TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Само ти је скренула пажњу као новом кориснику, да већ постоји лепљива тема, јер нови корисници, често не
погледају ни прву страну, а већ отварају нове теме и поред тога што је овај подфорум прилично сређен и прегледан. ;)

ukapirala pricu:lol:, proucila sve poruke, tj. teme, ali nisam nasla nista za hotel medi golf o kojem sam pitala. :cry:

Koji su kriterijumi za ocenjivanje najbolje i najgore? Ja počinjem od prostorija agencije i ljudi zaposlenih u njoj. Važno mi je kako se odnose prema klijentima. Kod svakog može da se desi nevolja na putu ili nešto u mestu boravka, ali se računa način na koji odgovorni rešavaju probleme. Bilo koji problem možeč da rešiš na najmanje 3 načina, ali bitno je da li si u tom trenutku izabrao najbolji.

Konačno jedan konstruktivan, zaista dobar predlog - pitanje.

Naravno da je sve važno počev od prvog kontakta, ulaska u agenciju. Zaista ne mogu da poverujem po kakvim sve šupama posluju turističke agencije, ko im je izdao dozvolu za rad....a najviše se čudim onima koji kod njih nešto uplate !

Naravno da kožne fotelje u agenciji ne znače i da ćete dobro letovati preko te agencije, ALI ....

Dobro bi bilo da se tema razvije malo i u ovom pravcu.

Slazem se da je bitno kako izgleda agencija, kako prihvataju putnike i kako se ophode prema njima..
Samo, to nije uvek pravilo..
Npr. imala sam dobro iskustvo sa agencijom Perla Tours iz Novog Sada (predstavnistvo u BG) kada sam putovala na Halkididiki pre nekoliko godina. Tada smo koristili sve njihove usluge, od pribavljanja vize, preko prevoza do smestaja i zaista smo bili zadovoljni.
U narednih nekoliko godina smo menjali razne destinacije i kada sam se ove godine odlucila za Tasos, odmah sam pomislila na Perlu-logicno, imali smo super iskustvo sa njima.
Medjutim..
Izgleda da ovoj destinaciji nisu posvetili paznju kao Halkidikiju.
Sami smo vadili vize i isli svojim prevozom, tako da je ostalo samo da dobijemo smestaj koji smo uplatitli 2 meseca pred put! Vila Albatros u Limenasu, apartman br. 9 koji gleda na bastu.
Nazalost, posle 10sati voznje i iscrpljujuceg puta, kada smo stigli do odredista, docekala nas je informacija da cemo biti smesteni u apartmanu br. 5. Ovaj apartman ne gleda na bastu, vec na ulicu. Bas sam se razocarala-smestaj smo rezervisali, birali i platili dva meseca unapred, a sada od toga nista. :(
Posto smo vise puta pokusali da dobijemo predstavnika agencije na mob, i nismo uspeli, (kasnije ce se ispostaviti da mi je sluzbenica u BG pred put dala pogresan mob. telefon predstavnika na ostrvu!!) zvali smo Perlu u Bg. Sve sto su mogli da nam kazu je da se smestimo u apartman br. 5 do uvece, kada ce predstavnik doci na razgovor i da resimo problem.
Buduci da sam u drugom stanju i da sam jedva cekala da se istusiram, presvucem i odmorim, prihvatili smo ovaj predlog.. Mada me je dodatno porazilo konstatovanje iz Bga, kako "valjda cete to uvece resiti i necete imati neprijatnosti", na sta je moj suprug odgovorio da je dovoljna neprijatnost to sto cemo morati da se raspakujemo i spakujemo ponovo.
Dok smo mi tu cavrljali na recepciji, pojavile su se dve zene iz prethodne smene, koje su takodje bile tu preko Perle, koje su imale isti problem kao mi i objasnile nam o cemu se radi i kako su to one resile. Naime, isto su uplatile apartman br. 9, a dobile br. 5. Ispostavice se da agencija Perla Tours u ovoj vili nema ugovor za apartman br. 9, vec br. 5 i da je neko "greskom" stavio tu sobu u katalog.. :dontunderstand: nama su na licu mesta u agenciji bas taj apartman preporucili, pokazivali slike.. Cime se oni to bave??
Ljubaznoscu vlasnika vile dobile su premestaj u br. 9, jer niko od Grka nije uplatio za termin kada su one bile tu.
Nazalost, mi nismo bili te srece, kako ce nam uvece potvrditi predstavnik agencije, koji je vise puta naglasio kako je on samo predstavnik, a ne zaposleni u Perli i da on vise ne moze da se bakce sa istom pricom od smene do smene i da ce on lako otici sa ostrva i ostaviti Perlu bez predstavnika, ako to ne regulisu..
Apartman koji smo dobili je naravno, bio cist, lep, uredan, cak trokrevetni, pa nam je jedan krevet sluzio za odlaganje stvari..
Brzo smo se navikli na ideju da tu ostanemo, obzirom da se ispostavilo da ulica nije tako prometna i da nema buke. Bili smo spremni da pisemo prigovor kada se vratimo, zbog neprofesionalnosti.
U toku naseg letovanja, na vratima je sa unutrasnje strane zalepljeno "obavestenje" za naredne turiste kako se izvinjavaju sto je soba zamenjena i zele im prijatan boravak.
Moje glavno pitanje je: zasto nas nisu obavestili da je greska u ugovoru, ako su to znali vise smena pre nas, da pripremljena krenem iz BGa, ili jos bolje-malo li je 2 meseca da nam daju sansu da promenimo smestaj ako nam ne odgovara da budemo do ulice???

Odustali smo od ideje tuzbe i kojekakvih maltretiranja po sudovima-nemam ja za to ni zivaca ni vremena..
U svakom slucaju, napravili su sebi ovog leta u toj vili, u svim smenama negativnu reklamu.
Sad znam-sa Perlom vise nigde!

Konačno jedan konstruktivan, zaista dobar predlog - pitanje.

Naravno da je sve važno počev od prvog kontakta, ulaska u agenciju. Zaista ne mogu da poverujem po kakvim sve šupama posluju turističke agencije, ko im je izdao dozvolu za rad....a najviše se čudim onima koji kod njih nešto uplate !

Naravno da kožne fotelje u agenciji ne znače i da ćete dobro letovati preko te agencije, ALI ....

Dobro bi bilo da se tema razvije malo i u ovom pravcu.

Naravno da otmene kancelarije ne znače ništa, ali ono što sam video u agenciji Magic u Majke Jevrosime je nedopustivo. Prljavo i neuredno!!! Prašina po stolovima, papirići na podu, hrpe papira i pune pepeljare opušaka. To je valjda jedina agencija gde je dozvoljeno pušenje. I sam sam pušač, ali mi smeta da neko dimi dok razgovara sa klijentom. Čini mi se nepristojno.

Naravno da otmene kancelarije ne znače ništa, ali ono što sam video u agenciji Magic u Majke Jevrosime je nedopustivo. Prljavo i neuredno!!! Prašina po stolovima, papirići na podu, hrpe papira i pune pepeljare opušaka. To je valjda jedina agencija gde je dozvoljeno pušenje. I sam sam pušač, ali mi smeta da neko dimi dok razgovara sa klijentom. Čini mi se nepristojno.

Gore sam započeo o jednom od kriterijuma za procenu agencija , a sve na primeru Magic Holiday. Sada malo o osoblju. Dok sam čekao informacije o aranžmanu, jedna mlada zaposlena je postepeno podizala ton dok se obraćala starijem gospodinu i naginjala unapred sa stolice kao da hoće da mu se unese u lice. Dakle: ni pod kakvim okolnostima ne sme da se viče na klijente, a da ne pričam o razlici u godinama. Izgleda da što su mlađe sve su drčnije.
U nastavku o katalozima. Molim i vaše mišljenje i primere.

Slazem se da je bitno kako izgleda agencija, kako prihvataju putnike i kako se ophode prema njima..
Samo, to nije uvek pravilo..
Npr. imala sam dobro iskustvo sa agencijom Perla Tours iz Novog Sada (predstavnistvo u BG) kada sam putovala na Halkididiki pre nekoliko godina. Tada smo koristili sve njihove usluge, od pribavljanja vize, preko prevoza do smestaja i zaista smo bili zadovoljni.
U narednih nekoliko godina smo menjali razne destinacije i kada sam se ove godine odlucila za Tasos, odmah sam pomislila na Perlu-logicno, imali smo super iskustvo sa njima.
Medjutim..
Izgleda da ovoj destinaciji nisu posvetili paznju kao Halkidikiju.
Sami smo vadili vize i isli svojim prevozom, tako da je ostalo samo da dobijemo smestaj koji smo uplatitli 2 meseca pred put! Vila Albatros u Limenasu, apartman br. 9 koji gleda na bastu.
Nazalost, posle 10sati voznje i iscrpljujuceg puta, kada smo stigli do odredista, docekala nas je informacija da cemo biti smesteni u apartmanu br. 5. Ovaj apartman ne gleda na bastu, vec na ulicu. Bas sam se razocarala-smestaj smo rezervisali, birali i platili dva meseca unapred, a sada od toga nista. :(
Posto smo vise puta pokusali da dobijemo predstavnika agencije na mob, i nismo uspeli, (kasnije ce se ispostaviti da mi je sluzbenica u BG pred put dala pogresan mob. telefon predstavnika na ostrvu!!) zvali smo Perlu u Bg. Sve sto su mogli da nam kazu je da se smestimo u apartman br. 5 do uvece, kada ce predstavnik doci na razgovor i da resimo problem.
Buduci da sam u drugom stanju i da sam jedva cekala da se istusiram, presvucem i odmorim, prihvatili smo ovaj predlog.. Mada me je dodatno porazilo konstatovanje iz Bga, kako "valjda cete to uvece resiti i necete imati neprijatnosti", na sta je moj suprug odgovorio da je dovoljna neprijatnost to sto cemo morati da se raspakujemo i spakujemo ponovo.
Dok smo mi tu cavrljali na recepciji, pojavile su se dve zene iz prethodne smene, koje su takodje bile tu preko Perle, koje su imale isti problem kao mi i objasnile nam o cemu se radi i kako su to one resile. Naime, isto su uplatile apartman br. 9, a dobile br. 5. Ispostavice se da agencija Perla Tours u ovoj vili nema ugovor za apartman br. 9, vec br. 5 i da je neko "greskom" stavio tu sobu u katalog.. :dontunderstand: nama su na licu mesta u agenciji bas taj apartman preporucili, pokazivali slike.. Cime se oni to bave??
Ljubaznoscu vlasnika vile dobile su premestaj u br. 9, jer niko od Grka nije uplatio za termin kada su one bile tu.
Nazalost, mi nismo bili te srece, kako ce nam uvece potvrditi predstavnik agencije, koji je vise puta naglasio kako je on samo predstavnik, a ne zaposleni u Perli i da on vise ne moze da se bakce sa istom pricom od smene do smene i da ce on lako otici sa ostrva i ostaviti Perlu bez predstavnika, ako to ne regulisu..
Apartman koji smo dobili je naravno, bio cist, lep, uredan, cak trokrevetni, pa nam je jedan krevet sluzio za odlaganje stvari..
Brzo smo se navikli na ideju da tu ostanemo, obzirom da se ispostavilo da ulica nije tako prometna i da nema buke. Bili smo spremni da pisemo prigovor kada se vratimo, zbog neprofesionalnosti.
U toku naseg letovanja, na vratima je sa unutrasnje strane zalepljeno "obavestenje" za naredne turiste kako se izvinjavaju sto je soba zamenjena i zele im prijatan boravak.
Moje glavno pitanje je: zasto nas nisu obavestili da je greska u ugovoru, ako su to znali vise smena pre nas, da pripremljena krenem iz BGa, ili jos bolje-malo li je 2 meseca da nam daju sansu da promenimo smestaj ako nam ne odgovara da budemo do ulice???

Odustali smo od ideje tuzbe i kojekakvih maltretiranja po sudovima-nemam ja za to ni zivaca ni vremena..
U svakom slucaju, napravili su sebi ovog leta u toj vili, u svim smenama negativnu reklamu.
Sad znam-sa Perlom vise nigde!

Definitivno su trebali da vas obaveste za taj apartman ali dobro je sto ste dobili dobar apartman u svakom slucaju.Svake sezone i u svakoj agenciji,ispadne neki problem.Nemoj misliti da branim Perlu.Ja sam jedne godine putovala preko agencije Conte i kada sam stigla u hotel,na recepciji mi je receno da nemaju sobu za nas i da ce nas smestiti u neki drugi hotel.Naravno da sam pobesnela zbog toga i nisam se pomerila dok mi nisu ipak dali sobu u hotelu koju smo platili.Nakon tog putovanja,jos jedan odmor sam uplatila preko njih i tada je sve bilo ok.Inace,znam nekoliko ljudi koji su putovali sa Perlom i bilo im je ok.Uostalom,skoro svima se nekad desio problem sa agencijom.

Definitivno su trebali da vas obaveste za taj apartman ali dobro je sto ste dobili dobar apartman u svakom slucaju.Svake sezone i u svakoj agenciji,ispadne neki problem.Nemoj misliti da branim Perlu.Ja sam jedne godine putovala preko agencije Conte i kada sam stigla u hotel,na recepciji mi je receno da nemaju sobu za nas i da ce nas smestiti u neki drugi hotel.Naravno da sam pobesnela zbog toga i nisam se pomerila dok mi nisu ipak dali sobu u hotelu koju smo platili.Nakon tog putovanja,jos jedan odmor sam uplatila preko njih i tada je sve bilo ok.Inace,znam nekoliko ljudi koji su putovali sa Perlom i bilo im je ok.Uostalom,skoro svima se nekad desio problem sa agencijom.

Kapiram ja sve i lepo sam i napisala u svom prethodnom postu da sam "samoj sebi preporucila Perlu" jer sam imala sjajno iskustvo prethodno, a onda se razocarala.
Ovog leta sam prijateljima preporucila isto tu Perlu, jer eto, ja putujem sa njima, oni su odlicni i imam odlicno iskustvo..
I srecom, oni su sjajno prosli i bili apsolutno zadovoljni, ali opet na Halkidikiju. Drago mi je da oni nisu imali neprijatnosti, narocito sto su putovali sa malom bebom..

Kazem da, ako vec rade samo Grcku godinama, ako su se orijentisali na to, onda treba da budu maximalno profesionalni, a ne da im se desavaju pehovi poput postavljanja lazne ponude u katalog..
A da ne govorimo da nas je sluzbenica agencije u Beogradu "poslala" na put sa pogresnim brojem telefona predstavnika! Zamislite da nisam ponela broj fiksnog telefona agencije, da njih okrenem, sta bih, npr. radila da sam stigla posle 10 sati puta na ostrvo i nisam uspela da nadjem vilu??
Ove godine su dobili bezbroj preporuka od mene, ali dogodine nece.
Jednostavno necu da popustim sada i kazem pehovi se desavaju, jer ne smeju!
Dosta mi je vise toga da krenes na letovanje, na odmor, a budes ljudski nasankan. I ne mogu da trpim vise ideju "moglo je i gore da te snadje, cuti ti si imala cistu sobu i toplu vodu". Hej, ljudi, ja sam to posteno platila!

I da otvorim jos jedno pitanje za diskusiju: da li ste primetili da, bez obzira sta kupujete, cime se bavite, sta narucujete, sta god da je u pitanju, uvek dajete avans unapred, a ostatak po obavljenom poslu ili izvrsenom dogovoru. Cini mi se da samo turizam ima tu privilegiju da prodaje sarenu lazu, umotanu onako kako je najprikladnije, a dobija sav kes unapred! Ne govorim sad o odlozenim placanjima, ratama i slicno, vec o klasicnom principu placanja kesom. Dokle i zasto tako?!

Poslednja izmena:
Izvini, ali malo mi je smesno ovo sto si napisala. Niste dobili apartman br. 9, vec br.5! Kakav je to propust! I jos cete odustati od tuzbe, pa mozda ne bi trebalo!

Meni nije smesno..
Ako nekoliko meseci unapred planiram put, jer sam u drugom stanju, pa hocu da mi sve bude kako treba.
Kada odlucim sta zelim i dobijem potvrdu od agencije da ce sve biti tako, pokazu mi slike i uvere me da je sve u redu, ja to i ocekujem.

Ponavljam da sam sve platila 2 meseca ranije, ne mogu da verujem da treba da dodjem na more, da me doceka takav propust. I ponavljam jos nesto-u katalog je stavljena soba koja NIJE u njihovom vlasnistvu! Onda to ne gledam samo kao na "trazila sam 9, dobila 5".
Ah da, i jos jedna "sitnica" u vezi sa famoznim apartmanom br. 9 koja mene nije licno pogodila, ali koje se predstavnik agencije sam plasio i podelio te strepnje sa nama-u katalogu agencije je naznaceno da u toj prostoriji postoje 3 kreveta, a realno ih ima 2 i fizicki nema mesta da se ubaci treci. Mogu misliti odusevljenje ljudi koji su uplatili taj smestaj, a dobili krevet manje!
A sto se mene tice, htela sam pogled na bastu, mir i tisinu, a ne na ulicu, buku i suncanu stranu. Platila sam sta sam htela, a dobila sta nisam.
I kada iscrpljena i umorna od puta dobijem informaciju da me je devojka iz agencije slagala i za broj telefona-e to prelije casu! Kazem slagala, jer mi je predstavnik rekao da nikada u zivotu nije imao taj broj i nema pojma zasto su mi taj dali. On, je, inace, vec nekoliko godina sa Perlom u saradnji..

Jasno mi je da ima ljudi koji komentarisu svoj smestaj recima "ima i gore", ali ja, jednostavno, ne spadam u tu kategoriju.
Ocekujem korektnost od svih, narocito agencije sa dugogodisnjom licencom.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back