Tunis

blago vama, a ja tek za mesec i po, a vi vec uzivate, zavidim vam....
@dolcevita, uprkos svemu i pesku i osoblju i francuzima, kompletan utisak je?
i jesi li bila u pustinji, kako je to izgledalo?
@trojanka
uzivaj i za nas malo :-) i mi cemo za tebe, samo posle...

trojanka, fala ti ko sestri:worth:
ja vec tripujem da ce da me smeste u neke kontejnere za pomocno osoblje :lol:

Nece:lol: Bices u nekom lepom hotelu.
Ako planiras u pustinju, reci da bih ti dala jedan vrlo vazan savet da te ne bi zajebali ko mene:roll:

blago vama, a ja tek za mesec i po, a vi vec uzivate, zavidim vam....
@dolcevita, uprkos svemu i pesku i osoblju i francuzima, kompletan utisak je?
i jesi li bila u pustinji, kako je to izgledalo?
@trojanka
uzivaj i za nas malo :-) i mi cemo za tebe, samo posle...
Hvala.

Prilozi

• PIC_0034.jpg
    PIC_0034.jpg
    62,6 KB · Pregleda: 11
Da nastavim...
Hotel jeste odlican, svedski sto fantastican, prosto ne mozes da odolis...
Sobe su izuzetno ciste i komforne, velike... Imali smo TV, telefon, velike plakare, frizider. Kupatilo isto tako... Sve blista, peskiri se menjaju svaki dan, imate sampone, kupke, sapune... ne morate da nosite. Tu nemam zamerke. Ja sam nekoliko puta ostavila sobarici po dinar i uvek je bilo spremljeno u ranim prepodnevnim satima. Balkon velik, pogled velicanstven.
Imali smo i zatvoreni bazen sa djakuzijem, pa smo se tu brckali kad je najveca guzva i vrucina.
Najgori su konobari, ne znam da li gore prodjete ako ste na pp ili all. Ovako kradu nevidjeno, napisu racun samo za jedno pice, tako potkradaju gazdu, ali nama su pokusali da naplate vise... Kao all incl. uracunaju vodu umesto Fante, a pivo i Fantu naplate, pa zaracunaju 2 dinara vise. Tu sam ih tako okrpila za vecerom... bilo je par konobara i sef sale... svi su oni u dosluhu... Posvadjala sam se i svasta ima rekla, zapretila da cu se zaliti na recepciji... Posle toga nije bilo problema sa njima, ali takvi su i u pool baru, na plazi, u italijanskom restoranu. Taj italijanski restoran je prosto smesan, spageti, lazanje, pica... sve je bljak, gadno je i pogledati. Ako ste all incl. ni to ne vole jer nema baksisa, a ne mogu ni da kradu. U svakom slucaju, ipak uzmite all jer ne morate da placate pice, kafu, vodu, voce. Kod nas je to bio problem jer nismo imali nikakvu prodavnicu.
U hotelu su uglavnom Francuzi, ima i nesto ostalih. Nasa grupa je bila mala, a izleti su bili tako rasporedjeni da nama nista nije odgovaralo, pa smo isli solo...
Nastavak nesto kasnije.

Poslednja izmena:
...hebbiga...nisi uspela u Yasmin Hammamet...no, mogla si da djirash onim otvorenim bus-vozziccem...ili taxi-jem koji je dJabe...:lol:

A taxi je tek posebna prica. Poslednji dan dogovorimo sa taksistom ispred hotela da nas odveze u Tunis, tu ceka 3 sata, pa u Sidi Bou Said... sve za 25... dinara. Mi odustanemo od Sidi Bou Saida jer smo bile crknute, ali odlucimo da mu platimo sve jer nas je cekao sat vremena duze. U povratku da mu platimo, kad on rece nije 25 dinara nego €. Posto smo se plasile jer smo bile same, otkud znamo gde ce da skrene, da li ima noz... platimo mu toliko. Ispale smo glupe za medalju. Imale smo opciju da idemo taxijem do La Marse, pa vozicem (TDK) do Tunisa. Ali tako ti je to kad prvi put ides. :dash:

idemo u pustinju, mada sam ja vec bila jednom pre deset godina, a sada vodimo dete. svi saveti su dobrodosli i zanima me cena izleta.:D

Cena je sledeca:
sam izlet - 155 dinara
dzipovi- 40 dinara
kamile- 15 dinara
U cenu je uracunato- prevoz busom, mi smo isli mini busom koji nije bas udoban, rucak u nekom restoranu uz put, vecera i nocenje u hotelu, dorucak, rucak u Berberskom hotelu, ulaz u muzej i ulaz u El Dzem.
Pica nisu uracunata u cenu.
Nas je vodila Dragana i dobar je vodic.
Svasta se vidi, lepa je ekskurzija nema sta.
Jedino sto su nas prevarili za dipove. Ne mogu da vam objasnim kako sam se ja razocarala i kako sam se bezveze osecala.
Naravno kada su vam pricali za dzipove, slusali ste opise adrenalinske voznje, po dinama, off road.
To smo i mi ocekivali,cela nasa grupa.
Tog dana su, na ekskurziju isli i Hrvati, dva velika autobusa.
Stigli smo do mesta gde nas cekaju dzipovi i lepo smo se rasporedili i krenuli. Posle nekih

2 km Hrvatski dipovi skrecu sa druma i nastavljaju off road. I mi sad cekamo, aj sad ce,sad ce...
E pa toga nije ni bilo. Posto smo mi morali da ispunimo kvotu da ne bi drugi vodic isao sam. Niko n as nije pitao, ne bi ni znali da smo prevareni da nisu dvoje iz nase grupe slucajno usli u pogresan dzip.
Mi smo se 3 sata vozili po putu i opasno se smorili.
Posetili smo 2 planinske oaze Chebiku i Temerzu.
Lepo je, ne kazem da nije ali nije to ono sto smo ocekivali. Mi smo najvise zbog tih dzipova u pustinji i kamile krenuli. Veliko razocaranje.
Znaci ako se prijavite za Saharu odmah rascistite DA LI IDETE NA OFF ROAD VOZNJU ILI CETE BITI ZRTVOVANI ZA PENZIONERSKU VOZNJU.
Eto da znate.
Inace je ekskurzija strava.

Cena je sledeca:
sam izlet - 155 dinara
dzipovi- 40 dinara
kamile- 15 dinara
U cenu je uracunato- prevoz busom, mi smo isli mini busom koji nije bas udoban, rucak u nekom restoranu uz put, vecera i nocenje u hotelu, dorucak, rucak u Berberskom hotelu, ulaz u muzej i ulaz u El Dzem.

Dragana je odlican vodic, sve pohvale njoj! :)

Cena je sledeca:
sam izlet - 155 dinara
dzipovi- 40 dinara
kamile- 15 dinara
Svasta se vidi, lepa je ekskurzija nema sta.
Jedino sto su nas prevarili za dipove. Ne mogu da vam objasnim kako sam se ja razocarala i kako sam se bezveze osecala.
Naravno kada su vam pricali za dzipove, slusali ste opise adrenalinske voznje, po dinama, off road.
To smo i mi ocekivali,cela nasa grupa.
Tog dana su, na ekskurziju isli i Hrvati, dva velika autobusa.
Stigli smo do mesta gde nas cekaju dzipovi i lepo smo se rasporedili i krenuli. Posle nekih

2 km Hrvatski dipovi skrecu sa druma i nastavljaju off road. I mi sad cekamo, aj sad ce,sad ce...
E pa toga nije ni bilo. Posto smo mi morali da ispunimo kvotu da ne bi drugi vodic isao sam. Niko n as nije pitao, ne bi ni znali da smo prevareni da nisu dvoje iz nase grupe slucajno usli u pogresan dzip.
Mi smo se 3 sata vozili po putu i opasno se smorili.
Posetili smo 2 planinske oaze Chebiku i Temerzu.
Lepo je, ne kazem da nije ali nije to ono sto smo ocekivali. Mi smo najvise zbog tih dzipova u pustinji i kamile krenuli. Veliko razocaranje.
Znaci ako se prijavite za Saharu odmah rascistite DA LI IDETE NA OFF ROAD VOZNJU ILI CETE BITI ZRTVOVANI ZA PENZIONERSKU VOZNJU.
Eto da znate.
Inace je ekskurzija strava.

e, super, mnogo hvala na informacijama!
koliko je sve to prevedno u evre? ja znam da je kontiki naplacivao 100 evra po osobi iz Susa prosle godine. nisam znala da se dzipovi i kamile odvojeno placaju

Back