Tumač snova

• Začetnik teme Začetnik teme SLOBODNA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma ja uopšte nemam mačku, alergična sam na dlaku..ali imala sam je u snu mada je u biti bila potpuno nebitan element osim što je umrla...nije mi čak ni žao bilo.ležala je na pločicama i čak nije ni ličila na mačku..bila je samo neka nedefinisana hrpa..nečega. :(

Nebitno da li je imas ili nemas,bitna je kao simbolicno predstavljanje necega,a to nesto na sta se odnosi macka je parazitski deo tvoje licnosti koji treba biti unisten ili je vec nacet,barem jedan njegov deo.

Macka,po svojoj prirodi,je predator,spoljni svet je za nju.Tamo joj je odredjeno da zivi i lovi glodare,a ne da parazitira u stanu.Sa te strane ujed skorpije je dobar.To sto je tvoja majka ubija,nije.Prevelo bi se da se trebas razvesti od svoje majke jer jos ima jak uticaj na tebe.

U wc solji je voda.Po cetiri elementa vladar iste je skorpion,kao sto je vatre lav,vazduha vodolija a zemlje bik.Voda simbolizuje emocije,osecanja,dubine,astrale itd.

Nije sucajno da izlazi iz neciste vode,to joj govori nesto.Htela ne htela promene u njenoj licnosti ce nastupiti.Ujed skorpije,zmije i slicnih gmizavaca u snovima i smrt nikada ne treba olako shvatiti,govore o vecim promenama.Cesto se ljudima koji dozive arhetipski san ( dolazi iz najviseg plana,sveta ideja,vazduh ) desava da sanjaju ujed,obicno u grudi.

U njenom slucaju sa nizih ravni nesvesnog ali ne treba ga zanemariti,do promene ce doci,jos jednom,kad joj bas zagusti pod nogama.
( kada teret ne bude mogla da trpi i da drzi u sebi vec je sama tezina natera na neki nacin da se olaksa i da to izbaci iz sebe ).

Sta znaci sanjati bivseg decka? Skoro svake noci ga sanjam, kako smo se pomirili ( a nema gotovo nikakve sanse za pomirenje) ili sanjam kako se svadjamo...:( Inace mnogo mi nedostaje i mnogo ga volim, mislim da i on gaji neka osecanja prema meni, ali prekinuli smo svaki kontakt. Nocas sam sanjala njega, kako jedemo neki kolac - tortu a posle sam sanjala da sam na nekoj liturgiji u crkvi punoj ljudi i neko brasno koje je valjda osveceno ( stvarno malo cudan san :confused:).

Pozdrav svima! I nadam se da ce neko uspeti da protumaci moj san. :)

Wow Kamael, moram priznati da tvoje tumačenje zvuči vrlo uznemirujuće..
A što se tiče raskida sa majkom..pa ono, imam 25 godina, živim u roditeljskom domu i nisam u potpunosti finansijski nezavisna tako da - ta vrsta ' raskida' bi mi baš trebala...:lol:
Inače jesmo i ovako vrlo bliske, istina.

Sta znaci sanjati bivseg decka? Skoro svake noci ga sanjam, kako smo se pomirili ( a nema gotovo nikakve sanse za pomirenje) ili sanjam kako se svadjamo...:( Inace mnogo mi nedostaje i mnogo ga volim, mislim da i on gaji neka osecanja prema meni, ali prekinuli smo svaki kontakt. Nocas sam sanjala njega, kako jedemo neki kolac - tortu a posle sam sanjala da sam na nekoj liturgiji u crkvi punoj ljudi i neko brasno koje je valjda osveceno ( stvarno malo cudan san :confused:).

Pozdrav svima! I nadam se da ce neko uspeti da protumaci moj san. :)
Zdravo.

Kako smo malopre tumacili olaksanje sada cemo protumaciti zatvor i na koju stvar se odnosi.

Predpostavljam da je proslo dosta vremena od tvog raskida sa deckom i da nakon njega nisi imala drugog.U proslosti se ne moze ostati,jer prilike u sadasnjem trenutku prolaze.

Posto crkva simbolizuje ropstvo i zatvorenost tvoje pomazanje brasnom u istoj nije slucajno.Svesni deo licnosti moze cesto pogresiti u proceni ali nesvesno ne.Na to se i odnosi brasno.Jer isto je suvo.Pametna si i imas dosta godina da znas sta hocu reci.

Dalje,svaki san ima sedam tumacenja.Na sedam razlicitih stvari u vezi licnosti jedan san aludira,pa i najobicniji.Kako je tvoja veza sa bivsim u RL zasvrsena i kako se vise nece obnoviti,a u snu sa istim jedes tortu,nesvesno porucuje da se ista hrana i tvoj odnos prema njoj promeni.Ono radi uvek na nasu korist,a na nama je da li cemo protumacene simbole i poruke primeniti u zivotu ili necemo.

Umesto torte koja se obicno jede na rodjendanima i proslavama tebi dolazi posveceno brasno.Neozbiljno i ozbiljno.Sazrevas i vreme je da pocnes da vodis racuna o svom telu i sta u njega unosis,kao i koje namirnice i stvari iz sebe izbaciti a sta u sebe ubaciti.

Cas se svadjate a cas se mirite i tako u krug govori o tvojoj emocionalnoj nestabilnosti jer odnos ne tece pravom linijom vec oscilira.Kako je u snu ubacen tvoj bivsi kao simbol tako i treba tumaciti,tj.koren ovoga traziti u greskama koje si pravila dok si bila sa njim i iste ispraviti kako se u buducnosti ne bi ponovile.

Inace ce kasnije biti jos gore.Nacices se u drustvu izuzetno nestabilnih ljudi koji su nesposobni za bilo kakav vid uspesnog zivota u reali vec resenje i utehu traze u dubiozi i iluziji .

Cak se vidi da je i sama stvar koja treba krunisati njihove napore iskrivljena jer umesto (....) koje se koristi za pricest .za isto koriste brasno.

neobican san u kolazu. samo slike koje rse redjaju bez neke smislene radnje.
jako svetla soba, bela zavesa, jako svetlo. klavir, na klaviru 3 devojke. svetle, obucene u belo i klavir je svetao. dirke su okrenute naopacke, jedna dize dirke i sa donje strane su kartaski simboli, karo, pik, herc, tref. one se ubrzano mrdaju kao uz neku muziku, smeju se i imaju jako duge trepavice. trepcu. zatim sve masu srcem koje drze izmedju prstiju. srce je nasuprot sobi koja je sva svetla crvene boje.
tamna soba. zid je sav u fiokama, one se naizmenicno otvaraju. jedna ispada i otvara prozor u jako zelen vrt. oko prozora sa spoljne strane je puzavica, celo prozor je uokviren sa njom. mislim da su i u tim fiokama neke devojke, zene.
inace san sam zapisala cim sam se probudila jer sam znala da cu ga zaboraviti..poceo je da mi bledi odmah po budjenju.

Poslednja izmena:
U nekoj sam zgradi ( instituciji? ) i neko pritisne nešto tako da će doći do eksplozije. Svi brzo izletimo napolje, a pošto je zgrada okružena okeanom uskočimo u vodu. Eksplozija se desi i napravi ogromne talase. Ja zaronim duboko da me talasi ne bi smrskali...

danas sam čitao da je u Vinči izbegnut nuklearni incident...to me je asociralo na ovaj san mada ne mora da znači da je to pravo značenje...

U nekoj sam zgradi ( instituciji? ) i neko pritisne nešto tako da će doći do eksplozije. Svi brzo izletimo napolje, a pošto je zgrada okružena okeanom uskočimo u vodu. Eksplozija se desi i napravi ogromne talase. Ja zaronim duboko da me talasi ne bi smrskali...

danas sam čitao da je u Vinči izbegnut nuklearni incident...to me je asociralo na ovaj san mada ne mora da znači da je to pravo značenje...

vatra i voda :think: obrati paznju. :)

Ja sam nocas sanjala da sam izasla na ispit, dobila ispitna pitanja i nista ne znam :sad2: I kao uhvatio me ocaj na ispitu, tako mi je bilo zao sto cu da padnem.
A onda profesor pustio neku pesmu da mi pomogne, i pesma stvarno neka predivna, ali ne znam sta je dalje bilo...
Uhh, bas se brinem, posto dolazi ispitni rok a bas ucim ove godine, trudim se. Valjda nece poci naopako.

Ja sam nocas sanjala da sam izasla na ispit, dobila ispitna pitanja i nista ne znam :sad2: I kao uhvatio me ocaj na ispitu, tako mi je bilo zao sto cu da padnem.
A onda profesor pustio neku pesmu da mi pomogne, i pesma stvarno neka predivna, ali ne znam sta je dalje bilo...
Uhh, bas se brinem, posto dolazi ispitni rok a bas ucim ove godine, trudim se. Valjda nece poci naopako.
Ma to je samo tvoj strah...opusti se. Profesor u snu ne bi pustio lepu muziku da san ima negativniju konotaciju.

carobnas, ovo me asocira na neku konfrontaciju unutar tebe - nešto bi htela, a možda i ne bi...

Back