TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Trotter
Ja cenim tvoje postove, praviljno razmišljaš i vidi se da si putovao....

Ali.....u ovom slučaju moram da te ispravim, ili bolje rečeno da kažem nešto i iz mog ugla.

1. Vi za 1000 evra (vas troje) ne možete stići tamo. Čak i da uspete da nađete neke povoljne karte, opet ste na istom. Pritom, nemojte zanemariti transfer sa/do aerodroma, koji je uvek značajna stavka.

2. Tačno je da agencije imaju popunjenost čartera 85% (inače mogu samo da se ubiju), ali uzmi u obzir rizik svega toga....Plaćanje aviona fiksno (termin: puno za prazno), isto tako zakup smeštaja po tom principu....plaćanje unapred....ŠTA ako se nešto desi, nema veze šta.....zarazna bolest u Maroku....neki novi rat....kriza....ubiju nam ponovo premijera.....

Nije to tek tako....ja kao dugogodišnji radnik u turizmu to tako gledam.....

P.S. Ipak sam sretan što sam otišao iz branše

Ja cu odmah reci da KONTIKI nije nasa najbolja agencija!!!!! Oni su samo medijski najbolje propracena agencija,a i najskuplji su! Pre nekoliko godina sam uplatio aranzman za hotel Fantazija u Egiptu. Usluga je bila All inclusive. Kada smo dosli tamo, ispostavilo se da za nas u tom hotelu nema mesta, tako da su predstavnici agencije pokusavali da nas strpaju u neki levi hotel,koji je bio jeftiniji i molili nas da du ostanemo nekoliko dana pa ce nas prebaciti.Na kraju smo ceo boravak u Egiptu bili u tom drugom hotelu,ne secam se kako se zvao i naravno nismo imali sve ukljuceno u cenu,za razliku od uplacenog,a svoje pare nismo videli.Eto ukratko, da ne zalazim u detalje...Letovanje jeste bilo lepo i izleti dobro organizovani,ali ova neprijatnost koja nas je docekala cim smo stupili na Egipatsko tle, njima nije smela da se desi!

@Trotter
Ja cenim tvoje postove, praviljno razmišljaš i vidi se da si putovao....

Ali.....u ovom slučaju moram da te ispravim, ili bolje rečeno da kažem nešto i iz mog ugla.

1. Vi za 1000 evra (vas troje) ne možete stići tamo. Čak i da uspete da nađete neke povoljne karte, opet ste na istom. Pritom, nemojte zanemariti transfer sa/do aerodroma, koji je uvek značajna stavka.

2. Tačno je da agencije imaju popunjenost čartera 85% (inače mogu samo da se ubiju), ali uzmi u obzir rizik svega toga....Plaćanje aviona fiksno (termin: puno za prazno), isto tako zakup smeštaja po tom principu....plaćanje unapred....ŠTA ako se nešto desi, nema veze šta.....zarazna bolest u Maroku....neki novi rat....kriza....ubiju nam ponovo premijera.....

Nije to tek tako....ja kao dugogodišnji radnik u turizmu to tako gledam.....

P.S. Ipak sam sretan što sam otišao iz branše

uf...ne znam, možda si u pravu. bio sam malo preoštar. ja obično nisam zakeralo, i uvek maksimalno uživam u putovanju, a trudim se da shvatim i prirodu njihovog posla. meni su ponekad smešni naši ljudi, koliko zakeraju na odmoru...te prašnjava staza do plaže, te čuju se motori, te od 20 jela za večerom nije bilo šnicle, vodič ih nije redovno obilazio itd...znam da isti aranžman ne mogu da dobijem za manje pare preko thomsona ili thomas cooka, ali sam skoro radio sa nekim italijanima, i kada sam čoveku rekao koliko me koštao paket čarter+hotel, on se začudio, jer je ispalo da je on sličan aranžman platio nešto jeftinije. e sad, i meni je malo bilo neverovatno... znam samo da u datom terminu na redovnoj jatovoj liniji bg-solun za nas troje povratna karta sa svim taksama košta 425E. e sad, meni je izgledalo logično da za neke pristojne pare mogu da se prebacim do skopelosa. mada, priznajem, uvek je lakše kada platim da neko drugi brine o tome.
nego, mali offtopic, kad smo se već sreli na ovoj temi...ja zapeo za pomenuti skopelos, a žena bi ponovo na krit, pa pošto znam da si u materiji, galinibeach u agia marini ili apladas? znam gde se nalaze, čak sam ih locirao preko googleartha, ali jedino pitanje mi je koliko ima od apladasa do najbliže buske stanice. obično rentam auto, ali ove godine ne bi da se parkiram po hanji, pa mi nekako večernji prevoz busom (koji je koliko sam video dobro organizovan i ide do 23h) izgleda kao lakša varijanta. pitam zbog toga što mi se apladas čini kao bolji odnos cena-kvalitet.

pozdrav

Uz male ispravke.....

Apladas je u Platanjasu, tačnije na izlazu prema Geraniju, što je oko 4 km zapadno od Agia Marine, A Galini Beach pripada opštini Stalos ( Kato Stalos), što je 1 km istočno od granice sa Agia Marinom, prema Hanji

Oba hotela imaju autobusku stanicu tačno ispred (cca 50 m), i to u oba pravca.

Razlikuju se u sledećem:

U Platanjasu je mnogo veća gužva, ali po meni malo bolja plaža. Hotel je na kraju mesta, tako da u okolini hotela nije strašno.
U Stalosu je nirvana, ali je plaža jako plitka, tako da treba proći 100 metara kroz more da bi se plivalo. Inače, raj za decu.

U Kato Stalosu NEMA provoda, osim striptiz bara Diamond, i restorana-diskoteke Mambo.
U Platanjasu sve ključa od akcije.....

Hotel Galini (u prevodu mir...spokojstvo) je renoviran i sasvim je solidan. To je mali hotel, recimo 10 puta manji od Apladasa. Ima sasvim mali bazen.
Apladas je DO JAJA i nije mu ni bilo potrebno nikakvo renoviranje. Ima dosta komaraca u okolini. Na 200 metara od hotela se uliva reka Jordanos u more. Ima veliki bazen za odrasle i mali za decu.

Iskreno...kad bih išao sa devojkom, izabrao bih Apladas. Kada bih išao sa decom, onda Galini Beach.

Oba hotela su na samoj plaži, na Kritu nema laži, nema prevare.

Pitaj slobodno sve što te interesuje, Hanja je teren gde se jakio dobro snalazim. A i čudo bi bilo da ne ...

Apladas-Beach-893792.jpg
Apladas Beach

914155.jpg
Galini Beach

Poslednja izmena:
Pozdrav svim forumasima.
Po mom iskustvu najbolji su Kontiki i Sabra.
Ubedljivo najveci bezobrazluk i neprofesionalnost sam videla kod agencije Trim Travel koja je organizovala ekskurziju Filoloske gimnazije i decu smestila u hotel Ilion u Atini. Hotel je na trgu Omonia, poznatom po prostituciji, narkomaniji i sl. a hotel ima i direktora ili vlasnika koji je 2 noci pijan - vrlo pijan - napadao, vredjao decu i profesorke (recima izgazicu vas, zaklati, vi ste za mene komarci i sl.) Agencija odbacuje svaku odgovornost - kazu oni nisu znali to...pa zar nije njihov posao da znaju gde smestaju decu!

Covek je govorio engleski, tj. urlao na engleskom...a u hotelu je bila Filoloska gimnazija, toj deci je engl. prvi jezik...a sa njima profesorke...prevodilaca koliko hoces...Razumeli su i vulgarnosti koje je dobacivao decacima...uzas...i onda agencija kaze "nismo mi krivi''... a njihov predstavnik nije hteo da pozove ni policiju, niti bilo koga...jedna profesorka je samoinicijativno prijavila slucaj turistickoj policiji Atine. Ali do dan danas nema informacije sta je bilo sa tom prijavom. Balkan je to...

Pozdrav svim forumasima.
Po mom iskustvu najbolji su Kontiki i Sabra.
Ubedljivo najveci bezobrazluk i neprofesionalnost sam videla kod agencije Trim Travel koja je organizovala ekskurziju Filoloske gimnazije i decu smestila u hotel Ilion u Atini. Hotel je na trgu Omonia, poznatom po prostituciji, narkomaniji i sl. a hotel ima i direktora ili vlasnika koji je 2 noci pijan - vrlo pijan - napadao, vredjao decu i profesorke (recima izgazicu vas, zaklati, vi ste za mene komarci i sl.) Agencija odbacuje svaku odgovornost - kazu oni nisu znali to...pa zar nije njihov posao da znaju gde smestaju decu!

Pomenuti hotel jeste bio (ne znam sada) steciste prostitutki i dilera drogom.Davno,sam zvao prijatelja da pitam da mi rezervise na omoniji i odvratio me od tog hotela a kada sam prosao pored njega,,,bilo mi je jasno:bljak:..tu prostitutke i dileri imaju dogovor sa vlasnikom i placaju mesecno kiriju.uzas je bio...sada,vidim na nekom sajtu da su ga malo uljudili.Sad,mozda je i agenciji "uvalio" lokalni agent. A koliko nije lako agencijama evo primera: dobija agencija poziv od skole da dostavi ponudu za ekskurziju.ucinim uslugu,pozovem gr agenciju u solunu i ljudi za dan poslase ponudu za 70 djaka: hotel 3***,pun pansion za 4 nocenja,izlet sa vodicem na olimp,drugi dan izlet sa vodicem na meteore,treci dan izlet sa vodicem u solun i katerini,placene sve ulaznice(muzeje,diskoteke).cak i lokalni vodic govori srpski jezik.grci nam ponudise cenu za sve to od "X" evra."Neko" diskretno javlja agenciji "ako mislite da uzmete ekskurziju,ponuda ne sme da predje "Y" evra"..(znaci: prevoz klimatizovanim autobusima,voznja po grckoj na izlete,vize,osiguranje,smestaj,ishrana,vodic,ulaznice...). Obzirom,da dosta nas ima decu....sta mislite,koliko je ponudio grk po uceniku a koliko je "sugerisano" da treba da bude? X=? Y=?

Pomenuti hotel jeste bio (ne znam sada) steciste prostitutki i dilera drogom.Davno,sam zvao prijatelja da pitam da mi rezervise na omoniji i odvratio me od tog hotela a kada sam prosao pored njega,,,bilo mi je jasno:bljak:..tu prostitutke i dileri imaju dogovor sa vlasnikom i placaju mesecno kiriju.uzas je bio...sada,vidim na nekom sajtu da su ga malo uljudili.Sad,mozda je i agenciji "uvalio" lokalni agent. A koliko nije lako agencijama evo primera: dobija agencija poziv od skole da dostavi ponudu za ekskurziju.ucinim uslugu,pozovem gr agenciju u solunu i ljudi za dan poslase ponudu za 70 djaka: hotel 3***,pun pansion za 4 nocenja,izlet sa vodicem na olimp,drugi dan izlet sa vodicem na meteore,treci dan izlet sa vodicem u solun i katerini,placene sve ulaznice(muzeje,diskoteke).cak i lokalni vodic govori srpski jezik.grci nam ponudise cenu za sve to od "X" evra."Neko" diskretno javlja agenciji "ako mislite da uzmete ekskurziju,ponuda ne sme da predje "Y" evra"..(znaci: prevoz klimatizovanim autobusima,voznja po grckoj na izlete,vize,osiguranje,smestaj,ishrana,vodic,ulaznice...). Obzirom,da dosta nas ima decu....sta mislite,koliko je ponudio grk po uceniku a koliko je "sugerisano" da treba da bude? X=? Y=?

Takva vrsta matematike mi je uvek bila u domenu naucne fantastike...:confused:samo mogu da se cudim...moj brat i snaja zive u Atini...i rekli su isto sto i Vi, i za hotel i Omoniu...A ovde se svi prave ludi...agencija, skola...Mi roditelji smo mnogo besni...deca su se tamo i razbolela od neke stomacne infekcije...sad kada procitah Vas post mislim da su jos i dobro i prosla...

Pozdrav svima!
Momak i ja ovog leta idemo na Krit, odlučili smo se za Retimno. U uži izbor su ušla 3 hotela: Liberty, Brascos i Olympic, sva tri su u centru grada, pa ako neko ima bilo kakvo iskustvo ili zna nešto o njima, bila bih zahvalna da mi to i napiše.
Takodje, svaka rečenica o Retimnu - pohvala, nedostatak, savet, je dobrodošla!
Hvala unapred! :worth:
Postoji posebna tema o Kritu i tamo ćeš dobiti sve potrebne odgovore (nadam se).
Na ovoj temi se diskutuje o Turističkim agencijama. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back