Nemojte samo u Carhtage da idete. Tamo ima samo hotel i nista drugo. Bas sam juce slusala u busu dok smo se vracali iz Sahare, ljudi se zale. Nema cak ni jedna jedina prdavnica.
E, pa ja sam tamo bila, hotel je El Mouradi Gammarth 5*. Hotel se nalazi usred nicega, ni prodavnice nema. Bili smo upuceni na krug unutar hotela i jedina zabava mi je bila da iscekujem dorucak i veceru. I nocno kupanje u bazenu.
Ajmo od pocetka.
Pre rezervacije je lepo receno da je aerodrom na 10-15 km, 8 noci - 7 dana. I na kraju sletesmo u Monastir umesto u Tunis, pa se drndasmo 3 debela sata. Na aerodromu nas je cekao kombi, prtljag je isao gore, na krov, pa se od nas ocekivalo da podignemo kofer i dodamo ga soferu koji se vec bio uzverao. Moj kofer je plasticni i nabudzen, tezio je 18, 2 kg (nesto sam uvalila sestri). I tako stigosmo gladni, zedni, umorni... Nismo imali nigde da kupimo ni kiflu, a vodu smo u pool baru platili 7 TD. Lezaljke odavno zauzete. Soba neka skrajnuta, u niskom prizemlju, pogled na neki zid, a da je nadjes, moras da bacas mrvice po hodnicima, tj. lavirintu. Umesto 3 kreveta i svega ostalog X 3, dobismo 2-krevetnu sobu. Umesto 2 pp i 1 ultra all incl. dobismo 3 pp. Mi smo se, u poslednji trenutak, odlucili za all, ali je bilo kasno. To nam je bila kardinalna greska, a napravili smo je samo sto smo se bojale da se ne ugojimo.
Jedva docekasmo veceru i ne mogu da gresim dusu, svedski sto je impresivan.
Mi smo se zalile na sobu recepcionerima, zvale smo vodica koja je bila u drugom mestu, ona je intervenisala, cak je i dosla sutra i na recepciji su joj se zakleli da je sve OK. U stvari, ubacili su mi jogi dusek drugog dana posle podne, cak se nisu udostojili ni da ga presvuku. Sobarica je dosla tek posle 16 h.
Tu sam se ja razbesnela, recepcioner se kleo da nema slobodne sobe, tek ce biti sutra, ali sam ja rekla da mu nista ne verujem. Napisala sam zalbu i to onako sve popropisima, a vodic, Dragana Tadic, odmah je poslala faksom. Zalila sam se i svojoj agenciji, vlasnik je na sve moguce nacine urgirao. I tak nakon zalbe, dosao je sef i rekao da mi spremaju sobi, ako mi se svidja, mogu odmah da je dobijem, a ako hocu, sutra ce biti soba s pogledom na bazen. Sutradan mi je ponudio jos vecu sobu, ali se meni vise svidjala ta soba, koja je imala veliku terasu.
Dobismo i taj 1 all incl. ali su 2 dana bila izgubljena.
Bazen je velik, ali hotel je ogroman, morala sam da ustajem u 7 h da zauzmem lezaljke, sto mi nije bas uvek pomagalo jer su se Francuzu pravili Francuzi i jednostavno bi se uvalili rekavsi da su oni dosli ranije. Inace, morate uplatiti depozit 10 dinara po peskiru i svaki dan imate cist peskir za plazu.
Plaza je nikakva, pescana, to nije ni pesak nego nekakav prah, a tip koji radi, prava je lenstina. Mi smo vukli lezaljke, madrace, tek na nase insistiranje, dosao bi da ocisti madrac od peska i to onako ofrlje. More je mutno, cesto ima travuljine i talasa. Sa obe strane su javne plaze, pa tu setaju domaci. Ne smeta meni to njihovo kupanje u haljinama i pantalonama, ali par puta se desilo da otplivam, i odjednom se nadjem okruzena njima, pri cemu se oni zgledaju, bulje u mene i ja se onda vrnem na obalu....
Nastavicu...