Tuzla 25.maj: Smrt mladosti na Dan mladosti

(не знам шта је тебе овде погодило,...
да није...http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9932370&postcount=47
;)

ЗЛОЧИН је ЗЛОЧИН ма ко га је починио.
Не покушавам никога да оправдавам, нити ћу икада стати на страну
оних који су чинили злочине!
Волела бих када би се ИСТИНА сазнала. Наравно да бих осудила
свакога ко је то починио.

АЛИ ми нешто овде СМРДИ!!
Знајући шта је Алија Изетбеговић био у стању да уради,
ништа ме не би изненадило да је ПОБИО овај народ као што је то урадио у
још неким случајевима!!!

.

A jesi ti 100% sigurna da je Alija pobio ljude na tržnici Markale? (pretpostavljam da na to misliš)

Imaš li, ili si vidjela nepobitan dokaz da su to muje sami uradili, ili ipak dozvoljavaš mogućnost da su to Srbi koji su držali Sarajevo u okruženju uradili?

Izvestaj je bio "dokaz" u Hagu , ne znam da li ga ima na netu , a pisali su ga zapovednici UN-a iz Sarajeva .
P.S
Vestaci UN-a su izvrsili uvidjaj i na osnovu toga (izmedju ostalog) , napravili taj izvestaj.

Не допусти да спамује ову тему
има овде http://forum.krstarica.com/threads/288083
па нека пита шта га интересује

.

Kao i obicno propaganda koju ste koristili za vrijem agresije na Bosnu...sami smo sebe granatirali...ti si lud...zelim ti da nikad ne dozivis nista slicno iako si seronja

Granata mi je pala 5 metara od ulaznih vrata kuće i vrlo dobro se vide geleri na zidu kuće kao i njihov pravac rasprostiranja.U blizini moje kuće nije bilo nikakvih vojnih ciljeva....
Nema tog balističara (osim ako nije musliman) koji može objasniti kako je moguće da jedna granata kao što je slučaj u "tuzlanskoj kapiji" ubije 71-og čovjeka.
Seronja sam ako mislim da način na koji su poginuli od granate nije moguće objasniti?
A da i ovo što si naveo: zelim ti da nikad ne dozivis nista slicno -zakasnio si jedno 16 godina

Да, да, да јесмо "научили".

Погледај како ОНИ данас пишу о томе:

25.05.1995 godine dogodio se
nezapamćeni zločin u Tuzli.
Srpsko - crnogorski fašistički agresor, Karadžicevi fašisti,
Mladićevi četnici nazovimo ih kako god sem ljudi
, su na Tuzlu
u 20:55 minuta sa lokaliteta Ozrena ispalili granatu na tuzlansko
korzo tačnije na sastajalište mladih poznatije pod imenom Kapija.
Četnicka granata ubila je 71 dijete Tuzle a preko 200 ranila. Prosjek
godina poginulih je bio 3-30 godina. Ni tako mrtvima, srpski fašisti nisu
dali mira da se sahrane dostojanstveno. Dženaze i sahrane ubijene mladosti
obavljene su u ranu zoru jer zvijeri sa brda nisu dopustile da se ljudski
sahrani ono sto je ne ljudski ubijeno.

http://zokster.net/drupal/node/3348

:think::think::think:

Nemam pojma kako si se ti pronasao medju ovim zlocincima i agresorima ako jesi stvarno mi puca tuki za tobom...ovdje se ne govori o normalnim ljudima nego o budalama i kretenima svakave vrste koje ti dozivljavas kao heroje

koji su ludaci bili ti muslimani poput Alije,Silajdzica itd kad su mogli takve zlocine pociniti u propagandne svrhe,i malo dijete vidi da je to namjesteno koja je vjerovatnoca da jedna granata bas padne medu gomilu ljudi ,tolika tuzla a ona bas padne medju masu i to jedna jedina....mrs majku vam tursku ne kaze se dzabe lazes ko turcin

Овај случај се процесуира,..а десио се три године након овога,

"Kolona od 200 vozila u kojima je bilo oko
600 vojnika JNA krenula je
oko 20 časova, ali je nekoliko minuta kasnije napadnuta na Brčanskoj
malti u nekadašnjoj Skojevskoj ulici. Iz unapred pripremljenih zaklona i
sa obližnjih zgrada, pripadnici Teritorijalne odbrane BiH i paravojne formacije
“Patriotske lige” udarili su iz svih oružja na konvoj
.
Akciju je snimala lokalna televizija i direktno prenosila, a vojnici JNA su
kao žive buktinje trčali unaokolo, dok nisu podlegli
.
Neki mladići su
pokušali da pobegnu i spas nađu u
obližnjim zgradama, ali su uhvaćeni i
dotučeni, a čak 17 ranjenika je dokrajčeno
čak i udarcima čekićem u glavu,
kako je zabeleženo u izjavama
malobrojnih preživeli
h.

Prema svedočenju vojnika Radovana Krstića,
iako se predao, oborili su ga
na leđa.Gurnuli su mu cev pištolja i opalili.
Neverovatnom srećom,
Krstić je uspeo da preživi sigurnu smrt i da sada posvedoči o
ovim zlodelima.
Bilans masakra je 212 ubijenih i 140 ranjenih. Nažalost, do
sada je pronađeno 150 žrtava, od kojih je samo 80 identifikovanо
.

Vi se stvarno pravite blentavi stalno stavljajuci u isti kontekst civilne i vojne zrtve....zao mi je mladica zeleni nisu pojma imali a zato treba da odgovara cetnicki komadant koji je dozvolio da se mladi zeleni nadju u istoj koloni kao i pijane budale rezervisti koji su pucali bez odobrenja vaseg cetnickog komadanta.

koji su ludaci bili ti muslimani poput Alije,Silajdzica itd kad su mogli takve zlocine pociniti u propagandne svrhe,i malo dijete vidi da je to namjesteno koja je vjerovatnoca da jedna granata bas padne medu gomilu ljudi ,tolika tuzla a ona bas padne medju masu i to jedna jedina....mrs majku vam tursku ne kaze se dzabe lazes ko turcin

Kazem opet ne zelim nikome da tako nesto dozivi pa cak ni tebi seronji koji pojma nema sa zivotom.

Vi se stvarno pravite blentavi stalno stavljajuci u isti kontekst civilne i vojne zrtve....zao mi je mladica zeleni nisu pojma imali a zato treba da odgovara cetnicki komadant koji je dozvolio da se mladi zeleni nadju u istoj koloni kao i pijane budale rezervisti koji su pucali bez odobrenja vaseg cetnickog komadanta.

..ти би да фалсификујеш ИСТИНУ!

.

Da kad granata padne ispred automobila,znam dobro šta geler može da uradi,ali ne može pokriti svu površinu kada se rasprsne,opet nemoguće da bi ubio 71 čovjeka

Dobro strucnjak ...posto se tako dobro razumijes u granate ..objasni mi gdje je na prvom mjestu razorna moc explozije pa sve ostalo...detalj po detalj ..bez skrivanja cinjenica...a kad mi ti objasnis kao strucnjak onda cu ti poslati jedan link..pa ces da vidis koliki si strucnjak.

Sta ako su svi ti ljudi bili u krugu od 50 metara i granata pala po sred njih? Ne zaboravi da jedan usijani geler sece sve pred sobom, dakle 1 veci je mozda pokosio njih 3-4. Pucalo se koliko sam citao sa Ozrena, dakle sa visine, znaci moguce da projektil nema onaj ugao padanja kao kad je ispaljen sa priblizno iste visine na kojoj je i cilj. Zavisi i s koje je daljine gadjano, kakav je teren bio tj. pod kojom elevacijom je gadjano, ali u najgorem slucaju, ako se sve okolnosti poklope mislim da je moguce da napravi takav masakr.

Postovani ako je 130mm onda je topovska granata. Sasvim drugaciji ugao rasparcavanja ostvaruje topovska,haubicka granata ili minobacaka mina.Bez obzira o kojoj se povrsini radilo bila je jedna granata koliko se prica,koja jeimala ucinak 71 poginluo lice i 200ranjenih:eek:
Nisam znao da su Srbi tako fenomenalni artiljerci da uvek iz prve pogode tacno prazan prostor izmedju stambenih objekata od Sarajeva do Tuzle.Zasto se ne zapitate zasto taj dogadjaj nije pobudio toliku medjunarodnu paznju kao onaj sa Markala?Mozda zato sto je i citav svet shvatio da tu nesto SMRDI.Uvek Srbi iz prve jednom granatom pobiju stotinak lica.Je8ote baterije kod Srba je potrebno zaduziti samo sa po jednim sandukom granata.Iz prve naprave haos:dash:

sto si onda dosao ovde da se preseravas bolje idi na vase turske forume pa trazi da muslimanske tajne sluzbe otvore svoje arhive da se vidi ko je naredivao takve strahote po sarajevu i tuzli

Citav svijet zna sta ste radili pa kad nemate vise po kome da pucate onda nastavljate da lazete sami sebe... .dosao sam zato sto lazete...i dalje bez prestanka ..bez srama i stida....

Back