- Poruka
- 9.431
ok , ako uzmemo to kao imaginarni scenario, opet ne vidim kako.Kad bi ih Grci i Izraelci udarili sa dve strane, slomili bi Turcima P; taman da Kurdi sebi uzmu deo.
Grci? Pa sam Istambul sam ima 2 i više puta stanovnika nego cela Grcka.
Kako Izraelci, nemaju ni granicu sa Turskom, i opet Turaka ima 80 miliona, 8 puta vise nego Grka, Izraelaca koliko ima 6 miliona cini mi se. I jos se daleko brojniji Turci brane u ovom slucaju, i pri tom Izraelci bi kako poslači vojsku preko arapskih zemalja? Isto ne mogu poslazi ouno vojske, ko ce cuvati Izrael. A Grci bi u napadu na Tursku mogli samo izgubiti brdo ostrva i slabo naseljenu Trakiju. Ne znam, moje vidjenje.
Ja ne znam sta nas narod ima protiv modernih Turaka?
Otomani su bili imperija, i radili sta imperije rade, vladali i sirili svoj uticaj. Jeste da je to bilo pogubno za Balkan, a sta sad, usadili na neki animozitet jos u osnovnoj skoli, a Tzrci ljudi ko ljudi, nasi letuju tamo bez problema.
Sta sad neki Mehmed od 30 godina ima sa nekkm svojim pra pretko od 500 godina sto je harao Balkanom

ko ispod kamena da sam bio, cuo sam doduse da imaju svoju verziju Kosovskog boja, al me nije zanimalo nesto da je saznam.
 ko ispod kamena da sam bio, cuo sam doduse da imaju svoju verziju Kosovskog boja, al me nije zanimalo nesto da je saznam.