TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako ko...
Imaju dobre vodice...
Upravo tako. Ja sa Argusom imam dobro iskustvo i što se organizacije puta tiče i prevoza (mislim da su im autobusi jedni od najboljih), pa i smeštaja... mada koliko para toliko i muzike. Vodiče koje smo imali u Turskoj, da smo mogli sami da biramo, mislim da bolje ne bismo mogli da izaberemo, ali iskreno. ;)

Moze li koja je NAJGORA agencija? PAZLJIVO PROCITAJTE!!! :rtfm:
U petak 19.09.2008.god smo se nas 58 putnika vratili, u stvari jedva vratili iz Grcke, iz Kalithee.
Oglas za ovo putovanje sam pronasao u novinama 24 sata. Pisalo je da aranzman kosta 95e po osobi. Agencija "Euro putovanja", adresa Milentija Popovica 32a, trzni centar u bloku 22, lokal 6/1. Okrenem agenciju i oni kazu - Da, to je cena smestaja ali plus 6000 din za putne troskove, vizu i osiguranje. Ok. Odem ja na razne forume da vidim kakva je to agencija "Euro-putovanja", ipak je to 330 evra za nas dvoje i zeljno ocekivani godisnji odmor. Iskreno, nisam nasao nista konkretno. Na samom putovanju sam saznao da su neki putnici ovaj aranzman sveukupno placali po 100e i to ne mali broj njih? :think: Dan pre polaska, odem u agenciju i saznam da su nam vize odobrene. Zvao sam ih naravno pre toga ali nisu imali informaciju. Ok. Odemo iza Sava centra na parking gde je dosao autobus koji je i na oko bio daleko ispod neke turisticke klase. Citiram sa njihovog prospekta: "Autobusi su moderni, turisticki sa klimom, Tv-video, WC, tipa Neoplan, Setra, Man, Mercedes sa 50 ili 75 sedista". Autobusi su po nasoj proceni bili starosti oko 25 godina ili vise, sa klimom i TV-om, naravno bez icega drugog sto je obecano. Nigde nije bilo obelezja agencije "Euro-putovanja" nego "KiM travel". Posedali smo, a posto su prodali vise mesta nego sto autobus moze da primi, angazovan je i kombi. Umesto direktno na autoput, isli smo prvo do Panceva gde smo se izgubili i na kraju ipak nekako pronasli hotel "Tamis" gde je na putovanje cekalo vise od 20 ljudi. Posle Panceva, isli smo i u Kovin po jos nekoliko putnika pa tek onda preko Smedereva izasli na auto-put. Sam put ovim krsobusom ne bih komentarisao, jedino sto mogu da kazem da su vozaci bili krajnje korektni i da su maksimalno profesionalno odradili voznju. Secam se da je jedan vozac bio iz Niske banje. Sve pohvale njima. Secam se da su nam u toku voznje pustili da gledamo film "Titanik"! Dobro je da nam nisu pustali i "Ajkula 1,2,3". Ma nema veze, mi smo se i salili na taj racun. Dobri su momci. Po ugovoru, agencija je trebala po ulasku u autobus da nam da (oni to nazivaju) čekove na po 25e po osobi koje mogu da se iskljucivo iskoriste pri sledecem putovanju sa istom agencijom u roku od 1 godine, jer ce se u stvari za tu sumu umanjiti cena naseg eventualnog sledeceg aranzmana preko njih. Posle 17 sati provedenih u autobusu, stigli smo u Kalitheu. Putnici su izlazili na razlicitim lokacijama, zavisno od toga gde se njihov apartman nalazi.
Mi smo odseli u Oskar 1 studiju. U dvoristu smo cekali oko sat i po jer vlasnik agencije "Euro-putovanja" nije ljudima ni uplatio novac. Kada je vlasnik agencije nakon niz poziva i intervencija ipak uplatio ljudima njihov novac, usli smo u sobe. Sve je bilo stvarno cisto. Druge grupe iz naseg autobusa su bez problema usle u apartmane ali su im kao garanciju dok im pare ne legnu na racun, na recepciji uzeli pasose. Inace, po prospektu agencije, studio Oskar je udaljen 300m od plaze. E pa tu udaljenost pomnozite najmanje sa 2. Sto se tice vlasnika Oskara 1, tj. coveka koji je boravio na recepciji - zamolili smo ga da nam pasosi budu kod njih na recepciji kao i kljucevi dok smo na plazi. Odbili su to i kazu da oni ne cuvaju kljuceve. Covek koji non-stop urla na goste iz cista mira. Njegova zena kaze da je on vojno lice i da je general?! Kada smo se jedno popodne vracali sa plaze, iz "generalove" sobe-recepcije se sirio miris marihuane. O njemu vise ni reci osim da nam je dosta pokvario odmor svojim besovima, vikanjem na svoju zenu i goste. Ajde da sve preskocimo i da predjemo na poslednji dan.

Ustali smo, sredili, spakovali kofere i izasli sa stvarima u dvoriste kao i svi ostali. Taman smo seli kada eto nama naseg Marka, naseg turistickog vodica. Zaista predobar momak, koji nam je NE svojom krivicom doneo losu vest. Prethodno vece, 3 autobusa sa oko 150 turista, radnika Petrohemije iz Panceva koji su uplatili aranzmane, trebala je da dodje u Kalitheu, a mi bi se sa jednim od tih autobusa vratili kuci. Medjutim, vlasnik agencije "Euro-putovanja" nije ni auto-prevozniku isplatio vec tri ture. Putnici su usli u autobuse a dogovor je bio da im Sasa, vlasnik agencije novac donese pre polaska. Vozaci su ga cekali i cekali a onda su zamolili putnike da napuste autobuse. Marko nam je preneo tu vest da autobusi nisu ni krenuli sinoc iz Beograda, sto znaci da ako i krene tog trenutka iz Beograda, necemo stici da na vreme predjemo Grcku granicu a grupne vize nam isticu u ponoc. Otprilike u isto vreme saznajemo da nasi saputnici iz drugih apartmana ne mogu da uzmu svoje pasose i stvari jer vlasnik agencije "Euro-putovanja", izvesni Sasa, nije nasao za shodno da ni tim ljudima uplati njihov novac. :whistling: Znaci - agenciji je sve placeno a on pare nije prosledio. Cak je jednoj putnici koja je agenciji PLATILA smestaj sa doruckom i vecerom dosao vlasnik restorana na vrata sa racunom od 220e zahtevajuci da ona tu hranu, kao i boravak plati. Ona mu je pokazala priznanice i vaucer agencije da je za tu ishranu vec platila 240e - sto je vise nego sto je potrosila i naravno platila je i za smestaj. Nije bilo sanse da se argumentima sporazumeju nego ga je njen sin udaljio od svoje majke. Nije bilo fizickog kontakta ali verbalnih sukoba da. Uzeli su stvari i momentalno napustili hotel iz straha da ne bi prosli kao drugi putnici agencije "Euro-putovanja". A sta se desava u hotelu, hmm, sad mu zaboravih ime...ali ajd sad, nije to od nekog znacaja. Vlasnik ne da ljudima njihove pasose i licne stvari jer racuni za sobe nisu izmireni! Svi zovu Sasu. Sasa je vlasnik agencije. On kaze da nema pare i da mi sada svi odemo nekako do Soluna pa odande da sednemo na voz za Beograd, naravno i te karte bi smo mi kupili sami. Niko nije na to pristao. Uostalom, imamo grupnu vizu i ne mozemo i ne zelimo da ostavimo same nase saputnike kojima grk, vlasnik tih apartmana ne da njihove pasose i licne stvari a imamo i kombi koji naravno dane moze da ide po pruzi?! A moramo svi zajedno da predjemo granicu. Autobus agencija ne moze i nece da nam posalje. Znaci mogu samo da konstatujem da je agencija "Euro-putovanja" ostavila svoje putnike na cedilu u drugoj zemlji. Nas par putnika se brzo organizovalo i pronasli smo nacin da se vratimo u Beograd, Pancevo i Kovin. :idea: Pronasli smo agenciju koja bi nas za 1000e vratila kucama. To bi znacilo da tu sumu podelimo na 58 putnika i to bi bilo najvise po 20e po osobi. Sto je sasvim prihvatljivo u odnosu na rizik ostajanja u Grckoj posle isteka viza. Opet se cujemo sa vlasnikom agencije - Sasom i on se bez grize savesti slaze da mi - putnici iznajmimo autobus ne ponudivsi, naravno, da nam to nadomesti kada se vratimo. Dva minuta kasnije nam jevlja da autobus iz Leskovca krece po nas. I to je u redu. Ali ni to nije delo agencije, nego su grupne vize izvadjene preko "KiM travel"-a i oni, da ne bi imali nekih problema, iako im nista nije placeno - ipak salju autobus. To se sad desava oko 11h po grckom vremenu a 10h po nasem. Ali sta je sa pasosima i stvarima nasih ljudi? Tu je Sasa ipak ostao sebi dosledan i vlasniku apartmana novac nije uplatio. Da bi dobili pasose, neki ljudi su OTKUPLJIVALI SOPSTVENE STVARI i torbe od vlasnika apartmana. Jedan bracni par je morao da plati 300e da bi uzeli SVOJE stvari :rtfm:, bilo je jos nekoliko slucajeva ali ne bih nista napamet da pricam jer nisan siguran vise koliko je jos ljudi otkupilo SVOJE stvari. Dolazila je i policija i turisticka policija, zvali su konzulat ali se nista nije konkretno uradilo. Stigao je i autobus iz Leskovca na kome je bio natpis "Dzora" ili tako nesto. Nije bio u nimalo boljem stanju od onog prethodnog. Na kraju je sam konzul nazvao policiju i onda je policija krenula da trazi vlasnika tih apartmana koji se sa porodicom i pasosima nasih turista u medjuvremenu negde sakrio, sklonio, kako god. Nisu ga pronasli i onda su nase ljude koji su ovde ostecena strana odveli u policiju da potpisu da su pasose IZGUBILI. Znaci ne da im je neko ukrao ili protiv-pravno zadrzao. Svi se oni tamo poznaju, malo je mesto. Verovatno stite jedni druge. Nasi turisti su dobili neke papire - potvrde da su navodno "izgubili" pasose i sa tim smo se nekako provukli i dovukli u Srbiju. Sve dok nismo usli u Srbiju, svi smo bili u strahu da nas ne vrate i ko zna kakve bi posledice imali. Sve to zahvaljujuci jednom Sasi, neodgovornom i bahatom vlasniku agencije "Euro-putovanja" koji novac koji smo mu dali nije nasao za shodno da uplati gde treba i ispostuje ni jednu ugovornu stranu. Molim nadlezne u agenciji "Euro-putovanja" da nam i ne daje obecani cek jer SIGURNO sledece godine necemo putovati sa njima.:thumbdown: :banovati:

P.S. -Velike pohvale nasem vodicu Marku koji je dobar covek i nasao se izmedju dve vatre NE svojom krivicom. Momak je davao sve od sebe da nas zastiti sto je moguce vise od svega. Svaka mu cast i kao vodicu i kao coveku. Na kraju samo mogu reci i to da je njegova torba ostala u Kalithei a da je vecinu nasih izvukao. HVALA TI MARKO!
Ništa od navedenog nije istina.
Ko misli da nisam u pravu neka me slobodno pozove na mobilni 063/8988438 ili neka dodje kod mene u agenciju Euro putovanja, Milentija Popovića 32a, I sprat lok.6.kad god hoće. Povraća mi se više od ovakvih budalaština.europutovanja imaju preko 10.000 zadovoljnih turista i od ovih 58 navedenih bar 55 je zadovoljno.
Saša Srećković, agencija Euro putovanja

Poslednja izmena od moderatora:
Ko misli da nisam u pravu neka me slobodno pozove na mobilni 063/8988438 ili neka dodje kod mene u agenciju Euro putovanja, Milentija Popovića 32a, I sprat lok.6.kad god hoće. Povraća mi se više od ovakvih budalaština.europutovanja imaju preko 10.000 zadovoljnih turista i od ovih 58 navedenih bar 55 je zadovoljno.
E sad ako se nisi "oprao" ovim komentarom, onda ne znam čime ćeš!

A kome se više povraća, pa rekao bih nezadovoljnim turistima, od raznoraznih srećkovića - skorojevića koji su izotvarali raznorazne nazovi "firme" i "agencije" predstavljajući se kao uspešni biznismeni sa dugogodišnjom reputacijom, a sa druge strane se samo svojski trude, kako i na koje sve moguće načine (samo ne pošteno naravno) napuniti svoj buđelar! Ipak je vaša "krokodilska" koža mnogo vrednija od kože jednog običnog turiste, pa možete da je gulite kako hoćete!
Mislim, stvarno mi se povraća od ovakvih i sličnih...
smiley_emoticons_kotz.gif

ŠTA bi bio motiv nekoga da napiše ovako dug post, nego ogorčenost ?
Da nije možda potplaćen od konkurencije ? KOJE konkurencije ? To je samo klasično pravdanje za svaki propust. Propusti se dešavaju SVIMA, i najjačim agencijama, to je deo posla koji se ne može izbeći.
A mesta ima za SVE agencije, tako da priča o konkurenciji ne pije vodu.
A ovakvo klošarsko obraćanje prema putniku KRAJNJE dovodi u sumnju Vaš ugled !
Ne zaboravite osnovni moto turizma....ako ne znate, neću Vam ga ni otkriti.....

Radim u turizmu 20 godina, teoretski sam uvek na strani agencija....ALI.....ovaj put NISAM na Vašoj strani

Da li je neko putovao ili cuo za SPIRIT Travel?
Dobar im je sajt, neki aranzmani nesto jeftiniji nego u Kontikiju?

http://www.spirittravel.rs/index.html

Cula sam pohvale za tu agenciju, planiram sa njima ove godine za Egipat, nije jos konacno, ali aranzmani su im povoljniji nego kod ostalih agencija (konkretno Egipat).

Mada sam cula danas na TV da ce letove za Egipat da obavljaju preko osijeckog aerodroma, sa egiptaskom avio-komanijom.. Stoji da su njihovi letovi za oko 100 evra jeftiniji od JAT-a. Videcemo sta ce biti sa nasim aerodromom :think:

Moja drugarica je sada isla sa njima za Italiju i bas je zadovoljna.Sve su ispostovali sto su rekli,hotel im je bio super itd.Bitno je da je sve bilo ok :ok::ok::ok:

Cula sam pohvale za tu agenciju, planiram sa njima ove godine za Egipat, nije jos konacno, ali aranzmani su im povoljniji nego kod ostalih agencija (konkretno Egipat).

Mada sam cula danas na TV da ce letove za Egipat da obavljaju preko osijeckog aerodroma, sa egiptaskom avio-komanijom.. Stoji da su njihovi letovi za oko 100 evra jeftiniji od JAT-a. Videcemo sta ce biti sa nasim aerodromom :think:

Hvala. :D

Ništa ne fali našem aerodromu, samo mi ne dozvoljavamo njima da sleću na naš, pa neće ni oni nama.
Slično će najverovatnije biti i sa Turskom. Navodno je već JAT-u zabranjeno sletanje u Alanju.

Nisam ni mislila da mu nesto fali, nego dozvole za strane avio-kompanije :bye: Agencije jos ne znaju sta ce da rade, nasi ne daju Turcima i Egipcanima carter letove za Srbiju :thumbdown:

E sad ako se nisi "oprao" ovim komentarom, onda ne znam čime ćeš!

A kome se više povraća, pa rekao bih nezadovoljnim turistima, od raznoraznih srećkovića - skorojevića koji su izotvarali raznorazne nazovi "firme" i "agencije" predstavljajući se kao uspešni biznismeni sa dugogodišnjom reputacijom, a sa druge strane se samo svojski trude, kako i na koje sve moguće načine (samo ne pošteno naravno) napuniti svoj buđelar! Ipak je vaša "krokodilska" koža mnogo vrednija od kože jednog običnog turiste, pa možete da je gulite kako hoćete!
Mislim, stvarno mi se povraća od ovakvih i sličnih...
smiley_emoticons_kotz.gif
"Deki"..povod da prokomentarisem je i prilika da se zahvalim Tebi i "Streli" za komentar na mom profilu...koji,iskren da budem nisam ni video do pre par dana,kada sam poceo dobijati nepristojne ponude od jednog clana foruma. I verujem... da moje ignorisanje te osobe moze biti razlog da pocne da pise "lepe" reci na moj racun,mada sam vec upozorio moderatora.(indirektno povezano sa temom).. Potpuno se slazem sa tobom i sa "sch"... kakav razlog ima neko da napise ovako nesto...ako nije ogorcen? opet....sa druge strane,covek se potpisuje imenom i prezimenom i poziva u svoju kancelariju zainteresovane:dontunderstand:.. bez namere da uvredim nekog turistu..ali ni agenciju,zelim da podsetim da zivimo u zemlji srbiji(gde je moral uglavnom misaona im) i da smo takvi kakvi jesmo.NEKO u ovoj prici je stvarno za povracanje.nije bitno ko je...bitno je da je to neko od nas(a ovamo trazimo bezvizni rezim sa EU). i "mali razlog" da komentarisem je i slucaj od pre par dana: svratim u agenciju "X" i nakon 10 min ulazi tur.inspekcija i kaze da ima prijavu zbog "konkretnih "radnji u agenciji.izlazim sa vlasnikom napolje,koji poziva svog strica(na polozaju) i zahteva za 15 min da ima sms sa imenom osobe koja ga je prijavila.nakon,5 min stize poruka sa imenom i prezimenom vlasnika tur.agencije "XX" udaljene 30-ak km.mislim,da je komentar suvisan...da pomenem i svoj slucaj: ponedeljak-prosle sedmice, u vremenu od 07:00 do 08:10 prijavljen sam u policiju 5(pet) puta zato sto mi je na balkonu od stana osvanula grcka zastava...pa su neki cak i "pretili" policiji kako ce oni da okace albansku zastavu,ako to tako moze.medjutim,malkice sam pametniji od njih i znam zakon o grbu i zastavi( a poznajem i mentalitet svog naroda),pa sam svoju malo nakvasio vodom da se susi(isto kao i gace od ostalih stanara).medjutim....poenta je koliko je dobar deo nase nacije BOLESTAN. izvinjavam se za skretanje sa teme..ali citajuci svasta na forumima osecam i duznost da pohvalim agencije koje rade na skiatosu vec vise godina bez ruzne reci o njima od strane mestana-saradnika:Eta turs,Sabra,Kalodukas,Kon-tiki,Magic,Halo tours i druge....

Poslednja izmena:
Ja sam putovala 2007. Jolly travel-om, u principu nemam zamerki s tim sto.... Moja sestra nam je uplatila dodatnih 30 evra za "bolje sobe" odnosno sobe sa pogledom na more, a tamo smo dobili sobe sa pogledom na parking! Sva sreca da je poznavala neku devojku koja radi u agenciji pa je odmah pozvala i ova je sutra ujutru hotelu poslala fax ... pa su nas odmah ujutru prebacili u "odgovarajuce" sobe. Eto to je neki propust koji sam ja dozivela, ali savetujem da i ne uplacujete "bolje sobe" okrenute ovako ili onako jer ipak ste dosli na letovanje da bi proveli 90% vremena napolju a ne u sobi... A inace sve agencije ukradu po 1dan od letovanja tu nema "propusta"! :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back