja to pitanje.

baby kate ne rade to samo bubnjari,nego iz mog iskustva vecina ljudi koja se ikada bavila muzikom :lol:
ako nisi imao metronom na casu ili kod kuce kada vezbas,ili ako treba da ubrzas ritam sviranja i usaglasis ga sa taktom noga ti je najbliza,doduse ja sam lupala i po klaviru ako je polukoncertni,uvek mi dodje kraj ruke...
pa i profesorka mi je zadavala brzinu lupanjem ruke ili dlanom o dlan
i valjda ti ostane to
i uhvatim se cesto kako lupam rukom po stolu ili nozi :lol:
a nisam pipnula bubnjeve :neutral:

baby kate ne rade to samo bubnjari,nego iz mog iskustva vecina ljudi koja se ikada bavila muzikom :lol:
ako nisi imao metronom na casu ili kod kuce kada vezbas,ili ako treba da ubrzas ritam sviranja i usaglasis ga sa taktom noga ti je najbliza,doduse ja sam lupala i po klaviru ako je polukoncertni,uvek mi dodje kraj ruke...
pa i profesorka mi je zadavala brzinu lupanjem ruke ili dlanom o dlan
i valjda ti ostane to
i uhvatim se cesto kako lupam rukom po stolu ili nozi :lol:
a nisam pipnula bubnjeve :neutral:

xexe isto:) doduse ja sam ih pipnuo par puta:)

Back