Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo tako, tako da ću zamoliti sve korisnike da se suzdrže od deljenja dijagnoza posredstvom sna, horoskopske karte, itd.
Svi znamo da se neke okvirne predispozicije mogu sagledati, potencijal... ali daleko od toga da možemo zameniti lekare (niti smemo). Toliko.
Sad možemo da se vratimo na temu :).

Malo sam bolesna ovh dana
i sanjam neke gadne snove :confused:
Nocas,recimo,nasla sam se u delu Atine koji je onako,malkice ruzan
i gledam na zidu natpis: ne ulazi,smrtna opasnost(tako nekako bi glasio prevod)
a nasla sam se tu jer je mm resio da ide nekim precicama
za koje se ispostavilo da ih ne poznaje,pa sam ja trceci pobegla iz te ulicice.... :neutral:
A pre toga sam bila u prostoriji nekoj gde su spavali ljudi,bolesni i beskucnici....

A od pre par noci san: prati me covek sa maskom(carapom) na licu,tj na glavi,ne vidi mu se lice
a vodi veliku dogu na lancu
i ja sve vreme pokusavam da ga mu pobegnem
al' on me prati kroz ceo san.... :neutral:

san: Na casu sam fizike u srednjoj i nisam u toku sa gradivom jer sam bio otsutan prethodnih casova. Zamolim jednog drugara ( koji je bio udlican djak u stvarnosti ) da mi da njegove beleske da iskopiram. Onda se profesor nadvija nadamnom ( mnogo je visi u snu nego u stvarnosti ) i nesto krenemo da se dogovaramo, valjda kako da nadoknadim casove.

moje tumacenje: propustio sam strucnu praksu jer nisam otisao na razgovor pre tri dana posto sam blizu tog datuma imao ispit. Sada se kajem...
Ne znam da li je ovo pravilno tumacenje, ali to je neka veza. Samo ne znam zasto fizika i zasto profesor muskarac kad sam poziv za razgovor dobio od zene.

Vodio sam dnevnik snova skoro mesec dana mislim da imam 20 i kusur...

Posle su me koliko se secam ludi nocni provodi izbacili iz ritma i tu sam se vec pogubio mamurluk i mrzelo me da otkucam san a posle vec zaboravim sta sam sanjao...

Mogu polako da okacim san po san ovde ali ne znam da li bi bilo nesto od koristi jer su stari snovi pa ne znam koliko bi mogli da vaze sad u ovom periodu za tumacenje...Ne znam sta vi mislite o tome?

A spreman sam da pisem i nove, i njih da pstavim ovde one interesantne, evo od sutra pocinjem da pisem:D

Da li da pisem nove ili da okacim prvo polako stare ili da okacim i stare i nove uporedo?

Poslednja izmena:
Svaki san je bitan,ako se secas napisi.Dobro je sto se nisu izbrisali.Ako imas neki koji je isti i koji se ponavlja taj je jako bitan.Prvo stare pa nove.

Kad pominjes mamurluk,da li si primetio da su snovi drugaciji nego obicni,nekako su zivlji.Isto tako i kad je covek u gripoznom stanju,ima dosta bogatije snove,cak se desava i da budan sanja.

Svaki san je bitan,ako se secas napisi.Dobro je sto se nisu izbrisali.Ako imas neki koji je isti i koji se ponavlja taj je jako bitan.Prvo stare pa nove.

Kad pominjes mamurluk,da li si primetio da su snovi drugaciji nego obicni,nekako su zivlji.Isto tako i kad je covek u gripoznom stanju,ima dosta bogatije snove,cak se desava i da budan sanja.

E tu si totalno u pravu, bas je tako kod mene i sa mamurlukom i kad mi je lose boli glava, neka prehlada temperatura...

Evo ajde sad ovaj da napisem od sinoc kolko se secam...

Imao sam vise sna sinoc...

Jedan kratak je onak u kome sam zeleo da odem na neko kampovanje od nekud sam kupio sebi opremu sator sve a i uz to nekakav padbran onaj koji sluzi za skakanje od nekih brda...To nije prvi put da sanjam jer vise puta sam to sanjao kao krenem peske sa tom mobilnom opremom da putujem, nailazim na razne pejzaze ljude a negde ponekad i skocim letim onim svojim padobranom od nekog brda...Ovaj put sam bas hteo da skocim da malo poletim onim mojim padobranom ali nikako nisam mogao da nadjem dovoljno visoko brdo da bih imao zalet da se vinem u visine i to je to taj jedan san...

Drugi je neka jurnjava ali interesantna jurnjava...
Na pocetku sna ako je to uopste pocetak sanjao sam kako sedim sa roditeljima kod dede i babe u kucu i kako je nestala struja bilo je dosadno i pre toga su javili kako godinama nece niko imati struju i mi smo onako pod svecama razmisljali kako da se zabavimo ubijemo vreme i poceli smo da pricmo neke price kako se nekad zivelo...
Ne secam se ko je prvi krenuo da prica pricu ali kako je krenula nejasno samo sam znao da je bila rec o drugom svetskom ratu...Odjednom sam se naso u to vreme kao ja sam neki neki agent koji treba da ubije nekog nacistickog vodju po imenu Jozef Franc:Dhahah
Interesantno mi je bilo to sto je mesto desavanja bilo slivco kao ovaj moj komsiluk dedina kuca i dalje i sve je nekako izgledalo iz tog vremena ambijent...Taj nacisticki vodja je imao brata blizanca i on verovatno nije znao za njega a brat mu je nekako zavrsio na suprotnoj strani pa je kao bila moja misija da uklonim tog vodju i da ih zamenim da bi kao mogli da udjemo i saznamo njihove dalje planove i strategiju tj za spijuniranje...

Na pocetku mi je kao deda pricao kako je taj lik koga hocu da uklonim veoma dobar da pomaze svima okolo i da nema veze sa nacistima...Bio je ljut i zgrozen time sto zelim da ga ubijem...Ali ja nisam ni pricao zasto ni ti sam pominjao da ustvari ne zelim da ubijem njega vec njegovog brata blizanca kako bih ga zamenili jer je bila tajna:DhahahUbacio sam se u njihove redove tamo zadobio njihovo poverenje i ubio tog vodju...Tu je bila neka jurnjava jer su me primetili njegovi telohranitelji i jurili da me ubiju ali mi je u pomoc stigla kao neka jedinica koja je ama bas sve hladnokrvno pobila njegove telohranitelje da bih zataskali svaki trag i mogli da zamenimo ubijenog nacistu njegovim bratom koji treba da ih spijunira...Misija je bila uspesna i na kraju sam ja bio ostavljen da zajedno s njim budem tu kao lazni nacista njegov licni novi telohranitelj i prenosim tajno njihove planove...

Nemam poima sta bih taj san mogo da presavlja...

Poslednja izmena:
noc je i pun mesec i ja treba da odem na neko mesto u odredjeno vreme. to msto je smesteno na putu koji dobro poznajem u stvarnosti ali kojim nisam prolazila ne pamtim. i na putu do tog mesta treba da predjem jedan most preko nekog kanala, koji takodje postoji u stvarnosti. zurim da stignem na vreme i potrcim preko mosta ali kad dodjem na pola primetim da je most jako, jako uzak, samo traka dovoljno siroka da stanu moje dve noge jedna do druge. i pomislim ju sta su to urafili od ovog mosta, primetim da nije onakav kakav bi trebalo da bude. voda je i sa jedne i sa druge strane, mutna i bucna, ali mislim da bi trebalo da bude deo kopna ispod mosta...i malo je nesiguran most, ljulja se dok ga prelazim. ostatak sna mislim da je samo sabiranje nekih misli i utosaka koji su mi se rzmali tokom dana po glavi .

Poslednja izmena:
San je malo smesan, ali je jak utisak na mene ostavio...
Sanjala sam da sam se udala, mada nemam to u planu, zatim sam krenula na put u Spaniju, u putu sam upoznala novog prijatelja, potpuni stranac u zivotu ga nikad nisam videla, zatim sam se odjednom nasla u svojoj kuci i videla supruga ranjenog na krevetu, a da stvar bude jos zanimljivija on je vampir bas kao i ja...
Neverovatno, ali ovaj san bez ikakve veze opet sam sanjala, verovatno zato sto mi je muz neverovatno HOT :D

meni su 2 poslednja dana jako upecatljivi snovi
1 dan: haos ludnica svi su sakriveni ispod ogromnih staklenih krovova, jer pocelo je bombardovanje
uletela sam ispod jednog i cujem u daljini exploziju.
samo se secam da su dve bombe upale kod mene u skloniste, icujem kako odskacu po betonu, i tu se od straha probudim...

a nocas sam sanjala da sam srela ortaka iz srednja i da mi je postavljao
razna intimna pitanja o mom ljubavnom zivotu. posle sam igrala kolce (inace znam da igram ali kolo pojma nemam)

zna li neko šta znači noj u snu?
i popravljanje brave na vratima?
sanjala sam da ne mogu da zatvorim ulazna vrata, ni da ih zaključam i sve vreme pokušavam da popravim bravu..na kraju sam i uspela.
nešto mi mozak ne funkcioniše danas kako treba,ne mogu da skontam značenje :aha:

znaci da te radi materinski instinkt :lol:
ja sam sanjala, da je prolece i sve je zeleno, i kao ja se vratila u svoj zavicaj... i sanjam da pricam sa jednom drugaricom sa kojom vise nisam u kontaktu, i kao putujem negde autobusom i opet dodjem tu :neutral: nostalgija?

Back