Ja u Novoj Godini ocekujem da Irona smene s mesta moderatora.Besmisleno je da forumasi pisu a on brise bez ikakvog racionalnog razloga...Bas me zanima zasto je zatvorena tema "Srecna Nova Godina"
Ista želja i isto pitanje. Valjda ovo ima sada neku referendumsku snagu i da nam se odgovori...
Nego dok čekamo, moram sa vama ovo da podelim. sad mis stiglo, a ima veze sa temom, objasniću kakve...
Elem... Mladi terazijski Crnogorac brzo uspeo u zivotu i postao direktor tek oformljene firme. Pun sebe, spakovan, miriše, prvi dan na poslu u tek otvorenoj firmi.
Kaze mu sekretarica: "Gospodne direktore, cekaju vas stranke".
Veli joj nas junak: " Neka udju, neće napolju da drežde".
Udju stranke, sjednu.
Veli opet ovaj naš: " Samo minut me pričekajte, imam neki važni razgovor da obavim".
Okrene broj, tetralno, pun sebe: "Alo, jel to Vojo Koštunica? Dje si Vojo, dje si rode, Bato odje... Čuješ, da te zamolim, ako kako možeš da se ne gložiš sa ovim mojima dolje.. Ti znaš.. Ajd, jesi li si obećao? Fala, Vojo".
Spusti slusalicu, nasmiješi se strankama, ponovo okrece broj: " Alo, Milo, dje si.. Bato odje.. Vidji da ti rečem, ti znaš sto sam ja tebi i sto si ti meni.. Ne bi bilo dobro da se kačiš sa ovima odje. Zbog mene, molim te. Vojo mi je da garancije.. Nećeš, sokole. E vazda ti fala".
Slavodobitno spušta slušlacu pred opčinjenim strankama. Obrati im se: " Izvolite. šta mogu da uradim za vas?
Diže se jedan: " MI smo iz pošte, dosli smo da vam priključimo telefon."
...
Dakle, očekujem od Nove godine da se više smejemo i radujemo. Da se manje drugima divimo i da uopšte drugima ne zavidimo. Da ne lažemo, nije to karakteristika Srba nikad bila, bar ne primarna : ) I da ne brinemo tuđe brige, nego drugima da se osmehujemo, a na sebe veoma ozbiljno, samokritično i odgovorno da gledamo. Da sredimo malo sopstveno dvorište. Doduše, neće to ići tako lako dok ne počistimo sopstveni prag od sopstvenog šljama. Za početak, očekujem da ovoga puta DOOOOOOBRO razmislimo koga zaokružujemo. Taj neko će, pre svega, biti slika nas samih. demokratija je OGROMNA samoodgovornost. Što meljeeeeeeem...