TURISTIČKE AGENCIJE - grdite, pohvalite, upozorite...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odlicna agncija, bio sam sa njima na letovanju u Grckoj i za Uskrs u Parizu. Fenomenalna organizacija, vodici, razgledanja, odlicni hoteli kao i prevoz. Sledeci put opet Grcka, samo druga destinacija i Uskrs Spanija. Poznajem neke klince, maturante iz Dizajnerske skole koji su isli preko njih na matursku ekskurziju u Italiju i nemaju zamerki. Sto se tice tih decijih putovanja, rekreativnih nastava i ekskurzija dece iz osnovnih skola i vrtica, nisam upucen a sto se tice licnog iskusva vrlo sam zadovoljan.

Pozdrav svim forumašima.

Pls, da li neko od vas ima iskustva sa Next-travel agencijom?Planiram da ovog leta sa porodicom idem u Tunis,a njihova ponuda mi se cini povoljnom.Dosadašnja iskustva su sa Kon-tikijem,uvek je sve bilo ok,a o ovima nemam baš ničije mišljenje.Hvala unapred.:think:

Ja sam isla prosle godine u Tunis preko njih i bila sam zadovoljna. Dali su nam popust prilikom uplate aranzmana, odseli smo u hotelu Marhaba beach u Susu i bili smo zadovoljni izborom hotela. Izlet u pustinju je bio dobro organizovan, a jedino zameram vodicu u Tunisu sto smo morali bukvalno da je vucemo za rukav i zivkamo danima za organizovanje izleta u grad Tunis. Ali to je sitnica spram ukupnog utiska.

miljenkic hvala na brzom odgovoru, ovo mi je vrlo bitno jer idem sa malom decom.

Onda bih ti preporucila ovaj hotel gde sam ja bila, jer se nalazi na samoj plazi, i u okviru celog tog Marhaba kompleksa je predivan vrt. Hotel je imao i animatore za decu, mada mislim da je to slucaj i sa drugim hotelima. Plaza je u ovom delu najbolja, jer je prema Susu dosta lokalnog stanovnistva, a prema Portu se suzava, pa kad dodje plima skoro da je i nema. Mada ako izaberes i Port kao destinaciju neces pogresiti, meni se mnogo svideo Marhaba palace, na lepom je mestu, mada ni Hanibal nije los, ali on je malo stariji hotel. Jedino za Hamamet ne znam kako je jer tamo nismo bili. Ali s obzirom da ides sa decom, onda ti je Port-Sus bolje resenje zbog toga sto je aerodrom blizi. Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj.

Poslednja izmena:
[Ja sam u septembru 2008.god. isla preko njih na Lefkadu. To je bio u stvari aranzman Robinsona a Tim travel je bio sub agent. Smestaj je bio korektan kao i put jedino sto im je vodic puta bila malo smotana pa smo duze cekali na granicama.

Ono sto ne valja je sledece:posto je agent u Nidriju radio za Robinson i za jos par nasih agencija tamo, momak se zove Nikola Radojevic, nikada nije bio dostupan na mobilnom tako da kada sam se ja povredila nije bilo sanse da ga nadjem. Srecom je bilo lekara u nasoj smeni pa smo to nekako sanirali ali zamislite da je povreda bila ozbiljnija?

Takodje ne savetujem da preko njega idete na bilo kakve izlete ili da iznajmljujete automobil jer je skuplji a vrlo nekorektan u saradnji. Navescu samo primer da je on u Avisu, za koji takodje radi, nama nudio automobil po "povoljnoj ceni" od samo 35 EUR-a dnevno a mi smo nasli za 20 EUR-a isti auto sa osiguraenjem. Inace za auto se mozete cenjkati sa agencijama pogotovo na pocetku i kraju sezone kada je manje turista pa je i potraznja automobila manja.

Drugi slucaj "sisanja" se na zalost desio i cela grupa je bila besna zbog toga. Naime isli smo preko njega na krstarenje sa brodom Nidri star. Cena je 15 EUR-a i navodno brod staje na svim navedenim mestima, ima most koji spusta kad pristane uz plazu (al za malo!), pristeje na samu plazu tako da ne morate da plivate 50 m do iste - opet za malo! Obecao je Nikola i vodica na srpskom jer je bilo dosta starijih ljudi koji ne znaju engleski a vodic je bio njegov tata Dobrivoje koji je na pitanje jedne starije gospodje:"sta Grk prica, da prevede" odgovorio da i on sam razume tek svaku 5. rec i da ne moze da joj pomogne! Toliko o vodicu koji zna nesto o Lefkadi ili bar engleski da prevede ono sto je kapetan pricao.

Inace isto krsterenje na Makedonian palacu kosta 8 EUR-a ako budete pametni pa se vas 10-tak dogovori da se pojavi kod Ilijasa, tip je Ukrajinac koji radi na prodaji ovih krstarenja a sedi uvece ispred broda u luci tako da ne mozete da ga prmasite.Ali gotovo mi smo vec dali novac i nije bilo povratka.

Jos jedan savet:nikako nemojte odmah uplacivati izlete kod agencije preko koje putujete. sacekajte da se odmorite i prosetate gradom u koji ste dosli i pogledajte programe lokalnih agencija uvek su i do duplo jeftiniji od nasih. Agencija preko koje putujete uglavnom cim stignete tog dana zakaze sastanak ponudi vam izlete i odmah uzme novac da bi se obezbedila dok ne vidite cene drugih agencija a kad vidite da je isti izlet kod drugih jeftiniji i zatrazite povracaj novca nema sanse da ga dobijete.

Pored toga sto smo duplo pukli za krstarenje brod nije stao na pola mesta koja su navedena u programu pravdajuci se losim vremenom! Dalje, brod i tamo gde je stao, stao je daleko od plaze tako da ste morali da skacete sa broda, sto ne moze svako. Platforma koju su rekli da imaju, a ocigledno je i to bila laz, nisu nigde izvlacili pa su ljudi koji su hteli da plivaju morali da skacu i plivaju do obale i nazad. Nije problem da je receno da ce tako biti ali momak nas je ladno gledao u oci i lagao iako sam ja zbog kicme sa kojom imam problem lepo pitala da li ce brod pristati uz plazu kao npr. Macedonian palace jer ne mogu zbog kicme da skacem i plivam tako daleko. Dobila sam potvrdan odgovor a kada smo se vratili pokusavala sam Nikolu da nadjem i zatrazim povracaj dela novca zbog neispunjenih obecanja iz programa ali ga je nemoguce bilo naci ni u Avisu gde radi ni na mobilnom.

Dakle, Tim travel je ok agencija ali ako idete u Lefkadu nemojte se petlajti sa ovim klincem, ima puno lokalnih agencija gde cete za manje novca dobiti bolju uslugu.

Inace ako se odlucite za Lefkadu, ostrvo je jako lepo ali bez auta nista!

Sretan put i sve najbolje,
Milica

I meni je u pocetku bilo smesno ime agencije Baja tours, ali su mi prijatelji preporucili njih, jer su isli sa njima na Ohrid na letovanje, pa sam i ja isla za Novu godinu. I BILA SAM ODUSEVLJENA!!!!
Apartmani su bili fenomenalni, vodici su nam uvek bili na usluzi i brinuli o nama, autobus je bio bas dobar i udoban, a dobili smo cak i sokic!!! Mene je pre svega iznenadila njihova profesionalnost, organizacija i to sto je sve bilo bas onako kako je pisalo u programu!!! Tako da vam od srca preporucujem ovu agenciju!!!! :heart:

Ukoliko zelite bilo gde na Sitoniju, toplo preporucujem Astra Travel. Nazalost rade samo Sitoniju, ali verovatno je to i objasnjenje dobre organizacije i posvecenosti gostima.
Razlozi izbora su jasni, uvek prisutni predstavnici, odlicna organizacija puta kao i dolaska u mesto ( razvozenje prtljaga do sobe i sl.) izleti na srpskom jeziku i najbitnije sve prezentacije su im toliko realne ( dosad proverili Sarti i Nea Plaju ) da stvarno dobijete to sto ste uplatili.

Ukoliko zelite bilo gde na Sitoniju, toplo preporucujem Astra Travel. Nazalost rade samo Sitoniju, ali verovatno je to i objasnjenje dobre organizacije i posvecenosti gostima.
Razlozi izbora su jasni, uvek prisutni predstavnici, odlicna organizacija puta kao i dolaska u mesto ( razvozenje prtljaga do sobe i sl.) izleti na srpskom jeziku i najbitnije sve prezentacije su im toliko realne ( dosad proverili Sarti i Nea Plaju ) da stvarno dobijete to sto ste uplatili.

Bila pre nekoliko godina u njihovoj organizaciji i potvrdjujem .
Vrlo korektni , nadam se da se nisu iskvarili.

Tacno je da se malo sta moze uciniti kada je vec rezervisano i placeno kako mesto u autobusu tako i apartman od strane putnika agenciji a tako i od strane agencije prevozniku i grcima za smestaj. Viza se radi desetak dana pre putovanja i ni jedna agenicja ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize. Bilo je slucajeva kad agencija zaista nije na steti jer je na upraznjeno mesto uspeo da uleti neko sa individualnom vizom ili stranim pasosem i da je novac vracen ali na zalost ima i ovakvih slucajeva kao sto je vas. S obzirom da sam u tom poslu, saradjivala sam sa obe pomenute agencije, nemam losih reci za Oktopod sto se ne moze reci za posrednika Happy tours.

Moje lose iskustvo je sa agencijom Happy tours i Oktopodom, obe iz Beograda. Nas 6 je uplatilo u agenciji Happy tours aranzman u Grckoj gde smo uzeli dva apartmana.Oktopod je bio organizator. Zbog odbijanja vize troje nije moglo da putuje.Shodno Opstim uslovima putovanja nismo imali mnogo izbora nego da krene nas troje koji smo dobili vizu u dogovoru sa vlasnikom agencije Happy Tours da koristimo samo jedan apartman, a da oni drugi izdaju i na taj nacin vrate novac (u zavisnosti koliko dana bude apartman izdat) za taj apartman onima koji nisu krenuli. Taj apartman je bio izdat na 5 dana, ali kad smo se vratili od novca onima koji nisu isli i ciji su apartan izdali nije bilo nista.Nudili su im neku smesnu sumu (tipa 10 evra ili tako nesto) umesto polovine obzirom da je apartman bio izdat 5 dana od mogucih 10.
Happy tours se ogradjivao da je to stvar Oktopoda jer su oni organizator, a Oktopod da nema nista sa nama. Turisticka inspekcija se i nije nesto pokazala tj. nije uradila nista.Na ovaj nacin su agencije za 10 dana naplatili 15 dana koriscenja jednog apartmana i pokazale se u veoma losem svetlu.
Sto se tice samog smestaja nas troje koji smo isli nismo imali zamerki,ali drugi putnici nisu bili te srece.

Tacno je da se malo sta moze uciniti kada je vec rezervisano i placeno kako mesto u autobusu tako i apartman od strane putnika agenciji a tako i od strane agencije prevozniku i grcima za smestaj. Viza se radi desetak dana pre putovanja i ni jedna agenicja ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize. Bilo je slucajeva kad agencija zaista nije na steti jer je na upraznjeno mesto uspeo da uleti neko sa individualnom vizom ili stranim pasosem i da je novac vracen ali na zalost ima i ovakvih slucajeva kao sto je vas. S obzirom da sam u tom poslu, saradjivala sam sa obe pomenute agencije, nemam losih reci za Oktopod sto se ne moze reci za posrednika Happy tours.
Dali.D. je trenutno na forumu Dodajte reputaciju korisniku Dali.D. Prijavite poruku Izmeni/obriši poruku

koliko mogu da se setim nisam uzimao učešća u ovoj temi, ali evo skromnog doprinosa... zovemo danas sabru informativno..."dobar dan, molim vas da li ima mesta u tim i tim hotelima..." "jao, znate, hotele radimo na upit, morate da uplatite avans 30%, pa ćemo da šaljemo upit", kaže kokoška preko zalogaja bureka, totalno preko q... dakle, ja sam majmun, a oni su pametni...prvo, treba da uplatim avans, a onda, ako nema mesta, evo hotela za vas,koji niste hteli, ali ćete morati da uzmete jer ste već dali avans...
ili, evo drugog primera...hotel na skopelosu preko kontnikija cca 1600E, za nas troje, transport+smeštaj. obratim se hotelu, i, dobijem cenu od 600E za istu hotelsku uslugu... dakle, 1000E za avion, nas troje, na čarteru, gde je popunjenost kabine bar 85%.
zato je i lako razumeti zašto jedino u srbiji bar 20-tak agencija radi avio prevoz. možda i grešim, neka me neko razuveri. lova se mlati na čateru, hoteli na upit, nema greške...
zato, direktni book preko neta, 30% avansa, a ostatak kad uđetu u sobu i uverite se da je sve u redu.
beli šengen, slobodno nebo.....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back