Araon
Elita
- Poruka
- 18.385
nisam sigurna da razumem sta mislis ovo prvo, aj daj primer.
za ovo drugo boldovano, pretpostavljam da mislis na razvod, ali to se isto vise odnosi na zapad, gde fakat ima zena koje zloupotrebljavaju sistem jer im se moze. al evo ti primer amerike gde ti se to razvodno silovanje koristi kako ko moze (i ne samo to, tamo gomila ljudi samo ceka priliku da se desi nesto da mogu da tuze kompaniju, drzavu ili koga god vec, ili da ih udare kola pa dobiju neku debelu odstetu i zive od tih poara do kraja zivota), sa druge strane porodiljska prava su prakticno nepostojeca. americki zakon ti daje pravo na tri meseca neplaceno nakon porodjaja, sto vecina zena ne iskoristi jer se boje za svoje radno mesto. e sad od svog tog feminizma i brige kako da iscedis od muza i poslednju paru, zaboravile su da se pozabave pravom na humanu reprodukciju i potrebe deteta da u prvih nekoliko meseci zivota bude stalno uz majku. meni to nije normalno.
Ono što ja viđam u grupacijama koje traže nešto, to su uglavnom pojedinci koji žele svoje lične potrebe da proguraju i naprave nešto od svog života na uštrb drugih i kao neke veće ideje. Nebitno da li se radi o feminizmu, šovinizmu, gej lobiju, nacizmu, tu zapravo niko nema neku širu ideju, to je uglavnom uhlebljenje svoje guzice na račun svih ostalih, tako što ćeš skupiti kritičnu masu u tom trenutku i praktično nasilno napraviti nešto.
Mislim i na razvod, mislim i na bilo koje suđenje, mislim i na zapošljavanje, gde će pre dobiti posao devojka i manje sposobna (još ako se kreše sa direktorom, milina) ako je neka lepotica. Od tv-lica, prodavačica u butiku, zaposlenih u hotelima, prodajnom salonu, izložbenom, itd, itd. Dalje, ako muškarac ženi pukne šamar, on je na krst razapet i tačka, ali nikoga ne zanima koliku količinu psihičkog nasilja trpe muškarci. Do toga da se desi to da žena uhvati muškarca u prevari, dva puta mu odseče falus, to se prepričava u emisijama, novinama, nekako posprdno uz sve ono "go go girl!", da muškarac nekoj ženi otkine grudi ili klitoris, šta misliš da bi se desilo tad? A šta misliš da bi se desilo tek kada bi u nekoj emisiji to neko ismevao i govorio "to, brate!"? Sud naručuje prema mogućnostima a ne prema potrebama. Žena se još uvek vodi kao izdržavano lice?! a imaju mogućnosti da rade, mnoge i rade, sve je ok, ali se ništa u sistemu nije promenilo... I to su samo neke od stvari... Npr, nikada nisam video da je bila halabuka oko toga što je muškarac dobio otkaz, opravdano ili ne, to nije bitno, sa druge strane - žena, naročito ako je trudna, može da bude najveći mamlaz, da ništa konstruktivno i produktivno od nje ne dođe nikad, ona mora biti tu i tačka. Dalje, postoje zakoni koji obavezuju nekoga da u kompaniji ima određeni procenat žena, manjina, ovoga i onoga, znači neko tu mora biti diskriminisan, a ako već imam kompaniju, ja hoću samo najbolje i ne želim da mi se neko meša u strukturu, ako će u kompaniji najbolje da mi radi 400 životinja, ja onda ljude neću, ne trebaju mi itd, itd... A ovamo ti moraš ovo i ono u ovoj ili onoj meri...

budale su isto tako najglasnije a za x normalnih ljudi i prica ne cujes jer ljudi zive normalno bez galame i to je to.
 budale su isto tako najglasnije a za x normalnih ljudi i prica ne cujes jer ljudi zive normalno bez galame i to je to. 

meni to nije ok, ako su hteli da uvedu stimulans, onda bolje da su povecali porez ovim drugim umesto sto im daju poklone
 meni to nije ok, ako su hteli da uvedu stimulans, onda bolje da su povecali porez ovim drugim umesto sto im daju poklone  )
 )