gost 367210
Poznat
- Poruka
- 9.236
Pa kad si bukvalista, zato u ustupcima ne vidiš tekovine ravnopravnosti.
To što si ti nalazio citate ljudi oba pola ovakve ili onakve,ne govori ništa i irelevantno je - suština je da su posebna prava trudnica i porodilja posledica dve stvari:
1. svesti društva da je trudnice potrebno posebno zaštititi zato što one rađaju buduće članove društva, pa izostanak posebne brige o trudnicama podrazumeva nebirgu o samom društvu
2. ravnopravnosti, kako sam i opisala u prethodnom postu, pa baš iz razloga što je žena ravnopravna sa muškarcem kada je u pitanju pravo na rad, potrebno ju je posebno zaštititi u vezi tog istog rada, kada je u pitanju trudnoća. Šerijatski svet recimo uopšte nema potrebe da štiti trudnice u vezi njihovog rada, jer kod njih radi vrlo mali broj žena, odnosno žene i muškarci nisu ravnopravni, već žena ima položaj poslovno nesposobnog lica.
Ovo sve nije nikakav moj lični stav, već fakt. Činjenica da ti taj fakt ne kapiraš je tvoj problem zbog ovog ili onog uzroka, i prijava mog posta taj uzrok neće izlečiti
ja mislim da su 'posebna prava trudnica i porodilja' posledica osnovne ljudskosti i zdravog mozga i ne da nisu posledica ravnopravnosti već ravnopravnost ide protivu njih
- - - - - - - - - -
što se ja plašim kad gledam ovako umne ljude kad se koškaju
ono...ko rat svetova...
kleš ov tajtns