Да држава у којој сте реши бескућништво као Финска?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To su sve drustveni stereotipi koji su tacni , naravno , kao i ona prica da ne mozes da budes sa lepom zenom ako nisi ljubomoran, jer ce ti zameriti to sto si racionalan da je ne volis, i nije ti stalo , a lepe zene su mahom zbog drstva nesigurne u sebe i sigurnost im pruza bas to sto imaju nesto sto smatraju prednoscu u odnosu na druge zene i to zele da bude prisutno kao svesnost kod njenog muskarca, i onda on mora da bude ljubomoran da bi bio stvarno emotivno iskren prema njoj , tako oblikuje i projektuje da ako nije tako nije mu stalo i onda nema nista od takve veze..

tako i ovo , svi imaju stan, svi se hrane kako bi hteli , a da trose vise i da zive lepse bilo bi to glutany , tj prejedanje i presirenje..

Recimo u vezi stanbenog prostora, meni kad radim projekat istrazivanja treba 2 sobe, a kad sam bolestan ili kad sam zdrava ne radim nista intelektualno treba 2x2 m svo ostalo vreme cu provesti ili na moru ili napolju ili u prirodi...

ne vidim što je problem da se reši problem beskućnika...napraviti mini kontejenere sa grejanjem i krevetom i ormarom unutra i načičkati ih oko zgrade koja će služiti kao narodna kuhinja i mesto okupljanja i kupatilo i tu pored mali centar za socijalni rad koji se bavi samo tako udomljenim beskućnicima...
nije poenta izdrzavati beskucnike
vec uciniti napore da beskucnici prestanu da budu beskucnici

iebote koliko je ljudski mozak iskondicioniran i setovan da nista ne moze da poveze

Ja se jos uvek secam kad sam pocinjao u firmima , pa u prvoj nisam znao pa su morali da mi malo jasnije kazu ukradi da bi ti verovali , u drugoj firmi vec nisu morali da kazu , naslutim kad hodaju kao da su sneli jaje.....
Tako da u Srbiji taj zahtev ukradi da bi ti verovali definitivno postoji , iako ja uvek ne odradim taj deo , ali to visi u vazduhu kao smetanja, i ovde na forumu 99% ljudi spadaju u takve.. Tacno ih nanjusis...nikad ne pricaju o tome, ali ih nanjusis ...moras samo da izaberes nacin na koji ce oni da postanu poverioci, tj smeta postenje, ali mora da bude prihvatljivo nepostenje...To je formula za Srbe...i srbiju , i za jedne i za druge...tu se javlja slicnost kod svih Srba, i onih van Srbije neSrbijanaca, i Srbijanaca..

Nije obavezno ali mnogo otezava odnose sa ljudima...mnogo...
Sećam se kad si pisao kako je kod nas mudrost = pokvarenost. Jel ima tu genetski nešto ili je sve do okolnosti (Osmanlije i to)?

nije poenta izdrzavati beskucnike
vec uciniti napore da beskucnici prestanu da budu beskucnici

iebote koliko je ljudski mozak iskondicioniran i setovan da nista ne moze da poveze
sa ulice nikad neće naći posao onako prljavi i zapušteni ...zato je potrebno obezbediti im minimalni lični prostor, higijenu, ishranu i tim socijalnih radnika i psihologa...kad se udome u mini kontejnerima poželeće veći i lepši prostor i normalan život, a onda je tu lokalni centar za socijalni rad da im obezbedi obuke za posao ili potporu za ozbiljniju edukaciju.....kad već treba sve da ti se crta...

Sećam se kad si pisao kako je kod nas mudrost = pokvarenost. Jel ima tu genetski nešto ili je sve do okolnosti (Osmanlije i to)?
Ne, tako nesto bih rekao samo da otvorim mogucnost jednog ugla tumacenja...
Lukavost izjednacuju sa mudroscu , to je bas masovno , a ima naravno i onog evolucionog u vezi turaka i zijana, tj masovnih zlocina koje su turci pocinili ili tacnije bezakonja....i onda saberu da je dobro biti ili nevidljiv citaj kuca blizu izlaza iz sela, blizu potoka ili sume, ili da namestis prednost u odnosu na komsiju , ne klecka, ne mora uvek klecka, nego ako bas zagusti onda i klecka, spasis sebe a uvalis drugom, nego se zbog toga nije cenilo ono biti pametan, nego biti pokvaren, jer pokvarenost nudi vise opcija i prilagodljivija je opcija kad je nasilje upereno protiv osobe nego biti pametan ili jos gore samo inteligentan..

Pametan se bori i sa zavisti drugih , to je uvek slucaj, dok inteligentan sam po sebi protiv nasilja nema skoro nijedno oruzje....ako iskljucimo pokvarenost i prevare kojima nisu skloni....ne da su moralni cistunci , nego se to zove opredeljenje, na sta vise trosis vreme..mozes da budes inteligentan, npr u vojsci , a da svu inteligenciju trosis na prezivljavanje, te se onda tvoja inteligencija samo tu i ogleda, dok ne mozes ni novine da citas....
Ja sam zivi svedok toga, dok sam bio u vojsci , posto su bile vrlo opasne okolnosti , rezultat , 10 puta sam sebi spasio zivot, na razne nacine, od naslucivanja kad ce prekomanda u opasne krajeve, druge prljave poteze, do brojanja sekundi kad stigne naredba za aktiviranje eksploziva ili pazljivo biranje polozaja pri demontazi aktivne bojeve mine...

Ali ako uzmem novine u tom istom periodu , posle jedne strane se zamorim da citam...nije vid u pitanju , nego jednostavvno mozak radi i otkriva nijanse

Srbi inace igraju na te igre kao sve je naivno i dobro , i nista se ne desava nesto lose, srbi su dobar narod, ali to u realu nije tako , i bas dosta klasica nije prezivelo klasu posle mene...vodi se kao samoubistvo , a iskreno i ja verujem da su vecina bila samoubistva, mada je fizicko nasilje bilo intezivno...

Ali da ne sirim pricu , i dan danas , jos i vise svi idu na pricu da u Srbiji nema ljudi bez resenog stambenog pitanja, sto je meni smesna izjava, da nema gladnih , sto je takodje smesna izjava, cak i bezobrazna jer je meni draga baka iz komsiluka zena lekara umrla verovatno zbog gladi , ali vi to ne mozete da shvatite u SNS srbiji da ljudi trpe dok drugi laju...sve da su i iz iste porodice...

Odavno drustvo i Bog u Srbiji nagradjuje sebicne , tako da nije to novost...
A na kraju drektan odgovor, da, mislim da to ima veze i sa evolucijom ponasanja i socijalne strukture u narodu za vreme turaka...jer nemoj da zaboravimo da su Turci slistiili Srbe na 600 000 i mahom je sve bilo pod sumama,do berlinskog kongresa...ili tacnije do ukaza Turaka ...
Tek onda krece reset broja Srba...
I brza obnova, radi seks za Srbe...

Srbi su se prilagodili svom kukavicluku , turskom nasilju , svojim lukavstvima i proseku materijalnog i intelektualnog koje pruza zetva....
Janicare su odvodili , odliv, presli na svinjetinu jer turci ne kradu svinje i prasice, dok ovce i jagnjice kradu...Milos Obrenovic je dosao na vlast jer je bio trgovac svinjama...malo karikirano u crnim gujama, ali ne mnogo..
Stvarno je ubijao svakih 6 meseci svog pisara, obicno nekog mladog decka iz crkvene skole...taman pomisli da je sekao poverenje a ovaj ga prekolje...da ne zna sta je sve poslao kao pismena...

sa ulice nikad neće naći posao onako prljavi i zapušteni ...zato je potrebno obezbediti im minimalni lični prostor, higijenu, ishranu i tim socijalnih radnika i psihologa...kad se udome u mini kontejnerima poželeće veći i lepši prostor i normalan život, a onda je tu lokalni centar za socijalni rad da im obezbedi obuke za posao ili potporu za ozbiljniju edukaciju.....kad već treba sve da ti se crta...
Nije vredno pomena jer ovde ljudi ocigledno mesaju neradnika i beskucnika, a to nigde nije isto , pa ni u Srbiji..\
Verovatno mesaju i nezaposlenog i neradnika

Poslednja izmena:
Чекај, па то је главно питање овде. Буквално је то најважније и најкомпликованије.

Горе сам дао пар хипотетичких примера, и то без навођења могућих злоупотреба.

И, сад, ако ћемо то да регулишемо, онда морамо да направимо огроман правилник, који би могао да обухвати највећи број специфичних случајева,

а онда долазимо до тога да би брдом папира морало да се доказује ко испуњава услове а ко не,

а онда долазимо баш на ово што Србија сада има. Србија је административна земља са слабом администрацијом. Добри људи траже добре социјалне програме да их и Србија примени, а Србија баш то има што траже (у складу са својим капацитетима и својим богатством, тј. сиромаштвом).
Сагласан 100% и надам се да ће се добри програми социјалне заштите спровести у дело.
Мене више брине да ли ће се ти програми спроводити у дело. То је нама много већи проблем, бар тако моје искуство каже, а то значи да се мора спречити "'ајде дођи Цицо код мене да ти твоја другарица среди неки програм социјалне заштите. Ниси луда да радиш. Седиш кући примаш социјалу" тога се ја плашим.
Како то спречити? ово је само поједностављен пример али схваташ шта сам хтео рећи.

ovde kod nas da imamo normalniju državu kao što nemamo znate li koliko postoji napuštenih zgrada i kuća koje se mogu renovirati i adaptirati za sve beskućnike...
drzava je aparat koji sluzi u svrhe generisanja profita ( drzava - oni koji vode drzavu)
preskocicu deo za lakoverne koji u drzavi vide mamu koja brine o njima i bla bla.. u sustinni pruza iluziju sigurnosti a zapravo je najveci neprijatelj gradjana

stoga zasto bi neko pokusavao da pomogne onima od kojih apsolutno nista ne moze da uzme

to je jedan jako dobar primer o tome sta zapravo u praksi znaci drzava

Saudijska Arabija, kao i sve arapske Drzave, nemaju nikakvu organizovanu socijalnu politiku, i nemaju programe Drzave Blagostanja.

Za razliku od hejtovane USA, koja UBEDLJIVO najvise daje para na programe Drzave Blagostanja u istoriji covecanstcva. Tipa, za svoj medicinski sistem, koji je hejtovan, daju sigurno 4 triliona dolara godisnje (engleski trilion). Arapske drzave to uopste i nemaju u tom obliku.

Mozda si mislio na onaj ludacki grad koji je gradio MBS?

One je malo lud covek, znas.
Mогуће. Давно сам гледао. Баш је изгледао као огроман град.

Имам 2 питања.

1. Саудијска Арабија је једна од најбогатијих земаља на свету, захваљујући нафти, па себи то може да приушти, може ли сиромашна Србија без нафте то да приушти?

2. Ако одредимо имовински цензус, нпр. ти помињеш 60 000 ( + - ),

ако примам 70 000 динара, шта се дешава ако затражим од послодавца да ми смањи плату на 58 000 динара како бих стекао право на горенаведене погодности, и послодавац ми, заиста, смањи плату како бих добио погодности плаћеног смештаја + плаћене рачуне?
Ма знам......него......онако......само сам хтео да кажем да бих волео да у овој земљи свако има свој кров над главом, храну и лекове. Знам и сам да је то не могуће.

Ja ne verujem u vase price, ja verujem u kontinuitet mozga kod svih ljudi...tako to radi u praksi , znaci ako je mucak u 9 situacija, mucak je i u 10 samo sto jos ne znam kako...

To se pokazalo kao tacno u primeru seljstine u Srbiji , znaci pogledas kako su alavi i mimo svih postovanja , i onda se desi naravno Sloba pa se dese ratovi , ne pocnu ih seljaci , ali ih podrze, razviju , naloze se, posle se naloze u novi sistem i tako stizemo do danas...

Carstvo tih povrsnih i nelojalnih , podrivackih individua....a priglupih...eto to smo dobili , i vi meni sad pricate neke bajke o interesu da se resi nemastina ili nehumanost, ma hajde, to su ti isti seljoberi , ili da imaju mozga i da imaju integriteta da to odrade posteno , ma hajde, pa nisam ja sisao vesla...to su price za malu decu , daj kladionicu i da se kladimo da nema sanse da se odradi posteno nista od toga...

Back