Učini je srećnom da bi bio srećan

Pa da. To je to. U suštini. Ali da li je muškarac srećan ako je ona srećna? I koliko je to važno?
Pa to zavisi od ega a ne od ljubavi. Ako imaš ego, nemaš ljubav u pravoj količini. Jedno i drugo ne idu zajedno.
Ja sam na primer anti egoista odnosno altruista i jako sam srećan kad nekog učinim srećnim. Ali većina nije takva, nažalost. Ali možda može da se promeni pa da budu takvi. Ali dosta teško. Ali nije nemoguće. Koliko sam puta rekao ali. Haha

Ja sam na primer anti egoista odnosno altruista i jako sam srećan kad nekog učinim srećnim.
Хмм, ово је јакоо дискутабилно.
Да ли је твоја потреба да друге учиниш срећним условљена емоцијом, љубављу према тој особи или је условљена твојом потребом да учиниш неког срећним?

Лепо. А да ли умеш да примиш поклон?
Umem.
Jedino sto nisam odusevljen kada dobijem skup poklon, ali sam odusevljen kada vidim da je poklon, kakav god bio, zaista od srca.

Kada nekome kupujem ili pravim poklon, ulazem emociju i zelju da tog nekog usrećim. I zato i mene cini srecnom kad osetim tu emociju u poklonu koji dobijem.

Umem.
Jedino sto nisam odusevljen kada dobijem skup poklon, ali sam odusevljen kada vidim da je poklon, kakav god bio, zaista od srca.

Kada nekome kupujem ili pravim poklon, ulazem emociju i zelju da tog nekog usrećim. I zato i mene cini srecnom kad osetim tu emociju u poklonu koji dobijem.
Претпоставка је да си такав и у односима, љубавном, пријатељском..
Ја дуго нисам умела да примим поклоне, а увек сам давала са радошћу, никад ми није тешко да направим акробације да учиним неког драгог срећним.

А то није добро. Себично је, ал ето сад знам, научила сам.

Back