U kojoj zemlji bi se rodili?

Чему спрдња?

На форуму се кроз хиљаде и хиљаде постова промовише свој патриотизам, оштро полемише са неистомишљеницима који су јелте антиСрби а кад треба да се бира место рођења - ондак не Србија.

Ова тема је фантастично сито и решето, одмах се показује ко је какав.

- - - - - - - - - -

zaboravio pomenuti Milvoki, pa te na ljutilo, jelda? :per:

Чикаго и Милвоки, свуда се једе од Штарка смоки :heart:

Da se ponovo rađate ove godine i da možete da birate da se rodite u prosečnoj porodici
( dakle ne da budete deca tajkuna, šeika, imperatora:)) bilo koje zemlje na svetu, koju bi izabrali i zašto?
Dakle, za koju zemlju mislite da će biti najbolja za život narednih decenija?
Da li bi birali neku od sila u usponu ili neku od onih koje sada važe za zemlje sa najboljim standardom, da li bi izabrali opet Srbiju:)
Da li bi Birali bogatu i uređenu ili opušteniju.
Neka se postavi anketa:
-S.A.D.
-Kina
-Rusija
-Srbija
-Skandinavske zemlje
-Mediteranske (Esp, Ita, Portugal)
-Ostatak zapadne Evrope (Ger,UK, FR,beneluks...)
-neka nepomenuta

Da mogu birati, bežao bi od Balkana ko đavo od krsta :)
Svakako ne bi birao Hrvatsku kao mesto rođenja, ni pod razno.
Kad bi mogao birati, izabrao bi recimo Brazil :). Opušteno, tropska klima, mešavine rasa nema balkanskih nacionalfašizama,
gledam vrhunski fudbal, na plaži ispijam koktele i šmekam tamnopute lepotice...
Od evropskih zemalja možda Irska, Škotska, Italija.
Od ostalih u svetu, ni Kanada nije za baciti...

Da mogu da biram i da se jos jednom rodim rodiuo bih se u JUGOSLAVIJI, nekada najboljij zemlji na svetu!

Bilo koja od sadasnjih banana drzavica koje su nastale iz Jugoslavije nemaju NISTA PRIVLACNO da bi bilo ko pozelio da se u nekoj od njih rodi.

Nemam pojma, nemam dovoljno iskustva niti praktičnog znanja o životu u inostranim zemljama iskreno.

Ovako naoko, volela bih da sam rođena u nekim mirnijim krajevima. Dakle od Balkana bih begala.
Skandinavske zemlje mi deluju kao dobra opcija. Po onome što sam čula i čitala, deluju mi solidno uređene a nemam problem sa ladnoćom tako da ispunavaju sve kriterijume :)

S.A.D me ne privlače no Kanada bi negde mogla da bude dobra opcija. Ljudi koje znam a da su svojevremeno otišli tamo zadovoljni su.

Irska, Škotska i Engleska me privlače vizuelno, posebno prve dve. Ostrva, zeleno, kultura, muzika, sve mi prija.
Isto važi i za Češku.

Bazajući Evropom, Austrija je prelepa. Beč je uređen pod konac i organizovan što mi je bitna stavka.

Kao i ranije, Novi Zeland, najdalje sto moze od balkanske brabonjave marve. Ni tamo nisi bezbedan, istina, svuda se razmileli ko pacovi, al nekako ih je na NZ najmanje. I to neko selo, il jos bolje mala izolovana farma bilo cega, po mogucstvu blizu okeana, samo da ljude ne gledam vise do kraja zivota.

Prica mi prijatelj iz Australije, prvog dana kad se doselio, ni kafu nije popio, odmah ga saleteli i Srbi i Hrvati i balije i tamosnji nasi popovi, kojekakva udruzenja, sqenjao se totalno.

U staroj Jugoslaviji.

Pa da opet vozimo kola po principu par-nepar. Za one koji ne znaju, bilo je pravilo da ponedeljkom voze parne registarske tablice, utorkom neparne, sredom parne i tako dalje... Pa kad se setim praznih radnji....samo onaj ko je imao tetku u Nemackoj je jeo milka cokoladu..... Ljudi su se takodje masovno selili u Nemacku i na zapad kako bi zaradili......Bile su restrikcije struje, narocito 80ih,,,,,,,A narodu se prodavala utopija o nekakvom bratstvu i jedinstvu i Jugi kao 4-5. vojnoj sili na svetu.... :)

Strasno. Pre bih i ovako ziveo kako se zivi danas nego u toj vestackoj komunistickoj neodrzivoj tvorevini.

U ovoj.

hvar_1.jpg

Pa iskreno Hrvatska jeste lepa zemlja, doduse bila bi lepsa kad bi imala vise planina, ali je primorje prelepo.
Mislim da nisi iskren, jer iako ispred Srbije, Hrvatska je na samom evropskom dnu po standardu i kvalitetu zivota. A jos kad se uzme u obzir jos uvek siroko rasprostranjena fasisticka ideologija i kolicina mrznje na tako malom prostoru prema vecini suseda - Srbiji, BiH, Sloveniji, pa i Cg.... sa sve hordama Thompsonovih ideoloskih sledbenika....

Pa iskreno Hrvatska jeste lepa zemlja, doduse bila bi lepsa kad bi imala vise planina, ali je primorje prelepo.
Mislim da nisi iskren, jer iako ispred Srbije, Hrvatska je na samom evropskom dnu po standardu i kvalitetu zivota. A jos kad se uzme u obzir jos uvek siroko rasprostranjena fasisticka ideologija i kolicina mrznje na tako malom prostoru prema vecini suseda - Srbiji, BiH, Sloveniji, pa i Cg.... sa sve hordama Thompsonovih ideoloskih sledbenika....

Iskren sam, nikada nisam imao želju živjeti negdje drugdje.

Kvaliteta života je relativan pojam.
Nisam materijalno gramziv, i ne trebam imati 3 kuće i 2 jahte.
Živim sasvim pristojnim životom i ne žalim se.
Naravno da bi volio da Hrvatska postane bogatije i socijalno osjetljivije društvo, ali meni je život ovdje vrlo lagodan i nezabrinjavajući.

Fašistička ideologija i mržnja sigurno nije rasprostranjena, nego u okvirima svake demokratske i civilizirane europske zemlje - ni veća ni manja.

Zar misliš da u Nizozemskoj, Danskoj, Švedskoj ili Norveškoj nema neonacista?

Back